forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

going going
Advanced Member

Serbia
11920 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/06/2014 : 23:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Svaka cast Brdare! Nisam znao da si ti napravio.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 10/06/2014 : 23:51:17  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Osjeti se Brdarova pedantnost u tim sličicima.
Dobro si to složio Brdare.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/06/2014 : 07:50:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Brdar je ulozio vraski mnogo truda da pronadje odgovarajuce vinjete. Cilj nam je bio da okrenenemo Vernija na pravu stranu i da napokon pokaze/dokaze potencijal za koji mnogi misle da ima. Neka se mani precrtavanja, pa makar i table nesto losije bile, uzivace vise respekta ukoliko se ne bude sluzio jeftinim trikovima.
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 11/06/2014 : 09:04:38  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Slazem se s vama,ali covik crta po Ferriu tako da jbga moga i precrtavat jer kako bi bilo da crta pokrete kao Chiarolla a govori kako mu je Ferri uzor???
Siguran sam da ce i on sam kako bude vrime odmicalo polagano razvijati Zagora po svom videnju ali ostati dosljedan Ferrievskog Zagora

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 11/06/2014 : 09:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Ah ah... strašno je što istu kolibu crta na isti način!?... ili što Zagor ima iste pokrete dok se kreće!?... pa snimi sebe kako igraš nogomet ili šetaš ili skačeš... uvijek ćeš izgledati isto. Najbolje bi bilo da svako crta istog lika kako mu se sprdne, pa da onda kada otvorim Zagora se pitam da li je to zaista on ili Chiarollin čovjek-majmun? Pa u nevjerici okrećem korice i stvarno piše "Zagor"... pa pišem hate mail Ludensu da su mi prodali pokvarenu robu...

Verni pokazuje dosljednost serijala koji je vizualno stvorio Ferri i ja sam sretan zbog toga

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 11/06/2014 : 10:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

Slazem se s vama,ali covik crta po Ferriu tako da jbga moga i precrtavat jer kako bi bilo da crta pokrete kao Chiarolla a govori kako mu je Ferri uzor???
Siguran sam da ce i on sam kako bude vrime odmicalo polagano razvijati Zagora po svom videnju ali ostati dosljedan Ferrievskog Zagora

Zašto ne bi jednostavno sam naučio crtati pokrete?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 11/06/2014 : 10:16:58  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Brdar je ulozio vraski mnogo truda da pronadje odgovarajuce vinjete. Cilj nam je bio da okrenenemo Vernija na pravu stranu i da napokon pokaze/dokaze potencijal za koji mnogi misle da ima. Neka se mani precrtavanja, pa makar i table nesto losije bile, uzivace vise respekta ukoliko se ne bude sluzio jeftinim trikovima.

Je, sijećam se ja rasprave kad smo ju vodili pa si ti rekao da nije uredu čovjeka zvati plagijatorom. Da sam zlopamtilo, sad bi mi dugovao.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 11/06/2014 : 10:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Na nekoliko trenutaka mi je forum preveo post na engleski, a nick mi se promijenio u Tinton??!

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 11/06/2014 : 10:21:07  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Je, sijećam se ja rasprave kad smo ju vodili pa si ti rekao da nije uredu čovjeka zvati plagijatorom. Da sam zlopamtilo, sad bi mi dugovao.

Na!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=2&TOPIC_ID=42630#1537475

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 11/06/2014 : 11:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Nisi do sada citao povratak Rendala?

Nisam. Kao što rekoh, instinktivno sam ga izbegavao
Pročitao sinoć i maltene napisao ovde Dnevnik čitanja za nju...
u međuvremenu mi je Brdar poslao preko fb neki virus koji mi onako žešće sada prca računar

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/06/2014 : 11:35:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To je nesto drugo, ti si mu prebacio da kopira/oponasa Ferrija, sto bi u sustini i bilo sasvim ok da samo to radi.
Teziti da bude poput idola, oponasati odredjene poze ili scene, tu ne vidim nista lose.
Problem je nastao kada su otkrivene neke druge stvari, a to je precrtavanje.
To vise nema nikakve veze sa omazom ili idoliziranjem.
U sustini, da je precrtavao scene iz drugih stripova, pa hajde inekako, ali gledati jedne te iste scene u jednom serijalu sa istim junakom, to je vec previse.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 11/06/2014 : 12:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Precrtavanje jednako plagiranje odnosno kopiranje. Ti si tada rekao da izmedju njih postoji iskljucivo slicnost u licima.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19110 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 11/06/2014 : 12:39:38  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

