Author |
Topic  |
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 14/12/2010 : 13:35:12
|
quote: Originally posted by Imrahil
quote: Originally posted by dante
Znaci, koliko sam shvatio potvrdjeno je da MNO i Tex idu po 2 knjige godisnje?
Da, planirano je po 2. E sad, valjda će biti više od toga 
Ne kupujem ova izdanja, ali nadam se zbog vas koji kupujete da ce biti vise od 2 godisnje. Radi se o stvarno dugim serijalima i ovim tempom to nece ni vasi unuci ispratiti do kraja. |
These pretzels are making me thirsty... |
 |
|
tutto maxim
Senior Member

.jpg)
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 14/12/2010 : 13:47:54
|
Kupio sam Mister No-a. Zadovoljan sam i stampom i hrbtom,medjutim nasao sam i dve manje greske. Na stranicam iza naslovnica,gde se navodi orginalni naziv epizode pogresno su navedeni nazivi za epizode Smrt u Sertau i Covek iz Gijane. Da li je tako i kod drugih ili je to samo moj primerak? |
 |
|
sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts
Member since 18/07/2009 |
Posted - 14/12/2010 : 15:05:13
|
quote: Originally posted by tutto maxim
Kupio sam Mister No-a. Zadovoljan sam i stampom i hrbtom,medjutim nasao sam i dve manje greske. Na stranicam iza naslovnica,gde se navodi orginalni naziv epizode pogresno su navedeni nazivi za epizode Smrt u Sertau i Covek iz Gijane. Da li je tako i kod drugih ili je to samo moj primerak?
Dobro zapažanje, pravo oko sokolovo, bravo. Meni to ne igra nikakvu ulogu tako da mi ne smeta, ima naziv na unutrašnjoj strani korice. Kod ovog izdanja mi je najbitnije da napokon imam MN od prvog broja i da uživam u tim epizodama.  |
Edited by - sergio gardini on 14/12/2010 15:05:34 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 14/12/2010 : 15:23:09
|
quote: Originally posted by Allex
quote: Originally posted by ---dp---
Meni samo nije jasno zasto Allex lepo ne kupi Libellusovog Mister Noa
Zato sto je skup. A i kupujem samo VC izdanja, nijedno drugo.
Mislim da onda ipak trazis previse. Imas ultimativni kvalitet kod Libellusa, ali ti je skup. Imas tri i po puta jeftinije izdanje kod VC, ali ti ne valja rikna. Ne mogu samo da shvatim kako ti onda, kako kazes, do sad u izdanjima nije smetalo nista kod VC. Pa ja sam ih pljuvao nadugacko i nasiroko od samog pocetka i posvadjao se sa pola foruma zbog toga i smetalo mi je mnogo toga. Nije mi tvoj kriterijum bas najjasniji |
 |
|
tutto maxim
Senior Member

