forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 972

Vlaadisha
Senior MemberUSA
1480 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 07/01/2018 :  20:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

prelazimo na hermeneutiku

takoreci biblijsku egzegezu
Go to Top of Page

Vlaadisha
Senior MemberUSA
1480 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 07/01/2018 :  20:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

odgovor na tvoje pitanje je, vladiša: čitaš li ti Zagora.

Ne. Boneli sveska je kao forma dala neke estetske rezultate malo kasnije, u Milacu, Alesandriniju i Stanu. Feri je neka medjufaza, bio je na pravom putu kad je isao tragom americkog novinskog stripa; poslednji put se razobadao u Morskim hijenama, valjda ih je zato Binjoti onako krvnicki kopirao. Imas to kod prethodne generacije citalaca, koji su odrasli na Crtanim romanima.

Plus mi je dosta rano smetalo svo to nasilje u Darkvudu, pa sam trazio drugacije heroje, neke koji pucaju gumenim mecima ili jos bolje - "uvek nadju nacin." Kad ti je sjekira jedini alat, ceo svet ti izgleda kao glava koju treba rascopati. Ima tu jos sitnica oko postavke: krvna osveta u sredistu origina, makijavelisticki vasarski trikovi i slicno. Naravno da sam ja sad taj koji povrsno cita, ali imao sam 14 godina.

Glavno je da je to likovno tanko.

Nisam nikad "prerastao" Zagora; on je uostalom Tarzanov unuk i Fantomov bastard.

Edited by - Vlaadisha on 07/01/2018 20:41:57
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
9023 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/01/2018 :  21:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaadisha

quote:
Originally posted by stinky
čitaš li ti Zagora


Ne.To ti je odgovor na "zbunjolu" oko najboljih ideja, Sclavija i DL.

Za mene: DL je povremeno atraktivno eksplodiranje mjeseca i Titana; često dosadna varijacija sclavi teme "zaustavite vrtešku univerzuma u mojoj glavi"; te najporaznije od svega: petparačko filozofiranje jednog slabića koji si je umislio da će nam objasniti stvari, jer je eto on, bogompozvan, da objasni zagorstadu kako stoje stvari.

Jako precijenjen strip + šarena laža za mnoge čitatelje

Nolitta je, naprotiv, PUNO DUBLJI od Sclavija. Njemu ne treba pretencioznost multiverzuma i metarazina da bi ZAISTA imao metaznačenja u, naoko, običnim pričama. On je savršeno uklopio značenja u postavljeni zagorovski univerzum; Sclavi je uljez - napada izvana da bi na silu ugurao neke svoje teze (koje su promašene, usput). Zato se pobrao otuda i otišao se igrati Dylana Doga.. gdje je doživio fijasko proglasivši svijet šestim katom.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
9023 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/01/2018 :  21:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Samo još rečenica (pa da napokon završimo prežvakavanje onoga što je izboreno prije već ohoho godina).

Da bude jasan i "darknajt", "poludarknajt" te "vitez vjere".

Poludarknajt (Sclavi): nema junaka u stvarnosti, ideali su bajka. Zato bježim u priče, u fantaziju.

Darknajt (Tarr): nema junaka u starnosti, ideali su bajka. Sve je sranje.

Vitez vjere (...): sve je ipak dobro. Svijet je lijep. Ima smisla.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnicaGermany
664 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 08/01/2018 :  11:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

NEĆU SE SVAĐATI
samo ti želim pomoći da učvrstiš temelje, budući da već jesi providjela ovu Sclavijevu sprdačinu sa Zagorom (što drugim riječima znači: sprdačinu sa, iz Sclavijevog mračnjačkog gledišta, "naivnim" čitateljem koji vjeruje u ideale, koji vjeruje da je svijet - istinit, dobar, lijep)

ps - tarantino je užas, veći darknajter od sclavija:)


Nije baš da si neprimjetan, u kadru si mi i onako. Nema potrebe da skočiš iz njega i bubaš me u čelo.
--------

Uglavnom, trebao bi napisati kontrarecenziju. Ako je ti ne napišeš, napravit će to netko drugi jer vrijeme i situacija traži drugu stranu medalje. I to će se dogoditi, al pitanje je hoće li biti toliko uvjerljiva bude li to pisao netko tko nije vodio toliko bitaka po tom pitanju i tko ne poznaje i Sclavija i Zagora. Pogotovo ako istu poantu poantiraš probranijim rječnikom.

