forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/03/2012 : 00:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Je li moze jedan COPY/PASTE? Ne da mi se kucati toliko po dva puta

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15030 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 22/03/2012 : 00:38:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Bome i recenzije su doživjele SD verziju pijani patak,solar i bjelolasica
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 22/03/2012 : 00:42:13  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ali nadam se i da ce SBE po pitanju toga i dalje da odrzava ravnotezu fantasticnog i realnog, i ne pretvoriti Zagora iskljucivo u mitskog borca protiv zla i time obrisati sarolikost darkwoodskih zanrova

Mislim da nema prevelike opasnosti u tom smislu. Sjećam se da je u vrijeme izlaska "Puta povratka" u Italiji Burattini nekoliko puta objašnjavao, i na forumu i na blogu, da to nije udaljavanje od klasičnog/realnog Zagora, nego potreba da se neke stvari postave na svoje mjesto prije JA odiseje. Napomenuo je da je u stvari Nolitta postavio temelje tom "fantasy" Zagoru i da takve epizode nisu u ni u kome slučaju odmak od njegovog kanona.
U to je vrijeme izašao i Gigant s fantasy elementima pa su fanovi bili dosta "zabrinuti".

Mislim da su danas takve epizode prijeko potrebne, sjetimo se samo "Osvete vudu", "Sedam gradova Cibole", "Morske strave" itd. Zato mi se toliko sviđa "Put povratka", vraća me u te SD dane.

Edited by - solar on 22/03/2012 00:43:50
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/03/2012 : 00:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
solar, ostavio sam

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/03/2012 : 00:49:08  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Bome i recenzije su doživjele SD verziju pijani patak,solar i bjelolasica

Zadovoljstvo je kada napises recku i vidis je objavljenu na ovom sajtu. A jos je vece zadovoljstvo kada te toliko ljudi, najrigorozniji kriticari, pohvali
hvala, drug!

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 22/03/2012 : 00:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

solar, ostavio sam

Svaka čast, brz si. Ja sam mislio, ono, kad uhvatiš vremena, za mjesec-dva, ne sada...

Edited by - solar on 22/03/2012 00:49:47
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/03/2012 : 00:52:05  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:
Ali nadam se i da ce SBE po pitanju toga i dalje da odrzava ravnotezu fantasticnog i realnog, i ne pretvoriti Zagora iskljucivo u mitskog borca protiv zla i time obrisati sarolikost darkwoodskih zanrova

Mislim da nema prevelike opasnosti u tom smislu. Sjećam se da je u vrijeme izlaska "Puta povratka" u Italiji Burattini nekoliko puta objašnjavao, i na forumu i na blogu, da to nije udaljavanje od klasičnog/realnog Zagora, nego potreba da se neke stvari postave na svoje mjesto prije JA odiseje. Napomenuo je da je u stvari Nolitta postavio temelje tom "fantasy" Zagoru i da takve epizode nisu u ni u kome slučaju odmak od njegovog kanona.

Kakva steta sto cemo mi toliko dugo cekati tek za "Put povratka" a gde je tek kraj JA odiseje?
Ako je sve tako kako kazes, mirnije cu da spavam i sa sirim osmehom ici ka kioscima.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/03/2012 : 00:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

solar, ostavio sam

Svaka čast, brz si. Ja sam mislio, ono, kad uhvatiš vremena, za mjesec-dva, ne sada...

Zuta tecnost koja je camila u jednom veeelikom buretu tridesetak godina cuda cini...cuda!
Sta da ti kazem, pera su mi letela po tastaturi

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 22/03/2012 : 00:58:25  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/03/2012 : 01:00:09  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Nego, jesi li primetio da se Rihter vraca u Zezlu Tin-Hinana?

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 22/03/2012 : 01:18:58  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Skinuo sam prvu epizodu s neta, i samo sam prolistao prvih četrdesetak stranica da vidim što mogu očekivati. Odmah na prvu sam bio oduševljen načinom na koji priča (nakon prologa) započinje. To je Bosellijev omaž samom sebi, jer na početku "Morske strave" isto tako Čiko spava ispred kolibe i onda mu se u snu ukaže Ramath. Ovdje je skoro pa isto, Čiko lista knjigu, zaspi, počne sanjati kojekakve stvari pa mu se to počne događati u stvarnom životu.
Dalje nisam išao, što zbog činjenice da mi talijanski nije jača strana (znam nešto, ali ni približno blizu da bi mogao nesmetano čitati), što zbog toga jer nisam sebi htio pokvariti doživljaj prilikom "pravog" čitanja.
Što se tiče Richtera, pa čini mi se da sam ga vidio na onih nekoliko "tavole anteprima" na SBE sajtu... ali nisam siguran
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/03/2012 : 01:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Nisam siguran sto posto da se radi bas o Rihteru, posto lik nosi masku. Ali maska neodoljivo podseca na njega tako da...njega cemo tek da vidimo. Valjda ce biti bolje nego u protekloj sagi

