forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/01/2018 : 15:20:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Volio bih čitati (ne znam da li takvo što postoji) monografiju o Nolitti.
Onda bih imao još bolji uvid.
Ovako sad, mislim da se on nije kretao među polusvijetom. Pratt i on su naoko slični, ali ipak bitno različiti. Čitao sam Prattovu autobiografiju i čini mi se da u njemu ima i nešto od poze, fejka. Želja da se bude alternativan i polusvijet i intelektualac i mornar.
Nolitta mi izgleda jasniji i bistriji.

Toninelli je premali. On ima samo mehanizam, ali ne i poetiku. Kako kažeš, "bjegunci" su izdominirali. Pequot je dobar primjer zanimljivog, ali on je već "neobičan". On je, ako hoćemo, na tragu Red Warriora, opet - Nolitte.
Pequot je neobičan Indijanac, a Fletcher je običan zlikovac - ali pogođen u sridu. Ofucane su već priče o referencijalnosti, post-ovome i onome i Sclaviju. Te su "teorije" a la djole i dosadne, pravo rečeno. Prava referencijalnost je Nolitta, baš tu sa tim Fletcherom; jer tu je skinut duh jednog vremena, jedne pop-kulture. To je nešto slično kao kad Clouzot postavi likove u Nadnici za strah; u usporedbi s time su smiješni neki tamo brodeki i Larcenetovi svjetovi. Za mene, Nolitta je autor - neusporedivo veći od nekih tih nazoviautora.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/01/2018 : 15:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Kad već spominješ Vatrenu vodu, sjetila si me na Krvavi rudnik. To je bolja priča i ujedno imamo nešto slično Fletcheru - Jednookog Jacka. Jacka je podigao Nolitta, a Toninelli je to dobro koristio; i upario sa toninelijvskim likom, Pequotom.

Toninellijem se nisam ozbiljno bavio. Ovo je jedan prednacrt za njega:

Stravično putovanje
Krvavi rudnik
Graničari
Banda Staklenog Oka
U šakama robijaša
Močvara strave
Čudnovati zločinac
Velika pljačka
Timber Bill
Neumoljivi Zagor
Lovci na blago
Pljaškaši Đavolje doline
Pet pera
Mrtvačka Glava
Ubojica iz Darkwooda
Grad na krovu svijeta (specijal)
Zagor protiv Zagora
Dvoboj na Velikim jezerima
Vatrena voda
Pleme Drvenih lica
Neranjivi
Voz smrti
Lov na čoveka
Ljudi žabe

Znači top 3: Stravično putovanje, Krvavi rudnik i Graničari.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 05/01/2018 : 15:57:32  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
@Grofice, stinky, solar
Sve za pet i I love you, ali ću morati da vas quotam i ispresecam.
Dajte mi samo dvadesetak dana dok mi dodje tastatura veća od palca, pa da opletemo kolo kako dolikuje.
Za sada se ne slažemo oko DL-a (propast sveta jbt) ali na ovoj sići nemam živaca da o tome tipkam

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/01/2018 : 16:08:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
hej, 20 dana, pa znaš ti da mene za 20 dana preuzme bitak ili tako nešto i onda me nema 100 dana
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 05/01/2018 : 16:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
I meni je "Stravično putovanje" najbolji Toninellijev Zagor, iako ima jedan veliki minus, Donatellija, što još više osnažuje kvalitetu priču, lako je reći da mi je "Pet pera" isto odlično, kada ima fantastičnu ferrijansku atmosferu, "Nepoznati svijet" je tu negdje, 2 ili 3...
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4625 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 05/01/2018 : 17:12:30  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
dobar je Toninelli, ima nekoliko odličnih priča, ali čovjek je propustio jedinstvenu priliku da se prije Bosellija i Burattinija upiše kao autor Nove američke odiseje

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17248 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 05/01/2018 : 19:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

@Kruger
Vidiš meni je vrh zagora priče koje je izdala slobodna dalmacija,tu dominira Mauro.
Bure mi je u redu,ponekad je stvarno loš, ali ajmo reći varira između dobro i vrlo dobrog.
Ti njegovi forsirajući povratci mi se ne sviđaju,daj izmisli nešto novo.