Precrtavanje jednako plagiranje odnosno kopiranje. Ti si tada rekao da izmedju njih postoji iskljucivo slicnost u licima.

sad znamo kako tintona iznervirat..Meni je dosta kazat da je kit teller krs a tintonu da je verni car...a i nije los u tim zutim sjenama..Diging billacrta savrseno...bas komicno,kako i treba....potrudi se tintone,mozda ga zavolis...ne tragaca zlata..mislim vernija.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/06/2014 : 12:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nuccio, Espositovci i Torricelli kopiraju takodje djelimicno Ferrijev stil i lica likova, to ne znaci da i precrtavaju.
Ali, tvrdoglav si, tesko tebi ista objasniti.
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 11/06/2014 : 13:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Eto, King vam je sve objasnio vezano za Vernija, nisam jos stigao obraditi ZUTE SJENE jer epizode u ono vrijeme nisu bile na kioscima, ali nema veze, jer iako je i tu bilo precrtavanja, nema potrebe za obrađivanjem, shvatili smo bit incijative.

Zahvalicu se za komplimente vezane za moju pedantnost, te cu se sloziti sa tintonom da je vrijeme da Verni pocne da crta iz glave, jer ako je ranije precrtavao, hajde ok, zelio je izgraditi stil poput Ferrija, a nije bio bas tehnicki potkovan te mu je trebalo prakse. Medutim, sad kad je dokazao da zna crtati, vrijeme je za ozbiljniji pristup, mislim da bi to bilo bolje kako za dinamiku samog Vernijevog crteza tako i za dinamiku cijelog serijala.

@ike666 - pozivam te da se snimis dok igras nogomet ili dok setas i vidjeces da ce tvoji pokreti biti slicni ali nikako isti. To je nemoguce, jer covjek nije robot niti masina. Kad je u pitanju tvoja tvrdnja o vizualnoj dosljednosti, mislim da su NUCCIO i ESPOSITO BROSS pravi primjeri - vidimo da je to Zagor, ali istovremeno imamo novi, moderniji pristup sto je svakako dobro za dinamiku serijala. Inace, isticem da nemam nista licno protiv Vernija, dapace, njegov stil mi je ok, cist je i lijep za oko, samo mi je problem sto precrtava Ferrija, jer kako King kaze, ne mogu ni ja gledati iste poze u nekoliko razlicitih epizoda. Ali, mozda i za mene dolaze bolji dani kad je Verni u pitanju, jer u ovim novim tablama sa Mortimerom uocio sam samo jedno ofirno precrtavanje tj. pozu od Ferrija, ali nista strasno za kritikovati. To sto precrtava druge crtace mi ne smeta toliko, jer nije on jedini koji to radi, svojevremeno je i Ferri precrtavao Tarzana isl. Ne brojim pod Vernijevim radom ovu pricu iz JA odiseje kao i ovaj novi Hellingenov povratak, jer olovku je radio i radice Sedioli, to je vec nesto sasvim drugo.

@ patak - izvini brate, i meni su poslali isto, ja nasjeo, ali ako ce te nesto utjesiti, izgubio sam noc odgovarajuci ljudima na poruke i skenirajuci vlastiti racunar.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/06/2014 : 13:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Zagor već ima mali milijun tabli i teško je očekivati da se nešto ne ponavlja, to ne mora nužno ni biti precrtavanje već je moguće da crtaču (u ovom slučaju Verniju) neke scene ostanu duboko urezane u sjećanje pa kada radi neku novu epizodu samo prenese iz sjećanja na papir.
Iz ovih scena koje su stavljene za usporedbu je vidljivo da je u mnogima sličnost samo u potezima i grimasama likova dok se okruženje i stvari oko njih ipak razlikuju, nije isto kada Zagor skače sa drveta ili kolibe i kada udari protivnika puškom ili drškom krampa.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19110 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 11/06/2014 : 17:25:35  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Kako god bilo,kopirao ili precrtavao te ZUTE SJENE je 'prekopirao' skoro bolje od ucitelja..
Ljudi moji to je vrhunski crtez,nije cudno da talijani vernija obasipaju ruzama...samo nama nesto uvjek fali...kad vidim ostale zagorove crtace sretan sam da se pojavio verni ,plagiator,.....

