forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 18/01/2014 : 12:26:42  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Prije Pierre, a mogo bi biti i Barison.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 18/01/2014 : 13:06:11  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Zanima me zasto u Hrvatskoj almanah Zagor nije u noji kao u italiji buduci da su njihovi od 9 br u boji pa. Ako netko zna .....

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 18/01/2014 : 13:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Kad smo već kod slikica.
Solare, od kud ti ovaj kadar ispod? To je Della Monica, zar ne?

Prisco.
Tip toliko dobro crta da je Boselli rekao kako će napraviti nastavak "Hurona" jedino s njime.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7896 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 18/01/2014 : 13:30:50  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

Zanima me zasto u Hrvatskoj almanah Zagor nije u noji kao u italiji buduci da su njihovi od 9 br u boji pa. Ako netko zna .....

nisu ni u italiji u boji od broja 9.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 18/01/2014 : 13:44:59  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

[quote]Originally posted by nagor

Kad smo već kod slikica.

Prisco.
Tip toliko dobro crta da je Boselli rekao kako će napraviti nastavak "Hurona" jedino s njime.

Uh... ovo odlično zvuči!

Edited by - nagor on 18/01/2014 13:45:15
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 18/01/2014 : 13:56:47  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

quote:

Sad sam bija na SBE i tamo lipo pise 88 str cini mi se u boji sad neznam ako neko ima talijanske more bolje objasniti

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 18/01/2014 : 14:02:44  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Evo sad sam vidija da su SD ukinuli ovu naslovnicu od zagora redovnog L'OMBRA DELL'ALCHIMISTA br 343 org
Jeli zna netko koliko sustranica oduzeli u Opsjednuti stripu
http://sergiobonelli.it/scheda/4089/L-ombra-dell-alchimista.html

GALLIENO FERRI

Edited by - markotamara on 18/01/2014 14:03:17
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 18/01/2014 : 14:15:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kad smo već kod slikica.

Prisco.

Prisco mi je jedan od najperspektivnijih i najboljih crtaca nove generacije.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2430 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 18/01/2014 : 17:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Brzo će njega Bozeli odvući kod Teksa. Tamo je potrebno crtača toliko da će svaki iscrtati po jednu priču na svakih 5 godina koliko ih ima.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7148 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 18/01/2014 : 18:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote

Ne bi iznenadilo, jer i Prisco po stilu crtanja, a pogotovo kadriranja pomalo vuce na Andreuccija i Rubinija, a znamo gdje su oni zavrsili.

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7896 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 18/01/2014 : 18:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by zlatan bihac

quote:

Sad sam bija na SBE i tamo lipo pise 88 str cini mi se u boji sad neznam ako neko ima talijanske more bolje objasniti

88 stranice u boji dodatnih tekstova,a stripovi u almanahu su crno bijeli...
a što se tiče onog pitanja za opsjednuti,izbačeno je sve skupa 12 stranica i jedna naslovnica...ostalo je podjeljeno na SD 8 koji ima 144 stranice, LU 93 koji ima 128 stranica...
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 18/01/2014 : 19:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Nemogu virovati da su to bijednici izbacili
U biti sada nemam original br stranica nego sranje od nepunog stripa

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 18/01/2014 : 19:46:06  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Za potrebe DW foruma, pao je još jedan

DNEVNIK ČITANJA

za ovaj

SVETI BREG

Od svega devet priča koje je Ade Capone napisao za redovnu seriju od sada već daleke 1987. godine ova je druga u nizu, daleko smelija od debitantskog „Žrtvenog hrama“ ( „Hagotova moć“, nazva je Dnevnik).
Zašto smelija? Pa, početak je obeshrabrujuće tipičan za Zagorove prosečne i slabije epizode – Indijanci (Gavranovi Krenaka) mole Duha sa sekirom za pomoć povodom još jednog od brojnih drskih činova vojnika. Ništa manje tipična nije ni Zagorova vizita tim vojnicima: palo je par šamara a čitaoci su mogli da se uvere kako je njihov komandant (kapetan Flint) samo još jedan krvožedno-arogantni idiot sa šeretama. Jedna veoma dobra epizoda koja je slučajno pogodila u sredu i postala kultna ipak nije dovoljna da čitalac ima beskrajno poverenje u Caponea.

