Author |
Topic |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
raic1922
Senior Member
Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 08/05/2015 : 17:41:31
|
Ukoliko to bude neki drugi crtac, a bice najvjerovatnije, to ce biti to. Mislim da nam od tog broja, ili tacnije od 601, dolaze velike promjene na naslovnicama.
forza nuccio |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 08/05/2015 : 17:42:59
|
Ključno je da jedna bude službena, a druga nekakva kolekcionarska. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 08/05/2015 : 17:51:35
|
I meni se čini da se to kuva...ali pre bilo kakve informacije, ili malo konkretnije glasine, ne bih da opet najavljujem išta slično.
Ali, ako ništa, znam čitati između redova/postova pa ću vam izneti svoje dve pretpostavke:
-Bocci je u kratko vreme nacrtao dve ilustracije na račun Zagora, na Burattinijev zahtev. Možda se desi ono čemu se nadam od 99-te
-Prošle godine smo imali pravi nalet ilustracija po šablonu naslovnica, sad je odjednom zavladalo neko zatišje (ne totalno, ali u odnosu na prethodnu godinu...). Stekao sam utisak da je bio u toku neki prećutni konkurs kojim su se iskazivali što crtači što njihovi fanovi, i da je na osnovu toga već doneta odluka Ferrijevog sledbenika. Strahujem da će biti u pitanju meni sada već drag Verni (po pitanju crteža u priči...iako kopira svaki milimetar), jer mu je na jednoj prošlogodišnjoj (ili predprošlogodišnjoj) konvenciji pred brbljivim fanom izletela rečenica: "...a sada moram vežbati crtanje naslovnica". Da li je mislio na taj nazovi-konkurs ili neku odluku, ne bih znao. Znaćemo, po svoj prilici, uskoro |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 08/05/2015 : 17:57:39
|
Bas je prosle godine Verni rekao da ne zeli da crta naslovnice.
Dee: Vidite li sebe kao sljedećeg crtača naslovnica, možda kao Ferrijevog nasljednika? MV: Da budem iskren, i ne baš. Iz poznatih razloga: prije svega usporedbe s Ferrijem bi bile nemilosrdne, na moju žalost, i nakon 600 njegovih naslovnica (redovne serije) praktički je nemoguće ne ponavljati se i svaki mjesec bih se bojao da ću čuti: ova Vernijeva naslovnica je ista kao ona Ferrijeva iz tog i tog broja. Budući da ja nisam pretenciozan (bar ne u umjetničkom kontekstu), mislim da bi bilo najbolje dati tu ulogu nekom maštovitijem crtaču od moje malenosti.
Nadam se da je covjek od rijeci.
A ovo sa Andreuccijem je malo cudno, prije nekoliko dana kaze u sluzbenom intervjuu da je Zagor broj jedan (manje-vise), a onda Burattini sasvim slucajno stavlja na fejs jednu njegovu ilustraciju...Ja kazem: Andreucci ili Nuccio. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 08/05/2015 : 18:00:37
|
Teaser #1
Što se događa? Što je s Patrickom Wildingom? Zašto je tako izubijan? Pripremite se na Zagora kojega nikada prije niste vidjeli. Dobrodošli u Darkwood City. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 08/05/2015 : 19:13:18
|
Što se tiče promjene na naslovnicama bila bi fora da se novo ime drži u tajnosti do posljednjeg trenutka, tj. skroz do izlaska broja 601, pa da sami čitatelji prilikom kupovine otkriju o kome se radi. To je jedna vrsta rizika od slabije prodaje ali napetost isčekivanja bi se podigla do vrhunca. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 08/05/2015 : 19:46:49
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
I meni se čini da se to kuva...ali pre bilo kakve informacije, ili malo konkretnije glasine, ne bih da opet najavljujem išta slično.
Ali, ako ništa, znam čitati između redova/postova pa ću vam izneti svoje dve pretpostavke:
-Bocci je u kratko vreme nacrtao dve ilustracije na račun Zagora, na Burattinijev zahtev. Možda se desi ono čemu se nadam od 99-te
-Prošle godine smo imali pravi nalet ilustracija po šablonu naslovnica, sad je odjednom zavladalo neko zatišje (ne totalno, ali u odnosu na prethodnu godinu...). Stekao sam utisak da je bio u toku neki prećutni konkurs kojim su se iskazivali što crtači što njihovi fanovi, i da je na osnovu toga već doneta odluka Ferrijevog sledbenika. Strahujem da će biti u pitanju meni sada već drag Verni (po pitanju crteža u priči...iako kopira svaki milimetar), jer mu je na jednoj prošlogodišnjoj (ili predprošlogodišnjoj) konvenciji pred brbljivim fanom izletela rečenica: "...a sada moram vežbati crtanje naslovnica". Da li je mislio na taj nazovi-konkurs ili neku odluku, ne bih znao. Znaćemo, po svoj prilici, uskoro
Mislim da nije Verni,odnosno kada jednom dođe do novog čovjeka na naslovnicama...to neće biti Verni. Kao što piše u Kingovom postu,lik samo zna kopirati. Sam sebi Verni ne bi učinio uslugu.