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19110 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 11/06/2014 : 17:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

sad znamo kako tintona iznervirat..Meni je dosta kazat da je kit teller krs a tintonu da je verni car...a i nije los u tim zutim sjenama..Diging billacrta savrseno...bas komicno,kako i treba....potrudi se tintone,mozda ga zavolis...ne tragaca zlata..mislim vernija.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 11/06/2014 : 19:01:32  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

Bimbo Sullivan o Burattiniju

prepiska sa solarom koju stvarno VREDI pročitati
Podelio sam na pasuse radi preglednosti

quote:
Da, Burattini je tip bez vizije, pogubljen u pojedinačnom, u logičkom šerlokovskom zaključivanju (a ni u tom svom logiciranju na kojem inzisitira ne pokazuje se uspješnim; što više čačka, priče mu ispadaju sve nelogičnije!). To se još zove racionalizacija i fabularnost. Sveden samo na moć percepcije čutilnih stvari i realnog kauzaliteta među njima, on nikako ne može doći do toga što neke stvari - znače, kakvog oni imaju značenja za nas. A to bi trebao biti interes nekog umjetničkog djela; u protivnom se radi o novinskom članku.

...Tako da kad Burattini uzme neke 'stvari' za temu, oni su njemu upravo to - samo s-tvari. On nema pojma što bi one mogle značiti, što bi on trebao s tim stvarima. On nema pojma iti blizu što bi trebao značiti Moritmer, grad New York, Mutant, planina, robijaši, alkemija, vukodlak... On nema pojma zašto je ubio Bimbu Sullivana. Sve radi pukog izvanjskog efekta. U jednoj epizodi zove Dr. Metrevelica radi neke tajne, i... ništa se ne dogodi s njim. Metrevelic se pojavluje jer je "lik". ...Castelli se dohvatio vrhunske teme o Tkaču koji povlači konce u pozadini. Autor se bavio zanimljivom i zahvalnom temom punoj (planetarnog, da tako kažemo) smisla. No Burattini je nezadovoljan, bit Tkača je njemu nedorečena i eto ti nastavka u kojem će on dotjerati izvornu zamisao. I što smo dobili na kraju? Neki čudni atentat, efekt zamjene neka dva tipa, i otkrivena neka 'random' faca Tkača!?!?! Ne samo da je to daleko od dodatka izvornoj priči, nego se radi o uniženju postignutoga jer bit Tkača je baš u tome da nema face, da je faca kritčno nebitna!!! Burattini nije mogao bez neposredne slike. Više odnosno dublje od toga on ne može zahvatiti; nije da ne nastoji, ali njemu se to nastojanje potpuno iscrpi u čutilnome ili emotivnome kako ćemo kasnije vidjeti. Njemu je Tkač samo jedan zanimljivi zakrabuljeni čovo iz stripa s kojim se nešto događa, nešto povezuje štogod to, malo Mortimera, malo soli, malo papra. ...Kad njemu likovi dođu na raskrižje putova, oni odu jednim jer im se tamo eto 'odalo', a ne da tim putom i tamo odu da bi utemeljili neki smisao, koji se može razumijeti ili čak mutni. Dok ga služi sreća, on slučajno odabire prave putove, ali naravno ne može tako za dugo. Kad tad će u svojoj jednodimenzionalnosti početi izabirati savršeno najpogrešnije putove / puteve i isporučivati papazjaniju najbesmislenijih idejnih izbora. Pa smo tako uvijek čak i nakon zanimljivog razvoja razočarani poantom na kraju priče. Nekako osjećamo da to baš nije pogodak, da je priča odlutala, da je očigledna, da je nedovršena, polupriča, zbir nečega što nije baš kompaktno ili je pak jednostavno potpuno promašeno, nebitno pa i nepodobno.

