Author |
Topic |
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Posted - 11/09/2015 : 21:32:24
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by Amos
Ćiro je teška legenda. Možda ordell ima pravo da bi Ćiru ovi naši "igračine" konačno slušali.
Nije. Ćiro je teški debil i govnar koji će utopit vlastitu dicu za osobnu korist. Samoprozvani Atila koji nije smija zucnit Šukeru i Štimcu recimo pa je trenira strogoću na Igoru Cvitanovići i Ivici Mornaru. Igrači slušaju isključivo gazdu, odnosno Jozaka ili neku drugu marionetu kojon upravlja gazda.
Kome do dana današnjeg nije jasno da je Ćiro apsolutna trenerska neznalica i cirkusant, neće mu ni biti jasno. Ali ipak nije bitno nogometno znanje, nego, kako Amos kaže, domoljublje. Tako da je Ćiro odličan kandidat za izbornika. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12765 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 11/09/2015 : 21:37:01
|
Jebemti, niko ne spominje Katalinića i Vulića. Katalinić je iskusan lisac, možda je nešto naučio od Ćire. A Vulić ima finu frizuru a tek brkove. A i Katalinić je zajeban brk. Zašto se odreći ovih meštara? |
Have mercy |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47365 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 12/09/2015 : 10:32:44
|
quote: Originally posted by DODSFERD
On bi bio dobar jedino ako bi reprezentacija htjela ganjati nekakve rekorde kao što su primanje 7 golova u jednoj utakmici.
baš to. |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 12/09/2015 : 13:15:08
|
Katalinić i Vulić bi bili logični kandidati da je sustav uređen. Ovako, netko tko nije iz maksimirskog jata i/ili pod kontolom Tate, nema šanse. A zaista je smijurija da netko Ćiru smatra legendom i velikim trenerom. Koji je on to veliki klub trenirao? Treće mjesto u Francuskoj? Pa upravo je to dokaz da su ga ozbiljni ljudi i tada smatrali klaunom kojemu je pobjede donosio igrački kadar, a ne trenersko umijeće. U suprotnom, dobio bi nakon takvog rezultata ponudu da trenira nekog velikana iz liga petice, a nije. |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2731 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 12/09/2015 : 13:17:20
|
quote: Originally posted by tinton
Ćiro je teška legenda. Možda ordell ima pravo da bi Ćiru ovi naši "igračine" konačno slušali.
Nije. Ćiro je teški debil i govnar koji će utopit vlastitu dicu za osobnu korist. Samoprozvani Atila koji nije smija zucnit Šukeru i Štimcu recimo pa je trenira strogoću na Igoru Cvitanovići i Ivici Mornaru. Igrači slušaju isključivo gazdu, odnosno Jozaka ili neku drugu marionetu kojon upravlja gazda.
Kome do dana današnjeg nije jasno da je Ćiro apsolutna trenerska neznalica i cirkusant, neće mu ni biti jasno. Ali ipak nije bitno nogometno znanje, nego, kako Amos kaže, domoljublje. Tako da je Ćiro odličan kandidat za izbornika.
Ćiro je sad prestar i naravno da bi bilo smješno da bude izbornik, ali reći da je Ćiro apsolutna trenerska neznalica je najblaže rečeno glupa izjava. Pa čovjek je osvojio prvenstvo i kup Jugoslavije, s Grsshopperom prvenstvo Švicarske, čini mi se da ga i u Prištini slave zbog nekakvih uspjeha, a u konačnici s Hrvatskom je osvojio 3 mjesto na SP. |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 12/09/2015 : 13:57:48
|
Samo što je tu zajeb'o polufinale sa Francuzima (to je kasnije i sam priznao). Da nije bilo njega (i Bobana) možda bi tada pao i naslov a ta bronca je ipak osvojena više zaslugom igrača nego njega samoga. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12765 Posts
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 12/09/2015 : 14:29:22
|
Ta reprezentacija je 1998. imala je iza sebe najamanje 11 godina zajedničkog igranja, i u trenucima inspiracije mogla je igrati zatvorenih očiju. Za Klauna govore da je veliki motivator, ali smatram da, ako je imao kakav utjecaj na momčad, on je mogao biti samo negativan. Sjetimo se samo neuvođenja Prosinečkog u igru u situaciji kada su Francuzi imali igrača manje, a Boban bio bolećiv. Da, da je ta reprezentacija imala ozbiljnog trenera, vjerojatno bi se '98. okitila naslovom svjetskog prvaka. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 12/09/2015 : 14:52:20
|
quote: Originally posted by izivko
Tako je jarane. Za uspjeh su zaslužni igrači a za neuspjeh kriv je trener. Koja logika, Alah te mazo!