.jpg)
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 14/12/2010 : 16:10:12
|
quote: Originally posted by sergio gardini
quote: Originally posted by tutto maxim
Kupio sam Mister No-a. Zadovoljan sam i stampom i hrbtom,medjutim nasao sam i dve manje greske. Na stranicam iza naslovnica,gde se navodi orginalni naziv epizode pogresno su navedeni nazivi za epizode Smrt u Sertau i Covek iz Gijane. Da li je tako i kod drugih ili je to samo moj primerak?
Dobro zapažanje, pravo oko sokolovo, bravo. Meni to ne igra nikakvu ulogu tako da mi ne smeta, ima naziv na unutrašnjoj strani korice. Kod ovog izdanja mi je najbitnije da napokon imam MN od prvog broja i da uživam u tim epizodama. 
Nije ni meni to nesto posebno bitno,ali sam primetio,pa rekoh da pomenem. Slazem se,najbitnije je da ljudi mogu konacno citati Mister No-a bez izbacenih stranica i od prvog broja i po pristupacnoj ceni. Nego nesto razmisljam,ako bi druga knjiga VC,obuhvatila libellusove knjige 5,6 i 7,to bi onda bilo oko 830 stranica. |
 |
|
Allex
Starting Member
Serbia
50 Posts
Member since 09/12/2010 |
Posted - 14/12/2010 : 16:32:28
|
Mislim da onda ipak trazis previse. Imas ultimativni kvalitet kod Libellusa, ali ti je skup. Imas tri i po puta jeftinije izdanje kod VC, ali ti ne valja rikna. Ne mogu samo da shvatim kako ti onda, kako kazes, do sad u izdanjima nije smetalo nista kod VC. Pa ja sam ih pljuvao nadugacko i nasiroko od samog pocetka i posvadjao se sa pola foruma zbog toga i smetalo mi je mnogo toga. Nije mi tvoj kriterijum bas najjasniji
Kupujem sve od VC od pocetka izlazenja. Kupujem stripove grupno otprilike jednom do dva puta mesecno, u zavisnosti od primanja. Kupim po 10-ak stripova, izaberem dobre na licu mesta, dodjem kuci otvorim ih i pocnem da citam. Naletim na ostecenja ili stamparske greske unutar stripa. Sledeci put kad idem da kupujem ponesem te stripove i zamenim za druge. Isto vazi i za KIZ i KIDD. Sinoc sam poceo da citam KI Mister Noa. Posle procitane prve epizode, desilo se nesto cemu sam se najmanje nadao, ocekivao sam da ce rikna da se izguzva ili odlepi, ali nije se nista tog tipa desilo. Boja na spoju naslovne i rikne je pocela da se ljusti. Posto je rikna vecim delom crna, belo bas odudara. Ljustenje je na 5-6 mesta po 1 mm. To mi se nije desilo ni sa jednim stripom do sada. A procitao sam i Dragonera, i sve Zagor OP. |
Edited by - Allex on 14/12/2010 16:34:12 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 14/12/2010 : 16:36:28
|
quote: Originally posted by kreŠa
Onda nemoj da kupiš, pali sa topika, i zdravo đaci.
Lakše malo sa teranjem ljudi sa topica. Ovde smo da pričamo, zar ne??
A zar ti nisi rekao da te Bonelli više ne zanima? |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 14/12/2010 : 16:37:59
|
quote: Originally posted by djukak
Nekada pomislim da su pojedinci dobro plaćeni (ne mora biti u novcu) da bi napadali izdanja VČ!!!!!!!
Ja posmislim obratno kad vidm silne pohvale.  
Ko zna, možda je istina negde na sredini??  |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 14/12/2010 : 17:01:27
|
quote: Originally posted by Elderane84
Jok, samo Marti i Magicni bi imali smisla. Ostalo nije potrebno :)
nemoj tako, a Nathan?   |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 14/12/2010 : 17:39:45
|
Auuuuuu... Kakav previd :( Marti i Nathan, i ostalo nije potrebno :) Magicnog sam stavio radi ostalih, cak nisam ni siguran da bih ga uzimao :)
|
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 14/12/2010 : 18:26:16
|
Niti ja napadam VC niti se bilo kome od vas licno obracam pa vas molim da se ni vi meni ni u prvom ni u trecem licu ne obracate. Ako imate nesto da kazete u vezi naslova teme, recite, ali van pominjanja mene.
Prvo lice jednine- Ja Drugo lice jednine- Ti Trece lice jednine- On, ona, ono
Persona Allex moze biti samo drugo i trece lice, ako prvo lice jednine pise post |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7969 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 14/12/2010 : 19:46:35
|
vidim da se ovde jos vodi bitka sa alexisa! po meni je on bas zanimljiv lik,a i podseca me na jednog dobro znanog forumasa!
a ovo cu da ponavljam svaki dan,pa makar bio banovan! veseli cetvrtak-popravljajte stampu bar u ovim k.izdanjima,a kiosk gurajte kako ocete,i onako idu 3x sporije od italijana!! fala!
|
 |
|
Allex
Starting Member
Serbia
50 Posts
Member since 09/12/2010 |
Posted - 14/12/2010 : 19:51:52
|
quote: Originally posted by karven
Niti ja napadam VC niti se bilo kome od vas licno obracam pa vas molim da se ni vi meni ni u prvom ni u trecem licu ne obracate. Ako imate nesto da kazete u vezi naslova teme, recite, ali van pominjanja mene.
Prvo lice jednine- Ja Drugo lice jednine- Ti Trece lice jednine- On, ona, ono
Persona Allex moze biti samo drugo i trece lice, ako prvo lice jednine pise post
Lapsus lingva. Hvala na ispravci. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 14/12/2010 : 20:09:35
|
Allex CARE! dosta je jednoumlja na forumu,i mrtvila,trebao je baš jedan takav momak da digne prašinu... otkad odoše profesor inz i 1Evro forum je bio ko neki debatni klub staračkog doma...samo se još u reumi nije razgovaralo i prostati... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
Posted - 14/12/2010 : 21:13:25
|
Pri punoj moralnoj odgovornsti (ovu krivičnu preskačem za svaki slučaj ) tvrdim da je ovo najbolje izdanje od svih stripova na našim prostorima    
Meni je super Šta sam tražio to sam i dobio, i tačka.
Čoveče, prve epizode pilota. Nema dana da ne otvorim ovaj strip. Ako ne mogu da stignem da čitam, malo prelistam, zagledam korice Izdanje je odlično.
jel to neka proverena informacija da će ići 4 puta godišnje ? To bi bilo....    
|
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
 |
|
armatura
New Member

