Author |
Topic  |
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 05/03/2012 : 19:45:34
|
PORUKA IZ IZRAELA: Srbija će tek upoznati Granta
Zemljak stratega Partizana, u kolumni za specijalistički sajt Kroz Noge, dovodi u sumnju Grantove trenerske reference i minuli rad
Debi Avrama Granta na klupi Partizana nije prošao prema očekivanjima navijača srpskog šampiona. Na dan kada je počeo prolećni deo Superlige, pre nego što je bio poznat rezultat iz Novog Pazara (1:1), na zanimljivom specijalističkom sajtu o fudbalu u regionu bivše Jugoslavije kroznoge.com, izašao je zanimljiv komentar o Grantovoj karijeri i trenerskim referencama.
Posebno je zanimljiv zbog toga što ga piše Izraelac, poznati novinar Šaul Adar. Vredi pročitati, a vreme pred nama pokazaće koliko ovi argumenti 'piju vodu'...
'Šta Avram Grant ustvari radi?', upitao se prošle sezone Toni Kaskarino, nekadašnji reprezentativac Irske, a danas komentator u 'Tajmsu'. Odgovor je: ne baš mnogo toga, a i ono malo što radi ne radi baš dobro. Sa druge strane, neke nefudbalske stvari radi odlično, kao na primer pronaći posao za sebe.
Jedna slika govori više nego bilo šta drugo o Grantovom radu u Engleskoj. Bilo je finale Liga kupa 2008. između njegovog Čelsija i Totenhema. Posle devedeset minuta ekipe su se spremale za produžetke. Čelsijevi igrači slušali su instrukcije za nastavak, taktička upustva i motivacijski govor od – Džona Terija. Grant je stajao nekoliko metara dalje i nije radio ništa.
"Mogu slobodno reći da su Džon Teri i Stiv Klark (pomoćni trener, prim.aut.) vodili tim do finala Lige šampiona i drugog mesta u Premijer ligi, a ne Grant”, rekao mi je jedan insider iz Čelsija.
Slika nije bila drugačija ni u Vest Hemu. Grant nije vodio treninge i Li Dikson, danas Bi-Bi-Sijev komentator, bio je potpuno šokiran nemarnim ponašanjem igrača na treninzima. Grant nije odrađivao ni rutinske razgovore sa ekipom pre utakmice, taj posao je radio Skot Parker, a kada je taktička priprema u pitanju, bilo je još gore.
Igrači bi dobili slabo urađeni DVD sa jako malo podataka o protivniku, a kada ga je jedan igrač upitao, pre utakmice sa Čelsijem - kakva je taktika kada je protivnik u posedu lopte - Grant mu je odgovorio da 'pogledaju šta se dešava i sami donesu odluku'.
"Napravili smo jednu veliku grešku – doveli smo lošeg menadžera", u ovoj rečenici užasnu sezonu i ispadanje iz lige sumirao je suvlasnik Vest Hema Dejvid Saliven. Jer ispasti iz lige sa igračima poput Skota Parkera, Demba Ba i mnogih drugih solidnih fudbalera, i to osvojivši samo 33 boda i poslednje mesto, je ono što je Grant ostavio u nasleđe.
I tu se otprilike krije razlog zašto je Grant prihvatio Partizan. Svestan je da neće dobiti novu priliku u Engleskoj. Iako je izuzetno talentovan kao političar, ovaj put nije mogao da se nosi sa ličnim neuspehom u Vest Hemu. Ali, da se razumemo, ne smete da ga potcenite – on je i dalje sjajan političar. U stanju je da prepozna krizu i preuzimanje moći, raširi mrežu svojih saradnika i razmazi medije. Uvek će imati spremne zaključke kako je kada je stigao zatekao užasno lošu situaciju, pa navoditi primere kako se sve popravilo od kada je tu, kako je uspeo da promeni konačni ishod. Bez prestanka će govoriti o budućnosti i stvaranju ekipe, baš kao što je pričao u Portsmutu. A pogledajte kako su oni završili.
