forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 11/09/2015 : 21:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Osim 6 jubilaraca u boji je izašla i epizoda Manituova škrinja u originalnom broju 551 koji je objavljen povodom 50 godina izlaska serijala.

Mislim da je i Indijanski cirkus u originalu kolor.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 11/09/2015 : 21:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by DODSFERD

Osim 6 jubilaraca u boji je izašla i epizoda Manituova škrinja u originalnom broju 551 koji je objavljen povodom 50 godina izlaska serijala.

Mislim da je i Indijanski cirkus u originalu kolor.

U Zagoru ih je originalno ukupno 8: šest jubilaraca, cirkus i škrinja.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 11/09/2015 : 22:06:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
S tim, da je Ferri Indijanski cirkus osobno bojao, naravno - ručno!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9467 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 11/09/2015 : 22:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Siguran u to? Do sada nisam našao na tu informaciju ai zvuči mi malo vjerojatno.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Space Marine
Senior Member

Croatia
1306 Posts

Member since 08/09/2013

Posted - 12/09/2015 : 10:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Space Marine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Siguran u to? Do sada nisam našao na tu informaciju ai zvuči mi malo vjerojatno.

Je, ta informacija je točna. Sjećam se je, mislim iz one Ludensove knjige Život sa Zagorom.

Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 12/09/2015 : 12:13:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Da li netko zna informaciju koji su brojevi mister noa povezani s zagorovom JA sagom?
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 12/09/2015 : 21:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Slabo ti zvuči! Space Marine ti je potvrdio izvor, a ima ih još!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/09/2015 : 18:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

ZG 601-602 Hellingenovo nasleđe

Dnevnik čitanja koji biste trebali izbeći, jer ruka tastaturom leti bez mnogo obzira po one koji čekaju na domaće izdanje.

Nije da ću nekome baš i pokvariti čitanje. Sa ovolikim razočaranjem mogu samo da vam spustim očekivanja do te mere da će vam možda skeptičnost uzrokovana ovim skromnim mišljenjem možda servirati i koje prijatno iznenađenje.

Ideja je solidna. Nije najbolja, ali nije ni loša. Akcenat je na Zagoru i njegovom centralnom položaju Heroja sa velikim H, u stilu jubilarne priče za šta je bila i osmišljena. Problem je u realizaciji, u preteranom naglašavanju ideje, daleko van granica očiglednosti i nešto manje van granica davljenja. Samo on „to“ može. Svi oko njega, koliko god sposobni, i koliko god to kontradiktorno po njihova ranija delanja u serijalu bilo (Tonka, recimo), samo su pasivni posmatrači sa ukrštenim rukama. Bogomoljke. Pogubljene ovce. Jer Zagor je jedini dovoljno velik. Zato će oni čekati van pećine, a Zagora pustiti da radi sam
Nije problem ni u terminatorima 19-og veka. Videli smo i jače anahronističke posvete delima iz književne i filmske umetnosti, tako da je švarci-koji-hoda lepo funkcionalan i unutar kanona. Nema razloga da jednom zagorovcu tako nešto ne smeta. Grafički, sve je promašeno (ali „ipak je to Ferri“ priču ću svakako naglasiti u stilu najzagorelijeg zagorovca). Burattini s druge strane nema izgovora u godinama za vratom. Scenario se svodi na mnogo priče, mnogo priče za vreme akcije i mnogo složenih dedukcionih razmišljanja za vreme akcije. U scenama u kojima čak i čiča-Ferri dovoljno stavlja do znanja šta se dešava, Burattini ubacuje oblačić detaljnog opisa. Pa i kad Zagor trči hodnikom, a oko njega padaju metalne ploče i stubovi, razmišljaće o tome kako je gotov ako ne izbegne metalne ploče i stubove koji padaju oko njega. Kada jedan terminator (koji ga je unazad 10-tabli ganjao levo-desno) juri na njega iz obližnjeg hodnika a drugi samo što nije zamahnuo sekirom na njega, Zagor razmišlja o tome kako iz obližnjeg hodnika dolazi mašina koja ga je jurila ali da sada mora da misli o tome kako da izbegne udarce ove druge. Sprdačina! Za Grunfove majice! „Ako ne otvorim ova vrata ostaću zatvoren ovde unutra“ . Da pukneš od smeha i vrištiš od besa. A kad nema akcije, likovi sede nekoliko strana i pričaju i pričaju.
Nije to nešto novo. Ali, na primer, kada je Zagor seo sa traperima ispred kolibe u „Specijalnom agentu“ i prepričavao im događaje iz „Terora šeste planete“ i „Demona ludila“, dijalozi su bili interesantni, živi, onakvi kakvi trebaju da budu između normalnih ljudi. Ovde ne.