Serbia
177 Posts
Member since 05/06/2009 |
|
Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
Posted - 14/12/2010 : 22:05:28
|
quote: Originally posted by cronos six
vidim da se ovde jos vodi bitka sa alexisa! po meni je on bas zanimljiv lik,a i podseca me na jednog dobro znanog forumasa!
a ovo cu da ponavljam svaki dan,pa makar bio banovan! veseli cetvrtak-popravljajte stampu bar u ovim k.izdanjima,a kiosk gurajte kako ocete,i onako idu 3x sporije od italijana!! fala!
Pa jel ti lakse da ovo stavis u potpis?  |
Nemam potpis... |
 |
|
drakulloni
Senior Member

1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 14/12/2010 : 22:10:03
|
Ako neko hoće da me zaposli kao provokatora drugih forumaša, te dežurnog pametnjakovića koji kritikuje izdavačke kuće, neka mi pošalje privatnu poruku. Više ne radim za džabe!
Cijena po dogovoru (prihvatam i u naturi, to jest Libellusovom tvrdom Mister Nou... želim da se odvojim od VČ sirotinje). |
Edited by - Mhejl on 14/12/2010 22:14:42 |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
armatura
New Member

Serbia
177 Posts
Member since 05/06/2009 |
Posted - 14/12/2010 : 22:10:37
|
Ma zavisi od prodaje,na sajmu su mi rekli tako.Ako se bude prodavao dobro,a prodaje se,sigurno ce izdavati brze ,pa njima je u cilju.... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 15/12/2010 : 00:53:20
|
Mislim da onda ipak trazis previse. Imas ultimativni kvalitet kod Libellusa, ali ti je skup. Imas tri i po puta jeftinije izdanje kod VC, ali ti ne valja rikna. Ne mogu samo da shvatim kako ti onda, kako kazes, do sad u izdanjima nije smetalo nista kod VC. Pa ja sam ih pljuvao nadugacko i nasiroko od samog pocetka i posvadjao se sa pola foruma zbog toga i smetalo mi je mnogo toga. Nije mi tvoj kriterijum bas najjasniji
Kupujem sve od VC od pocetka izlazenja. Kupujem stripove grupno otprilike jednom do dva puta mesecno, u zavisnosti od primanja. Kupim po 10-ak stripova, izaberem dobre na licu mesta, dodjem kuci otvorim ih i pocnem da citam. Naletim na ostecenja ili stamparske greske unutar stripa. Sledeci put kad idem da kupujem ponesem te stripove i zamenim za druge. Isto vazi i za KIZ i KIDD. Sinoc sam poceo da citam KI Mister Noa. Posle procitane prve epizode, desilo se nesto cemu sam se najmanje nadao, ocekivao sam da ce rikna da se izguzva ili odlepi, ali nije se nista tog tipa desilo. Boja na spoju naslovne i rikne je pocela da se ljusti. Posto je rikna vecim delom crna, belo bas odudara. Ljustenje je na 5-6 mesta po 1 mm. To mi se nije desilo ni sa jednim stripom do sada. A procitao sam i Dragonera, i sve Zagor OP.
Ja jos nisam kupio Mister Noa jer nisam u Beogradu, Da ne govorim koliko mi je eventualna zamena primeraka koji mi se ne svidjaju nemoguca misija. No, zao mi je ako je otisak los, kod Texa je bio odlican, bar na mom primerku. Vec sam ti rekao da izdanje ima mana, i to po meni vise nego sto se ovde spominju. Ali, necu da ih spoinjem jer mislim da nije vreme za to, mislim da ce mnogo bolji trenutak za to biti nakon drugog ili treceg broja i kad vidimo kakav ce biti ritam izdavanja. Za sada je najvaznije da nekako dobijemo bar tromesecni ritam.
Sto se tice rikne, ona se ljusti i kod mene, kod Texa, a nisam ga cestito ni prelistao. Ali, ono sto sam hteo da napisem odavno, meni ni dizajn ovih izdanja nije sjajan. Bolji je od vecine Blazininih kreacija (iako Blazina, ruku na srce, ima izvrstan dizajm redovnog Mister Noa, Texa i Dilana koji su mnogo lepsi od italijanskog originala), ali nije ni daleko odmakao od nekih profinih losih navika. No, rekoh vec, sacekacu neku bolju priliku da opletem po dizajnu, svidjalo se to nekome ili ne, ali mene ni to ne uzbudjuje. Jednostavno sam navikao da nista u zivotu ne cekam vec da sam resavam sve sto mogu da resim, pa cu tako, kad su ova izdanja u pitanju, napraviti svoj dizajn korica koje su unutar stripa i nalepiti ih ispred ovih, onako kako su inace lepljene kod KI Zagora. Nije meni ni malo stalo do toga da to imam onako kako je VC izdao |
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Topic  |
|