Partizanovci bi trebalo da budu spremni na poraze poput onih od Genka i Šemroka mnogo češće nego do sada. Avram Grant će samo iskoristiti neku sudijsku grešku da stvori teoriju zavere protiv njega i njegovog tima, to će ponavljati na sva zvona. Doduše, mnogi treneri to rade, ali problem je što takav 'spin' nije samo zamena za njegov loš rad, nego što on sam veruje u njega, a takvom slučaju ste osuđeni u startu na neuspeh.
Tužno je videti da je klub koji dolazi iz dela sveta koji je dao toliko velikih trenera i fudbalskih filozofa na kraju zaposlio čoveka poput Granta. Ako u srpskom sportu veruju u mukotrpan i metodološki rad, ubrzo će otkriti koliko je Grant daleko od toga. Baš kao što su to otkrili u Engleskoj.
ŠAUL ADAR
Izraelski novinar koji godinama živi i radi u Londonu. Sarađivao je sa najuticajnijim medijima u Izraelu, ali i objavljivao svoje radove za Guardian, Times, World Soccer Magazin...
http://www.mozzartsport.com/vesti/13311/poruka-iz-izraela--srbija-ce-tek-upoznati-granta/ |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12047 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 05/03/2012 : 21:58:13
|
Ovo za Granta je u pravu,imao je odlican tim u Vest Hemu(u rangu Evertona i Aston Vile),ispasti sa njima je bila umjetnost. Demba Ba je stigao na polusezoni kad je zaostatak vec bio ogroman i opstanak tesko dostizan. |
Edited by - wele on 05/03/2012 22:00:04 |
 |
|
radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts
Member since 29/06/2009 |
Posted - 06/03/2012 : 07:17:27
|
quote: Originally posted by Caleb
Па, ваш Бог, тј. бесмртни идол, др.гр.прц Дуле Вујошевић је рекао да ће Станоје и екипа бити криви за евентуални неуспех. Да л је могуће да сумњаш у реч господина Дулета?
Calebe, posto si kvotovao moj post, ne mogu a da ne upitam: o cemu pricas? Sta si hteo reci? O Duletu kao kosarkaskom strucnjaku sve najbolje. Ali gle cuda, ne stojim u stavu mirno kada ga vidim na TV-u, i ne kazem u sebi da je sve sto on kaze istina munjom urezana u kamenu i slicne stvari. Sa njim se slazem skoro u svemu po pitanju KOSARKE, ali po mnogim drugim pitanjima, ne delim njegovo misljenje. |
Nasilje u Darkvudu |
 |
|
red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts
Posted - 06/03/2012 : 07:24:14
|
quote: Originally posted by Imrahil Ubaci i Šamrok Rovers. Jes da Grant ne može da odgovori Stanojeviću, ali da ipak imamo punu sliku.
edit: i da, naglasi kod Šamroka, da je u pitanju veliko fudbalsko ime, velikan svetskog fudbala, klub s dugom i bogatom tradicijom i tako to.
Opusteno covece, za sada samo uporedjujem. Stanoje je izgubio u Uzicu, ako Avram izbegne poraz u Beogradu, bice bolji u duelu sa tim protivnikom. Ne razumem sto te toliko pogadja ako sam uporedio rezultate. Svetsko trenersko ime, nosi veliko breme i ocekivanja. Ja licno, ocekujem svetske rezultate! A u tom kontekstu mi se ne uklapa rezultat iz prvog kola. |
Nasilje u Darkvudu |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13538 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 06/03/2012 : 09:01:46
|
Ma opušten sam ja, ali kad već upoređuješ, daj punu sliku  
Šalu na stranu, bezveze mi je upoređivanje. Sačekajmo kraj sezone, pa ćemo videti jel valja Grant ili ne  |
 |
|
red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts
Posted - 06/03/2012 : 09:13:16
|
quote: Originally posted by Imrahil
Ma opušten sam ja, ali kad već upoređuješ, daj punu sliku  
Šalu na stranu, bezveze mi je upoređivanje. Sačekajmo kraj sezone, pa ćemo videti jel valja Grant ili ne 
Ako se po jutru dan poznaje, tesko da ce nam valjati.
