Author |
Topic  |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 04/07/2014 : 14:43:27
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by solar
Nevjerovatno, meni se nekad dogodi kad pišem komentar da slučajno klinem "backspace" pa mi sve skupa pobriše, naravno tada skroz poludim jer nije moguće sve ponovno isto napisati, ali 7 strana je baš ekstremno, dobro da nisi razbio cijeli komp.
Uh, i ja poludim kada mi se ovo desi! Naidje ti insipracija, raspises se i onda sve ode do djavola jednim slucajnim potezom!
Patak, ja bih poludeo da sam na tvom mestu.
Poludeo i jesam, ali sam našao tri utešne pa sam sada relativno ok:
1) Nije bio skroz gotov. Ostale su reč-dve o Ferrijevim naslovnicama 2) Na ovom topicu sam bio kopirao početni deo recke u fazonu "ne znam šta dalje" pa je makar tih 15% teksta sačuvano 3) Juče sam napisao nekih 70% recenzije u cugu jer sam konačno (nakon meseci i meseci) dobio inspirativnu/osvrtnu žicu koju sam pratio, misao koja otprilike opisuje celu epizodu, i sada mi je sveže sećanje na nju. Neće biti veliki problem to ponovo sastaviti. Znajući sebe, biće još bolje jer ću sada tu žicu pratiti od početka, dok mi je juče došla negde tokom pisanja
bonus) kada udariš desnom šakom betonski stub, bol u šaci i bol suba te nekako smiri. Sjajna stvar, probajte i vi
Upravo je pišem, biće ovo dobro
još jedna koja je pobedila smrt jer Patak se saginjati neće! |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 04/07/2014 14:44:08 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 04/07/2014 : 14:51:07
|
Nego, pored toga, pripremam jedan članak Ustvari malu seriju članaka tipa "Dr.Metrevelić predstavlja" kojoj bi ste se mogli i vi priključiti, ako ste radi naravno
Prvi će nositi naslov "Gospodar poljuljanog trona" gde ću obraditi likove koji su nekako hteli da preuzmu Zagorovu ulogu Gospodara Darkwooda. Za sada sam se setio likova poput
Iron-man Supermike Devil Mask Entak Black Axe Obojeni čovek
Imate li nekoga da dodate ili izbacite sa spiska? |
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 04/07/2014 : 15:30:58
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Nego, pored toga, pripremam jedan članak Ustvari malu seriju članaka tipa "Dr.Metrevelić predstavlja" kojoj bi ste se mogli i vi priključiti, ako ste radi naravno
Prvi će nositi naslov "Gospodar poljuljanog trona" gde ću obraditi likove koji su nekako hteli da preuzmu Zagorovu ulogu Gospodara Darkwooda. Za sada sam se setio likova poput
Imate li nekoga da dodate ili izbacite sa spiska?
Brate, daj molim te ovog boldanog objasni zašto klaun s kondomom na glavi (da parafraziram) ima mjesto s ovim ostalim velikanima. Em priča nije nešto posebna, em lik nije zanimljiv, em sve skupa je zapravo prijelaz između dva putovanja pa nije ni moglo ispast bolje. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 04/07/2014 : 16:00:40
|
Iskreno, ne vidim Devil Masku mjesto na ovom popisu. Ako se ne varam, on je samo svoje pleme vodio vlastitom rukom. Nije nešto imao ambicije zavladati Darkwoodom. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 04/07/2014 : 19:35:45
|
Kaimakan u maxi Zagor "Ratnici". |
 |
|
Space Marine
Senior Member

.jpg)
Croatia
1314 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 04/07/2014 : 20:57:47
|
quote: Originally posted by Zagor12
Dajte zabrijte da se ovi likovi udruže, darkwoodski Sinister Six.
Zakon ideja! To bi bilo zanimljivo za čitati. |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 04/07/2014 : 22:58:10
|
quote: Originally posted by bjelolasica
Sjedim na istoj plaži na kojoj sam lani procitao gigan ''Čovjek koji je pobjedio smrt'' i mislim si koji jebeno dobri strip nemam fb pa s vama djelim dojmove
Pa i braco Red Warriora spada u ovaj popis.