Sve je puka fabula, puko očigledno događanje radi događanja: likovi se veru po plamenoj planini, idu s konjima s jednog na drugi kraj, čutilni kauzalitet, ali idejnome ni traga. Planina je potpuno zaboravljena, osim neke katastrofičnosti što je opet dosta površinski. Mutant je njemu neki lik iz crtića koji ima zrake u glavi i neke zoomove, i to je njemu savršeno dovoljno (.ono očigledno. što je od fenomena uspio površinski prisvojiti) da napiše nastavak na 4 broja kroz koja pratimo slučajne 'random' dogodovštine našeg Mutanta, a koje ne obogaćuju Mutantovu bit. Umjesto da Mutanta vidi kao vojni eksperiment ili takvo što. Daleko od toga da očekujemo super razumijevanje nekih fenomena, ali bar nešto. Sigurno nije vidio da je kod drugog Mortimera stavio mjesto radnje Zagorovu šumu, kao kontra vele-gradu - što je izvrsno. 100% sam siguran da je Mortimer došao u Darkwood jer nije znao gdje bi i jer je eto krenuo put Zagora (a ne zato što je to bitan kontrast). Mortimer = grad. A kasnije kod Mortimera ima svega, a najmanje grada. ...Boselli isto tako nije naročito dubok, no ovaj mnogo manje promašuje sa značenjima. Ima faktografsku pripremu, pa većina toga što ubacuje ima već stasala značenja koja autorovom makar plošnom izvedbom ostaju zadržana i podosta valjana.

Cibola, Aljaska... isto nemaju nikakvu mudrost na prvi pogled, pa opet se može iščitati obilje iz svega toga, barem ja mogu, počevši od Rusa i Tlingita, Hopa, Nakaija, svetih ploča Navaja, ljudi riba... Posebna je razlika što Bosellijev Zagor ne zaključuje nego - živi, bivstvuje. Prožetost životom. To carstvo intuicije i spontanosti, a ne neko šerlokovsko razumsko sitničavo ukazivanje da je voda H2O. U umjetničkom djelu nas zanima što voda nama znači, a ne drugi čutilni oblik (formula za vodu, Tkačeva faca) već percepirane pojave (razumna znanost, koju opet nećemo odbaciti, nipošto, ali je nečemo ni apsolutizirati). Na kraju se Burattiniejve priče najčešće ne završe. Ostane nam poluporoizvod. Niti je baba niti je deda. Nešto mlako, umorno, zgusnuto, komplicirano kao Tonkin gnjev. Tako već 25 godina.

Sve što je pogodio (a može se zbrojiti na prste jedne ruke) je slučajno ili kad bi se promijenio (malo, nikad dovoljno). Svaki povratak starih likova od strane Morena je bio loš do katastrofalan. Ima li starog lika kojeg nije ubio?! Nema pojma što bi s njim i onda ga ukoka. Imam osjećaj da će mu uspjeti ubiti Hellingena zapravo i da se više nitko neće moći sjetiti načina da ga opet oživi. Uz trećeg Mortimera jedna meni od najgorih Buretovih je ona s Astecima (u selu Maja :))). Čis to tumaranje, a nitko pojma nema zašto se nalaze u tim zabitima, što traže, koji se sve to likovi vrte tuda, zašto baš oni, nije li to viđeno, što se hoće reći, zašto 5 umornih puzzle brojeva? Ovog novog Vukodlaka je između ostaloga (a možda o ovoj priči budem napisao više drugi put ) uništila slaba igra detekcije koja je super naivna (priča je debelo ovisila o njoj). Da ne govorim kako ništa novo o Vukoldaku nismo dobili što već Nolitta i Boselli nisu pružili, osim možda značenjski suvišak ili čak nazadak. Jedan tip njegovih priča igra na kartu emocija kao kod Čirokija, robijaša, građanoida 'otupjelih u dosadi i užitku' iz Kamenog diva. Ali tu čitatelj samo klima očiglednom i 'samorazumljivom'. Ja pak u tome nakon toliko vremena vidim paravan za bezidejnost. Čovjek se umori od očekivanja. Nekad sam se tješio davanjem solidnih 'šestica' i 'sedmica' Burattinijevim polupričama, eksperimentima. Danas više nije ostalo ništa od tog strpljenja i nadanja. Stvari treba trezveno imenovati onim što jesu.