A nema potrebe da se ceka kraj sezone, neko vreme pre kraja sezone ce sve biti jasnije. |
Nasilje u Darkvudu |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13538 Posts
Posted - 06/03/2012 : 10:05:28
|
quote: Originally posted by red cloud Ako se po jutru dan poznaje, tesko da ce nam valjati.
A nema potrebe da se ceka kraj sezone, neko vreme pre kraja sezone ce sve biti jasnije.
Da se po jutru dan poznaje, ne bi smo mi završili onako jesenju polusezonu 
Ne napadajmo čoveka jer je jednom kiksnuo. |
 |
|
tutto maxim
Senior Member

.jpg)
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 06/03/2012 : 13:29:34
|
Malo je ova polusezona da se ocene Grantovi kvaliteti/nekvaliteti. Osim toga,dobio je tim sa 10 bodova prednosti,sto je malo verovatno da ce prokockati. E sad,na kraju sezone ce poceti razne diskusije ko je zasluzan za titulu-Stanoje koji je napravio prednost ili Grant koji ju je sacuvao.
Pravo stanje stvari,sto se tice Granta ce se znati na leto kada imadne mogucnost da dovede pojacanja po svojim zeljama i kada dodju kvalifikacije za Ligu sampiona.
Do tada on kao trener FK Partizan ima moju podrsku. |
 |
|
d.r.p
Senior Member

1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
Posted - 06/03/2012 : 15:07:34
|
Domaća liga sa ovakvom konkurencijom i ovakvom bodovnom prednošću nije nikakvo mjerilo Grantovog znanja.On je ovdje samo zbog LŠ i to me jedino zanima!
|
 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 06/03/2012 : 15:35:26
|
quote: Grant još jednom pričao o Viljašu Boašu i Abramoviču
Trener Partizana Avram Grant engleskim medijima je zanimljiv sagovornik povodom smene Andrea Viljaša Boaša. Izraelski trener je i sam nekada bio trener Čelsija, a kako prenosi The Sun, izjavio je da će Portugalčevom nasledniku biti veoma lako da radi. Granta je vlasnik Roman Abramovič otpustio posle poraza u finalu Lige šampiona od Mančester junajteda.
- Ko god bi preuzeo Junajted od Aleksa Fergusona imao bi težak posao, skoro nemoguć, ali onom ko bi u ovom trenutku došao u Čelsi bilo bi lakše nego meni. Ja sam nasledio Žozea Murinja koji je bio i dalje veliko ime u klubu. Fudbal je igra u kojoj se traže rezultati, a vi već posle tri-četiri meseca možete da vidite u kojem pravcu se sve kreće. Kada dovedete trenera, u klub ste uveli jednu filozofiju, a pod vođstvom Murinja bilo je rezultata. U ovom trenutku nije bilo rezultata, a fudbal nije bio dobar. Kad se to desi zna se kakav je ishod - rekao je Grant koji je pohvalio Abramoviča.
- On je san svakog trenera jer vam po dolasku u klub obezbedi sve što je potrebno. Ispuniće svaki zahtev i dovesti igrača kojeg poželite. Želeli smo da dovedemo Kaku, ali je to zbog cene od 80 miliona funti bilo nemoguće. Nikada vam to ne kaže, ali kada sarađujete za vas će učiniti sve. Mnogo njih je bilo iznenađeno kada je Viljaš Boaš angažovan. Čelsi nije samo trening i igranje utakmica. To je nešto više. Abramovič ne voli da daje otkaze, ali je strastven po pitanju fudbala i ako se sve ne dešava kao što se očekuje reagovaće. Čelsi je drugačiji od ostalih klubova. Pogledajte Mika Mekartija. Dokazao je da vredi, ali je ipak otpušten. Svi treneri u Čelsiju su otpuštani kada su rezultati bili u silaznoj putanji. Ja sam bio ljut jer sam dobio otkaz kada smo se popravljali. Ne mogu da pretpostavim koga će sada izabrati, ali svako veliko ime je moguće, čak i Murinjo.
