forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Secanja: detinjstvo i stripovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 06/10/2010 : 09:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by azra x.

Moj kiosk za stripove bio je kod zeleznicke stanice u Jagodini.Tu je i park sa cudnim drvetom na kome sam sedela i citala stripove.
Uvek kada tu dodjem(mada sad dolazim retko),setim se svojih prvih stripova i detinjstva. Kad bolje razmislim,nije proslo puno vremena od tih dana,oko 10ak godina,ali meni se danas to cini mnogo davno. I obicno,sa grizom savesti,pomislim kako sam sada jedna od onih "odraslih osoba",kakva,citajuci Malog princa i Petra Pana,nikada nisam zelela da postanem.

10-ak godina je puno vremena...A to kakvi postanemo kada odrastemo...u zivotu covek ima veoma malo stvari na koje moze da utice sam, bez icijeg mesanja ili uticaja...Kakvi postanemo, zavisi od roditelja, prijatelja, okoline, vremena u kome odrastamo...tu jako malo zavisi od nas samih. Na zalost...Osim ako odrastamo u idealnim uslovima, a ovo nase podneblje je sve osim idealnog, cak sta vise, susta suprotnost od idealnog...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 06/10/2010 : 09:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kemo2012

Mada smo imali mali kiosk u selu nikada nije imao veliki izbor kao sto je to bilo u gradu. Zato sam se uvjek radovao kada odemo u grad jer onda mores da biras Toliko sam obozavao stripove da je za mene kiosk bio neka vrsta hrama. Kada sam se preselio u Hrvatsku 1992 bio sam vrlo dobar prijatelj sa jednom zenom koja je radila u kiosku jer sam stalno visio kraj kioska i ona mi je posudivala stripove tako da ih nisam trebo da kupujem. Dogovor je bio da kada pocitam stripove da ih vratim i tako sam i radio. Bila su to lepa vremena.

Meni je bilo dovoljno da kiosk ima nova izdanja ZS i LMS, i sto se mene tice, nista ostalo na kiosku nije bilo potrebno.
Steta sto si morao vracati te stripove, mogla ti ih je i pokloniti...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 06/10/2010 : 18:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud

Jel vam se desi da prolazite starim delom vaseg grada, gde su kuce i objekti izgradjeni pedesetih i sezdesetih godina proslog veka, i starije, i da vas obuzme nostalgicno osecanje, u smislu da je vas grad izgledao upravo tako kada je na nekom od kioska bio Nasilje u darkvudu, Blago crvene planine...I da li su klinci i ljudi koji su mozda kupovali te stripove mogli da shvate koliko ce oni znaciti kroz 20-30-40 godina...

Ovo sto si pomenuo...pa poneki put se dogodi, ali imam nesto da napisem na slicnu temu.

Jedan ortak mi pre par dana dade nekoliko ZS epizoda na citanje.
Medju njima - 940 'Radzin nakit', K. Mark.
Kakav fles, jebote!
Momentalno sam se prisetio trenutka kada sam kupio tu epizodu. Bio sam u poseti ujaku u Krusevcu, i tokom setnje carsijom iskamcio upravo tu epizodu. A u sledecem broju: Demoni ludila...i nova secanja naviru...

There ain't no grave gonna hold my body down.

Edited by - morrison on 06/10/2010 21:00:29
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4650 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 06/10/2010 : 20:38:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

Jednom kako sam procitao novog Bleka tako sam nalozen dohvatio "Davy Crockett" kapu i na golo telo obukao krznenu postavu (bez rukava) zimske jakne i sa sve drvene puske izleteo na ulicu (letnje vreme) U tom prolazi drugareva nekoliko godina starija sestra i razbija mi ludilo sa:"Sta je,opet si citao Bleka?" Jbte,kad tad nisam bacio top na nju...

sniksi, nova legenda foruma! (negde u rangu sa ragom!)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13464 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 06/10/2010 : 21:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jel vam se desi da prolazite starim delom vaseg grada, gde su kuce i objekti izgradjeni pedesetih i sezdesetih godina proslog veka, i starije, i da vas obuzme nostalgicno osecanje, u smislu da je vas grad izgledao upravo tako kada je na nekom od kioska bio Nasilje u darkvudu, Blago crvene planine...I da li su klinci i ljudi koji su mozda kupovali te stripove mogli da shvate koliko ce oni znaciti kroz 20-30-40 godina...

