Author |
Topic  |
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 06/06/2015 : 19:22:51
|
quote: Originally posted by Elderane84
quote: Originally posted by DODSFERD
Radi se baš o Bosellijevoj Otočka skupina/Kapetan Midnight, meni ta priča nema baš nikakvog smisla, ne toliko zbog nekih propusta u scenariju (kojih imaju i drugi scenaristi) već jednostavno zato što je s njom Boselli poništio prethodna 3 pojavljivanja Nata Murda. Ne... ovakvu preobrazbu ne mogu nikako prihvatiti i skroz mi besmisleno zvuči.
Nisi jedini, mnogi imaju problem sa tim. Ja se iskreno slabo sjecam da bih sad dao neki smislen komentar...
Baš čitam komentare na recenziji i mnogi su to napomenuli kao nedostatak ali su unatoč tome dali visoke i previsoke ocjene. Za mene su ovdje dvije jedinice kao kuća i nema nikakvog opravdanja za takvu priču, pogotovo onakav kraj koji ide po sistemu ''vuk pojeo magare i nikom ništa''. Napisat ću baš opširan komentar tamo gdje ću reći sve što mi stoji na duši. Nakon Morske strave Kapetan Midnight je veliki pad, došao je kao hladni tuš usred zime. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 06/06/2015 : 19:25:40
|
Brate, sve te razumijem. Ali jedinice??? Meni je petica jedinica, i to je to. Kad dam 5, znaci da bas mislim da je ocajno, a nema tog stripa kojem bih dao jedan. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 06/06/2015 : 19:29:08
|
I ja mislim da su jedinice preterane ocene. Ja mislim da je najniza ocena koju sam dao bila trojka ili cetvorka, to je po mom bodovanju bas teska glupost. A sto kaze eldrane 5 dodje kao jedinica pa nadalje redjas ocene, dvojka je prolazna itd.
Ni meni se nije svideo Povratak Nata Murdoa, potpuno se slazem da je posle Morske strave usledio hladan tus, ali ono sto jos vise zameram toj epizodi je neozbiljnost koja traje kroz citavu pricu i odnos Zagora i Virdzinije koji je morao da bude drugaciji.
|
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Posted - 06/06/2015 : 19:31:04
|
Ja je se ne sjecam skoro nikako, ali nesto se ne sjecam ni da sam se strasno razocarao niti da sam se odusevio. Zato se Grenlanda sjecam i sjecam se da sam bio odusevljen crtezom :) |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 06/06/2015 : 19:32:10
|
Nagor na ignore. Takva truba od forumasa wannabe intelektualac na racun 400 brojeva zagora mi je tragicna |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 06/06/2015 : 19:56:11
|
quote: Originally posted by going going
Ni meni se nije svideo Povratak Nata Murdoa, potpuno se slazem da je posle Morske strave usledio hladan tus, ali ono sto jos vise zameram toj epizodi je neozbiljnost koja traje kroz citavu pricu i odnos Zagora i Virdzinije koji je morao da bude drugaciji.
Priznaj, htio si nešto više od tog Zagor-Virginia odnosa, zar ne? 
Poslije Morske Strave bi većina priča došla kao hladan tuš. Otočka skupina je i dalje vrh priča. 
|
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 06/06/2015 : 19:58:35
|
Otočka skupina nije ni vrh priča ni hladan tuš. Jednostavno je prosječna priča, koju uzdižu činjenica da je Zagor prvi put u Europi, povratak Nat Murda i to što je nastavak Morske Strave. A Murdovo iskupljenje je tak-tak, moglo se s tim likom uraditi i bolji posao. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 06/06/2015 : 20:04:37
|
Brate, sve te razumijem. Ali jedinice??? Meni je petica jedinica, i to je to. Kad dam 5, znaci da bas mislim da je ocajno, a nema tog stripa kojem bih dao jedan.
Pa s razlogom su ocjene od jedan do deset, a ne od jedan do pet.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22372 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 06/06/2015 : 20:05:49
|
Radi se baš o Bosellijevoj Otočka skupina/Kapetan Midnight, meni ta priča nema baš nikakvog smisla, ne toliko zbog nekih propusta u scenariju (kojih imaju i drugi scenaristi) već jednostavno zato što je s njom Boselli poništio prethodna 3 pojavljivanja Nata Murda. Ne... ovakvu preobrazbu ne mogu nikako prihvatiti i skroz mi besmisleno zvuči.