Stvar ukusa. Neizlječivo.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/01/2018 : 22:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Da, i nostalgija igra ulogu...ja sam recimo dvoboj u svemiru pročitao xy puta, međutim kad stavim nostalgiju po strani ta priča mi je u top 3. zagora.
Sedam gradova Cibole...pa recimo i sada samo kad se sjetim djelića sekunde priče vještica iz sierre, ona scena na mostiću u jazbini vještice,doslovno mogu osjetiti " jezu "...to nikada ne izlazi iz glave...tako i ti imaš sigurno neke "momente".
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/01/2018 : 23:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by nagor

Krugi, pojasni to "najodvratniji". Kako to misliš? ;)

Ne sviđa mi se njegovo filozofiranje i prenemaganje, detaljno objašnjavanje to mi je ogavno. Buratini je kralj što se tiče pisanja priča za Zagora.

Jesi pročitao koju Bosellijevu priču ili ti to ovako samo napamet?
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10909 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/01/2018 : 09:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
kod tonija je problem u samom njemu, pa se taj problem prelio na zagora. nije od covek od avanture i ne poznaje ljude. retko kad moze da preskoco taj problem, al je uspeo u granicarima, jednookom dzeku, opkladi za strah
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2018 : 09:28:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper
al je uspeo u granicarima, jednookom dzeku, opkladi za strah

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 06/01/2018 : 10:43:37  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Toninelli bi dobro došao kao autor današnjih priča, bio je prisiljen na štancanje, sam je vukao serijal, a to nikada nije dobro završilo (Nizzi, Mignacco samo su jedni od primjera, pa i Burattini djelomično), da je autor koji zna, to svakako, tu se sada guraju neki Zamberletti ili Altariva čijih me je priča sramota, a ovdje se ne koristi dokazanog autora Toninellija.
Znam da tu postoje i neki sukobi.
Stvarno šteta.

Edited by - velka031 on 06/01/2018 10:44:19
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 06/01/2018 : 11:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Mnoge Toninellijeve priče bi bile probabljivije da su ih crtali crtači tipa Prisco, Bisi, Espositos pa i Laurenti. Da ne govorim za Nuccia i Della Monicu.
Ono, Donatelli je zbilja upropastio poveći broj njih skromnim crtežom.

Također, kao što kaže velka bio je prisiljen na štancanje. Da je imao više vremena za kvalitetno osmišljavanje, sigurno bi tu bilo i kvalitetnijih priča.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 06/01/2018 : 11:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Mene zanima ona legenda da je Toninelli imao zamišljen neki novi pravac za Zagora, ali Bonelli mu nije dozvolio i da je zbog toga Toni otišao. Još uvijek nitko ne zna o čemu se tu točno radilo?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2018 : 11:46:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Toninelli bi dobro došao kao autor današnjih priča

Velka,
Toninelli bi dobro došao samo kao šegrt. On nije i ne može biti faca. Toninelli je small time.
To je kao da gledaš nastavke Prljavog Harryja: okej su, ali samo je Don Siegel dao značenje - istinsku konzervativnu kritiku Amerike.

Toninelli nema odnos, on prilazi izvana i mehanički uradi posao; taj posao nije preloš. Bilanca je:

7 ODLIČNIH Zagora:

Krvavi rudnik, 1983.
Stravično putovanje, 1984.
Močvara strave, 1985.
Neumoljivi Zagor, 1987.
U šakama robijaša, 1988.
Banda Staklenog Oka, 1990.
Graničari, 1990.

i 11 DOBRIH Zagora:

Čudnovati zločinac, 1982.
Ubojica iz Darkwooda, 1983.
Velika pljačka, 1983.
Timber Bill, 1983.
Neranjivi, 1984.
Pet pera, 1984.
Zagor protiv Zagora, 1985.
Vatrena voda, 1986.
Grabežljivci iz Vražje doline, 1987.
Zmajeva usta, 1987.
Grad na krovu svijeta (specijal), 1990.