Zadnja riječ prethodne rečenice je - jest -> Ili jest ili nije. To je osnovno. Ili valja ili ne valja. Može biti malo slabije u finesama, a da valja, a može biti mnogo krasnih, ozbiljnih efektnih scena, a da je totalni promašaj, nula. Sigurno ću krenuti putem jedne takve zadaće u kojoj bi razlučio koje Burattinijeve priče mogu stajati uz bok Zagorovim standardima, a koja treba izbrisati iz sjećanja. Doduše, ne treba ih izbrisati iz sjećanja pošto se ona sama od sebe izbrišu. Sve u njegovim pričama nestaje, prolazi i ostaje bez traga, bez čega se moglo, baš kao pojedinače čutilne neposredne stvari. Čitavi Burattinijev opus je opus koji je srednje vrijednosti, solidan skoro, ali koji - ne ostavlja traga.

Zašto su Zmajevi gusari dobri, drugom prilikom. Vidjet ćemo kakve sličnosti Zmajevi gusari imaju s Paklom živih, Sedmom rundom, Drugim Mortimerom, itd... Tu do izražaja dolazi umjetnosti primjereno .intuitivno. pridavanje / pogađanje značenja prvog ranga pri pojedinom stripu. Tu je pogođen sam Zagor, a što drugo od samog Zagora može biti značajnije značenje / bit stripa pod nazivom Zagor?!...

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 11/06/2014 : 20:10:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally
posted by King Warrior

quote:

Precrtavanje jednako plagiranje odnosno kopiranje. Ti si tada rekao
da izmedju njih postoji iskljucivo slicnost u licima.

Nuccio, Espositovci i Torricelli kopiraju takodje djelimicno Ferrijev
stil i lica likova, to ne znaci da i precrtavaju.
Ali, tvrdoglav si, tesko tebi ista objasniti.

Mozda se jednostavno ne slazemo oko definicije rjeci kopirati. Meni je
to isto sto i precrtati, odnosno gledati neki crtez i pokusavati
nacrtati isto to.

Go to Top of Page

Gru
Average Member

833 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 11/06/2014 : 22:07:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
Brdar, svaka čast na ovim nalascima.
A o Verniju nema smisla trošiti riječi. Precrtavanje Maestra, ukočeni likovi, lice Zagora je skoro uvijek namršteno i čudno iskrivljeno kao da će svaki čas doživjeti infarkt...
Osim toga, kako otkriti vlastiti stil i uvidjeti što se može postići i koje su ti granice samo pukim oponašanjem i precrtavanjem?

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17049 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 11/06/2014 : 22:50:58  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Brdar, bravo za trud, stvarno si izvukao prave primjere... Da, nije lako raditi to sto radi Verni, nimalo, i bolje mi je vidjeti njega nego svu masu "original" crtaca... Ali naprosto boli, vristi, koliko je Ferri bolji... Ili bio bolji... Jos je Verni jako daleko od tate Ferrija...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/06/2014 : 22:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Kroz sve ove godine na Zagoru je radio velik broj crtača i kada bi svaki od njih tjerao neki svoj stil a koji nebi imao poveznica sa Ferrijevim (ipak je on stvorio lik) Zagor bi se skoro pretvorio u Magic Facea jer bi mijenjao lica po potrebi.
Da se izrazim muzičkim riječnikom, kada bi netko odsvirao riffove identično kako to radi Kerry King da li bi taj trebao biti majstor ili neznalica koja nema svoj vlastiti stil? http://www.youtube.com/watch?v=xU0BmcPmlCc

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 11/06/2014 : 23:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Sviđa mi se kako je Bimbov tekst, u kojem on rastura Burattinija na sastavne dijelove, ostao "zatrpan" nebitnim i čisto površinskim opservacijama na račun crtačke ekipe.

Kakvi čitatelji takvi i scenaristi...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 11/06/2014 : 23:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Sviđa mi se kako je Bimbov tekst, u kojem on rastura Burattinija na sastavne dijelove, ostao "zatrpan" nebitnim i čisto površinskim opservacijama na račun crtačke ekipe.

Kakvi čitatelji takvi i scenaristi...

Sad ti je jasno zašto je Patka digla ruke, ovaj krila, jel'da?

edit:od tema, "dnevnika..." i bilo kakvih kolektivnih akcija, a priključio se nathanovcima iako sam pošteno pročitao možda pedesetak Nathana Nevera.

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 11/06/2014 23:26:01
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.55 seconds. Snitz Forums 2000