Nisi jedini, mnogi imaju problem sa tim. Ja se iskreno slabo sjecam da bih sad dao neki smislen komentar...
Baš čitam komentare na recenziji i mnogi su to napomenuli kao nedostatak ali su unatoč tome dali visoke i previsoke ocjene. Za mene su ovdje dvije jedinice kao kuća i nema nikakvog opravdanja za takvu priču, pogotovo onakav kraj koji ide po sistemu ''vuk pojeo magare i nikom ništa''. Napisat ću baš opširan komentar tamo gdje ću reći sve što mi stoji na duši. Nakon Morske strave Kapetan Midnight je veliki pad, došao je kao hladni tuš usred zime.
I ja sam dao cak 85%, prica i scenario po 9. Mozda sam malo pretjerao, ali ok... |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 06/06/2015 : 20:05:58
|
petica je - može proći, ali nije nešto, a jedinica - totalno bezvrijedno. Dosad nisam nijednom stripu dao sve jedinice, čak i onima koji mi se nisu svidjeli. |
 |
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 06/06/2015 : 20:12:39
|
Ni meni nešta ne pašu priče nakon "Morske strave", jednostavno mi je glupo kada scenariste odluče da naprave dobru priču a nakon toga slijede niz lošijih epizoda... |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Posted - 06/06/2015 : 20:14:07
|
quote: Originally posted by tinton
Brate, sve te razumijem. Ali jedinice??? Meni je petica jedinica, i to je to. Kad dam 5, znaci da bas mislim da je ocajno, a nema tog stripa kojem bih dao jedan.
Pa s razlogom su ocjene od jedan do deset, a ne od jedan do pet.
Jeste, ali jedan bih eventualno dao nekoj epizodi Alan Forda novijeg datuma, a vjerovatno ne bih ni tad. Ali, dobro, svako neka daje ocjene koje voli, to samo ide u prilog tome da grupne ocjene na recenzijama veze s vezom nemaju, jer i korisnici unose sistematsku gresku razlicitim nacinom razmisljanja. |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 06/06/2015 : 20:16:12
|
Meni je jako dobra priča, standardni Bosellijev motiv obrata negativnih likova stvarno je nepresušan izvor, samo treba imati umijeća i stila, a čega u "Otočkoj" također ne nedostaje. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 06/06/2015 : 20:18:49
|
quote: Originally posted by Willer
Meni je jako dobra priča, standardni Bosellijev motiv obrata negativnih likova stvarno je nepresušan izvor, samo treba imati umijeća i stila, a čega u "Otočkoj" također ne nedostaje.
Koje je to negativne likove Boselli obratio? Sjećam se Murda i Laveau... |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts
Posted - 06/06/2015 : 20:24:30
|
quote: Originally posted by nagor
Priznaj, htio si nešto više od tog Zagor-Virginia odnosa, zar ne? 
Ih naravno da jesam. Ocekivao sam mnogo od tog odnosa Bosselijvom scenaristickom palicom, koji je poznat po tome da se ne plasi da Zagora spoji sa atraktivnim devojkama.
Tako da mi je razocarenje bilo jos vece kada sam video da su im odnosi na nivou tinejdzerka-mačo heroj. Ja se potajno nadam da bi ona jednog dana mogla da bude Zagorova nevesta jer mi je od svih devojaka sa kojim je Zagor imao prilike da se susretne najlepsa i najprivlacnija. A koliko se secam i tebi je omiljena Virdzinija? Kako se tebi svideo njihov odnos? |
Edited by - going going on 06/06/2015 20:24:57 |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 06/06/2015 : 20:27:34
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
quote: Originally posted by Willer
Meni je jako dobra priča, standardni Bosellijev motiv obrata negativnih likova stvarno je nepresušan izvor, samo treba imati umijeća i stila, a čega u "Otočkoj" također ne nedostaje.
Koje je to negativne likove Boselli obratio? Sjećam se Murda i Laveau...
Raya Clemmonsa, pomalo i groficu Varga, a u indijanski Raj smjestio je i Zagorova oca i Jacka Mohikanca. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts
Posted - 06/06/2015 : 20:28:20
|
Ma, kakva Virdzinija i nevjesta...