Ponekad npr, na pijaci u bloku do mog je ranije bila tezga gde je neki lik prodavao stare stripove (ZS, LMS i dr), pa eto, kad prolazim tuda, uvek se toga setim, pa kako sam štedeo pare da odem da kupim neki novi strip.. sećam se, jednom smo se spremali da idemo na selo i ja kupio 10ak stripova, da ih čitam dole. Međutim, kupio sam ih dan ili dva ranije. Koje su to bile muke da nateram sebe da ih ne pročitam odmah sve lepa vremena
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13464 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 06/10/2010 : 21:59:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

quote:

Jednom kako sam procitao novog Bleka tako sam nalozen dohvatio "Davy Crockett" kapu i na golo telo obukao krznenu postavu (bez rukava) zimske jakne i sa sve drvene puske izleteo na ulicu (letnje vreme) U tom prolazi drugareva nekoliko godina starija sestra i razbija mi ludilo sa:"Sta je,opet si citao Bleka?" Jbte,kad tad nisam bacio top na nju...

jbt, umirem od smeha
genijalno
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 07/10/2010 : 07:39:37  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morrison

quote:

Ovo sto si pomenuo...pa poneki put se dogodi, ali imam nesto da napisem na slicnu temu.

Jedan ortak mi pre par dana dade nekoliko ZS epizoda na citanje.
Medju njima - 940 'Radzin nakit', K. Mark.
Kakav fles, jebote!
Momentalno sam se prisetio trenutka kada sam kupio tu epizodu. Bio sam u poseti ujaku u Krusevcu, i tokom setnje carsijom iskamcio upravo tu epizodu. A u sledecem broju: Demoni ludila...i nova secanja naviru...

Jao tacno, Radzin nakit je bio uvod u najbolju Zagorovu pricu svih vremena! I dan danas se secam kad sam kupio Demoni ludila, odlicna naslovnica i prica...ubi me nostalgija ljudi...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 07/10/2010 : 07:41:13  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

quote:

Ponekad npr, na pijaci u bloku do mog je ranije bila tezga gde je neki lik prodavao stare stripove (ZS, LMS i dr), pa eto, kad prolazim tuda, uvek se toga setim, pa kako sam štedeo pare da odem da kupim neki novi strip.. sećam se, jednom smo se spremali da idemo na selo i ja kupio 10ak stripova, da ih čitam dole. Međutim, kupio sam ih dan ili dva ranije. Koje su to bile muke da nateram sebe da ih ne pročitam odmah sve lepa vremena

Ja sam imao citavu proceduru, kupim ili dobijem strip, pa ga zagledam sa svih strana, gledam da negde slucajno nije ostecen, da nije neka strana zaprljana, pa tek posle nekoliko dana procitam pricu...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 07/10/2010 : 07:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

quote:
Originally posted by Barker

quote:

jbt, umirem od smeha
genijalno

Covek je pravi pozitivac!

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13464 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 07/10/2010 : 09:00:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ja sam imao citavu proceduru, kupim ili dobijem strip, pa ga zagledam sa svih strana, gledam da negde slucajno nije ostecen, da nije neka strana zaprljana, pa tek posle nekoliko dana procitam pricu...

Uh, meni to tad nije uopšte bilo bitno. Imao sam stripove kojima su falile naslovne strane, pa jednog Texa gde je neki genije preko naslovne strane zalepio naslovnu prethodne epizode (Dolina dabrova ili tako nešto, neka pobuna Indijanaca je bila u pitanju, Džeronimo možda, ne sećam se tačno ). Tek sam kasnije počeo da obraćam pažnju na te detalje i se trudim da mi stripovi budu u što boljem stanju

Edited by - Imrahil on 07/10/2010 09:02:05
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 08/10/2010 : 13:18:15  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Ma i meni je u pocetku bilo svejedno kako je ocuvan strip koji nabavim od nekog druga. Nebitno da li ima naslovnu, ili sve strane, bitno da ga imam. Kad sam napisao to u prethodnom postu, mislio sam na nove stripove koje sam kupovao na kiosku i cuvao ih ko oci u glavi...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4559 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 08/10/2010 : 15:14:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Jednom sam slucajno uzeo dva ista stripa,a platio jedan.Tek sam primetio posle par koraka,ali nisam vratio visak,jer sam se setio da mi je ranije uvalila nevazecih 10 dinara kao kusur

Edited by - Sneaksie Thiefsie on 08/10/2010 15:52:03
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11522 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 08/10/2010 : 15:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma i meni je u pocetku bilo svejedno kako je ocuvan strip koji nabavim od nekog druga. Nebitno da li ima naslovnu, ili sve strane, bitno da ga imam.

