forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Secanja: detinjstvo i stripovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4559 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 30/09/2010 : 08:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud

Sta si imao od starih Zagorovih stripova? Ako si ih uopste imao?

Bilo je raznih.Ne secam se sada koji su bili moji,a koji su bili na citanju.Sve mi je to deo istog Zagor secanja.

Edited by - Sneaksie Thiefsie on 30/09/2010 08:06:20
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 30/09/2010 : 08:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Sta sad imas od stripova?

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4559 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 30/09/2010 : 08:39:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Volim strip i rado ga se secam
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 30/09/2010 : 09:26:51  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
To da!

Imas li jos ZS i LMS?

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4559 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 30/09/2010 : 09:29:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Kao sto rekoh,rado ga se secam...
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 30/09/2010 : 09:32:41  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Nema zivota od secanja...Rece poznati estradni radnik Jura Stublic...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

marcho
New Member

Croatia
263 Posts

Member since 23/04/2008

Posted - 30/09/2010 : 21:32:23  Show Profile Show Extended Profile  Send marcho a Private Message  Reply with Quote
Ja sam čini se jedan od rijetkih ovdje kojima Boneli nije prvi strip koji su pročitali. Dakle, kao klincu prvi strip bio mi je vjesnikov Tom i Jerry i nešto kasnije Alan Ford. Oba izdanja su bila lako dostupna u trgovini mješovitom robom u susjedstvu. Ponekad kad bi me moji vodili u grad kupili bi mi Mikijev zabavnik ili nekog drugog Disneya. Svo to vrijeme moj ujak je gutao Bonellija. Uglavnom Mr Noa, Texa, Kita Tellera i druge kaubojce...Svakodnevno bi kući donosio brdo tih stripova, ali ja ih previše doživljavao nisam jer su mi djelovali preozbiljno???! Moje druženje sa Disneyevim likovima zavrđilo je jednom dok su susjedi čistili tavan ili podrum (ne sjecam se više točno što) iizvukli iz nekog kutka brdo stripoteka i strip artova. I tad sam upoznao Asterixa, Blueberryja, Riđobradog i ostalo društvo... Bonellija sam čitao jako kratko negdje od 1987 do 89 i to uglavnom Zagora i Mr noa. Pamtim jedan kiosk kojeg više nema na uglu Martičeve i Draškovičeve. Tamo sam nažicao svog prvog Bonellija. Bi je to zagorova epizoa Put straha. Ubrzo opet se vratio Alan Fordu. Posjedovao sam čitavu kolekciju koju sam godinama kompletirao. Zagoru se nisam vračao sve dok se nisu pojavila SD izdanja. Negdje oko 2000 sam se oprostio od stripa i evo vratio mu se opet nakon više godina pauze... eh sad sam olakšao dušu
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 30/09/2010 : 21:36:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Ja sam isto počeo sa nebonelijem :) Stari je kupovao stripoteku i politikin zabavnik pa sam tako i naučio čitati...zagora sam otkrio tek u 5 - 6 osnovne, i ta Zagoromanija me držala par godina dok se nije pojavio MM.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?

Edited by - Ignus on 30/09/2010 21:37:46
Go to Top of Page

kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 30/09/2010 : 21:38:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit kemo2012's Homepage  Send kemo2012 a Private Message  Reply with Quote
Imam dobru kolekciju od Zagora, Komandanta Marka, Bleka i Mister Noa (ZS i LMS). Nisam imao vremena da ih sve izbrojim ali mislim da ima oko 250+ komada. Neki od Zagorvih stripova koje imam su glanceri Kako tvoja kolekcija izgleda?

"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel."
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 01/10/2010 : 10:01:25  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
I ja sam imao raznoraznih stripova koji nisu Boneli, brdo mikijevih zabavnika, Almanaha i slicno.
Evo ovo je strip izdat 1970 godine, jos uvek u zivotu... jedan od prvih koje sam procitao...

