forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 06/06/2015 : 19:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

quote:
Originally posted by DODSFERD

Radi se baš o Bosellijevoj Otočka skupina/Kapetan Midnight, meni ta priča nema baš nikakvog smisla, ne toliko zbog nekih propusta u scenariju (kojih imaju i drugi scenaristi) već jednostavno zato što je s njom Boselli poništio prethodna 3 pojavljivanja Nata Murda. Ne... ovakvu preobrazbu ne mogu nikako prihvatiti i skroz mi besmisleno zvuči.

Nisi jedini, mnogi imaju problem sa tim. Ja se iskreno slabo sjecam da bih sad dao neki smislen komentar...

Baš čitam komentare na recenziji i mnogi su to napomenuli kao nedostatak ali su unatoč tome dali visoke i previsoke ocjene. Za mene su ovdje dvije jedinice kao kuća i nema nikakvog opravdanja za takvu priču, pogotovo onakav kraj koji ide po sistemu ''vuk pojeo magare i nikom ništa''. Napisat ću baš opširan komentar tamo gdje ću reći sve što mi stoji na duši. Nakon Morske strave Kapetan Midnight je veliki pad, došao je kao hladni tuš usred zime.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 06/06/2015 : 19:25:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Brate, sve te razumijem. Ali jedinice??? Meni je petica jedinica, i to je to. Kad dam 5, znaci da bas mislim da je ocajno, a nema tog stripa kojem bih dao jedan.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/06/2015 : 19:29:08  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
I ja mislim da su jedinice preterane ocene. Ja mislim da je najniza ocena koju sam dao bila trojka ili cetvorka, to je po mom bodovanju bas teska glupost. A sto kaze eldrane 5 dodje kao jedinica pa nadalje redjas ocene, dvojka je prolazna itd.

Ni meni se nije svideo Povratak Nata Murdoa, potpuno se slazem da je posle Morske strave usledio hladan tus, ali ono sto jos vise zameram toj epizodi je neozbiljnost koja traje kroz citavu pricu i odnos Zagora i Virdzinije koji je morao da bude drugaciji.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 06/06/2015 : 19:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ja je se ne sjecam skoro nikako, ali nesto se ne sjecam ni da sam se strasno razocarao niti da sam se odusevio. Zato se Grenlanda sjecam i sjecam se da sam bio odusevljen crtezom :)
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 06/06/2015 : 19:32:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Nagor na ignore. Takva truba od forumasa wannabe intelektualac na racun 400 brojeva zagora mi je tragicna

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 06/06/2015 : 19:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Ni meni se nije svideo Povratak Nata Murdoa, potpuno se slazem da je posle Morske strave usledio hladan tus, ali ono sto jos vise zameram toj epizodi je neozbiljnost koja traje kroz citavu pricu i odnos Zagora i Virdzinije koji je morao da bude drugaciji.

Priznaj, htio si nešto više od tog Zagor-Virginia odnosa, zar ne?

Poslije Morske Strave bi većina priča došla kao hladan tuš. Otočka skupina je i dalje vrh priča.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/06/2015 : 19:58:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Otočka skupina nije ni vrh priča ni hladan tuš. Jednostavno je prosječna priča, koju uzdižu činjenica da je Zagor prvi put u Europi, povratak Nat Murda i to što je nastavak Morske Strave.
A Murdovo iskupljenje je tak-tak, moglo se s tim likom uraditi i bolji posao.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/06/2015 : 20:04:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Brate, sve te razumijem. Ali jedinice??? Meni je petica jedinica, i to je to. Kad dam 5, znaci da bas mislim da je ocajno, a nema tog stripa kojem bih dao jedan.

Pa s razlogom su ocjene od jedan do deset, a ne od jedan do pet.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22372 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/06/2015 : 20:05:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Radi se baš o Bosellijevoj Otočka skupina/Kapetan Midnight, meni ta priča nema baš nikakvog smisla, ne toliko zbog nekih propusta u scenariju (kojih imaju i drugi scenaristi) već jednostavno zato što je s njom Boselli poništio prethodna 3 pojavljivanja Nata Murda. Ne... ovakvu preobrazbu ne mogu nikako prihvatiti i skroz mi besmisleno zvuči.

