Author |
Topic  |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15030 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 22/03/2012 : 00:42:13
|
quote: Ali nadam se i da ce SBE po pitanju toga i dalje da odrzava ravnotezu fantasticnog i realnog, i ne pretvoriti Zagora iskljucivo u mitskog borca protiv zla i time obrisati sarolikost darkwoodskih zanrova
Mislim da nema prevelike opasnosti u tom smislu. Sjećam se da je u vrijeme izlaska "Puta povratka" u Italiji Burattini nekoliko puta objašnjavao, i na forumu i na blogu, da to nije udaljavanje od klasičnog/realnog Zagora, nego potreba da se neke stvari postave na svoje mjesto prije JA odiseje. Napomenuo je da je u stvari Nolitta postavio temelje tom "fantasy" Zagoru i da takve epizode nisu u ni u kome slučaju odmak od njegovog kanona. U to je vrijeme izašao i Gigant s fantasy elementima pa su fanovi bili dosta "zabrinuti".
Mislim da su danas takve epizode prijeko potrebne, sjetimo se samo "Osvete vudu", "Sedam gradova Cibole", "Morske strave" itd. Zato mi se toliko sviđa "Put povratka", vraća me u te SD dane. |
Edited by - solar on 22/03/2012 00:43:50 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 22/03/2012 : 00:49:17
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
solar, ostavio sam 
Svaka čast, brz si. Ja sam mislio, ono, kad uhvatiš vremena, za mjesec-dva, ne sada... |
Edited by - solar on 22/03/2012 00:49:47 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 22/03/2012 : 00:52:05
|
quote: Originally posted by solar
quote: Ali nadam se i da ce SBE po pitanju toga i dalje da odrzava ravnotezu fantasticnog i realnog, i ne pretvoriti Zagora iskljucivo u mitskog borca protiv zla i time obrisati sarolikost darkwoodskih zanrova
Mislim da nema prevelike opasnosti u tom smislu. Sjećam se da je u vrijeme izlaska "Puta povratka" u Italiji Burattini nekoliko puta objašnjavao, i na forumu i na blogu, da to nije udaljavanje od klasičnog/realnog Zagora, nego potreba da se neke stvari postave na svoje mjesto prije JA odiseje. Napomenuo je da je u stvari Nolitta postavio temelje tom "fantasy" Zagoru i da takve epizode nisu u ni u kome slučaju odmak od njegovog kanona.
Kakva steta sto cemo mi toliko dugo cekati tek za "Put povratka" a gde je tek kraj JA odiseje? Ako je sve tako kako kazes, mirnije cu da spavam i sa sirim osmehom ici ka kioscima.
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 22/03/2012 : 01:18:58
|
Skinuo sam prvu epizodu s neta, i samo sam prolistao prvih četrdesetak stranica da vidim što mogu očekivati. Odmah na prvu sam bio oduševljen načinom na koji priča (nakon prologa) započinje. To je Bosellijev omaž samom sebi, jer na početku "Morske strave" isto tako Čiko spava ispred kolibe i onda mu se u snu ukaže Ramath. Ovdje je skoro pa isto, Čiko lista knjigu, zaspi, počne sanjati kojekakve stvari pa mu se to počne događati u stvarnom životu. Dalje nisam išao, što zbog činjenice da mi talijanski nije jača strana (znam nešto, ali ni približno blizu da bi mogao nesmetano čitati), što zbog toga jer nisam sebi htio pokvariti doživljaj prilikom "pravog" čitanja. Što se tiče Richtera, pa čini mi se da sam ga vidio na onih nekoliko "tavole anteprima" na SBE sajtu... ali nisam siguran |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 22/03/2012 : 01:57:20
|
Rijec je o Rihteru... Evo strane 89 iz broja 554 - "Il Dio Della Polvere", kada skida masku i pokazuje se profesoru Greenu...

