forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 972

going going
Advanced MemberSerbia
5602 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/01/2018 :  21:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Meni je bila ispodprosecna i veliko razocarenje, pogotovo posle klasika i stripcine kakva je Sedam gradova Cibole.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnicaGermany
664 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 10/01/2018 :  22:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Sedam Gradova Cibole je bomba. Prava avantura. Spadam u ljude koji vole Chiarollu, tako da mi se tu baš sve poklopilo. Vještica iz Sierre dobro ide u cjelinu, tim više što su mi likovi iz Cibole prirasli srcu, pa nastavljamo čitati još njihovih zgoda.
Ploče Navahosa su tu, Zagor nastavlja put doma, Chico kuka, mladi bračni Shumavi i Nakai, ona produljila suknju, zajeban je lik taj Nakai. Odmah je reda uveo.

Smatram da ima svoju čar baš zato što se nadovezuje, ali Sedam Gradova Cibole je bilo teško zasjeniti odmah u idućoj epizodi. Ono što mi se sviđa kod Vještice iz Sierre je to što je nadnaravna u cijelosti. Radilo se o magiji, čarobnim pločama, vještici, bićima iz tame od početka i tako je i završilo. Nije bilo onog u stilu - imamo duhove, a na kraju čovjek s lancunom na glavi.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced MemberGermany
9566 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 10/01/2018 :  23:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Vještica iz Sieere je izvrsna nadopuna nakon sedam gradova cibole u tom zagorovom " hodu ".
Različite su to priče.

Dvije stvari opisuju covjeka.Strpljenje kada nema ništa,i ponašanje kada ima sve.
Go to Top of Page

velka031
Advanced MemberCroatia
12617 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 11/01/2018 :  19:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Dobra je vještica, problem je što je nakon Cibole sve antiklimaks.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
3152 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 12/01/2018 :  07:56:29  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
nedavno sam pročitao cibolu u OP od VČ. Ta epizoda mi je ostala u pamćenju kao jedna od boljih u tom periodu. Ipak bi joj nakon drugog čitanja dao ocjenu niže. To je jedna lijepa avantura koja je u to vrijeme bila nešto novo, ali danas je to jedna u nizu takvih epizoda, pa mi je valjda dojam nešto lošiji.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
9023 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 12/01/2018 :  10:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da stavim i u Zagor topic

Assalonne Tipperary zvani Psić 1 na 1 sa Sterlingom Haydenom

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced MemberGermany
9566 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 12/01/2018 :  15:33:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

nedavno sam pročitao cibolu u OP od VČ. Ta epizoda mi je ostala u pamćenju kao jedna od boljih u tom periodu. Ipak bi joj nakon drugog čitanja dao ocjenu niže. To je jedna lijepa avantura koja je u to vrijeme bila nešto novo, ali danas je to jedna u nizu takvih epizoda, pa mi je valjda dojam nešto lošiji.


Cibola je bezvremenski klasik isto kao i kraken ili arktička sfinga.

Dvije stvari opisuju covjeka.Strpljenje kada nema ništa,i ponašanje kada ima sve.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnicaGermany
664 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 13/01/2018 :  14:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
SPOILERI


RAZBOJNICI (Boselli, Della Monica) 7 7 8 7 73%Dobar je početak kada ona meksička banda uleti u selo i krene ubijati i maltretirati nevin narod. Točno se vidi da se ekipa nije ni prala ni trijeznila jedno dva mjeseca. Vidi se da smrde na tekilu i znoj na sto metara. Murdo se uspeo na sam vrh karijere bandita, dokazao se u svojoj brutalnosti i beskrupuloznosti. Ubio je i bandite, te gazdu i gazdaricu krčme. I to u trenutku kada su mu to dvoje ljudi izražavali zahvalnost. I ne samo to, na početku epizode Aljaska je hladnokrvno ubio trojicu ribara na plaži. Isto tako bi hladnokrvno ubio i Anyu, mučki, s leđa, da nije bio spriječen tadašnjim razvojem događaja.
Koji gad! Jako dobro prezentiran gad! Kasnija priča u vezi Murdoa i oprost koji je dobio uistinu kvari ukupan dojam na njega. U ovoj epizodi je dobro pokazao je l' on crn ili bijel i ne znam zašto je Boselli kasnije forsirao njegovo sivilo kad mi on od ove točke teško može biti siv na uvjerljiv način.
Međutim, na vrednovanje ove epizode kasnije pogreške ne bi trebale utjecati. Dovoljno je i drugih stvari koje mi kvare dojam.

