Author |
Topic  |
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 19/08/2014 : 12:33:52
|
A kada se sjetim da u Bonelliju na Zagoru forsiraju crtače koji furaju neke svoje žvrljotine dok postoje ljudi koji su spremni ispoštovati stil vjeran Ferriju. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 19/08/2014 : 12:44:48
|
Uradim 10 tabli u leprsavom Ferrijevskom stilu i posaljem Buratiniju. To posaljem i NIKAD vise. Cak mi je i crtac koji radi u SBE, Stevan Subic rekao da moji novi radovi podsecaju na izvornog Zagora. Ako i Bure to ne prepozna, onda stvarno nemam komentara. Ovo ce biti zadnji put da mu saljem radove da konkurisem za crtaca Zagora. Ja crtam Zagora jer ga volim i jer sam odrastao uz njega. Navikao sam na Ferrijevskog Zagora i zato ga pokusavam i crtati u tom stilu. Znam sta vole stariji fanovi, koji i odrzavaju Zagora u zivotu. Odrastao sam uz Ferrija, Donatelija i Toricelija. Ove nove crtace ne mogu da smislim na Zagoru. Cast izuzecima. Ne kazem da su losi crtaci, ali jednostavno mi ne pasu za Zagora. Licno bi voleo da ima vise crtaca koji su slicni Ferriju i staroj skoli crtanja..kao Verni i Nuccio. |
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 19/08/2014 : 13:28:19
|
Jedanaest stranica, naziv epizode je "Povratak demona ludila". Za pisanje ovih jedanaest stranica scenarija sam napisao oko 1500 rijeci sa sveukupno dva sata posla, sto mozda i nije vidljivo na prvi pogled jer nema previse govornog teksta. Ipak raznoliki crtez mora da bude u centru paznje. Zeljko za sada radi odlican posao, definitivno je bolji od vecine Zagorovih crtaca. Nadamo se da ce sa ovom pricom dobiti sansu da se dokaze u SBE. Van pameti je ako mu poslije ovoga ne dopuste barem probni rad, kao sto je bio slucaj i kod Kerca. |
 |
|
ike666
Average Member

709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 19/08/2014 : 14:27:48
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
Uradim 10 tabli u leprsavom Ferrijevskom stilu i posaljem Buratiniju. To posaljem i NIKAD vise. Cak mi je i crtac koji radi u SBE, Stevan Subic rekao da moji novi radovi podsecaju na izvornog Zagora. Ako i Bure to ne prepozna, onda stvarno nemam komentara. Ovo ce biti zadnji put da mu saljem radove da konkurisem za crtaca Zagora. Ja crtam Zagora jer ga volim i jer sam odrastao uz njega. Navikao sam na Ferrijevskog Zagora i zato ga pokusavam i crtati u tom stilu. Znam sta vole stariji fanovi, koji i odrzavaju Zagora u zivotu. Odrastao sam uz Ferrija, Donatelija i Toricelija. Ove nove crtace ne mogu da smislim na Zagoru. Cast izuzecima. Ne kazem da su losi crtaci, ali jednostavno mi ne pasu za Zagora. Licno bi voleo da ima vise crtaca koji su slicni Ferriju i staroj skoli crtanja..kao Verni i Nuccio.
Željko, mogu samo reći svaka čast na crtežima! Pogodio si i stilski ali i kvalitativno, realno i bez ikakvih pretjerivanja crtežima definitivno upadaš u Zagor staff. Narvno trebalo bi vidjeti svih 10 stranica ali ovo što si do sada prikazao je apsolutno ono što Zagoru treba.
Mene je jedino strah da u SBE ne forsiraju Talijane radi lokalpatriotizma. Po svemu ostalome, Buratini može komotno otpustiti sepet sadašnjih crtača da ti oslobodi mjesto.
Sretno druže! |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 19/08/2014 : 14:39:58
|
Po meni si bolji od Vernija i Sediolija. Ali ne vidim razlog da se toliko zestis. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 19/08/2014 : 14:59:03
|
Željko je sigurno bolji od Chiarolle, Cassara, Laurentija i sličnih, barem što se tiče Zagora. Evo, upravo sam uzeo neke stripove među kojima je i ovaj zadnji "Pokopani užas"... baš ga gledam i mogu reći koje govno od crteža, sramota da tako nešto dopuštaju u SBE.  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 19/08/2014 : 15:22:07
|
Izgleda da triba veza za sve pa tako i to,ko zna koliko ima jos ovakvih "zeljka" a nemoru dobiti to misto,ali pokucaj jos jednom na ta "vrata SBE" pa ti se mozda otvore |
GALLIENO FERRI
|
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 19/08/2014 : 15:33:13
|