Nisi jedini, mnogi imaju problem sa tim. Ja se iskreno slabo sjecam da bih sad dao neki smislen komentar...

Baš čitam komentare na recenziji i mnogi su to napomenuli kao nedostatak ali su unatoč tome dali visoke i previsoke ocjene. Za mene su ovdje dvije jedinice kao kuća i nema nikakvog opravdanja za takvu priču, pogotovo onakav kraj koji ide po sistemu ''vuk pojeo magare i nikom ništa''. Napisat ću baš opširan komentar tamo gdje ću reći sve što mi stoji na duši. Nakon Morske strave Kapetan Midnight je veliki pad, došao je kao hladni tuš usred zime.

I ja sam dao cak 85%, prica i scenario po 9. Mozda sam malo pretjerao, ali ok...
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/06/2015 : 20:05:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
petica je - može proći, ali nije nešto, a jedinica - totalno bezvrijedno. Dosad nisam nijednom stripu dao sve jedinice, čak i onima koji mi se nisu svidjeli.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 06/06/2015 : 20:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Ni meni nešta ne pašu priče nakon "Morske strave", jednostavno mi je glupo kada scenariste odluče da naprave dobru priču a nakon toga slijede niz lošijih epizoda...
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 06/06/2015 : 20:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Pa s razlogom su ocjene od jedan do deset, a ne od jedan do pet.

Jeste, ali jedan bih eventualno dao nekoj epizodi Alan Forda novijeg datuma, a vjerovatno ne bih ni tad. Ali, dobro, svako neka daje ocjene koje voli, to samo ide u prilog tome da grupne ocjene na recenzijama veze s vezom nemaju, jer i korisnici unose sistematsku gresku razlicitim nacinom razmisljanja.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 06/06/2015 : 20:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Meni je jako dobra priča, standardni Bosellijev motiv obrata negativnih likova stvarno je nepresušan izvor, samo treba imati umijeća i stila, a čega u "Otočkoj" također ne nedostaje.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/06/2015 : 20:18:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Willer

Meni je jako dobra priča, standardni Bosellijev motiv obrata negativnih likova stvarno je nepresušan izvor, samo treba imati umijeća i stila, a čega u "Otočkoj" također ne nedostaje.

Koje je to negativne likove Boselli obratio? Sjećam se Murda i Laveau...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/06/2015 : 20:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

quote:

Priznaj, htio si nešto više od tog Zagor-Virginia odnosa, zar ne?

Ih naravno da jesam. Ocekivao sam mnogo od tog odnosa Bosselijvom scenaristickom palicom, koji je poznat po tome da se ne plasi da Zagora spoji sa atraktivnim devojkama.

Tako da mi je razocarenje bilo jos vece kada sam video da su im odnosi na nivou tinejdzerka-mačo heroj. Ja se potajno nadam da bi ona jednog dana mogla da bude Zagorova nevesta jer mi je od svih devojaka sa kojim je Zagor imao prilike da se susretne najlepsa i najprivlacnija.
A koliko se secam i tebi je omiljena Virdzinija? Kako se tebi svideo njihov odnos?

Edited by - going going on 06/06/2015 20:24:57
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 06/06/2015 : 20:25:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ma, kakva Virdzinija i nevjesta...
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 06/06/2015 : 20:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:
Originally posted by Willer

Koje je to negativne likove Boselli obratio? Sjećam se Murda i Laveau...