Ne mora nevesta, ali da se njihova veza makar malo uozbilji bi bilo bas lepo. Inace mislim da Zagor nikada nece imati ni jednu nevestu.
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22372 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 06/06/2015 : 20:29:54
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
petica je - može proći, ali nije nešto, a jedinica - totalno bezvrijedno. Dosad nisam nijednom stripu dao sve jedinice, čak i onima koji mi se nisu svidjeli.
ovo je moj sistem bodovanja:
10 - odusevljen sam 9 - izuzetno dobro 8 - dobro, bez nekih vecih zamjerki 7 - zadovoljavajuce, sasvim ok 6 - manje vise ok, moze se svariti 5 - losnjikavo 4 - lose 3 - sranje 2 - uzas zivi 1 - kamenujte autora |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Posted - 06/06/2015 : 20:32:59
|
Ma, kakva Virdzinija i nevjesta...
Ne mora nevesta, ali da se njihova veza makar malo uozbilji bi bilo bas lepo. Inace mislim da Zagor nikada nece imati ni jednu nevestu.
Zezam se :) Ali mislim da nista nema od toga. Uzgred, najjaca je Zagijeva veza sa Mari, sto se i vidi u ovom poslednjem pojavljivanju tokom JA sage. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 06/06/2015 : 20:56:38
|
Jednostavno sam morao dati loše ocjene, 5 je za mene slabija ali prolazna ocjena tako da ovdje nikako ne paše za osjećaje koje sam imao nakon čitanja. Ovo je za mene bilo totalno razočaranje jer sam očekivao nešto potpuno drugačije. Tako bih se slično osjećao da slučajno novi Hellingen postane borac za pravdu a zanemari mu se njegova zlobna prošlost pa mu Zagor sve oprosti i rastanu se kao prijatelji. Možda se previše otišlo u priči Okršaj u Los Angelesu gdje je Murdo ubijao sve po redu pa sam očekivao da će nešto slično biti i ovdje, da nisam čitao ranije pojavljivanje vjerojatno bi mi Kapetan Midnight ostavio puno bolji dojam. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 06/06/2015 : 21:54:09
|
Samo bih poručio dotičnom (neću mu ni ime spomenuti koliko mi se gadi) koji je brže-bolje odmah ostavio komentar nakon mene na epizodi Otočka skupina; odi lijepo na talijanske forume prodavati svoje egoistične ispade, ovdje te nitko ne treba. Nagor je za tebe gospodin intelektualac najviše klase a to je dokazao nebrojeno puta iako imamo potpuno različiti ukus što se tiče Zagorovih epizoda. |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 06/06/2015 : 21:56:12
|
Boone, Waco Dolan, Wolfingham, (Hellingen)... to su sve Bosellijevi likovi koji su čisti negativci, i zajedno s čistim pozitivcima čine veliku većinu likova u svakom pojedinom stripu. Iskupljeni likovi svode se na jednoga u stripu, a ako bismo ih međusobno uspoređivali različito su stupnjevani. Ima i obrnutih primjera transformacije, Adam Grant iz "Otočke", onaj liječnik iz Texa "Prokleta brda" itd.
Za "slučaj Nat Murdo", po mome slobodnom izboru "obavezna literatura" je sljedeća:
Novi zavjet, Camusova "Kuga" (posebno Tarrouva etika), Scorseseove "Ulice zla", Ferrarin "Okorjeli policajac", Oppenheimerov "Čin smaknuća". Svakako i neka opća teorija prava.
Inače, i Orloff iz Martina postao je pozitivac, zar ne? |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 06/06/2015 : 22:01:54
|
Giuda, koji je tebi vrag? Zar će se sad komentari ispod recenzija pretvoriti u obračune forumaša (valjda misleći da moderatori ne obraćaju pažnju na njih)? |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26037 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 06/06/2015 : 23:04:55
|
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
Nagor na ignore. Takva truba od forumasa wannabe intelektualac na racun 400 brojeva zagora mi je tragicna
Koga ovo zanima? Ako si ga stavio na ignoe, to je tvoje pravo i tvoj problem. Prestani da izigravaš attention whore stalno. To važi i za komentare na recenzijama.
Poslednje upozorenje. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Topic  |
|