Da, stvarno lijep ferrijanski crtež. Željko definitivno ne bi bio najslabiji u staffu... dapače...
Možda ne bi bilo loše te crteže najprije malo proširiti po talijanskim forumima... ajmo izkoristit "talbane".. sigurno će ga i oni preporučit Buretu...
Željko, nikad ne reci nikad... i ako te Bure odbije... ti ćeš s vremenom napredovati i postati bolji... Neće Cassarovi vječno crtati... ti ulijećeš umjesto njih... 
|
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 19/08/2014 : 17:18:56
|
Zeljko MAJSTORE! Sad sam se zapitao, što ne bi crtež trebao biti jednak u svakom dijelu, mislim na Zagorovo lice, jedan u stilu Ferrija, drugi Vernija, a treći Toricellija. Zeljko, zaslužuješ mjesto u SBE, ponajprije zato jer crtaš bolje od pola Zagorovih crtača. Samo kako je rekao @markotamara, tko zna koliko još ima ovakvih crtača poput tebe koji šalju Buretu radove i još ako su Talijani... Na pamet mi padaju dva crtača koja su bolja od tebe, Ferri (onaj mladi) i Verni. Ovaj Zagor s ovih tabla mi je bolji sto puta od npr. Della Monicinog pa čak i od Nuccijevog, ali su zato Nucijevi ostali likovi savršeni. Za mene si negdje u rangu Toricellija, ali s vremenom će ti se još crtež poboljšati. GO Zeljko!!! |
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 19/08/2014 : 17:39:47
|
quote: Originally posted by Tintilinic
Zeljko MAJSTORE! Sad sam se zapitao, što ne bi crtež trebao biti jednak u svakom dijelu, mislim na Zagorovo lice, jedan u stilu Ferrija, drugi Vernija, a treći Toricellija.
Nemoj zaboraviti da se ovdje radi o tome da Željko to crta kad ima vremena dok ovima je to jedini zadatak. Tako da zamisli koliko bi se ŽEljko još usavršio kad bi cijeli mjesec mogao crtati Zagora, a da su mu sve režije, smještaj i hrana osigurani.  I da stvarno lijepi radovi.   |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Posted - 19/08/2014 : 17:48:30
|
Da, radim kad stignem. Verujem da kad bi mesec dva dana crtao samo Zagora da bi se poboljsao verovatno. Kao sto rekoh, crtam Zagora jer ga volim. Nisu mi pare prioritet. Pare imam, zaradjujem ih crtajuci i slikajuci nesto drugo. Ali Zagor mi i dalje ostaje nedosanjani san. Kao sto kazete, ima sigurno puno crtaca koji salju svoje radove Buretu, i to italijana, i sigurno ce njima dati prednost nego nekom strancu. Ali ja verujem da Bure takodje voli staru skolu crtanja i da bi mu dobro dosao jedan poput Vernija u crtacki staff. Kao sto rekoh, ovo ce mi biti poslednji put da mu saljem svoje radove. Primetio sam da velikom brzinom radim Zagora. Sto brze crtam, lepse ispadne. Nemojte me pogresno shvatiti, ne otaljavam. Pokusavam crtati sto pribliznije kao Ferri, Verni ili Toricelli. Pokusavam crtezu dati duh stare skole, sto noviji crtaci nemaju ili ne zele da imaju. |
|
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 19/08/2014 : 17:54:07
|
pa ako bi Zeljko na cijelom stripu uspio odrzati ovaj nivo kao na ovim tablama, onda bi u mojim ocima svakoko bio medju prva tri-cetiri crtaca, stvarno bi bilo steta da te odbiju,, i tebi i nama "tradicionalistima " |
|
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Posted - 19/08/2014 : 17:56:08
|
Senokute, veruj da ce svaka nova moja tabla biti minimum ovog kvaliteta, ako ne i bolja. I ja sam "tradicionalista" i znam sta stari fanovi zele da vide. |
|
 |
|
ike666
Average Member

