Author |
Topic  |
Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts
Member since 26/07/2011 |
Posted - 09/02/2013 : 01:30:40
|
Meni tako-tako...solidno. Slično kao i sa Sharaz-De, na pol albuma mi postaje nekako monotono i pravocrtno. Uhvatim se da čitam sve brže samo da stignem do kraja, ne obazirući se previše na nove priče i likove. Priče su vrlo dobre, ali koncept izdanja mi nažalost ne paše. Mislim da ovakvi stripovi puno bolje funkcioniraju u strip-reviji, pa između drugih žanrova možete malo "uletiti" u razdoblje divljeg zapada i vidjeti što se novog događa u Springfieldu. U ovakvom izdanju se nešto izgubi...taj epizodni šmek. Bar meni... |
I don't want to be one wave in the water but sea will drag me deep: one more haggard drowned man. |
 |
|
Deki86
Average Member

Croatia
852 Posts
Member since 07/02/2006 |
Posted - 17/06/2017 : 14:22:53
|
Kako mi je ovo dobro došlo da pročitam nakon što sam se predozirao sa čitanjem Texa! Baš mi je super leglo. Jedino mi je malo žao što sam sve priče pročitao odjednom, ne stigne čovjek ni izanalizirati jednu epizodu, već navali na drugu. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12085 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 01/06/2024 : 18:15:21
|
Kakvo je uzivanje citati Welcome to Springville! Otprilike sam na pola i zao mi je sto sam za jednu noc procitao skoro polovinu celog stripa. Treba ovo sporije citati i vise uzivati. Vidim da postoji i kolorno izdanje koje izgleda sasvim korektno, mozda to treba uzeti u obzir za potencijalni reprint jednog dana? Mada koliko dugo se Springville prodavao i po kojoj bagatelnoj ceni mozda i nema potrebe za reprintom.
Gde su izlazili ovi Milazzovi i Berardijevi kratki stripovi? U nekim fanzinima i magazinima? A kod nas su izlazili u Stripoteci ranije? |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12970 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 01/06/2024 : 20:30:38
|
quote: Originally posted by going going
Gde su izlazili ovi Milazzovi i Berardijevi kratki stripovi? U nekim fanzinima i magazinima?
Welcome to Springville je originalno serijaliziran u talijanskom časopisu Skorpio, tijekom 1977. i 1978. godine. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12085 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 29/06/2024 : 03:14:46
|
Zavrsio sinoc kompletni Welcome to Springville. Uzivao sam u svakoj prici i svakoj crtici iz ovog malenog grada. Neke su price komicne, druge tuzne, ali sve su zivotne i zivopisne. Izdvojio bih onu o indijancu Mo Wo Tha i o fotografu ali sve su mi odlicne. Sjajni su mi i Renzo Calegari i Milazzo i odlicno se dopunjuju i nadovezuju jedan na drugog. Zao mi je sto nije bilo vise. Odlicno je osmislio i ispripovedao ovu antologiju ili omnibus, ne znam vec kako da se izrazim, Berardi. Od mene najvisa ocena 10/10. |
 |
|
naker
Advanced Member

5270 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 04/07/2024 : 21:51:47
|
Žitelji malog gradića na Divljem zapadu žele dobrodošlicu novopridošlicama i rado će im ispričati svoju priču, i usput prećutati mnoge stvari. Harizmatični likovi, pustolovi i prevaranti, komične, iskrene, i tužne priče. Odlično ilustrovan western. Samo sam čitao priče koje su radili Berardi & Milazzo, ali vredi Springville. |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2675 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 04/07/2024 : 23:46:39
|
Pomislice ljudi da je rec o oskarovcu koliko hvalite :) mozda se desi magija drugog citanja kod mene ali da je los springvil to nikako :) |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
 |
|
Topic  |
|