Old school. To su bila vremena. Sad opstaju samo pozeri.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4559 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 08/10/2010 : 15:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Tako je.Uzimao sam i sa reckama od tablica i kruzicima od kafe sa sve potpisa i odeljenja
Go to Top of Page

kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 08/10/2010 : 15:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit kemo2012's Homepage  Send kemo2012 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jednom sam slucajno uzeo dva ista stripa,a platio jedan.Tek sam primetio posle par koraka,ali nisam vratio visak,jer sam se setio da mi je ranije uvalila nevazecih 10 dianra kao kusur

Sneaksie Thiefsie is back!

"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel."

Edited by - kemo2012 on 08/10/2010 15:51:24
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 11/10/2010 : 08:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wesskowaz

quote:

Ma i meni je u pocetku bilo svejedno kako je ocuvan strip koji nabavim od nekog druga. Nebitno da li ima naslovnu, ili sve strane, bitno da ga imam.

Old school. To su bila vremena. Sad opstaju samo pozeri.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 12/10/2010 : 03:30:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit kemo2012's Homepage  Send kemo2012 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma i meni je u pocetku bilo svejedno kako je ocuvan strip koji nabavim od nekog druga. Nebitno da li ima naslovnu, ili sve strane, bitno da ga imam. Kad sam napisao to u prethodnom postu, mislio sam na nove stripove koje sam kupovao na kiosku i cuvao ih ko oci u glavi...

Posto su Mister No i Tex krenuli iz pocetka nadajmo se da ce to biti slucaj i sa ostalim junacim Bonelliove kuce.

"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel."
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 13/10/2010 : 08:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Ma ZS i LMS od prvog broja i tacka!

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4559 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 16/10/2010 : 23:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Eh,to su bili dani Nije se spavalo do podne,nego ustanes rano da imas vremena za sve sto volis Kako otvoris oci tako do'vatis strip i mandzas ono Za generaciju koja raste s 'lebac,sunes u sebe solju bele kafe,pa trk za zvukom niskoleteceg vazduhoplova i ko nakupi vise raznobojnih flajera koji najavljuju dolazeci cirkus - pobednik! Nagrada je sreca sto si sve nadjebo ki Duh Sa Sekirom Helingena Obidjes kioske stojeci ispred svakog na vrhovima prstiju i proklinjuci onog koji im nije ugradio lijane da se k'o covek,tj. Zagor uz njih uzveres i ljudski priblizis mamecim naslovnicama Dobro opskrbljen novitetima i hrpom starih sto puta procitanih,legnes pod krosnju i uz penusavi Jupi udaris u strip-maraton Kad se otkocis i prodju ti svetlaci pred ocima od par sati nepomeranja opicis Scramble i Boulder-Dash dok ne zamaglis vid suzama il' sjebes joystick Nisi rekao ni Aaaaaaaaa a vec je vreme da uz rucak gutas i slike prvog stripa koji ti bude pri ruci.Drugacije i ne bi' jeo Sunce vec polako zalazi i odes da,pre nego se pojavi Rakosi ,odigras malo fuce s unutrasnjom od kosarkaske A kad padne mrak,uz pecenjake i ringispil,ispratis dan posle cije noci,na nekom kiosku,uz onaj izuzetak petkom,mozda osvane i nastavak price od juce...
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 17/10/2010 : 19:09:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message  Reply with Quote

Haha dobra tema, procitah prvi post, odlicno!

I ja bih imao dosta toga za ispricati, ali izdvojicu par momenata koje sam popratio sa najvise radosti. To je onaj period kad su izlazili albumi junaka ZS i LMS, nesto neopisivo, kao da je uzrok sve srece dolazio samo iz tih slicica, kao da je sreca izumljena sa tim albumima.

Drugi momenat je kad su izasle liste svih stripova ZS i LMS, do tada su za mene stripovi do broja 500 obe edicije bile tamna strana Mjeseca, mracna i neistrazena praistorija za koju nije sigurno da li je postojala, predmet nijedne diskusije.