Ja ne znam koliko je crtačima izvan Zagorovog staffa privlačan posao na njegovim naslovnicama,ali trebao bi Bure izviditi može li naći nekog tko je level iznad crtača koje sada imamo.
Jer ja bih išao za osobom koja će odrađivati najbolji posao,ako ima netko tko bi bio bolji od Nuccia,zašto ne? |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 08/05/2015 : 19:48:17
|
Pa to je ta neka nova moda u Bonelliju sa tim variant naslovnicama kao one za Luccu ili sada jubilarna Julijina. Na veliku žalost to ne mora ništa značiti. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
|
Aerendyl
Starting Member
35 Posts
Member since 16/08/2010 |
Posted - 08/05/2015 : 21:12:24
|
Bok ekipa.
Nisam bio na forumu od 2010, :)
Anyway, nisam baš dugo ništa čitao, nakon dugo vremena uzeo dva paketa od tri Zagora za 25 kn. Problem je što naravno su nasumični, pa ono dođem na pol priče i ne znam kraj.
Htio bih počet kupovat ove što mjesečno izlaze, al sada ne znam kako koje izdanje ide itd. Jel i dalje isto - klasik i extra te tu i tamo izadje maxi izdanje? Jednom mjesečno? Ima li razlike izmedju extra i klasika?
Thx! |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 08/05/2015 : 21:20:15
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
ZAGOR br.600 će biti štampano sa dve različite naslovnice u julu ove godine.
Dakle, kao Zagor KLASIK danas kod nas. Ista priča, a naslovnicu možeš da biraš ili da se istelleraš i kupiš obe
Dobra vijest, pa makar bila samo kopiranje uspješnog recepta koji je prokušan sa Orfanima, AW i Dylanom prošle godine.
edit: Da, kao što je Deers spominjao, ovo variant izdanje će biti pripremljeno za Lucca festival. |
Edited by - solar on 08/05/2015 21:46:51 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 08/05/2015 : 21:38:13
|
Novo iz Italije: Dobili smo i tu informaciju - Nucciova sljedeća priča će biti Zagor-kolor sa Zimskom Zmijom!
quote: Rauch/Nuccio - Osveta Zimske Zmije (Kolor)
|
Edited by - solar on 08/05/2015 21:51:55 |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 08/05/2015 : 21:50:53
|
quote: Originally posted by solar
Novo iz Italije: Dobili smo i tu informaciju - Nucciova sljedeća priča će biti Zagor-kolor sa Zimskom Zmijom!
Cool. Međutim meni je puno karizmatičniji i zanimljiviji lik Akenat, poglavica Vajandota. Nažalost on nikada neće dobit svoju priču |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 08/05/2015 : 22:19:26
|
Meni je svejedno o kome će biti priča jer to jednostavno ne može biti loše kada je Nuccio u igri, barem se nadam. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 08/05/2015 : 22:29:45
|
quote: Originally posted by Aerendyl
Bok ekipa.
Nisam bio na forumu od 2010, :)
Anyway, nisam baš dugo ništa čitao, nakon dugo vremena uzeo dva paketa od tri Zagora za 25 kn. Problem je što naravno su nasumični, pa ono dođem na pol priče i ne znam kraj.
Htio bih počet kupovat ove što mjesečno izlaze, al sada ne znam kako koje izdanje ide itd. Jel i dalje isto - klasik i extra te tu i tamo izadje maxi izdanje? Jednom mjesečno? Ima li razlike izmedju extra i klasika?
Thx!
Redovna edicija sa novim i extra sa starim epizodama idu po jednom mjesečno. Klasik ide svaka 3 mjeseca, to je edicija koja obuhvaća cijelu jednu priču bez obzira na njezin broj stranica, ponavljaju se priče iz extra serije koje su izlazile godinama ranije i sada je trenutno na broju 37 i epizode Ljudožderi iz Green Spota. Maxi za sada ide po 4 broja godišnje a kada se sustignu Talijani ići će 3 jer je tako i kod njih. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 08/05/2015 : 22:56:41
|
quote: Originally posted by ike666
Cool. Međutim meni je puno karizmatičniji i zanimljiviji lik Akenat, poglavica Vajandota.
I ja sam Akenatov fan. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 09/05/2015 : 12:02:15
|
quote: Originally posted by Zagor12
Teaser #1
Što se događa? Što je s Patrickom Wildingom? Zašto je tako izubijan? Pripremite se na Zagora kojega nikada prije niste vidjeli. Dobrodošli u Darkwood City.
Lijepo... Vidim, da ti je i aktualni Ferri nacrtao ovog izubijanog Zagora... |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 09/05/2015 : 12:11:07
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by ike666
Cool. Međutim meni je puno karizmatičniji i zanimljiviji lik Akenat, poglavica Vajandota.
I ja sam Akenatov fan.
Neuk sam, ali pomozite mi u kojoj se epizodi pojavljuje Akenat. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 09/05/2015 : 12:50:28
|
quote: Originally posted by King Warrior
-Ludi Hakaram -Casovi ocaja Ima i kratke nastupe, kao npr. u gigantu Covjek koji je pobijedio smrt.
Hvala, čitao sam Hakarama, ali se slabo sjećam te epizode. |
|
|
Topic |
|