709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 19/08/2014 : 18:46:56
|
quote: Originally posted by King Warrior
Jedanaest stranica, naziv epizode je "Povratak demona ludila". Za pisanje ovih jedanaest stranica scenarija sam napisao oko 1500 rijeci sa sveukupno dva sata posla, sto mozda i nije vidljivo na prvi pogled jer nema previse govornog teksta. Ipak raznoliki crtez mora da bude u centru paznje. Zeljko za sada radi odlican posao, definitivno je bolji od vecine Zagorovih crtaca. Nadamo se da ce sa ovom pricom dobiti sansu da se dokaze u SBE. Van pameti je ako mu poslije ovoga ne dopuste barem probni rad, kao sto je bio slucaj i kod Kerca.
Da ne bi bilo da Kinga Bure pozove u scenaristički staff, a Željka izignorira  |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 19/08/2014 : 18:48:21
|
Da, radim kad stignem. Verujem da kad bi mesec dva dana crtao samo Zagora da bi se poboljsao verovatno. Kao sto rekoh, crtam Zagora jer ga volim. Nisu mi pare prioritet. Pare imam, zaradjujem ih crtajuci i slikajuci nesto drugo. Ali Zagor mi i dalje ostaje nedosanjani san. Kao sto kazete, ima sigurno puno crtaca koji salju svoje radove Buretu, i to italijana, i sigurno ce njima dati prednost nego nekom strancu. Ali ja verujem da Bure takodje voli staru skolu crtanja i da bi mu dobro dosao jedan poput Vernija u crtacki staff. Kao sto rekoh, ovo ce mi biti poslednji put da mu saljem svoje radove. Primetio sam da velikom brzinom radim Zagora. Sto brze crtam, lepse ispadne. Nemojte me pogresno shvatiti, ne otaljavam. Pokusavam crtati sto pribliznije kao Ferri, Verni ili Toricelli. Pokusavam crtezu dati duh stare skole, sto noviji crtaci nemaju ili ne zele da imaju.
Daleko si ispred Vernija. Nemoj se s njim usporedjivati. Puno si blize Nucciu iako je, iskreno, trenutacno bolji od tebe. Ferri je zasad na zalost, puno ispred. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 19/08/2014 : 19:23:46
|
Zagorovci moji dragi sve vas pozdravljam. Nije me bilo jako dugo. Reci te mi da li je ludens izbacio prvu epizodu JA sage?
   |
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 19/08/2014 : 19:58:12
|
Evo malopre odradih ova dva crteza..mada jos nisu gotova..prvi me podseca na stil Torricellija

Zagor i drvo

Ova gornja vinjeta je fantasticna! Odlicna poza, izraz lice, pravi Zagor Samo polako, ne zuri odmah sa slanjem. Sve pazljivo ispoliraj! Pogotovo Zagorovo lice da bude jednako iz vinjete u vinjetu. Znam da ni kod Ferrija nije tako, ali ti se tek dokazujes, pa u neku ruku moras biti i bolji po nekim stvarima. Kad se vec toliko trudis, na kraju ulozi jos ekstra 10%, to moze biti odlucujuce! Sjencanje ti je blize Ferriju od svih Zagorovih crtaca, ukljucujuci i Vernija i Nuccija. |
www.epicentercomics.com http://kck.st/45sjwvZ |
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 19/08/2014 : 20:05:13
|
quote: Originally posted by King Warrior
Jedanaest stranica, naziv epizode je "Povratak demona ludila". Za pisanje ovih jedanaest stranica scenarija sam napisao oko 1500 rijeci sa sveukupno dva sata posla, sto mozda i nije vidljivo na prvi pogled jer nema previse govornog teksta. Ipak raznoliki crtez mora da bude u centru paznje. Zeljko za sada radi odlican posao, definitivno je bolji od vecine Zagorovih crtaca. Nadamo se da ce sa ovom pricom dobiti sansu da se dokaze u SBE. Van pameti je ako mu poslije ovoga ne dopuste barem probni rad, kao sto je bio slucaj i kod Kerca.
Prvo pa musko! Odmah u glavu. Bravo King! |
www.epicentercomics.com http://kck.st/45sjwvZ |
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19600 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 19/08/2014 : 21:38:13
|
Bravo zeljko...sve bolji si, ja bi te rado citao na zagoru...samo tako dalje i uspjet ces....drzim palceve zate...ove table su ludilo. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
emirem
Advanced Member

10866 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 19/08/2014 : 21:45:54
|
Bravo majstore!
Samo vjerujem da ne trazi on radno mjesto kod SBE-a nego caka bi bila da im izazove "paf!" u redakciji i zamisle se koliko bi netko sa ovim talentom i entuzijazmom mogao doprinijeti samom serijalu sa ovim "classic look" stilom. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
Topic  |
|