Ali Capone nije glup, i kako je jedini znao šta će servirati u drugoj i trećoj svesci razbacao je sitna ali slatka obećanja po ovoj prvoj uvodnoj. Šta tačno? Jednostavno, Ferrijevim perom je prožimao jezivu atmosferu kroz table, iskonski zastrašujuću i misterioznu. Tako u uvodnoj sceni vidimo mračni Darkwood, Čika kojeg neprijateljska nebesa sputavaju (mračni oblaci preko meseca); totalno odsustvo vedrine pri ulasku u prijateljski raspoloženo selo Osaga Ranjenog Jelena (pogledajte samo te table i količinu crne boje koje su za njih iskorištene) koje ustvari i nema velike veze sa zapletom priče, no ipak njime vlada teška teskoba; skučena, očajnička i magijska poza lotusovog cveta pognutih ramena u mladog ratnika Gavrana Akenara koji ište za pomoć; informacija o velikoj pretnji, indijanski drevnoj i teškoj; Tei-Kanovo pripovedanje o precima i svetom točku, magični skiptar u njegovom šatoru; magijski oblik „točka magije“ Svetog Brega i sela (savršeni krug sa centrom u kom su sve mistične drevne sile akumulirane). A sve to, što navedeno što nenavedeno, je dočaralo „jezivo“ Gallienovo pero. Nestručni čitalac možda nije mogao ili želeo da primeti ovakve stvari (nisu svi prokleti poput nas), ali je svakako makar morao imati onaj intenzivni osećaj da se tu krije nešto više.

Opet, nepopravljivi geekovi ili ne, Caponea ne bismo mogli unapred „provaliti“. „Biće koje je došlo sa zvezda“ možda, ključnu važnost Tei-Kanovog skiptra isto tako, sukob sa tvrdoglavom vojskom i masakr istih skoro sigurno...Ali kako zaboga da iko nasluti jagodu na šlagu koju dobijamo drevnim ritualom, flashbackom najsjajnijih momenata celog serijala („Američka odiseja“, „Zagor protiv vampira“, „Marš očajnika“, „Sloboda ili smrt“, „Skriveni grad“, „Iron man“ i „Zagor priča“)? Kako da naslutimo psihološku igru sa Zagorom i njegovim bremenom iz detinjstva? Kako da naslutimo različite psihološke slojeve u najomraženijem liku priče - Kapetanu Filntu - i gorku samilost i razumevanje koje ćemo osećati prema njemu na samom kraju? A pre svega, kako naslutiti i objasniti Caponeovu ideju (koju će neretko koristiti u Lazarusu Leddu) o spajanju mističnog drevnog (indijanska mitologija), naučno-fantastičnog svemirskog („On“ je ipak i vanzemaljac), i ljudskog arogantnog koje remeti ravnotežu svemira tj. prethodna dva navedena elementa?

Povremeno su zvezde, usled svog specifičnog rasporeda, slale kosmičku energiju onome koje rođen među tim zvezdama. U tim situacijama, „njegova“ esencija je postajala jača i u vazduhu se osećala zlokobna energija“.

Demon čije je postojanje objašnjeno previše naučno. Ako bacimo pogled na Caponeov opus, pre svega na serijal Lazarus Ledd, videćemo divinska bića u naučno-fantastičnom ruhu sa jako malom dozom religijske mistike. Ovde je situacija ista, samo što je religijska mistika znatno pojačana. Ostaje kuriozitet koju stranu medalje da posmatramo.
Ako se vratimo indijanskoj religiji setićemo se da se Veliki Duh nalazi u svakoj vlati trave, komadu kamena ili kapi vode. Jednom rečju priroda. Ne samo zemaljska nego i kosmička. Energija koja upravlja njenim zakonima je ta divinska čestica, ljudskim mozgom nedefinisana. Gledajući kroz tu prizmu, jedan brežuljak uz određeni raspored nekog kamenja (u savršenoj formi kruga) može da ima moć zaštite od „vanzemaljskog“ bića. Raspored zvezda ili planeta može da smanji itenzitet sile na bregu, i da širi onu opozitnu „zlokobnu energiju“ ili silu posetioca sa zvezda. Dakle, sile/energije su dve: sila dobra i sila zla, ili hladnije rečeno pozitivna i negativna (kao na bateriji). A bića koja prirodu nastanjuju svojim recimo aurama hrane neku od ta dva pola sile. Indijanac koji će iz plemenitih namera svojom aurom da neguje pozitivnu energiju oko mesta koje je odabrao za sveto može da spreči prisustvo bića negativnog dela kosmosa, ali isto tako i arogantna i osvetoljubiva grupa vojnika može tu energiju da poništi. Gledajući kroz tu prizmu možemo objasniti i zašto je jedan čovek koji je svoj život posvetio pravdi živeći u prirodi „čija je blaga skupljao i ljubomorno čuvao“ -tj. s njome se sjedinio- uspeo da oseti „nešto loše“ čim je kročio na breg, kao i to zašto je skiptar (saliven iz srca meteorita kojim je „On“ došao na Zemlju) toliko efektan u ranjavanju „Njega“ ili zašto Ritual predaka zahteva od Zagora da pročisti svoj um od rana iz prošlosti (jer on je, za razliku od „Njega“ okrenuo leđa mržnji i osveti („Melodija iskonske mržnje, Zagore...Melodija zaboravljene rase čiji je on jedini pripadnik...žedan smrti i uništenja! Gledaj ga dok istresa svoj gnev na mom nedužnom narodu“ ))

Ima tu svega. Indijanska religija koja je vešto ujedinjena sa psihologijom likova (Zagor, Tei-Kan, Flint i „On“). Moglo bi se o tome još dosta.