Nijedna od ovih epizoda nije velika niti je mogla podići Zagora kao što je to učinio Boselli.
Sam Burattini je > Toninellija, i to usprkos okolnosti da je Toninelli radio u zlatnim osamdesetima, znači u komotnijoj poziciji kada su nastali SVI veliki srednjestrujaški filmovi, od Gooniesa do Ramba. Trebao je samo to prenijeti u Zagora, dati tzv. zlatnog obiteljskog Zagora. On se međutim zakopao u prirepcima, u "žanrovskom". Dakle, u malome kao što je i sam mali.

Edited by - stinky on 06/01/2018 14:35:46
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 06/01/2018 : 11:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
@nagor
To nije legenda nego istina
Postoje i nacrti negde na netu

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 06/01/2018 11:46:59
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 06/01/2018 : 11:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Stavite te nacrte ovdje. To bi bilo zanimljivo vidjeti. ;)
Go to Top of Page

Golub
Average Member

Croatia
568 Posts

Member since 01/02/2017

Posted - 06/01/2018 : 12:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Golub a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Stavite te nacrte ovdje. To bi bilo zanimljivo vidjeti. ;)

Da, nisam znao da to postoji.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/01/2018 : 12:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Toninelli je itekako unio svjezinu u serijal i to u sam Zagorov lik.
Njegov Zagor je dobrim dijelom bad ass, motherfucker, on je napravio taj korak sa Zagorom prije nego sto je to Miller uradio sa Batmanom.
Ti heroji, koji su samo na pola junaci, su od DK do dan danas popularni.
Toninellijev Zagor nije bio heroj, vec prototip jednog antiheroja, kakvih se danas najvise srece u stripovima.
Gdje je onda zapelo? Pa problem je bio sto njemu Nolitta nije dao slobodu da izvrsi i dalje korekcije sa serijalom, jer za to u ono vrijeme nije bilo potrebe. Dalje, zamjerio se mnogima, izmedju ostalih i sa Ferrijem, pa je sam sebi prepisao smrtnu presudu. Ne treba zaboraviti da je on jos u to doba imao namjeru da smakne Ferrija sa glavnih prica.
Tu njegovu ideju sa odisejom iskoristio je poslije Boselli pod Sergiovom dirigentskom palicom. To je obavio odlicno, kao sto nam je danas poznato. Boselli se nije odlucio da nastavi Tonijev put i da tog modernog bad assa od Zagora i dalje razvije, vec je odlucio da uradi totalnu suprotnost i stvori od vec postojeceg junaka jednu vrsu polubozanstva, u pravom smislu rijeci.
Za poznavaoce superherojske scene:
- Toninellijev Zagor je bio DK Batman.
- Bosellijev je Superman iz tog doba.
- Nolittin je bio nesto izmedju te dvojice. Ne toliko prgav, ali ne bas ni toliki perfekcionista.

Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 06/01/2018 : 13:42:06  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Volio bih čitati (ne znam da li takvo što postoji) monografiju o Nolitti.
Onda bih imao još bolji uvid.
Ovako sad, mislim da se on nije kretao među polusvijetom. Pratt i on su naoko slični, ali ipak bitno različiti. Čitao sam Prattovu autobiografiju i čini mi se da u njemu ima i nešto od poze, fejka. Želja da se bude alternativan i polusvijet i intelektualac i mornar.
Nolitta mi izgleda jasniji i bistriji.

