forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/09/2015 : 18:56:04  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Ma to nas ti pokušavaš samo utješiti. Zagor je mrtav

Ma nije Zagor samo Hellingen i nostalgija. Nema predaje!
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 06/09/2015 : 17:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Pročitao sam prvu epizodu Hellingena #601.

Ako se po jutru dan poznaje, najebali smo!

Namjerno ne spominjem nikakve detalje radi spojlera.
Ok, još uvijek smo na uvodu, ali scenarij je baš jadan, onako klasična burattinijevština, hrpa prepričavanja, sa prilično banalnim događajima. Kraj epizode je posebno loš jer se ponavljaju događaji iz sredine stripa koji su tada trebali završiti.

Ipak, ja sam optimista pa vjerujem da će sljedeći brojevi biti bolji.

Priča: 6
Scenarij: 5
Crtež: 7
Naslovnica: 8

Mislim da ideja (prica) uopste nije losa, ali ja scenariju ne
bi dao ni 4, najmanje 30 posto dijaloga je nepotrebno ili bez ikakvog
smisla ili na vrlo naivnom nivou.
Ovaj Bure bi trebao samo da radi price a neko drugi da radi scenarij. Ovako ispada da sam upropastava vlastite price .

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 06/09/2015 : 17:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Vi nas pokušavate pola pripremiti na stvarno stanje stvari jer da mi sami otkrijemo fraz bi nas pokosio
Čekam očitovanje PP o ovoj epizodi

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 06/09/2015 : 20:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
O 601? Ne mogu dok ne pročitam broj dva. Ima nekih čudesa koji mi zahtevaju debelo opravdanje u nastavku. Ferrijev crtež, na žalost, i za razliku od broja 600, uopšte ne pomaže priči. Naprotiv...Solarova ocena 7 je i previše subjektivna

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 06/09/2015 : 20:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Inače, Sedioli, svaka mu dala, upravo okačio ovo

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 06/09/2015 : 21:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ima nekih čudesa koji mi zahtevaju debelo opravdanje u nastavku.

Pustimo na stranu svu silu prepričavanja, banalnost radnje i klišeje iz prethodnih Hellingenovih priča, konkretno na 72. str. završava glavni zaplet i onda desetak stranica poslije toga opet počinje na identičan način, samo ovaj put u svrhu pravljenja lošeg cliffhangera.... ma jadno.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17844 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 07/09/2015 : 11:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
bome slabo ide prodaja ovog zagora
dok martijevi tirazi nestaju
2 mjeseca poslije 100+ na stanju od 400
razočarali ste

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 07/09/2015 : 12:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Znaci da su očekivanja nas bureskeptika bila očekivana. Bure uništava Hellingena.

Solar samo reci jel on u potpunosti preskočio Bosellijeva Hellingena?
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/09/2015 : 12:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Znaci da su očekivanja nas bureskeptika bila očekivana. Bure uništava Hellingena.

Pusti ti Buratinija na miru, ti ga ne voliš, a nama nekima je on O.K. Stvar ukusa.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/09/2015 : 12:45:55  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Broj 601 je tek uvod, prava radnja se još nije zahuktala tako se ne zna puno.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22336 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/09/2015 : 13:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Unistio ga je Boselli prije dvadesetak godina.
Vidjecemo da li ce ga Bure skroz zgaziti ili ipak malo podici u odnosu na Bosellijevu pricu.
Vec sada je jasno da se ne moze ocekivati remek-djelo.

Edited by - King Warrior on 07/09/2015 13:01:37
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 07/09/2015 : 13:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:

Pusti ti Buratinija na miru, ti ga ne voliš, a nama nekima je on O.K. Stvar ukusa.

Da, stvar ukusa. Nekima OK nije dosta.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 07/09/2015 : 14:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sve su prilike da uništava.

A Bosellijev Hellingen se spominje, ali više iz perspektive baze Drugde: spominje se Poeovo učešće u jednoj od Hellingen-kriza.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 08/09/2015 : 08:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Evo završio sam i "Uskrsnuće" #602.

Ne znam što da vam kažem, ne bih želio nikome ubijati entuzijazam ali meni ovo nije baš dobro.