Raya Clemmonsa, pomalo i groficu Varga, a u indijanski Raj smjestio je i Zagorova oca i Jacka Mohikanca.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/06/2015 : 20:28:20  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne mora nevesta, ali da se njihova veza makar malo uozbilji bi bilo bas lepo.
Inace mislim da Zagor nikada nece imati ni jednu nevestu.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22372 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/06/2015 : 20:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

petica je - može proći, ali nije nešto, a jedinica - totalno bezvrijedno. Dosad nisam nijednom stripu dao sve jedinice, čak i onima koji mi se nisu svidjeli.

ovo je moj sistem bodovanja:

10 - odusevljen sam
9 - izuzetno dobro
8 - dobro, bez nekih vecih zamjerki
7 - zadovoljavajuce, sasvim ok
6 - manje vise ok, moze se svariti
5 - losnjikavo
4 - lose
3 - sranje
2 - uzas zivi
1 - kamenujte autora
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 06/06/2015 : 20:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne mora nevesta, ali da se njihova veza makar malo uozbilji bi bilo bas lepo.
Inace mislim da Zagor nikada nece imati ni jednu nevestu.

Zezam se :) Ali mislim da nista nema od toga. Uzgred, najjaca je Zagijeva veza sa Mari, sto se i vidi u ovom poslednjem pojavljivanju tokom JA sage.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 06/06/2015 : 20:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Jednostavno sam morao dati loše ocjene, 5 je za mene slabija ali prolazna ocjena tako da ovdje nikako ne paše za osjećaje koje sam imao nakon čitanja. Ovo je za mene bilo totalno razočaranje jer sam očekivao nešto potpuno drugačije. Tako bih se slično osjećao da slučajno novi Hellingen postane borac za pravdu a zanemari mu se njegova zlobna prošlost pa mu Zagor sve oprosti i rastanu se kao prijatelji. Možda se previše otišlo u priči Okršaj u Los Angelesu gdje je Murdo ubijao sve po redu pa sam očekivao da će nešto slično biti i ovdje, da nisam čitao ranije pojavljivanje vjerojatno bi mi Kapetan Midnight ostavio puno bolji dojam.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 06/06/2015 : 21:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Samo bih poručio dotičnom (neću mu ni ime spomenuti koliko mi se gadi) koji je brže-bolje odmah ostavio komentar nakon mene na epizodi Otočka skupina; odi lijepo na talijanske forume prodavati svoje egoistične ispade, ovdje te nitko ne treba.
Nagor je za tebe gospodin intelektualac najviše klase a to je dokazao nebrojeno puta iako imamo potpuno različiti ukus što se tiče Zagorovih epizoda.

Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 06/06/2015 : 21:56:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Boone, Waco Dolan, Wolfingham, (Hellingen)... to su sve Bosellijevi likovi koji su čisti negativci, i zajedno s čistim pozitivcima čine veliku većinu likova u svakom pojedinom stripu. Iskupljeni likovi svode se na jednoga u stripu, a ako bismo ih međusobno uspoređivali različito su stupnjevani. Ima i obrnutih primjera transformacije, Adam Grant iz "Otočke", onaj liječnik iz Texa "Prokleta brda" itd.

Za "slučaj Nat Murdo", po mome slobodnom izboru "obavezna literatura" je sljedeća:

Novi zavjet, Camusova "Kuga" (posebno Tarrouva etika), Scorseseove "Ulice zla", Ferrarin "Okorjeli policajac", Oppenheimerov "Čin smaknuća". Svakako i neka opća teorija prava.

Inače, i Orloff iz Martina postao je pozitivac, zar ne?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 06/06/2015 : 22:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Giuda, koji je tebi vrag? Zar će se sad komentari ispod recenzija pretvoriti u obračune forumaša (valjda misleći da moderatori ne obraćaju pažnju na njih)?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26037 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/06/2015 : 23:04:55  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

Nagor na ignore. Takva truba od forumasa wannabe intelektualac na racun 400 brojeva zagora mi je tragicna

Koga ovo zanima? Ako si ga stavio na ignoe, to je tvoje pravo i tvoj problem.
Prestani da izigravaš attention whore stalno. To važi i za komentare na recenzijama.

Poslednje upozorenje.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.66 seconds. Snitz Forums 2000