[URL=http://img413.imageshack.us/i/gornjimilanovac.jpg/][/URL]

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 01/10/2010 : 12:17:57  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Moj brat je počeo skupljati stripove u prvom razredu osnovne škole i za razliku od neke druge braće koji svojim sestrama nikad nisu dali da taknu u njihove stripove, moj brat se nikad nije ljutio kad bi ih ja uzimala. Tada sam bila u predškolskoj fazi pa još nisam ni znala čitati ali mi je bilo sasvim dosta gledati slikice.
Za nekoliko godina mu se sve to debelo vratilo. Imala sam izvanrednu pregovaračku sposobnost kada je trebalo objasniti starom da je izašao novi strip.
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 01/10/2010 : 12:24:53  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Bravo grofice! Ja nisam bio tako dobar u nagovaranju starog kada su mi trebale pare za stripove, jer uvek bi sledilo pitanje: sta ce ti vise stripova? Zar ih nemas dovoljno?

A stripova nikad dovoljno...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 01/10/2010 : 12:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Lako mom starom za te nekadašnje stripove. Njemu je najteže što se moje pregovaračke sposobnosti nije dan danas otarasio. Često dolazi kod mene u Zagreb. I danas mu, sa svojih 28 godina kad ode po cigarete vičem s vrata da uzme koji strip na trafici. ( Da se razumijemo, ima bolja primanja od cijele uže i šire familije, da ne mislite kako iskorištavam ubogog starca koji jedva krpa kraj s krajem.)
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 01/10/2010 : 13:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Uh, blago tebi! Ja sam u mojoj siroj i blizoj porodici danas zaposleni sa najvecim primanjima, pa ja kupujem sebi stripove, mada tek sad shvatam kako je tesko dati novac na stripove. Iz perspektive mog oca, mogu da zamislim kako mu je to bilo bacanje novca, a evo meni danas, isto nesto mrsko da izvadim novac za strip, ali ljubav prema stripu je jaca! Nisam stipsa, ali tesko covek daje svoj novac, pa to ti je.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 01/10/2010 : 17:03:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit kemo2012's Homepage  Send kemo2012 a Private Message  Reply with Quote
Vidio sam kakvu kolekciju Dean ima i ako se obgatim (trenutno pisem knjigu) onda cu napraviti pravu kolekciju od svih bonelliovih junaka. Bice to prava biblioteka stripova

Edited by - kemo2012 on 01/10/2010 17:04:49
Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 01/10/2010 : 17:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
Super tema i dosta interesantnih prica, posebno uvodna kreatora teme! :D
Ja sam poceo sa Mikijev Almanah, Mikijev Zabavnik i Diznilend, pretpostavljam kao i vecina djece na 3 ili 4 godine, takogje neke slikovnice iz Biblioteke Buba Mara. Nakon tome upoznao sam se sa Politikinov Zabavnik, gde sam otkrio malo drugacije stripove od Diznijevih koje sam dotad citao i znam da sam ih puno voleo i jedva sam docekivao da dodje petak pa da zajedno sa mog djeda odemo do trafici i kupimo najnoviji broj. Talicni Tom, Tin Tin, Beli Strelac, Fantom, Flash Gordon, kakvi samo su se stripovi izdavali u Politikinom Zabavniku '89ta-'91va, sreca moja da dosta od te brojeve jos uvek cuvam pa povremeno osvezim ta prelepa secanja o moji prvi susreti sa stripom. :) Tek na 5,6 godina, dobio sam nekoliko stripova Zlatne Serije koje sam procitao ali kako se secam nisam se odjednom zaljubio, ali taj Zagor mi je bio najzanimljiv. :) Sledeci put seta me baku po gradu i vidim na jednoj trafici Zagor koji sam sada znao ko je i sta je pa sam hteo da mi kupi taj strip, to je bila epizoda "Do Poslednjeg Daha", moj prv ZS strip koji jos uvek cuvam. Pored Zagora, znam da isto voleo sam i Tarzana, te epizode koje su bile izdane u format Stripoteke, koje su crtale jugoslovenske crtace i scenariste, bile su mi jako dragi. Eh, ta vremena, pre raspada jugoslavije imalo je prevelika ponuda stripova na trafici, za takva vremena mozemo samo da sanjamo.
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 04/10/2010 : 08:20:34  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PJ24MKD