Naravno da to nije tako u svim slučajevima, ali činjenica je da bi 1998. momčad osvojila broncu da je i netko drugi bio na Ćirinom mjestu (neću sada reći moja baba da ne ispadne neukusno ). Uloga trenera je da bude prevaga koja će izvući nešto dodatno iz svoje momčadi i pravim potezima u pravo vrijeme usmjeri vodu na svoj mlin, Ćiro to protiv Francuza nije napravio i rezultat toga je ''tek'' bronca umjesto nečeg većeg. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12765 Posts
Posted - 12/09/2015 : 15:36:40
|
Ma slobodno reci, i tvoja baba bi sigurno dobila Rumunjsku, Njemačku i Nizozemsku a ne bi izgubila od Francuza koji su tada imala momčad iz snova i koja je razbila Brazil u finalu
Tipično hrvatski, Lino je kurac, Ćiro je klaun...a to što je proglašen najboljim trenerom zaslužna je njegova kapa Ma Katalinić je tu odigrao glavnu odluku kao i onaj Smajlagić |
Have mercy |
|
|
MSBlueberry
Senior Member
1692 Posts
Member since 18/02/2013 |
Posted - 12/09/2015 : 16:06:32
|
Jebemti, niko ne spominje Katalinića i Vulića. Katalinić je iskusan lisac, možda je nešto naučio od Ćire. A Vulić ima finu frizuru a tek brkove. A i Katalinić je zajeban brk. Zašto se odreći ovih meštara?
Oni nisu ZG ekipa, pa ne mogu nigdi. |
|
|
MSBlueberry
Senior Member
1692 Posts
Posted - 12/09/2015 : 16:15:36
|
quote: Originally posted by hello
Kome do dana današnjeg nije jasno da je Ćiro apsolutna trenerska neznalica i cirkusant, neće mu ni biti jasno. Ali ipak nije bitno nogometno znanje, nego, kako Amos kaže, domoljublje. Tako da je Ćiro odličan kandidat za izbornika.
Ćiro je sad prestar i naravno da bi bilo smješno da bude izbornik, ali reći da je Ćiro apsolutna trenerska neznalica je najblaže rečeno glupa izjava. Pa čovjek je osvojio prvenstvo i kup Jugoslavije, s Grsshopperom prvenstvo Švicarske, čini mi se da ga i u Prištini slave zbog nekakvih uspjeha, a u konačnici s Hrvatskom je osvojio 3 mjesto na SP.
Taj tip se nikako nije moga mirit sa facama tipa Ivić/Mladinić/Boškov...itd., ukratko njega niko vanka nije tražija a ove (i sve druge) jesu, jer je bilo jasno da mu je trenersko znanje prosjek a kao takav je onda moga trenirat samo u Austriji i Švicarskoj (u ozbiljnoj nogometnoj zemlji ne). Izgleda da nisi u godinama kao ja pa to nisi (tu situaciju) gleda svojim očima. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 12/09/2015 : 16:31:07
|
Ma slobodno reci, i tvoja baba bi sigurno dobila Rumunjsku, Njemačku i Nizozemsku a ne bi izgubila od Francuza koji su tada imala momčad iz snova i koja je razbila Brazil u finalu
Tipično hrvatski, Lino je kurac, Ćiro je klaun...a to što je proglašen najboljim trenerom zaslužna je njegova kapa Ma Katalinić je tu odigrao glavnu odluku kao i onaj Smajlagić
Ne igra presudnu ulogu to što su Francuzi tada imali jaku momčad kada su u većem dijelu polufinalne utakmice bili nemoćni, trebalo je napraviti samo konačnu egzekuciju a to nije napravljeno iz dobro poznatih razloga. Sjećam se da je nakon finala jedan stručnjak pisao kako je Francuska najslabiji svjetski prvak u zadnjih x godina i pri tome je žestoko kritizirao neke francuske igrače (mislim da je bio Guivarc'h u pitanju) koji nisu znali pošteno zapucati po golu iz stopostotne prilike. A što se tiče utakmice protiv Nizozemske svi dobro znamo da nas je tu izvukao Ladić i bez njega ne bi bilo ni bronce, da je samo jedna od onih čistih prilika ušla u gol nitko ne bi govorio o Ćiri kao o nekakvom stručnjaku, pa čak ni najzagriženiji navijači. Kada smo već kod Line treba napomenuti da je i on, ako ništa drugo, debelo zasrao ono domaće finale iz 2009. Potpuno promašena taktika je kumovala tome da se Francuzi, koji su bili zreli za poraz, jednostavno prošetaju do naslova. To finale me najviše boli i nikada mu to neću oprostiti. |