Ova priča je otprilike enciklopedijski primer koliko se neka potencijalno dobra priča može uništiti Burattinijevom idiotskom navikom da svoje čitaoce poput najobičnijeg idiota tretira kao idote. Ovde je u pitanju bukvalno samo to, ali je provučeno kroz priču od prve do poslednje strane, na račun dinamike, naracije, priče uopšte...svega! Samo da je to prepolovio, imao bi daleko jače ocene. Ovako...šipak, Moreno!

Priča: 8
Scenarij: 2
Crtež: 6
Naslovnica: 8

P.S. „Resurekcija“ koja sledi je grafički daleko kvalitetnija i rešenje Hellingenovog uskrsnuća mi se čini prihvatljivim. Prisutno je i prepričavanje (lokaciona verzija : kočija) ali za taj momenat umereno. Meni obećava. Čuće se.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 13/09/2015 18:57:29
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/09/2015 : 19:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
I on je tu priču godinama razvijao, čuvao u ladici i čekao trenutak odrješenih ruku?

Bure crni bure, bit ćeš Zagorov Nizzi.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/09/2015 : 19:27:57  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

I on je tu priču godinama razvijao, čuvao u ladici i čekao trenutak odrješenih ruku?

Mislim da je to tek sledeća, a i za nju sumnjam da je bila razvijena tek u formi sinopsisa, a da je scenario nastao nedavno.

Ovo ovde je trebao da bude jubilarac-uvod u fabulu sledećega.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 13/09/2015 : 19:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:

Mislim da je to tek sledeća, a i za nju sumnjam da je bila razvijena tek u formi sinopsisa, a da je scenario nastao nedavno.

Znači nakon ove slijedi još jedna priča o Hellingenu, ili misliš na Uskrnuće koje je ako se ne varam samo nastavak ove epizode?
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 13/09/2015 : 20:15:34  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Osim što se potpuno slažem sa Patkovim viđenjem Burattinijevog Hellingena, ovaj citat mi je najjači...
quote:
Sprdačina! Za Grunfove majice! „Ako ne otvorim ova vrata ostaću zatvoren ovde unutra“ . Da pukneš od smeha i vrištiš od besa. A kad nema akcije, likovi sede nekoliko strana i pričaju i pričaju.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/09/2015 : 20:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:

Znači nakon ove slijedi još jedna priča o Hellingenu, ili misliš na Uskrnuće koje je ako se ne varam samo nastavak ove epizode?

Ne, ne. Nisi razumeo. Ali i ne krivim te. Nismo ni mi bili baš najjasniji. Ovo ovde nije priča o Hellingenu. Više se svodi na "Osećam da je Hellingen živ" trip. Ovde se on i dalje samo najavljuje.
Nazovimo ovo sve "Hellingen-sagom". Broj 600 "Dan invazije" je sa određenim događajima i iluzijama deo Hellingenovog povratka, ali je fizički posebna priča i apsolutno nepotrebna po celokupan koncept. Broj 601 "Hellingenovo nasleđe" + 60 strana u 602 su uvodna priča. "Resurekcija", tj. 3 deo sage, glavni i finalni u kojem se Hellie konačno vraća, uopšte pojavljuje, kreće od 61. strane broja 602 "Resurekcija".