|
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Posted - 22/03/2012 : 02:14:11
|
Nema sta, pravo si brz...   Prica mi izgleda odlicno, tu su Boselli, Rubini, Cain, Negromanti iz Kusha, profesor Green a i Rihter mi se cini da je zajebaniji, sve u svemu jedva cekam da ovo procitam ali ko ce ovo docekati... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Posted - 22/03/2012 : 02:33:18
|
Jesam ako se gledanje slika smatra citanjem...  |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19607 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/03/2012 : 08:17:35
|
quote: Originally posted by tinton
Sretan 83. rođendan legendo  
naravno, šta je to 83 za Ferrija? samo tako dalje maestro!            |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 22/03/2012 : 12:01:46
|
Meni se ne sviđaju previše te priče o zagorovom božanskom porijeklu. nadam se da neće pretjerati s tim i da će se radnja zadržati u realnim okvirima. |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15030 Posts
Posted - 22/03/2012 : 12:17:12
|
quote: Originally posted by solar
Mislim da nema prevelike opasnosti u tom smislu. Sjećam se da je u vrijeme izlaska "Puta povratka" u Italiji Burattini nekoliko puta objašnjavao, i na forumu i na blogu, da to nije udaljavanje od klasičnog/realnog Zagora, nego potreba da se neke stvari postave na svoje mjesto prije JA odiseje. Napomenuo je da je u stvari Nolitta postavio temelje tom "fantasy" Zagoru i da takve epizode nisu u ni u kome slučaju odmak od njegovog kanona.
Kakva steta sto cemo mi toliko dugo cekati tek za "Put povratka" a gde je tek kraj JA odiseje? Ako je sve tako kako kazes, mirnije cu da spavam i sa sirim osmehom ici ka kioscima.
Da jako dugo se čeka na epizode koje tek izlaze u italiji, možda da netko sugerira Berniju da se pokuša talijanima približiti na -5 ubrzavanjem ritma redovne serije. |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15030 Posts
Posted - 22/03/2012 : 12:18:56
|
Nego, jesi li primetio da se Rihter vraca u Zezlu Tin-Hinana?
Sto je toliko dobra ta JA saga?  |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 22/03/2012 : 12:31:29
|
Zagoru za privlačenje novih čitatelja definitivno treba svježih ideja i pristupa. Boselli je bio na dobrom putu. On nije dirao osnovni koncept stripa, već ga je dodatno obogatio, čime je istodobno privukao nove čitatelje i zadržao stare.
Burattini mi se po tom pitanju čini previše konzervativan. Kod njega se vidi da je on prvenstveno fan koji je zaljubljen u Nolittinu i Ferrijevu kreaciju i priče kakve su oni pripovjedali. Takvim pristupom će Zagor teško privući novu publiku. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 22/03/2012 : 12:37:12
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Zagoru za privlačenje novih čitatelja definitivno treba svježih ideja i pristupa. Boselli je bio na dobrom putu. On nije dirao osnovni koncept stripa, već ga je dodatno obogatio, čime je istodobno privukao nove čitatelje i zadržao stare.
Burattini mi se po tom pitanju čini previše konzervativan. Kod njega se vidi da je on prvenstveno fan koji je zaljubljen u Nolittinu i Ferrijevu kreaciju i priče kakve su oni pripovjedali. Takvim pristupom će Zagor teško privući novu publiku.
YEP! |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 22/03/2012 : 12:48:24
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Burattini mi se po tom pitanju čini previše konzervativan. Kod njega se vidi da je on prvenstveno fan koji je zaljubljen u Nolittinu i Ferrijevu kreaciju i priče kakve su oni pripovjedali. Takvim pristupom će Zagor teško privući novu publiku.
Zezlo Tin Hinana je Bosellijeva prica...Sad ne znam za ostale JA odiseje, ali izgleda da ce Bure biti glavni. Istina je da ne poseduje Bosellijeve talente, ali sve su prilike da ga drzi u blizini kada su u pitanju price van njegovih opsega, kao savetodavaoca u najgorem slucaju. Mislim da mozemo malo manje da budemo skeptici (ili sam ja jednostavno previse optimista) JA odiseja ce doneti svasta. Sta tacno, kako vi u Cro kazete "bumo vidjeli" |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
Topic  |
|