Edited by - DODSFERD on 12/09/2015 16:32:38 |
|
|
MSBlueberry
Senior Member
1692 Posts
Posted - 12/09/2015 : 18:49:56
|
Najslabiji WC do sada (koliko mi je poznato) su Zapadni Njemci iz 1954, to se decenijama govorilo, a Francuska uopće nije bila slaba (nije mi jasno odakle ta tvrdnja). |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 12/09/2015 : 19:35:21
|
Ne igra presudnu ulogu to što su Francuzi tada imali jaku momčad kada su u većem dijelu polufinalne utakmice bili nemoćni, trebalo je napraviti samo konačnu egzekuciju a to nije napravljeno iz dobro poznatih razloga. Sjećam se da je nakon finala jedan stručnjak pisao kako je Francuska najslabiji svjetski prvak u zadnjih x godina i pri tome je žestoko kritizirao neke francuske igrače (mislim da je bio Guivarc'h u pitanju) koji nisu znali pošteno zapucati po golu iz stopostotne prilike. A što se tiče utakmice protiv Nizozemske svi dobro znamo da nas je tu izvukao Ladić i bez njega ne bi bilo ni bronce, da je samo jedna od onih čistih prilika ušla u gol nitko ne bi govorio o Ćiri kao o nekakvom stručnjaku, pa čak ni najzagriženiji navijači.
Daleko od toga da je Ćiro apsolutna trenerska neznalica - što su onda ovi svi ostali koji su došli nakon njega? - ali ne treba zaboravit da su veliki dio naše repke na tom svjetskom činili svjetski juniorski prvaci '87. godine, i s tom momčadi je mogao bit prvak, ali nije. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 12/09/2015 : 19:44:16
|
Tako je jarane. Za uspjeh su zaslužni igrači a za neuspjeh kriv je trener. Koja logika, Alah te mazo!
Naravno da to nije tako u svim slučajevima, ali činjenica je da bi 1998. momčad osvojila broncu da je i netko drugi bio na Ćirinom mjestu (neću sada reći moja baba da ne ispadne neukusno ). Uloga trenera je da bude prevaga koja će izvući nešto dodatno iz svoje momčadi i pravim potezima u pravo vrijeme usmjeri vodu na svoj mlin, Ćiro to protiv Francuza nije napravio i rezultat toga je ''tek'' bronca umjesto nečeg većeg.
Premda mislim da je tadašnja generacija te '98. mogla ostvarit puno bolje rezultate u odnosu na ono što je pokazala, mislim da je zbilja prekritično govoriti protiv Ćire i činjenice da smo osvojili "tek" broncu. Razmisli koje smo mi rezultate ostvarivali na ostalim svjetskim prvenstvima i jesmo li se ikada bar približili onom rezultatu iz '98. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 12/09/2015 : 19:53:06
|
Ako je Ćiro mogao ili trebao biti prvak s tom nasom generacijom, sto onda reci o Guusu Hiddinku koji nije cak ni medalju osvojio a imao je tada bolju i potentniju momcad od nas, okosnicu su mu cinili igraci koji su s Ajaxom tri godine prije osvojili LP i godinu nakon to skoro ponovili. Pa ipak nista.
Pricate mitove o toj '98, realno po imenima igraca smo bili najgori od polufinalista. U Brazilu Ronaldo na vrhuncu svoje karijere, u Francuskoj Zizou, Nizozemci kao sto sam rekao okosnica Ajax koji je dominirao... a kod nas jedini igrac koji je na visokoj klupskoj razini igrao standardno i uspjesno Boban. Prosinecki se vratio u Dinamo nakon sto se nije nametnuo ni u Realu ni u Barci, Suker u finalu LP usao u nadoknadi, branio nam Ladic koji se nikad nije maknuo iz Dinama... i sad je Ciro kriv sto nismo bili prvaci. |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 12/09/2015 : 20:36:59
|
Ostale 3 momčadi su bile jače po imanima ali su se stvari potrefile tako da se moglo napraviti više; Francuzi su bili zreli za poraz u polufinalu, Brazil je finale odigrao debelo ispod nivoa a Nizozemci, iako uz najbolju igru, su jednostavno previše promašili u zadnje dvije utakmice. Ne želim reći da je Ćiro totalna neznalica ali da je umjesto njega bio netko ''mudriji'' vjerojatno bi znao iskoristiti slabosti ostalih momčadi kojih je bilo.