Murdova nevjerojatna revolveraška sposobnost. Kada je on prije naučio biti takav majstor? On je u Škotskoj bio tajnik od lady Emme. Al ajde, za potrebe scenarija je moguće i dogodilo se. Neka bude tako.
Druga stvar koja mi nije baš sjela su ona djeca. Premda su slatki i simpatično okarakterizirani ipak su mi previše zadominirali u scenariju.
Treća stvar, Zagor prebrzo shvaća, da iza svega stoji Murdo. Samo po fizičkom opisu koji mu je dao fratar iz misije. Više bi mi se svidjelo da on to nije shvatio tako lako i da je Zagor imao neku vrstu iznenađenja.

Da sve ne bi zvučalo negativno, ima ova epizoda i dobrih stvari. Zamka u misiji je dobro napravljena. Kako su se približavali njoj i prolazili kroz polja mogli smo vidjeti mrtve radnike u kukuruzu. A zvuk zvona na crkvi odzvanja tri puta, kao znak da je sve u redu. Tjeskoba u zraku...

Angel je dobar lik među negativcima. Jedini svjestan toga da je opsada cijelog jednog grada velik zalogaj i da treba držati bistru glavu. Drugi su odmah navalili na tekilu i muchace. Oni su u glavama trenutni i nesvjesni, sad im je dobro - ajmo na cure i ajmo se oblejati.
Stanovništvo Los Angelesa je odlično reagiralo na situaciju. Našli su načina kako se osloboditi. Droga u piće razbojničkoj bandi je odlična ideja. I onako im je domet raditi nered i oblejati se i upravo su tu njihovu ahilovu petu dobro iskoristili.Sve u svemu nije loše, al kad dođe jedna druga treća manica, nekako mi se srozalo u prosjek.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
9023 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/01/2018 :  14:52:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

Sve u svemu nije loše, al kad dođe jedna druga treća manica, nekako mi se srozalo u prosjek.
Ja ne bih bio tako oštar.
Okršaj u Los Angelesu je odlična epizoda, gotovo klasik. Ima nekih manjih nedostataka, kako kažeš, ali još uvijek je to vrh.

Uostalom,
pristao bih da sada izbace priču tog kalibra. Odmah bih pristao na to. Ako su trenutne epizode tu negdje, čak ne mora ni bolje, onda nema straha za Zagora.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member3721 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 13/01/2018 :  15:20:34  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Sve epizode sa Murdom su zlato.
Go to Top of Page

tihomirduras
Average Member723 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 13/01/2018 :  15:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wele

Sve epizode sa Murdom su zlato.Jesu stvarno čak i ta otočna skupina koju mnogi baš nešto ne vole je vrlo dobra, možda što je to prvi "arhineprijatelj" koji je u biti čovjek bez neke posebne "moći",čisto beskrupulozni čiča koji nepreza od ničega da bi dobio što želi, uostalom pitanje jedno murdovo zadnje pojavljivanje je u otočnoj skupini? Mislite li da će doći do ponovnog susreta u skoroj budućnosti ili u europskoj sagi?
Go to Top of Page

markotamara
Senior MemberCroatia
2511 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 13/01/2018 :  16:16:16  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
S ovim likom se Boselli sroza na kraju,kakav Midnight kapetan,kakvo sranje od lika na kraju,totalno nepotribno,triba je zavrsiti ubijen ili dozivotni zatvor,ako nista samo radi ove scene gori
Pitam se sto bi bilo da je Bure ovo napravia od Mortimera,koje bi "ovacije" dobia