S time da bi tajming bio savršen, jer DL izlaze trenutno u extri. Ljudi će je čitati, neki ponovno, neki po prvi put. Pa nek malo preispitaju stvari prije nego odvale na djoletov komentar.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnicaGermany
664 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 08/01/2018 :  18:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
SPOILERI

OPSJEDNUTI 8 6 7 8 71%Za ovu sam epizodu ipak nekako emotivno vezana jer sam je čitala kao dijete i tada mi je bila nešto predobro. Pročitala sam je 20 godina prije nego prvo pojavljivanje Vatrenog Oka i pitala sam se kako tek ta prva mora biti dobra. U međuvremenu sam odrasla... I na moju štetu tek sam kao odrasla pročitala prvi dio. Umjesto u dobu kada sam stvarno mogla uživati u njoj.

Prvo pojavljivanje ima dječji domet, ali u tom kontekstu stvar drži vodu i sva djeca ovog svijeta do 10 godina imaju moju najtopliju preporuku. Vjerujem da neće zažaliti.
Ova epizoda, ima tako nagli skok iz jako dobrog u totalnu neozbiljnu smijuriju. Totalna nekompatibilnost zla koje je pogodilo Darkwood i onoga koji je to prouzročio.

Pogledajmo malo količinu krvi koja je tu prolivena i koliko su ti događaji brutalni. Miroljubiv bračni par zaklao nekoliko Indijanaca, vojnici poklali "neopsjednute" kolege i zapalili utvrdu, drvosječe sjekirama poubijali indijansko selo uključujući i djecu. To su jako ozbiljne stvari. Krv na sve strane.

I tko je za to odgovoran? Von Axel, jedan totalan ridikul, kalibar negativca kojeg je teško ozbiljno shvatiti. Čami u špilji i glupo se kesi.

Doduše, već kod otkrića kamena kao povoda ludila je otišlo pomalo u trash, ali barem nije izgubilo na zanimljivosti. I dalje sam napeto iščekivala što će se dogoditi sljedeće i kada će se otkriti tko je smutio ovu kašu. Onda se pojavi on :"Hahahaha... Uništit ću tvoj san Zagore. Hahahaha Mir u Darkwoodu neće postojati... Hhahahaha". Baš je sve razvodnio. Ja, Hagel, sjedim godinama u pećini, proizvodim nakit i remenje. A vojnici koji će ga nositi nikad ne skidaju hlače, pa ni kad na kurve idu. Ne kupaju se. Ili se peru skupa s odjećom jer tako štede na sapunu.

U ovoj se fazi Donatellijev crtež dobrano pretvorio u karikaturu i ima mnogo grešaka u proporcijama. S druge strane, sklonost da crta iskešene zube i razne grimase pomogla mu je da opsjednuti zbilja izgledaju zbrčkano u glavi s uvjerljivo izluđenim facama. Atmosfera je također dobro pogođena. Munje koje sijevaju nebom, crna gusta noć, kobni pritisak u zraku...

Naslovnice nisu loše, ali je Slobodna Dalmacija objavila samo jednu. I to onu manje atraktivnu.
Krakati Zagor
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced MemberGermany
9566 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 08/01/2018 :  23:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Odlična priča,sviđa mi se ta mobilizacija zla i dobra,također bjesnoća miroljubivih ljudi, moglo se to bolje završiti ( mislim na kraj ).
Meni se sviđa kako je Von Axel vodio bitku s Zagorom.
Prvi dio je totalno djetinjast,mislim na " vatreno oko ".