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 12/09/2015 : 20:51:47
|
quote: Originally posted by MSBlueberry
Najslabiji WC do sada (koliko mi je poznato) su Zapadni Njemci iz 1954, to se decenijama govorilo, a Francuska uopće nije bila slaba (nije mi jasno odakle ta tvrdnja).
To o Francuzima je napisao Zvonimir Magdić Amigo u časopisu Nogomet (možda još negdje imam taj broj) ali nije išao vremenski toliko daleko. Mislim da je uspoređivao svjetske prvake negdje od 70-ih godina na dalje gdje se kritički dotakao nekih igrača Francuske (posebno Guivarc'ha) i napisao je nešto ovako; ...i takva Francuska je postala prvak svijeta, oh my god... čak je i ona dosadna Njemačka iz 1990. imala bolju igru. Treba napomenuti da su na tom prvenstvu Francuzi imali i veliku dozu sreće, četvrtfinale protiv Italije su prošli na penale a mogli su ispasti već u osmini finala od Paragvaja gdje su jedva u produžetku uspjeli zabiti. Da je to otišlo do penala velika šansa da bi ispali pošto je na golu Paragvaja bio veliki Jose Luis Chilavert. |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2731 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 12/09/2015 : 21:37:03
|
quote: Originally posted by MSBlueberry
quote: Originally posted by hello
Ćiro je sad prestar i naravno da bi bilo smješno da bude izbornik, ali reći da je Ćiro apsolutna trenerska neznalica je najblaže rečeno glupa izjava. Pa čovjek je osvojio prvenstvo i kup Jugoslavije, s Grsshopperom prvenstvo Švicarske, čini mi se da ga i u Prištini slave zbog nekakvih uspjeha, a u konačnici s Hrvatskom je osvojio 3 mjesto na SP.
Taj tip se nikako nije moga mirit sa facama tipa Ivić/Mladinić/Boškov...itd., ukratko njega niko vanka nije tražija a ove (i sve druge) jesu, jer je bilo jasno da mu je trenersko znanje prosjek a kao takav je onda moga trenirat samo u Austriji i Švicarskoj (u ozbiljnoj nogometnoj zemlji ne). Izgleda da nisi u godinama kao ja pa to nisi (tu situaciju) gleda svojim očima.
Nisam ja ni rekao da je on vrhunski trener ni da je bolji od Ivića, ali brate mili pa nije ni apsolutna trenerska neznalica i za takvo nešto sam dao par dokaza. |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Posted - 12/09/2015 : 21:58:28
|
Nije Ćiro ni kriv, ni zaslužan. Sve bi bilo isto da je na klupi bio bilo tko.
Činjenica je da je Ćiro imao vrhunsku generaciju, nešto sreće, a bome i sudačke pomoći. Dosta toga mu se poklopilo, a on je najviše koristi izvukao iz svega i sad se kiti titulom trenara svih trenera.
Mislim, Hajdukova sramota Debrecen je Ćirin produkt. A i prije par godina u Zagrebu je pokazao kakav je trenerski kapacitet, da ne govorimo o prošloj godini u Zadru. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 12/09/2015 : 22:38:52
|
Koliko puta se samo moze cuti prica.. Koji izbornik ne bi napravio uspjeh sa takvim igracima. Da, naravno, Prosinecki, Boban, Suker, Jarni... Bili su klasa, i svaka im cast ali po cemu su ostale reprezentacije bile losije? Njemacka, Italija, Danska, Jugoslavija, Argentina, Engleska..ili Rumunjska? Klinsmann, Baggio, Laudrup, Mijatovic, Batistuta, Shearer, Hagi.. Jel treba jos nesto reci? Hrvatska je dobila Rumune 1:0,penal, Njemacku 3:0, a imali su jebenu ekipu, kao i uvjek, mogli su ladno ispusiti 3:0 i niko se ne bi cudio.. Ja ipak vjerujem da je Ciro dao veliki doprinos tom uspjehu. Ono sto je najbitnije u cijeloj prici Ciro + hrv.reprezentacija = bronca '98, ova generacija sto je sad bi se ubila od zelje da ponovi takav uspjeh kad bi se matori vratio.
|
|
|
Topic |
|