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Džedson
Junior Member451 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 13/01/2018 :  18:37:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
Iz knjižice Tisuću Zagorovih svjetova

"Nat Murdo", objašnjava Boselli, "pravi je gad, ali pun osjećaja koji ga iskupljuju. Prije svega, još je iz djetinjstva zaljubljen u lijepu rođakinju Emmu koja se udala za lorda Frasera. Dao sam naslutiti, onima koji čitaju između redaka, da je Nat zapravo postao kriminalac iz želje da se uspne društvenom ljestvicom kako bi jednog dana mogao osvojiti Emmu i ponuditi joj ono što joj nudi lord Fraser. Naravno, riječ je o tragičnom nesporazumu. Nat ostaje sam i unakažen. No on ima još nešto u sebi što ga iskupljuje : njegov osjećaj za pravdu nije egoistički okrenut samo prema sebi samom. Kad vidi kako Moć zlostavlja one slične njemu - seljake koji su ostali u onom blatu iz kojega se on pomoću zločina pokušao izdići - čini sve kako bi im pomogao. I zarađuje poštovanje svog neprijatelja Zagora..."

I još

"Cain i Murdo su izobličena lica samog Patricka Wildinga, braća koja su krenula drugim putem (što se tiče Nata, uistinu lošim putem!)"
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced MemberGermany
9566 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 13/01/2018 :  19:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
@Grofica Varga,kako ti ovo preskačeš epizode?
Inače,pravi šok kada sam ugledao Nata, nisam mislio da će ga vratiti nakon Aljaske.
Ima tu dosta pamtljivih scena,iako je radnja više za teksa nego za zagora i dalje se nekako izdiže iznad te kompanije kaktusa i saluna.
Dobro zapažanje u vezi Nata i revolvera, nevjerojatno kako barata s njima.

Dvije stvari opisuju covjeka.Strpljenje kada nema ništa,i ponašanje kada ima sve.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced MemberGermany
9566 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 13/01/2018 :  19:11:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Trailer " zimskog " maxija u Italiji.
Odličan crtež i epizoda bi mogla biti vrhunska.
Spominje se nakon dugooo vremena Dragon i njegov vlasnik Honest Joe.
Nikada neću zaboraviti pustolovinu s crvenim zmajem.


Dvije stvari opisuju covjeka.Strpljenje kada nema ništa,i ponašanje kada ima sve.
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1856 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 13/01/2018 :  19:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Džedson

''Kad vidi kako Moć zlostavlja one slične njemu - seljake koji su ostali u onom blatu iz kojega se on pomoću zločina pokušao izdići - čini sve kako bi im pomogao.''
Edited by - Brdar on 13/01/2018 19:30:03
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnicaGermany
664 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 13/01/2018 :  19:32:00  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Džedson

Iz knjižice Tisuću Zagorovih svjetova

"Nat Murdo", objašnjava Boselli, "pravi je gad, ali pun osjećaja koji ga iskupljuju. Prije svega, još je iz djetinjstva zaljubljen u lijepu rođakinju Emmu koja se udala za lorda Frasera. Dao sam naslutiti, onima koji čitaju između redaka, da je Nat zapravo postao kriminalac iz želje da se uspne društvenom ljestvicom kako bi jednog dana mogao osvojiti Emmu i ponuditi joj ono što joj nudi lord Fraser. Naravno, riječ je o tragičnom nesporazumu. Nat ostaje sam i unakažen. No on ima još nešto u sebi što ga iskupljuje : njegov osjećaj za pravdu nije egoistički okrenut samo prema sebi samom. Kad vidi kako Moć zlostavlja one slične njemu - seljake koji su ostali u onom blatu iz kojega se on pomoću zločina pokušao izdići - čini sve kako bi im pomogao. I zarađuje poštovanje svog neprijatelja Zagora..."