Treci momenat, mozda najsrecniji u tom kolekcionarskom zanosu, je kad sam kod jednog drugara vidio prvi put u zivotu strip od ca. 130 stranica, radilo se o Teksu ili Bleku, bilo je par stripova. Moj brat otisao sa njime do tipa koji je posjedovao oko 500 starih stripova, sve glanceri, naravno momak je bio dosta stariji od nas. Mislili smo da ce traziti da mu prodamo dusu za te stripove, a on je trazio Alana Forda i tako neke Stripoteke i sl.. cega smo mi mogli nabaviti u izobilju. I tako su ti stripovi poceli mijenjati vlasnika, stizali Zagor (svi nastavci Zimske Zmije, Kandraksa), Kit Teler, Blek, Teks, a sve glanceri, ajoj!

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 18/10/2010 : 08:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
@ Sniksi

poetski post... gde se seti penusavog Jupija

@ Dranki

Hvala na pohvalama druze!
Secam se tih albuma: Zagor, Veliki Blek, Komandant Mark...sto kazes, svaka slicica pravi mali svet.
Taj spisak svih brojeva ZS i LMS je stvarno bio kao hodanje po mesecu! Dobro si rekao, tamna strana meseca, nesto sto nismo verovali da je moglo da postoji...
I ja nikada nisam zalio Alan Fordove u zamenu za ZS i LMS...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 18/10/2010 : 10:17:11  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna zgoda iz djetinjstva.Imao sam jedno 8-9 godina kad mi je rođak (stariji od mene jedno 10-tak godina) dao da pročitam ZS broj 3, Tex je bio u pitanju,inače,ponos njegove kolekcije.Pročitah i pohvalih se u kvartu da imam BROJ 3 zlatne serije u kući što je izazvalo totalnu nevjericu.Takav mlad,slinav,naivan padoh na priču jednog lokalnog dripca,koji je bio par godina stariji, da se zamjenimo za taj strip (ne mogu zamisliti da sam imao hrabrosti za taj akt).Sramota me i reći šta sam dobio zauzvrat.Ono što me ponukalu na taj čin je,između par starijih brojeva ZS i LMS je naslovna strana,da,samo naslovnica i to jadno istrgana od stripa Zagor protiv Zagora koji mi je do tada bio samo mit.Ah,al mi je bilo gušt gledati tu fantastičnu naslovnicu.Ah,koliku sam pleskaču popio kad sam novost priopćio rođi.I taj dripac je bio počašćen sa par istih tako da je izvinjavajući se vratio strip.Ne moram naglasiti kako od rođaka više nisam nikad ništa dobio na čitanje.

Wtf?
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 18/10/2010 : 10:46:50  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

Evo jedna zgoda iz djetinjstva.Imao sam jedno 8-9 godina kad mi je rođak (stariji od mene jedno 10-tak godina) dao da pročitam ZS broj 3, Tex je bio u pitanju,inače,ponos njegove kolekcije.Pročitah i pohvalih se u kvartu da imam BROJ 3 zlatne serije u kući što je izazvalo totalnu nevjericu.Takav mlad,slinav,naivan padoh na priču jednog lokalnog dripca,koji je bio par godina stariji, da se zamjenimo za taj strip (ne mogu zamisliti da sam imao hrabrosti za taj akt).Sramota me i reći šta sam dobio zauzvrat.Ono što me ponukalu na taj čin je,između par starijih brojeva ZS i LMS je naslovna strana,da,samo naslovnica i to jadno istrgana od stripa Zagor protiv Zagora koji mi je do tada bio samo mit.Ah,al mi je bilo gušt gledati tu fantastičnu naslovnicu.Ah,koliku sam pleskaču popio kad sam novost priopćio rođi.I taj dripac je bio počašćen sa par istih tako da je izvinjavajući se vratio strip.Ne moram naglasiti kako od rođaka više nisam nikad ništa dobio na čitanje.

Jesi siguran?????
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 18/10/2010 : 12:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Nisam siguran,napisao sam to po sjećanju.Brkajlijo,bilo je to prije 25 godina.Da sam htio cjepidlačiti vidio bi na sajtu koji je junak bio u ZS br. 3 i ne bih pogriješio.Sad sam vidjeo da sam promašio.Jel ti sad srce na mjestu?

Wtf?
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 19/10/2010 : 12:06:19  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
@ Bagi

uh, ti si bas imao lepu razmenu

Jel si na kraju uzeo stripove od tog rodjaka ili si zauvek ugasio kod njega?

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000