forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

adriano
Advanced Member

Croatia
4599 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/06/2015 : 08:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
slažem se
quote:
Originally posted by velka031

Ubijte me, meni je ta "Crna duša" čisti prosjek. Možda bi joj i dao, ili jesam, ne znam više, solidne ocjene, ali nije mi to Zagor kakvog želim čitati.

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 23/06/2015 : 14:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Procitah Covjeka na nisanu upravo. Ovo je vjerovatno jedna od 5 najgorih Zagorovih prica koje sam ikad procitao. Od pocetka do kraja uzasna prica, kojoj sigurno ne pomaze crtez Sediolija, koji mi je zvanicno od danas ubjedljivo najgori crtac Zagora ikad.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/06/2015 : 14:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ja moram priznati da me ta epizoda nije toliko ubila u pojam.
Jedna od mnogih takvih.
Sedioli jest među najgorima, ali mi definitivno nije lošiji od Segne.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 23/06/2015 : 14:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam utucen u pojam sta sam procitao. Znam da ljudi imaju razlicite ukuse, i sve mi je to jasno, ali scena kad Zagor ubacuje tipa u kavez s lavovima, i kad sretnu slona usred sume ni iz cega, nakon sto Ciko kaze "ne bih se cudio da sad sretnemo slona"??? Radnja totalna glupost, karakterizacija likova nula, a kad sam vidio ko je izdajnik (sve sam se vrijeme nadao da nece izabrati takav rasplet), doslo mi je da bacim strip u obliznju fontanu. A krenuo sam do grada da uzmem nesto da procitam uz kaficu, i vagao sam izmedju ovog maksija (imam jos samo Sabotere neprocitane, i ovaj novi Nuciov, koji, nazalost, jos nije stigao) i nove Tugovanke za izgubljenim pustarama, naravno, Zagor uvijek prevagne :) Ima i ok momenata, da ne grijesim dusu, svidjala mi se cijela samostalna Zagorova potjera, skakanje sa voza, Cikova nespretnost, 'ajde, ubo je tu Buratini nolitijanski smek, ali u globalu, sigurno meni najgori maksi. Da je barem Chiarolla crtao, bar bi mrvicu bolji utisak bio.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 23/06/2015 : 14:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Ja sam utucen u pojam sta sam procitao. Znam da ljudi imaju razlicite ukuse, i sve mi je to jasno, ali scena kad Zagor ubacuje tipa u kavez s lavovima, i kad sretnu slona usred sume ni iz cega, nakon sto Ciko kaze "ne bih se cudio da sad sretnemo slona"??? Radnja totalna glupost, karakterizacija likova nula, a kad sam vidio ko je izdajnik (sve sam se vrijeme nadao da nece izabrati takav rasplet), doslo mi je da bacim strip u obliznju fontanu. A krenuo sam do grada da uzmem nesto da procitam uz kaficu, i vagao sam izmedju ovog maksija (imam jos samo Sabotere neprocitane, i ovaj novi Nuciov, koji, nazalost, jos nije stigao) i nove Tugovanke za izgubljenim pustarama, naravno, Zagor uvijek prevagne :) Ima i ok momenata, da ne grijesim dusu, svidjala mi se cijela samostalna Zagorova potjera, skakanje sa voza, Cikova nespretnost, 'ajde, ubo je tu Buratini nolitijanski smek, ali u globalu, sigurno meni najgori maksi. Da je barem Chiarolla crtao, bar bi mrvicu bolji utisak bio.

Kakav danak neiskustvu
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 23/06/2015 : 14:50:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Pa, dobro, uzecu je svakako, to je samo bilo vaganje sta citati uz kaficu :) Pravo da ti kazem, prevagnuo je broj strana, volim da gustam strip, a Boneli je najprakticniji za citanje, da se ne lazemo.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/06/2015 : 14:54:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma slažem se ja sa svim tim što si napisao, ali čini mi se da se takve priče toliko često događaju Buretu da se na te i slične i ne obazirem. Toliko je sličnih da bih teško baš tu izdvojio kao jednu od najgorih.
Istina je da bi puno bolje bilo da smo mogli barem uživati u crtežu Chiarolle, Laurentija ili nekog trećeg.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9434 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 23/06/2015 : 14:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Koji novi Nucciov maxi?

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4599 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/06/2015 : 15:06:33  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
da ne poznam vaš ukus u svezi crtača, mislio bi da je ovaj dijalog neka ironična zafrkancija.
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Ma slažem se ja sa svim tim što si napisao, ali čini mi se da se takve priče toliko često događaju Buretu da se na te i slične i ne obazirem. Toliko je sličnih da bih teško baš tu izdvojio kao jednu od najgorih.
Istina je da bi puno bolje bilo da smo mogli barem uživati u crtežu Chiarolle, Laurentija ili nekog trećeg.

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 23/06/2015 : 15:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Koji novi Nucciov maxi?

Izvini, mislio sam ne Espositovce...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/06/2015 : 15:35:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Crna duša: Ultimativna borba Dobra i Zla!