Super tema i dosta interesantnih prica, posebno uvodna kreatora teme! :D
Ja sam poceo sa Mikijev Almanah, Mikijev Zabavnik i Diznilend, pretpostavljam kao i vecina djece na 3 ili 4 godine, takogje neke slikovnice iz Biblioteke Buba Mara. Nakon tome upoznao sam se sa Politikinov Zabavnik, gde sam otkrio malo drugacije stripove od Diznijevih koje sam dotad citao i znam da sam ih puno voleo i jedva sam docekivao da dodje petak pa da zajedno sa mog djeda odemo do trafici i kupimo najnoviji broj. Talicni Tom, Tin Tin, Beli Strelac, Fantom, Flash Gordon, kakvi samo su se stripovi izdavali u Politikinom Zabavniku '89ta-'91va, sreca moja da dosta od te brojeve jos uvek cuvam pa povremeno osvezim ta prelepa secanja o moji prvi susreti sa stripom. :) Tek na 5,6 godina, dobio sam nekoliko stripova Zlatne Serije koje sam procitao ali kako se secam nisam se odjednom zaljubio, ali taj Zagor mi je bio najzanimljiv. :) Sledeci put seta me baku po gradu i vidim na jednoj trafici Zagor koji sam sada znao ko je i sta je pa sam hteo da mi kupi taj strip, to je bila epizoda "Do Poslednjeg Daha", moj prv ZS strip koji jos uvek cuvam. Pored Zagora, znam da isto voleo sam i Tarzana, te epizode koje su bile izdane u format Stripoteke, koje su crtale jugoslovenske crtace i scenariste, bile su mi jako dragi. Eh, ta vremena, pre raspada jugoslavije imalo je prevelika ponuda stripova na trafici, za takva vremena mozemo samo da sanjamo.

Hvala lepo druze! Ti si imao bas raznovrstan izbor stripova, ali jako dobar. Sto kazes, stara, lepa vremena...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 04/10/2010 : 11:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kemo2012

Vidio sam kakvu kolekciju Dean ima i ako se obgatim (trenutno pisem knjigu) onda cu napraviti pravu kolekciju od svih bonelliovih junaka. Bice to prava biblioteka stripova

Uh ono je perverzija

Kolekcija posle koje me sramota da pricam o svojoj kolekciji, ili o svom "pokusaju" kolekcije...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 05/10/2010 : 06:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit kemo2012's Homepage  Send kemo2012 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by kemo2012

Uh ono je perverzija

Kolekcija posle koje me sramota da pricam o svojoj kolekciji, ili o svom "pokusaju" kolekcije...

Nemoj gubiti nadu Sve sto ti je potrebno za dobru kolekciju je sigurno mjesto u kuci (zbog zene ili djece). Ja bi ti preporucio posebnu sobu za ovo a ne dnevnu i onda polahko. Stripovi nisu toliko skupi ovih dana i nakon nekoliko godina imaces dobru kolekciju. Dean ima 44 godine i siguran sam da ja poceo sa svojom kolkecijom dok je bio mlad u dvadestim godinama.

Edited by - kemo2012 on 05/10/2010 06:28:30
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 05/10/2010 : 07:34:26  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Mozda si u pravu, sto kazu ljudi, tiha voda breg roni...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 05/10/2010 : 12:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Jel vam se desi da prolazite starim delom vaseg grada, gde su kuce i objekti izgradjeni pedesetih i sezdesetih godina proslog veka, i starije, i da vas obuzme nostalgicno osecanje, u smislu da je vas grad izgledao upravo tako kada je na nekom od kioska bio Nasilje u darkvudu, Blago crvene planine...I da li su klinci i ljudi koji su mozda kupovali te stripove mogli da shvate koliko ce oni znaciti kroz 20-30-40 godina...