Aktivni čitaoci će primetiti paralelu sa nedavnom Caponeovom epizodom „Kraljevstvo tame“ u kojoj se Zagor sukobljava sa Entakom. Radi se o momentu u kojem se Duh sa sekirom susreće sa likom istog bremena u gubitku porodice i zavetovanja za osvetu. Kapetan Flint je psihološki gledano Patrick Wilding koji nije postao svestan prokletstva mržnje rasističkog tipa i nikad izvršene osvete i minulog bola pored sve količine prolivene krvi. Sličan momenat je primenjen i na „Njemu“.

Ne postoji samo jedna istina već mnogo različitih istina, a svaka od njih zaslužuje poštovanje! Nije mi teško da pretpostavim kakav bol je osećao kapetan svih ovih godina nakon što je na onakav način izgubio najdraže, ali to ne može da opravda mržnju prema čitavom narodu...Narodu koji je kriv samo zato što je živeo na ovoj zemlji mnogo pre nego što su došli beli ljudi!

Ne znam kako su na ovu temu razmišljali ostali Zagorovi scenaristi, ali Capone je ove, i mnoge druge slične, reči rekao od srca. U svojim knjigama i stripovima, pa i mnogo konkretnijim delima kao što je učešće u borbi protiv vivisekcije (pročitaj Zg SD 1 „Lov na Vuka“), je uvek zagovarao univerzalnu pravdu, ljudsku, građansku, vojnu, moralnu. Tako je i ovde želeo da aludira na istorijsku nepravdu koja je učinjena indijanskom narodu.

Simpatičan mi je njegov omaž samome sebi, tj. umetanje Stivena (Stephana) u galeriju najstrašnijih likova serijala, rame uz rame Rakošiju, Supermajku, Vukodlaku, Helingenu i ostalima.

Ono šta je interesantno je da smo po prvi put u serijalu dobili kultnu epizodu čiji glavni negativac -„On“- nikada neće doživeti svoj povratak, iako je neminovnost istoga najavljena u mnogo univerzalnijem, moralnom smislu. Više simbolično i poučno, i pripovedački efektno za stavljanje tačke.

Sada je zaista sve gotovo?““Da...barem dok neka grupa usijanih glava ne dođe ovamo kako bi iskoristila idealnu stratešku poziciju ovog brega i ne sagradi novu tvrđavu ili možda čak i selo! Selo koje će privući druge ljude, a možda čak i železnicu! Ne možemo ignorisati činjenicu da civilizacija napreduje, Čiko...Ali je očekuju neprijatna iznenađenja ako bude ignorisala postojanje stvari koje još ne možemo da objasnimo...Stvari koje vrebaju iz senke i čekaju.

Da, slažem se, sve je ovo razbacano i puno rupa (željno iščekujem vaše kontre), lišeno bilo kakvog ličnog utiska ali mislim da je daleko korisnije puknuti detaljnu analizu nekih pripovedačkih elemenata nego pisati o Ferrijevom fantastičnom crtežu ili Caponeovoj stručnosti u vođenju dinamike priče. Do toga ćemo doći zajednički, isto tako i nadopunjavanju ili ispravljanju gore ispisanog.

Ono šta se ne može negirati da je „Sveti breg“ toliko dobra epizoda da o njoj uvek ima reći nerečeno.

Slazem se sa svime napisanim! Meni je ovo jedna od najdrazih epizoda sigurno u top 5 Zagora i jedan od razloga sto sam se navukao na Zagora, kada sam ugledao ovu epizodu u Odabranim pricama i procitao je bio sam zapanjen! I toliko sam je puta posle ponovo citao i prelistavao da sam skroz razdrndao korice!

Moram da dodam jos 2 stvari koje su ostavile veliki utisak na mene kada sam ovo citao.
1.) ,,On" se nikada ne pojavljuje u svom oblicju, mi ni ne znam kako ,,On" izgleda, on je neka mracna energija koja poprima izgled neke licnosti koja je ostavila veliki utisak na coveka koji ga gleda. Capone je odlicno odabrao sto je za Zagora uzeo njegovog oca! Koja druga licnost je mogla da ostavi veci i dramaticniji utisak na Zagora sem Mikea Wildinga! Stvarno odlicno osmisljeno!