Ovo je epizoda koja po svemu spada u sam vrh serijala, ovo u suštini jeste pravi i kvalitetni Zagor.

ponovio sam Crni plamen i Crnu dušu
mislim da si preambiciozan u ovoj izjavi. Crna duša jest prilično bolja od Crnog plamena, ali ne bih je ja stavio ni u vrh Bosellija, kamoli vrh serijala.

stoji da je ideja Crnog Zagora efektna, ali to je manje-više sve od ove epizode. zato, pcoro, to što si vidio sliku koja ti je zaigrala maštu, dobio si vrhunac ove priče. ne vjerujem da ćeš dobiti više kada pročitaš.

premda ja volim kada autor dotjera do jasne opreke, crno-bijelo, Dobro-Zlo, čini mi se da ovakvi, doslovni pristupi alegorijskog tipa, pogotovo u nekakvom fantasy štihu, ne daju dobre rezultate.
i jedna i druga priča su neka vrst mitskog pokušaja, strukture koje izvan vremena podržavaju naš svijet i tu postoji neka ravnoteža, a kada je narušena, sve dolazi u pitanje... nije mi to pravi Boselli (makar očito voli ovakve izlete), prebanalna je ta dualistička postavka. zato čitava stvar ispada slabašna, i to usprkos tome što ima Crnog Zagora. a što nakon efekta Crnog Zagora? što ostaje od te priče? "da se u svakome od nas skriva (također i) zlo" = banalnost, te "a ako je zlo negdje izvan vas, budite sigurni da će se s njim ogledati nepobjedivi branitelj Darkwooda" = to ionako znamo, jer to jest strip Zagor.

čak je nezreli, prvi-mačić-u-vodu Crni plamen na jedan način intrigantniji u poanti (makar je izvedba tipa "idemo i rješavamo zadatke jedan po jedan", nižu se neprijatelji, čudovišta, a "naši" ih srede): Indijanci ne znaju da je "Veliki Pan umro" pa i dalje održavaju Sveti Plamen. Jer dok je Plamena bit će i Indijanaca. Ma kako naivno, ima dozu dragosti ta neoromantika.

ukratko, po meni dva slabašna Bosellija, sa ponekim jakim momentom.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 23/06/2015 : 15:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ajmo realno, mozda tu Boseli i najvise vuce na Nolitu, bar na prvi pogled, te tu mozemo traziti razlog zasto je mnogima to bas jedna od boljih Boselijevih prica. I ja je licno volim, ali mi ne spada bas u najbolje Boselijeve.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/06/2015 : 15:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ne slažem se
ali, trebat će vremena i poraditi na razbijanju percepcije Nolitta = plošno, što je percepcija kod nekih boselijevaca (vidim da si u mom odsustvu prepoznat kao član tog UZP-a, premda po meni nisi toliko hardkor ogrezao kao recimo nagor... i tinton koji ima olakotnu okolnost da je još klinac)

dakle, upravo OVDJE Boselli ne vuče na Nolittu, nego recimo u Nestalom istraživaču, Otočkoj skupini itd...(Otočka je jedna vrhunska epizoda, i ta se priča vukla, pa me sablazni kako su neki grdili ovu top-priču ----- koja doduše ima jedan gaf-moment sa Murdom, ali to ne može porušiti cjelinu izvedbe)

naj Crni-Zagor je Supermike, Supermike koja je, evo prvi put izlazim oficijelno = MOJA NAJ PRIČA, dakle Zagor broj 1.

o Supermikeu ću prije ili kasnije napisati studiju i pokušati ukazati zašto to nije naivna epizoda i slični promašeni komentari.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 23/06/2015 : 16:17:05  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
U vezi Supermikea, ta priča je od strane čitatelja također prepoznata kao najbolja jer ima nevjerovatnih - 95% (prosječna ocjena) sa čak 126 komentara. Ni Zimska zmija, ni Divovi nemaju taj prosjek, što bi značilo da ljudi intuitivno prepoznaju "nešto", neku kvalitetu premda ona još uvijek nije racionalno artikulirana, barem ne u dovoljnoj mjeri.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lex-129-132-zagor-protiv-supermikea/49/
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 23/06/2015 : 16:20:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Zato sam i napisao "bar na prvi pogled". Onako kad povrsno citas, kao sto citas natpise na deterdzentima i sredstvima za ciscenje u WC-u.
A to za boselijevca, sumnjam, nekako me to ne dotice previse, iako smatram da je drustvo tintona i nagora i vise nego dobro drustvo. :)
Vec sam negdje pisao, kad bih birao 10 najupecatljivijih momenata serijala, bar pola bi bilo Nolitinih. Ali, kad biram 10 najboljih cjelovitih prica, prvih 5 su Boselijeve.
Ne sumnjam da ces dobru studiju napisati o Supermajku, jasno mi je sto ga mnogi toliko vole, ali mi je jasan i tinton koji je okvalifikovao epizodu kao naivnu, te sumnjam da ces ga ubijediti u suprotno.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/06/2015 : 16:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

U vezi Supermikea, ta priča je od strane čitatelja također prepoznata kao najbolja jer ima nevjerovatnih - 95% (prosječna ocjena) sa čak 126 komentara. Ni Zimska zmija, ni Divovi nemaju taj prosjek, što bi značilo da ljudi intuitivno prepoznaju "nešto", neku kvalitetu premda ona još uvijek nije racionalno artikulirana, barem ne u dovoljnoj mjeri.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lex-129-132-zagor-protiv-supermikea/49/

Zato što Supermike nema takav otpor kod nekih ljudi kao što imaju Divovi.
Ali zanimljivo da praktički nema negativnog komenatara.