Nasilje u Darkvudu

Edited by - red cloud on 05/10/2010 12:29:13
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 05/10/2010 : 17:43:27  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jel vam se desi da prolazite starim delom vaseg grada, gde su kuce i objekti izgradjeni pedesetih i sezdesetih godina proslog veka, i starije, i da vas obuzme nostalgicno osecanje, u smislu da je vas grad izgledao upravo tako kada je na nekom od kioska bio Nasilje u darkvudu, Blago crvene planine...I da li su klinci i ljudi koji su mozda kupovali te stripove mogli da shvate koliko ce oni znaciti kroz 20-30-40 godina...

Da,znam o čemu pričaš, posebno me taj osjećaj obuzme kad prolazim kroz tržnicu i sjetim se svih onih tezgi sa starim stripovima kojih je 80-ih bilo jako puno, a sad ih gotovo i nema.
Kad pričam s ljudima od 50-ak godina, koji više ne čitaju stripove, a svi su ih nekad čitali, baš svi, nabacim koji od tih naslova, ali nitko se ne sjeća da li su ih imali ili čitali... Eee, kad im kažem koliko bi para danas za njih mogli dobiti...
Go to Top of Page

azra x.
Junior Member

Serbia
492 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 05/10/2010 : 18:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit azra x.'s Homepage  Send azra x. a Private Message  Reply with Quote
Moj kiosk za stripove bio je kod zeleznicke stanice u Jagodini.Tu je i park sa cudnim drvetom na kome sam sedela i citala stripove.
Uvek kada tu dodjem(mada sad dolazim retko),setim se svojih prvih stripova i detinjstva. Kad bolje razmislim,nije proslo puno vremena od tih dana,oko 10ak godina,ali meni se danas to cini mnogo davno. I obicno,sa grizom savesti,pomislim kako sam sada jedna od onih "odraslih osoba",kakva,citajuci Malog princa i Petra Pana,nikada nisam zelela da postanem.

Is that a gun in your pocket or are you just happy to see me? o.o
Go to Top of Page

kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 05/10/2010 : 18:51:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit kemo2012's Homepage  Send kemo2012 a Private Message  Reply with Quote
Mada smo imali mali kiosk u selu nikada nije imao veliki izbor kao sto je to bilo u gradu. Zato sam se uvjek radovao kada odemo u grad jer onda mores da biras Toliko sam obozavao stripove da je za mene kiosk bio neka vrsta hrama. Kada sam se preselio u Hrvatsku 1992 bio sam vrlo dobar prijatelj sa jednom zenom koja je radila u kiosku jer sam stalno visio kraj kioska i ona mi je posudivala stripove tako da ih nisam trebo da kupujem. Dogovor je bio da kada pocitam stripove da ih vratim i tako sam i radio. Bila su to lepa vremena.

Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 06/10/2010 : 09:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:

Da,znam o čemu pričaš, posebno me taj osjećaj obuzme kad prolazim kroz tržnicu i sjetim se svih onih tezgi sa starim stripovima kojih je 80-ih bilo jako puno, a sad ih gotovo i nema.
Kad pričam s ljudima od 50-ak godina, koji više ne čitaju stripove, a svi su ih nekad čitali, baš svi, nabacim koji od tih naslova, ali nitko se ne sjeća da li su ih imali ili čitali... Eee, kad im kažem koliko bi para danas za njih mogli dobiti...

Da, svi ti ljudi su mahom imali te stripove, secaju se ponekih junaka ali ne i naziva stripova...i skoro svi su ih razdavali klincima, ili ih pobacali...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.21 seconds. Snitz Forums 2000