Zajedno s Dagayom i bracom Kinski. |
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 05/07/2014 : 00:40:27
|
LANCI
Burattini/Pepe
Poprilicno obicna prica, rekao bih. Tema rasizma i robovlasnistva nije prvi put, a ni zadnji u Zagoru (Liberty Sam, Povratak Kandraxa...). Prica uistinu nije nesto posebno, odbjegli rob, Zagor mu pomaze, navodni dobrocinitelj Baxter je samo novi robovlasnik, a Zagor ga pobjedjuje tako sto u par dana razreze sipke za koje je vezan i zatim istuce sve na brodu. Mozda i nema toliko prepricavanja koliko je Buretu uvrijezeno, ali nema, brate, ni price. Ipak, dvije pojedinosti, to jest scene skrecu paznju na ovu epizodu. Prva je vezana za Chica, odnosno jednu od pocetnih scena gdje Chico prvo izbaci iz borbe cuvara brane, zatim ga zaveze na mostu, isprepada ostatak robovlasnika i digne branu u zrak cime spasava Zagora i Tobyja, odbjeglog roba. Fenomenalno. Druga scena je ona finalna u kojoj Zagor raznese brod, okom ne trepnuvsi, u koji je prethodno zatvorio nekoliko robovlasnika. Bez milosti. Zanimljivo da je par scena prije dao sve od sebe da spasi smrti drugog tobovlasnika. Pepe srandardno solidan, na momemte los, na momente dobar. Ima kadrova za koje bi se zakleo da ih crta DellamMonica, npr. 2. kadar na prvoj stranici Lanaca.Ferrijeve naslovnice nisu bogznasto, ali nisu ni grozne. Prva mi je slaba, dok je druga nesto bolja, ali sve ukupno i nije nesto.
Priča 5 Scenarij 6 Crtež 6 Naslovnice 6 |
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 05/07/2014 : 00:42:11
|
Inace momci, urekli ste me. Pri kraju pisanja ovoga sam stisnuo onaj poguban gumb za vrati se na prethodnu stranu. |
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 05/07/2014 : 00:43:44
|
Ako ovako nastavite, članak će imati tri dela :)
Razdvojio bi ih u razlicite kategorije da sam na tvom mjestu. |
|
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 05/07/2014 : 10:39:54
|
Brate, daj molim te ovog boldanog objasni zašto klaun s kondomom na glavi (da parafraziram) ima mjesto s ovim ostalim velikanima. Em priča nije nešto posebna, em lik nije zanimljiv, em sve skupa je zapravo prijelaz između dva putovanja pa nije ni moglo ispast bolje.
Tematski stoji tačno tamo gde mu je mesto Kasnije ću skapirati da li da odbacim kojeg od njih, ako ih se nakupi previše
Dakle, ovako:
Iron-Man Supermike Devil Mask Entak Black Axe Obojeni čovek Pekot Dagay i braća Kinski Kaimakan (ovaj maxi "Ratnici") tek trebam pročitati)
Ne znam baš za Dagaya i braću Kinski...više su hteli raskrinkati Zagija nego zauzeti mesto Gospodara |
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22375 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 05/07/2014 : 11:43:33
|
Dagayo i braca Kinski nisu u istoj epizodi, ne znam zasto si ih stavio zajedno. |
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 05/07/2014 : 11:51:40
|
Brate, daj molim te ovog boldanog objasni zašto klaun s kondomom na glavi (da parafraziram) ima mjesto s ovim ostalim velikanima. Em priča nije nešto posebna, em lik nije zanimljiv, em sve skupa je zapravo prijelaz između dva putovanja pa nije ni moglo ispast bolje.
Tematski stoji tačno tamo gde mu je mesto Kasnije ću skapirati da li da odbacim kojeg od njih, ako ih se nakupi previše
Dakle, ovako:
Iron-Man Supermike Devil Mask Entak Black Axe Obojeni čovek Pekot Dagay i braća Kinski Kaimakan (ovaj maxi "Ratnici") tek trebam pročitati)
Ne znam baš za Dagaya i braću Kinski...više su hteli raskrinkati Zagija nego zauzeti mesto Gospodara
Nisi citao Ratnike? Ime je Dagayo , a braca Kinski su itekako htijeli uzeti kontrolu nad Darkwoodom. Objasni Devil Maska, meni bi prije usao Winter Snake. |
|
 |
|
raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 05/07/2014 : 13:59:35
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri

Svaka čast na crtežu, ja bih radije na Zagoru gledao nešto ovakvo nego pojedine profesionalce koji su trenutno aktivni na serijalu.  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19617 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 05/07/2014 : 18:10:06
|
quote: Originally posted by raic1922
hvala
moj covjek, verni je kralj..dobrodosao i budi aktovan forumas... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts
|
Topic  |
|