Dakle
br.600 "Dan invazije"- posebna priča delimično vezana za sagu
br.601/602 "Hellingenovo nasleđe" -posebna priča, uvodnog tipa
br.602-606 "Resurekcija" -glavna priča, Hellingenov povratak

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 13/09/2015 20:30:57
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 13/09/2015 : 20:35:32  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Tuga i zalost znaci! A ljudi se bune na Bosellijevog Hellingena.
Vidjet cemo na sto ce nekoliko slijedecih svezaka sliciti. Mozda bi bilo bole da je dao Rauchu da napise pricu. Barem je rasturio u jubilarcu.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels

Edited by - D.J. on 13/09/2015 20:36:00
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 13/09/2015 : 20:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Hvala, sad je malo jasnije. Nije mi bilo jasno jer sam mislio da su Naslijeđe i Resurekcija ista priča. Kako god, čini se da dosad nitko nije zadovoljan Buretovim scenarijem. Ima li šanse da glavna priča popravi dojam?
Go to Top of Page

nellesky
Junior Member

411 Posts

Member since 25/08/2009

Posted - 13/09/2015 : 21:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Send nellesky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala, sad je malo jasnije. Nije mi bilo jasno jer sam mislio da su Naslijeđe i Resurekcija ista priča. Kako god, čini se da dosad nitko nije zadovoljan Buretovim scenarijem. Ima li šanse da glavna priča popravi dojam?

Hebeš priču. Strip je prvenstvano vizualni dozivljaj.

Edited by - nellesky on 13/09/2015 21:18:21
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/09/2015 : 22:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Pa stani Patak, nije li onda Bure po broju stranica tu negdje s Divovima dobra i zla?

Jebote lika, odlučio se obračunati s "ocem" Nollitom, nekadašnjim kolegom (koji ga je prešišao u fami) Bosellijem i "uljezom" Sclavijem
Ovo mi sve već lagano nalikuje na neke komplekse.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/09/2015 : 23:22:02  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Nije. Br.600 je Rauhov

a 601-606 sadrži dve priče, sa različitim crtačima. Ne možemo je računati kao jednu.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/09/2015 : 23:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Tuga i zalost znaci! A ljudi se bune na Bosellijevog Hellingena.
Vidjet cemo na sto ce nekoliko slijedecih svezaka sliciti. Mozda bi bilo bole da je dao Rauchu da napise pricu. Barem je rasturio u jubilarcu.

Mislim da možeš ladno da je isključiš iz opcije EC Best of-a

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/09/2015 : 23:26:25  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za sada ima
Mislim da će se i solar tu složiti sa mnom. Prvih 40-ak tabli odlično izgledaju.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9467 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 13/09/2015 : 23:36:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Kad bi se uzelo tu Buretovu priču i prepravilo je da liči na nešto (izbacilo viškove, za početak) da li bi on primjetio i priznao da je priča bolja? Mislim da ne. Već sam rekao, Zagoru treba novi urednik. Ne ulazim u to koliko on poznaje lika ali neke osnove stripa ima jedva dovoljan. Drži se ko pijan plota one Nolittine da svaku stvar treba čitatelju objasniti barem tri puta.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2663 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 13/09/2015 : 23:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
Hoce li br 600 biti objavljen na "nasem" jeziku? Mozda kao Ludens specijal?

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 13/09/2015 : 23:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
To još ne znamo ali ne bi bilo čudno da bude.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2420 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 14/09/2015 : 00:04:00  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Meni samo nije jasno šta su koji kurac i vraćali Helingena posle Sklavija. Čovek je to odradio kak treba i lepo zatvorio korice bez mesta da se da nekakav lohičan nastavak. Ovo nema veze da sam ono tipa Divovi i ništa drugo ali jednostavno je glupo.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11913 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/09/2015 : 00:07:54  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

Meni samo nije jasno šta su koji kurac i vraćali Helingena posle Sklavija. Čovek je to odradio kak treba i lepo zatvorio korice bez mesta da se da nekakav lohičan nastavak.

Potpuno se slazem. Posle Divova vise nema sta da se prica o Helingenu.

Koliko god neko voleo ili ne tu epizodu, mora da se prizna da je na Helingena tu stavljena tacka. Dobio je svoj mir i treba ga i ostaviti u tom miru.
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.43 seconds. Snitz Forums 2000