Toninelli je premali. On ima samo mehanizam, ali ne i poetiku. Kako kažeš, "bjegunci" su izdominirali. Pequot je dobar primjer zanimljivog, ali on je već "neobičan". On je, ako hoćemo, na tragu Red Warriora, opet - Nolitte.
Pequot je neobičan Indijanac, a Fletcher je običan zlikovac - ali pogođen u sridu. Ofucane su već priče o referencijalnosti, post-ovome i onome i Sclaviju. Te su "teorije" a la djole i dosadne, pravo rečeno. Prava referencijalnost je Nolitta, baš tu sa tim Fletcherom; jer tu je skinut duh jednog vremena, jedne pop-kulture. To je nešto slično kao kad Clouzot postavi likove u Nadnici za strah; u usporedbi s time su smiješni neki tamo brodeki i Larcenetovi svjetovi. Za mene, Nolitta je autor - neusporedivo veći od nekih tih nazoviautora.

Ne znam ima li on biografiju, moj dojam o njemu stvaram čitajući razne predgovore i tektove na koje sam znala naletjeti. To, naravno, mogu biti i neke poluinformacije, pa moji dojmovi mogu biti krivi.
Navodno mu je inspiracija za Mr. Noa došla od stvarne osobe koju je upoznao na proputovanju po Latinskoj Americi. Tada sam pomislila - da je Nolitta bio neki tuntle, koji ne zna primjetiti život oko sebe i zanimljive ljude, da nije poslušao priču tog čovjeka ne bi danas bilo ni Mr. Noa.
Teoretski, mogao ga je isti taj čovjek inspirirati i za nekog lika koji prevozi koku avionom. S time želim kazati da se pisac ne treba nužno družiti s bitangama i polusvjetom da bi napravio lika koji je uvjerljivi bitanga.

Što se Toninellija tiče, primjetila sam odmah da ga nema na tvojoj „Vječnoj listi“, možda ćeš je morati proširivati kad se pozabaviš njime. Odnosno poredati kategoriju „Odličnih Zagora“.

Pekot podjeća na Crvenog Ratnika. Samo što je Pekot prefrigan i ima pokvarenost, a Crveni Ratnik je lik kojemu je jednostavno puna kapa bjelaca. Kao lik Crveni Ratnik mi nije loš. Ali vuče na mnoge vođe pobunjenih ili iziritiranih Indijanaca . (Tu je pak Winter Snake kralj.) Epizoda, Znak hrabrosti, u kojoj se on pojavljuje mi je najgora Nolitina epizoda njegovog modernijeg doba. (Ne računajući striscia fazu.)

Toninelli je u mnogo navrata silovao temu krijumčara, sve neki prosjek, povuci potegni. I onda mu je u Vatrenoj Vodi napokon sve sjelo na svoje mjesto, baš ga je išlo. To mu je vrhunac koji je napravio u pogledu njemu najbliskije teme, s kojom je dobio moje poštovanje i nakon kojeg ga mogu mirne duše upisati na listu dragih mi autora.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 06/01/2018 : 13:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

I meni je "Stravično putovanje" najbolji Toninellijev Zagor, iako ima jedan veliki minus, Donatellija, što još više osnažuje kvalitetu priču, lako je reći da mi je "Pet pera" isto odlično, kada ima fantastičnu ferrijansku atmosferu, "Nepoznati svijet" je tu negdje, 2 ili 3...

Ukleta Zemlja mi je za nijansu bolja od Američke Odiseje.

Moj Toninellijev top 5. (Epizode koje su dobile od mene maksimalne ocjene za priču i scenario.)

1.Ukleta Zemlja
2.Graničari
3.Pleme Drvenih Lica,
4.Pekot
5.Kapetanova Tajna

Pleme Drvenih Lica mi je tako dobro sjela, a čitala sam je prije par mjeseci. Skoro su i mene uvjerili da treba ubiti Zagora. Moment kada je Zagor uzeo pravu sjekiru mi je vrhunac, premda su scene bile ublažene. Zamislimo da Zagorova sjekira nije miroljubivo okrugla. Sve one glave koje su je dobile u 650 epizoda bi bile prepolovljene. Masakr. I obožavani Pepe.