I još

"Cain i Murdo su izobličena lica samog Patricka Wildinga, braća koja su krenula drugim putem (što se tiče Nata, uistinu lošim putem!)"Boselli brani i objašnjava svoju viziju onim čitateljima koji nisu prihvatili takav razvoj situacije. Sigurno neće u predgovoru za neko izdanje blatiti po sebi i svojem djelu.
Kao zločinac mi je Murdo bio baš super lik, pravi i poseban. Neprijatelj s humorom i vrijedan poštovanja. S njime me je Boselli "kupio". Kao kapetan Midnight mi je lagano krenuo u limunadu. Tim više što je za njim po Americi ostao popriličan broj leševa, a glave su ponekad frcale i za manje od onog što je Murdo napravio. Ne mogu tako lako prihvatiti - on je vrlo osjećajan i nesretno zaljubljen momak. Pokajnik, sad je dobar i pomaže. Zeznuto je to pitanje jel on uistinu trebao dobiti oprost i poštovanje od Zagora.

@Tonka24 - Skoknula sam malo unatrag jer nisam ubilježila komentar i ocjenu za Razbojnike. A kada sam ga konačno napisala, stavila sam ga i tu na forum.
Go to Top of Page

Džedson
Junior Member451 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 13/01/2018 :  19:34:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
Lako kao popiti šalicu čaja.

Očito jedini seljaci za koje ima sentimenta su njegovi Škoti.
Go to Top of Page

ReemCP
New MemberCroatia
175 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 13/01/2018 :  19:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Trailer " zimskog " maxija u Italiji.


Dobra najava Tonka, pogotovo ovaj dio sa pahuljama. Taj će Maxi kod nas vjerojatno iduću zimu..

"Never leave it in the hands of the judges"
Cody: "How many times did I fuck you up in practice?" - TJ: "Zero, motherfucker!" - Cody : "Exactly!"

Edited by - ReemCP on 13/01/2018 19:56:17
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced MemberGermany
9566 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 13/01/2018 :  20:19:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Mogao bi biti pravi maxi. Vidjet ćemo.

Dvije stvari opisuju covjeka.Strpljenje kada nema ništa,i ponašanje kada ima sve.

Edited by - Tonka24 on 13/01/2018 20:19:51
Go to Top of Page

Kontrast 2
Average Member

918 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 13/01/2018 :  23:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Trailer " zimskog " maxija u Italiji.

Zanimljivo...
Ovde na naslovnoj piše da priča ima 320 strana, a na Solarovoj reklami 288.
Dobro je da nisu zacementirali broj strana Maxija; već duže vreme taj broj je bio isti.
Go to Top of Page

teller
Advanced MemberSlovenia
13013 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 14/01/2018 :  08:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
izgleda jako dobar maxi...ajde Ludense, svako godišnje doba jedan maxi da uhvatimo Talijane!

----KARABINA SLIM-----zaslužuje bolje izdanje! Nepravedno zapostavljen junak se mora vratiti u staroj slavi!
Da je pravde Fibra bi ga objavila jer je SAMO DOBAR STRIP!
Go to Top of Page

teller
Advanced MemberSlovenia
13013 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 14/01/2018 :  08:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Evo i recenzija:
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-21-23-vjestica-iz-sierre/1172/
Shumavi je odigrala jako bitnu ulogu u ovoj priči.


Vještica iz Sieere je odlična prića..drag mi je taj period oko Cibole...malo mi je bio drugćiji Zagor tada naviknut na Nollita razdoblje, ali sa današnjeg ugla gledanja-možda bolji period od aktualnog.

----KARABINA SLIM-----zaslužuje bolje izdanje! Nepravedno zapostavljen junak se mora vratiti u staroj slavi!
Da je pravde Fibra bi ga objavila jer je SAMO DOBAR STRIP!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

7415 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/01/2018 :  10:51:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
cista lepota, velikog donatelija tabla iz vremena kad je bio najjaci . karvenovo vlasnistvo


Go to Top of Page

karven
Senior MemberSerbia
1362 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 14/01/2018 :  11:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
:-)

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page
Page: of 972 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 7.34 seconds. Snitz Forums 2000