Prisetio se Grant i da su mu dva igrača “radila iza leđa” i dodao da je Viljaš Boaš imao problema da održi ekipu na okupu.
- Opasno je kada vlasnik sluša igrače jer oni pričaju kada su ljuti. Naravno i da uvek postoje oni koji su nezadovoljni. Kako možete da u klubu sa 27 fudbalere svima obezbedite da budu srećni. Znam da su me dvojica kritikovala, ne zbog toga što su bili u pravu, već zbog toga što su bili ljuti na mene. Igrače morate da poštujete, ali i da uspostavite odnos sa njima - zaključio je Grant.
I par zanimljivih komentara: quote: Tako je Avrame, neka si nam objasnio i samo da te podsetim da u subotu igras protiv Slobode, nemoj ovog puta slucajno Drogbu da izostavis iz tima
   quote: Sta se javlja ovaj Grant? Uspeo je onakav West Ham da izbaci iz lige? Niko ga ne zarezuje ni 0.2% na ostrvu, bolje da cuti i da radi ono za sta je dosao ( i debelo placen) nego da mi filozofira i izmislja toplu vodu o promblemima u Celziju
 quote: mozda ga sad abramovic odvede nazad da ga vise ne gledamo
 ...i danasnji pobjednik: quote: Tako sam i ja svojevremeno kad sam preuzeo Chelsea. Mora da se zna ko je gazda. Tražio sam pare od Abramoviča i kad sam ih dobio, stavio sam Lamparda i Ballacka na transfer listu. Doveo sam Kaku i Mesija i napravio čudo. Odbio sam čak i da budem selektor Engleske. Onda sam sve sejvirao i otišao na spavanje.
     |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13538 Posts
|
radulovic marko
Senior Member

2826 Posts
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Posted - 06/03/2012 : 22:49:01
|
Cedevita pobedila Cibonu posle dva produzetka.Strasna utakmica!Steta sto Cibona nije dobila.Drugo mesto bi nam bilo bas blizu.Ni ovako nije daleko ali prvo moramo dobiti Buducnost sutra. Inace Radnicki sa velikim Mutom na celu izgubio kuci u utakmici sezone od Heliosa Koja je to gurbetska ekipa pa to je neverovatno.100 sansi su propustili za Evropu sledece godine.Tom Muti je izgleda jedino bitno da pobedi Partizan. |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12047 Posts
|
radulovic marko
Senior Member

2826 Posts
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Posted - 06/03/2012 : 23:27:46
|
quote: Originally posted by wesskowaz
Mozda su ih sudije ostetile. 
Opet kuka na povrede.Povredio se Markovic i Sinovec valjda. Pa covece naravno da se povredjuju kad ih forsiras po 40 minuta . |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12047 Posts
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12047 Posts
|
morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Posted - 07/03/2012 : 19:47:31
|
Dobra utakmica.Na kraju mala neozbiljnost ali je ostvareno +9.Sad smo 100% treci. |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12047 Posts
|
radulovic marko
Senior Member

2826 Posts
Posted - 07/03/2012 : 20:15:05
|
Ove godine bez titule u ABA ligi ,,,,MISLIM da realno niko nema sanse protiv makabija i to u T.A. ....Cestitam im p;asman na f4 ,jos jednom smo dokazali da smo najbolji proizvod srpske kosarke....Da se odradi jos domaca liga i to je to za ovu sezonu ....Cestitam jos jednom.... |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
Edited by - radulovic marko on 07/03/2012 20:15:31 |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12047 Posts
|
Topic  |
|