Dvije stvari opisuju covjeka.Strpljenje kada nema ništa,i ponašanje kada ima sve.
Go to Top of Page

nagor
Advanced MemberCroatia
9088 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 08/01/2018 :  23:33:55  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
"Super Zagor - izdanje na 144 stranice"
Da, Opsjednuti je bila prava hit blockbuster epizoda jer je imala te dodatne stranice.

Pamtim i zajeb kod tiskanja u kojem su ispremiješali redoslijed nekih stranica. Baš ta luda dinamit baba je jedna od scena koja "preskakuje". Scena s drvosječama je također ispremiješana.

Da, Donatelli užasan. Najružniji Zagor ikad nacrtan je baš u toj epizodi. Cassarovi i ekipa su kamilica prema Donatelliju u Opsjednutima.

Edited by - nagor on 08/01/2018 23:35:07
Go to Top of Page

ReemCP
New MemberCroatia
175 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 09/01/2018 :  00:41:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Uvijek kad netko spomene taj broj Zagora "Opsjednuti", uvijek pomislim kako bi bilo fora da je Slobodna Dalmacija išla kronološki i te prve brojeve objavljivala kako treba.

Prva 23 talijanska broja su po 128 stranica, a Slobodna je to rezala na 96. Tako su se neke stranice izgubile, ali došlo i do toga da je i njima na taj način falilo naslovnica (više stripova).

A po ovom stripu "Opsjednuti" se vidi da se moglo komotno raditi strip tada od 128 stranica kako je orginalno bilo i u Italiji na tom samom početku..

Al' što je tu je, treba biti zadovoljan i ovime.

"Never leave it in the hands of the judges"
Cody: "How many times did I fuck you up in practice?" - TJ: "Zero, motherfucker!" - Cody : "Exactly!"
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnicaGermany
664 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 09/01/2018 :  14:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor
luda dinamit baba


Scena za pamćenje.
Uzela bačvu dinamita i s osmjehom "ha ha ha" punim Donatelli-style zubi nasrnula dignuti u zrak Zagora i Chica. Pet minuta prije toga joj je Zagor ubio muža. Ni suza, ni nevjerice... Nego bačvu dinamita pod ruku i ravno u vatru.
Go to Top of Page

nagor
Advanced MemberCroatia
9088 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 09/01/2018 :  15:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Donatelli-style zubi

Ali treba priznati starom majstoru da zna nacrtati trash scenu za pamćenje. I Čikota. Njegov Čiko ima tu automatsku komediju u faci. Još kad upari tu zbunjenu facu s onim ikoničnim prstom na usni... to je to! To je Čiko!


Edited by - nagor on 09/01/2018 15:19:57
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced MemberGermany
9566 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 09/01/2018 :  16:33:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

quote:
Originally posted by nagor
luda dinamit baba


Scena za pamćenje.
Uzela bačvu dinamita i s osmjehom "ha ha ha" punim Donatelli-style zubi nasrnula dignuti u zrak Zagora i Chica. Pet minuta prije toga joj je Zagor ubio muža. Ni suza, ni nevjerice... Nego bačvu dinamita pod ruku i ravno u vatru.


Još uvijek pamtim tu scenu

Dvije stvari opisuju covjeka.Strpljenje kada nema ništa,i ponašanje kada ima sve.
Go to Top of Page

velka031
Advanced MemberCroatia
12617 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/01/2018 :  22:35:01  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Pamtim groznog Donatellija, za razumjeti je, čovjek je bio na kraju života i dobro je da je i ovako nacrtao.
Daleko bolji Von Axel od Sclavijeve zajebancije, s tim da je i ovakav grozomorni Donatelli bolji od Gambe.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
3252 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 09/01/2018 :  23:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
jako dobra epizoda...slobodna dalmacija je izbacila 8 strana ove epizode...ja je imam u drugom izdanju (drugi izdavac)gde su sve strane na broju..a mozda i ludens ako nastavi objavljivati i posle spajanja sa slobodnom ispravi greske slobodne
Go to Top of Page

nagor
Advanced MemberCroatia
9088 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 09/01/2018 :  23:05:36  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Da, Sclavi se baš znao zajebavati. Sjetimo se samo Thundermana.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced MemberGermany
9566 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 09/01/2018 :  23:35:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

jako dobra epizoda...slobodna dalmacija je izbacila 8 strana ove epizode...ja je imam u drugom izdanju (drugi izdavac)gde su sve strane na broju..a mozda i ludens ako nastavi objavljivati i posle spajanja sa slobodnom ispravi greske slobodne


Da li je što važno u tih osam stranica?
Imao sam dojam da je nakon smrti nizozemca " rupa " od par stranica.