Naravno, bez spojlera.
Priča (ideja) je malo bolja jer se počinju događati neke važnije stvari, ali način na koji je to ispričano je loš.
Ne sjećam se kada sam vidio toliko pričanja, prepričavanja... Zagor na početku ima par akcijskih scena i cijelo vrijeme dok mi gledamo što se događa iznad njegove glave stoje balončići u kojima nam Burattini stalno obašnjava najočitije stvari.
Nakon prestanka akcije počinje festival pričanja, sjedanja, prepričavanja svih događaja. Prisjećamo se broja 600, prisjećamo se Nolittinog Hellingena, prisjećamo se onoga što se dogodilo u prošlom broju i tako stalno.
Uglavnom, nema ritma, nema normalne naracije, a najviše mi ide na živce što je sve to skupa nekako banalno, neozbiljno, pravi retro-treš.

Ponavljam, ovo je barem moj dojam, nemojte odmah pasti u depresiju, možda se nekome i svidi.

Crtež je dobar, Ferri solidan, Sedioli/Verni prilično dobri.

Priča: 7
Scenarij: 4
Crtež: 7
Naslovnica: 8

p.s.
Ako je suditi po naslovnici broja 603 slijedi nam jurcanje Zagora i Hellingena po podrumima baze Drugdje, to je tek poslastica.

Edited by - solar on 08/09/2015 08:47:08
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22336 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/09/2015 : 09:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Ako je suditi po naslovnici broja 603 slijedi nam jurcanje Zagora i Hellingena po podrumima baze Drugdje, to je tek poslastica.

Ili jos vjerovatnije: prepricavanje broja 602.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 08/09/2015 : 11:25:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Sva se pesimistična predviđanja ostvaruju, Bure gazi sa prepričavanjima. Sve više nalikuje Zagorovom Nizziju.

I tolike godine je čekao priliku da izbaci svog Hellingena i onda tako kiksa.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2420 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 08/09/2015 : 12:15:02  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Mešavina X filesa i terminatora. Golo sranje ljudi.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 08/09/2015 : 12:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
ne iznenađuje me uopće...nakon što čovjek nakon 20 godina rada uspije izbaciti priču ponekad se vraćaju sa daleko najdebilnijim dijalozima u stripu ikad ne vidim zašto bi sada bilo nešto drukčije...

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 08/09/2015 : 15:40:31  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Krv Apača je ripoff Texove priče Čovjek s ožiljkom/Dimni signali. U obje priče imamo dobre Apače koji trebaju dobiti hranu, ali ih u tom trenutku napadnu topom napunjenim kamenjem, željezom i drugim smećem. Nakon masakra pobjegne jedan Apač koji još od ranije smatra da život s bijelcima nije moguć. I da u obje priče se dijeli nagrada za indijanske skalpove.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 08/09/2015 : 18:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
po solarovim ocjenama na prvu i to nije tako loše(osim sto mu se scenarij nije svidija po ocjeni),ipak ce to biti vrlo dobro odrađeno do kraja,drago mi je da je reka #Crtež je dobar, Ferri solidan, Sedioli/Verni prilično dobri#,meni ce onda biti još bolje a to znaci praznik za oči

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 09/09/2015 : 14:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
Ovako na prvu, sto se tice crteza.
Ako uspiju ova dvojica ovakav nivo da drze do
kraja to ce biti mozda najbolji crtez u
zadnjih 20 godina. Ovo u 602 sto su nacrtali za cistu
desetku, Ocigledno pasu jedan drugom

Go to Top of Page

morski
Senior Member

2662 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 11/09/2015 : 07:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za kolekcionare: koji Zagor je u originalu u boji, a koji u reprintu?

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4606 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 11/09/2015 : 09:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
jubilarni su često u boji.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/09/2015 : 10:26:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Osim 6 jubilaraca u boji je izašla i epizoda Manituova škrinja u originalnom broju 551 koji je objavljen povodom 50 godina izlaska serijala.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10907 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/09/2015 : 10:34:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
dobar

quote:
Originally posted by PijaniPatak

Inače, Sedioli, svaka mu dala, upravo okačio ovo

Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.52 seconds. Snitz Forums 2000