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 22/03/2012 : 01:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Rijec je o Rihteru... Evo strane 89 iz broja 554 - "Il Dio Della Polvere", kada skida masku i pokazuje se profesoru Greenu...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/03/2012 : 02:04:25  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Nema ni minut kako sam je skinuo i bacio pogled

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 22/03/2012 : 02:14:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Nema sta, pravo si brz...
Prica mi izgleda odlicno, tu su Boselli, Rubini, Cain, Negromanti iz Kusha, profesor Green a i Rihter mi se cini da je zajebaniji, sve u svemu jedva cekam da ovo procitam ali ko ce ovo docekati...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/03/2012 : 02:21:11  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
ma mislio sam minut pre nego cu pogledati tvoj post. Brzi sam od sekunde i to za minut

...pa zar nisi procitao?

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 22/03/2012 : 02:33:18  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Jesam ako se gledanje slika smatra citanjem...

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19607 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 22/03/2012 : 08:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Sretan 83. rođendan legendo

naravno, šta je to 83 za Ferrija? samo tako dalje maestro!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/03/2012 : 11:59:18  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 22/03/2012 : 12:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Meni se ne sviđaju previše te priče o zagorovom božanskom porijeklu. nadam se da neće pretjerati s tim i da će se radnja zadržati u realnim okvirima.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15030 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 22/03/2012 : 12:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kakva steta sto cemo mi toliko dugo cekati tek za "Put povratka" a gde je tek kraj JA odiseje?
Ako je sve tako kako kazes, mirnije cu da spavam i sa sirim osmehom ici ka kioscima.

Da jako dugo se čeka na epizode koje tek izlaze u italiji, možda da netko sugerira Berniju da se pokuša talijanima približiti na -5 ubrzavanjem ritma redovne serije.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15030 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 22/03/2012 : 12:18:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nego, jesi li primetio da se Rihter vraca u Zezlu Tin-Hinana?

Sto je toliko dobra ta JA saga?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/03/2012 : 12:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Zagoru za privlačenje novih čitatelja definitivno treba svježih ideja i pristupa. Boselli je bio na dobrom putu. On nije dirao osnovni koncept stripa, već ga je dodatno obogatio, čime je istodobno privukao nove čitatelje i zadržao stare.

Burattini mi se po tom pitanju čini previše konzervativan. Kod njega se vidi da je on prvenstveno fan koji je zaljubljen u Nolittinu i Ferrijevu kreaciju i priče kakve su oni pripovjedali. Takvim pristupom će Zagor teško privući novu publiku.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 22/03/2012 : 12:37:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Zagoru za privlačenje novih čitatelja definitivno treba svježih ideja i pristupa. Boselli je bio na dobrom putu. On nije dirao osnovni koncept stripa, već ga je dodatno obogatio, čime je istodobno privukao nove čitatelje i zadržao stare.

Burattini mi se po tom pitanju čini previše konzervativan. Kod njega se vidi da je on prvenstveno fan koji je zaljubljen u Nolittinu i Ferrijevu kreaciju i priče kakve su oni pripovjedali. Takvim pristupom će Zagor teško privući novu publiku.

YEP!

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/03/2012 : 12:48:24  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Zezlo Tin Hinana je Bosellijeva prica...Sad ne znam za ostale JA odiseje, ali izgleda da ce Bure biti glavni. Istina je da ne poseduje Bosellijeve talente, ali sve su prilike da ga drzi u blizini kada su u pitanju price van njegovih opsega, kao savetodavaoca u najgorem slucaju. Mislim da mozemo malo manje da budemo skeptici (ili sam ja jednostavno previse optimista)
JA odiseja ce doneti svasta. Sta tacno, kako vi u Cro kazete "bumo vidjeli"

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.89 seconds. Snitz Forums 2000