Edited by - tinton on 23/06/2015 16:36:54
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 23/06/2015 : 16:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ima nekoliko, evo sad i tvoj. Mada si trebao dati jedinice, kao sto se to obicava medju ljudima kojima je Boseli "drzavni neprijatelj", kad se njegove price ocjenjuju. :)
Ocijenih je i ja, gomilu prica nikad nisam iskomentarisao, a trebao sam, sjecam se koliko su meni znacile recenzije i komentari kad sam se vracao stripovima.

Edited by - Elderane84 on 23/06/2015 16:48:15
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/06/2015 : 16:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ma to s jedinicama nema smisla, neću uopće dolaziti do tog nivoa.

Ali nisam ju označio negativno, iznad 60% je sve ok.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9434 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 23/06/2015 : 19:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote

Marcello Toninelli : Un Senese a Darkwood

Mala knjižica sa autorovim osvrtima na priče i vrijeme u kojima su nastajale a sadrži i taj misteriozni prijedlog za spasiti Zagora.
Sa današnje točke Toninellijev prijedlog je bio odvažan budući da je u suštini nudio amerikanizaciju (i to onu iz devedesetih) Zagora. Vodio se logikom da je bolje riskirat sada, dok još ima dovoljno publike koja bi mogla prihvatiti "novog" Zagora uz prihvatljivi gubitak zagriženih fanova koje bi nadomjestili neki novi čitatelji. Zapravo slično razmišljanje koje je imao Rrobe na Dylanu. Besprijekorna logika potkrijepljena validnim razmišljanjima.

Ideja je imala dvije greške:
1. Logika se kosi sa populacijom Zagorovih čitatelja, danas je to više izraženo nego ikad. Naime, oni koji su početkom devedesetih tražili više krvi u Dylanu ne bi tražili i bilo kakve promjena na Zagoru.
2. Ideja dosta radikalna, preiskrena, motivirana promjenom uredništva i njegovim osijećam da je sve nepoželjniji u redakciji. Uz bolju atmosferu možda je moglo doć do dogovora.

Ma kraju da li smo puno izgubili odbacivanjem tog prijedloga?
Možda.
Kao ideja nije bila loša. Realizacija bi već mogao biti problem. Nisam siguran koliko bi Toninelli to mogao izvest, iako ne smatram njegove priče dobrim (a i malo sam ih čitao) imam osjećaj da je on točno znao što je pisao (za razliku od Burattinija koji vjerojatno ni ne zna koja mu je priča dobra a koja loša) te su rezultat njegove prilagodbe redakciji i čitateljima.
S druge strane za utjehu smo dobili Bosellija, meni je to dosta da zatvorim to poglavlje.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/06/2015 : 19:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
A kakva bi to bila radikalna amerikanizacija?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/06/2015 : 19:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da, što hoćeš reći s tim pojmom: što je to amerikanizacija Zagora?

kad ovo bude jasnije, onda možemo procjeniti jel Toninelli imao spasonosnu viziju ili privatni umišljaj čovjeka koji je na putu prema dolje. ali, slažem se sa zadnjom rečenicom: Nestali istraživač koji je uslijedio, više ne trebamo tražiti. tu smo bili gore. kako se samo dobro putovalo tih godina.

Edited by - stinky on 23/06/2015 19:52:05
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9434 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 23/06/2015 : 20:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Uništenje većine grafičkog i narativnog nasljeđa, pa čak i nekih bonellijevskih osnova. Možda, da ne izmišljam, nabolje prevest ove najbitnije dijelove.

Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2639 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 23/06/2015 : 20:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
"Covjek iz Siene u Darkwoodu"

Ja sam procitao sve njegove price i bez ustrucavanja tvrdim da je Burattini bolji, o Boselliju da ne govorim, Nolitta takodjer. Kad pogledate ovaj predlist vidite i best of likove koje je stvorio u 12 godina rada. Potpuno marginalni likovi u serijalu, malo, premalo za 12 godina i brojne nizove od po 5-6 svojih prica zaredom.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 23/06/2015 : 21:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Baš me sad zanimaju te promjene koje je Toninelli htio uvesti kad je spomenuta ta amerikanizacija.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 23/06/2015 : 21:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Baš me sad zanimaju te promjene koje je Toninelli htio uvesti kad je spomenuta ta amerikanizacija.

Možda bi Zagor postao talijanski Punisher.
Zagor bi nosio masku, imao bi pravu ubilačku sjekiru, bilo bi više eksplicitnog nasilja, tu i tamo bi napravio pravi masakr...
Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.65 seconds. Snitz Forums 2000