2.) Caponeova naracija je ovde fantasticna! Polako nas uvodi detalj po detalj i onda na kraju sveopsti haos i uzas! Najbolja scena mi je kada ,,On" poubija sve vojnike u indijanskom selu i krece ka brdu, a gore u naraciji pise:
,, Strasno bice prati vojnike prema bregu sporim koracima koji ne odaju nikakvu zurbu jer za onog koji je cekao vekovima, minuti ne prave nikakvu razliku... NIKAKVU... "

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 18/01/2014 : 20:11:55  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kad smo već kod slikica.

Prisco.

Prisco stvarno rastura! Prisco, Della Monica i Pierre su dva najbolja moderna crtaca na Zagoru! Neka radi sa Bosselijem tu epizodu(iako meni i Huroni i nisu bili nesto) samo da mu se ne osladi da radi s Priscoom i prebaci ga na Teksa, daleko bilo!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27665 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/01/2014 : 20:29:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nemogu virovati da su to bijednici izbacili
U biti sada nemam original br stranica nego sranje od nepunog stripa

I da je cijeli ne bi mu to pomoglo,osim da imaš par grama više na polici.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 18/01/2014 : 22:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Ma koje gluposti pises pa eli ti volis imati strip koji nema sve stranice

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7148 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 18/01/2014 : 23:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma covjek (s pravom) misli da je ta epizoda necitljivo smece dobro samo za staviti na policu, a posto ima manje stranica, uzima manje prostora.

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17122 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 19/01/2014 : 00:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Prisco je, kod nas nostalgicara u sjeni Nuccia i Vernija, ali ja mu skidam kapu!
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 19/01/2014 : 08:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

quote:

Ma covjek (s pravom) misli da je ta epizoda necitljivo smece dobro samo za staviti na policu, a posto ima manje stranica, uzima manje prostora.

Ma ako je radi toga ni onda se ne slazem ,pa kakav je to nacin izbacivanje str kao u doba dnevnika
Mislim bas da nesmijemo biti zakinuti sa stranicama

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 19/01/2014 : 15:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ako hoces da imas celu epizodu, uvek mozes da iskopas na mrezi Horusovu verziju

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 19/01/2014 : 15:43:10  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kad smo već kod slikica.

Prisco.

Oho! Dakle, Boselli RAZMISLJA o nastavku! To je vec samo po sebi odlicna vest.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 19/01/2014 : 17:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Naš dragi Igman je u Autorskom izlogu, inspirisan D.J.-evim "Zbogom Darkwoode" počeo i sam da postavlja table svoje priče o Zagoru.

Oni koji znaju samo za pdf Bonelli mogu da odu na link http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=44939 ako su zainteresovani da pročitaju štogod novo a vanserijski

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 19/01/2014 : 19:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Zacudjen visokim ocenama epizode ,,CRNI BROD" moram da prenesem svoj komentar epizode ovde i da, ako neko zeli, malo prodiskutujemo o ovom stripu.

Ja sam epizodi dao ocenu 52%.

Evo mog komentara:

,,Meni je ova prica potpuno razocarenje. Cude me ovolike pozitivne ocene za jednu, po meni, krajnje ispod prosecnu epizodu i to pogotovo za Bosellija!

Spominje se kako je Zagor sada pod novim pricama Bosellija i Burattinija postao mnogo ozbiljniji i manje naivan strip od vremena kada ga je pisao Nolita, ali ova epizoda je tako neozbiljna, glupa i dosadna da je to neverovatno!

Prvo niz neverovatnih slucajnosti da je Ilenija Varga odlucila da zauzme ostrvo usred Kariba i da tamo sprovodi svoje zle naume, pa onda bas Zagor i Ciko dozive brodolom i od 1000 ostrva u Meksickom zalivu oni bas nabasaju na njeno ostrvo! A jos veca je glupost da Alek Valas potomak nekog Ilenijinog davnog ljubavnika od pre 400 godina i da se bas i on pojavi na tom ostrvu!

Krajnje mlako i isforsirano, prebrzo se dogadjaju stvari i sve to uz tonu nepotrebnog teksta i objasnjavanja koje je inace karakteristicno za Burattinija a ne za Bosellija! Ne shvatam kako Boselli, scenarista koji je napisao toliko odlicnih prica kao sto su Nestali istrazivac, Aljaska, Teksaski rendzeri, Okrsaj u LA, Kraken,pa i kracih prica kao sto su Osveta Vudu, Svratiste obesenih, Crni plamen, Crna dusa, Pustolovina u Kanadi, moze da napise ovakvu losu epizodu. Sve ove epizode koje sam naveo su 10 do 20 puta bolje od ove!
Jedino sto ovde valja je Della Monicin crtez koji rastura i Ferrijeve naslovne strane!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/01/2014 : 19:08:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
To nisu slučajnosti, ona je vamirica, ona ih je dovela tamo.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2430 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 19/01/2014 : 21:13:05  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
Patak, izdajico !
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.51 seconds. Snitz Forums 2000