Edited by - grofica Varga on 06/01/2018 14:03:56
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10909 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/01/2018 : 14:01:43  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga
Pekot podjeća na Crvenog Ratnika. Samo što je Pekot prefrigan i ima pokvarenost, a Crveni Ratnik je lik kojemu je jednostavno puna kapa bjelaca. Kao lik Crveni Ratnik mi nije loš. Ali vuče na mnoge vođe pobunjenih ili iziritiranih Indijanaca . (Tu je pak Winter Snake kralj.) Epizoda, Znak hrabrosti, u kojoj se on pojavljuje mi je najgora Nolitina epizoda njegovog modernijeg doba. (Ne računajući striscia fazu.)

to jeste glavni problem sa tonijem, on ne moze da izadje iz te matrice da negativci moraju da budu pokvareni, a da to potvrdi onda im unakazi lice
a jos je tu i probem, u epizodi vatena voda koja je dobra, toni nije ubio nijednog belca
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/01/2018 : 14:07:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Njegov Zagor je dobrim dijelom bad ass, motherfucker, on je napravio taj korak sa Zagorom prije nego sto je to Miller uradio sa Batmanom.

Ti heroji, koji su samo na pola junaci, su od DK do dan danas popularni.

Toninellijev Zagor nije bio heroj, vec prototip jednog antiheroja, kakvih se danas najvise srece u stripovima.

Gdje je onda zapelo? Pa problem je bio sto njemu Nolitta nije dao slobodu da izvrsi i dalje korekcije

King,
ovdje si upravo napisao sve ono što kao NAJPOGREŠNIJE treba udaljiti sa Zagora.
Ti, na žalost, pojmovno još ne razumiješ stvar Zagora te zato ne vidiš razmjere promašenosti ovih tvojih teoretskih priloga. Sreća je što si na predrefleksivnoj razini na pravoj strani, tj.: čitaš Zagora, a ne darknajt Batmana.

Nolitta pak je razumio stvar i zato nije dao "korekcije". Korekcije koje bi vodile u srozavanje izborene razine.

"Napredak istraživanja ne razumije se u shemi proširenja i prodiranja u nova područja ili materijale, nego u postizanju višega stupnja refleksije o postavljenom pitanju."

Napredak Zagora ne postiže se shemom darknajtizacije, nego u boselli-postizanju višeg stupnja refleksije o prijateljstvu, sukobljenim stranama i nalaženju rješenja.

Edited by - stinky on 06/01/2018 14:09:16
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 06/01/2018 : 14:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by grofica Varga

to jeste glavni problem sa tonijem, on ne moze da izadje iz te matrice da negativci moraju da budu pokvareni, a da to potvrdi onda im unakazi lice
a jos je tu i probem, u epizodi vatena voda koja je dobra, toni nije ubio nijednog belca

Ahahahaha
Pa su i pokvareni i ružni. Dobitna kombinacija!
Štednja bijelaca otvara put drugoj raspravi. To nije radio samo Toninelli,to je prisutno u westernu generalno.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2314 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 06/01/2018 : 14:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Leonid

Mnoge Toninellijeve priče bi bile probabljivije da su ih crtali crtači tipa Prisco, Bisi, Espositos pa i Laurenti. Da ne govorim za Nuccia i Della Monicu.
Ono, Donatelli je zbilja upropastio poveći broj njih skromnim crtežom.

Uh...tako oplesti po starom majstoru.....
Nema tog Bizija, Priska, Monike,... koji će izdići iz blata jednodimenzionalne prekratke priče o pobunjenim Indijancimna (opet i opet i opet i....), a koji u svakoj sledećoj priči (opet i opet i opet i ...) ugrožavaju mir u Darkvudu.

Demonsku kmjigu su crtala braća Kasaro - a ipak je to dobra priča.
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.58 seconds. Snitz Forums 2000