Dvije stvari opisuju covjeka.Strpljenje kada nema ništa,i ponašanje kada ima sve.

Edited by - Tonka24 on 09/01/2018 23:36:48
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
9023 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2018 :  08:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
OPSJEDNUTI je ipak slaba epizoda.
Ima momente da se malo našalimo, možda razdragano, ali to je donji dom.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnicaGermany
664 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 10/01/2018 :  09:32:27  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

quote:
Originally posted by grofica Varga

quote:
Originally posted by nagor
luda dinamit baba


Scena za pamćenje.
Uzela bačvu dinamita i s osmjehom "ha ha ha" punim Donatelli-style zubi nasrnula dignuti u zrak Zagora i Chica. Pet minuta prije toga joj je Zagor ubio muža. Ni suza, ni nevjerice... Nego bačvu dinamita pod ruku i ravno u vatru.


Još uvijek pamtim tu scenu


Kad smo kod baba, za tebe Tonka srićo, isto imam jednu, iz tvog perioda. Vidiš kako je šesna. A i vesele je prirode, ima vesele planove s Chicom.


Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnicaGermany
664 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 10/01/2018 :  09:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Majko moja, kolika mi je ovo sličurina. Solar, ako smeta, smanjit ću je.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
9023 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 10/01/2018 :  10:07:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Vještica iz Sierre je bolja od Opsjednutih. Solidna epizoda, makar ne sasvim uspio pokušaj.
Vezana na epizodu Eldorado (M. No).
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced MemberGermany
9566 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 10/01/2018 :  15:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Vještica iz Sierre, odlična epizoda koja se izvrsno nadograđuje na nastavak zagorovog putovanja nakon sedam zlatnih gradova.
Misteriozni navajoi i finale u pećini vještica Mawanah i njezinog sina sve za svete ploče.
Kakva epizoda, bravo grofice

Dvije stvari opisuju covjeka.Strpljenje kada nema ništa,i ponašanje kada ima sve.
Go to Top of Page

tihomirduras
Average Member723 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 10/01/2018 :  15:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
E baš to, epizoda je bila ok ali kao nastavak nakon sedam gradova izvrsno, ostala mi je baš u sjećanju iako je prošlo 20god od čitanja iste
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced MemberGermany
9566 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 10/01/2018 :  15:37:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Sjećam se još jako dobro puta iz sedam gradova prema selu navajoa i još bolje putovanje iz sela prema pećini vještice.

Dvije stvari opisuju covjeka.Strpljenje kada nema ništa,i ponašanje kada ima sve.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced MemberGermany
9566 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 10/01/2018 :  15:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Evo i recenzija:
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-21-23-vjestica-iz-sierre/1172/
Shumavi je odigrala jako bitnu ulogu u ovoj priči.

Dvije stvari opisuju covjeka.Strpljenje kada nema ništa,i ponašanje kada ima sve.
Go to Top of Page

Terminator
Starting MemberCroatia
83 Posts

Member since 26/06/2003

Posted - 10/01/2018 :  20:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Terminator a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Vještica iz Sierre, odlična epizoda koja se izvrsno nadograđuje na nastavak zagorovog putovanja nakon sedam zlatnih gradova.
Misteriozni navajoi i finale u pećini vještica Mawanah i njezinog sina sve za svete ploče.
Kakva epizoda, bravo groficeVrhunska i vraški strašna epizoda.

I am the law.
Go to Top of Page
Page: of 972 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 7.77 seconds. Snitz Forums 2000