Author |
Topic  |
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 20/06/2011 : 00:35:17
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by emirem
Ako je Tex kolorac 35eura i ljudi kupuju,sto ne bi i ovog lika za 40-tak otprilike.. Islo bi sigurno!
Naravno da bi kostao manje od Texa, s obzirom da bi tiraz bio veci.
Tocno,popust na kolicinu!  |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 20/06/2011 : 01:52:30
|
quote: Originally posted by Ramath
U italiji zagor u koloru kosta 30 eura po knjizi i stampa je ogranicena na samo 300 ili 350 primjeraka. Licno imam prvih 16 brojeva i zadovoljan sam tim kolorom mada ipak nije to taj zagor na kog smo mi navikli. Ali radije bi kupovao tog zagora u boji nego li ovoga koje se stampa po ko zna koji put. Mislim svakako cu ja njega kupiti, da se razumijemo, ali nerado. Radije bi kupio isti takav u koloru pa neka kosta i 60-70 evra. Jer zagora u boji nemamo. Ako bi se ovi zagori stampali u boji i na vece kolicine mislim da bi cijena stripa bila prihvatljiva i da bi se dobro prodavao. Uz to treba racunati da stripove u boje vise vole mladji citaoci, prije svega djeca, moguce je da bi moglo da privuce i nove citaoce. Slozicemo se svi da u poslednjih 20 godina imamo veliki pad citalacke publike, pogotovo mislim na djecu. Ja vjerujem da 1 od 100 djece cita stripove, a mozda je taj procenat i manji. Sjeticemo se da kad smo mi bili djeca da su skoro svi djecaci citali i skupljali stripove. Zato bi mozda stripovi u boji mogli biti interesantni i privlacni za najmladje. Ovo je sad vec van ove teme ali to je moje misljenje o ovom izdanju.
eh, odakle djeci 70 eura za jedan strip? |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17117 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 20/06/2011 : 08:17:42
|
quote: Originally posted by supermark
U italiji zagor u koloru kosta 30 eura po knjizi i stampa je ogranicena na samo 300 ili 350 primjeraka. Licno imam prvih 16 brojeva i zadovoljan sam tim kolorom mada ipak nije to taj zagor na kog smo mi navikli. Ali radije bi kupovao tog zagora u boji nego li ovoga koje se stampa po ko zna koji put. Mislim svakako cu ja njega kupiti, da se razumijemo, ali nerado. Radije bi kupio isti takav u koloru pa neka kosta i 60-70 evra. Jer zagora u boji nemamo. Ako bi se ovi zagori stampali u boji i na vece kolicine mislim da bi cijena stripa bila prihvatljiva i da bi se dobro prodavao. Uz to treba racunati da stripove u boje vise vole mladji citaoci, prije svega djeca, moguce je da bi moglo da privuce i nove citaoce. Slozicemo se svi da u poslednjih 20 godina imamo veliki pad citalacke publike, pogotovo mislim na djecu. Ja vjerujem da 1 od 100 djece cita stripove, a mozda je taj procenat i manji. Sjeticemo se da kad smo mi bili djeca da su skoro svi djecaci citali i skupljali stripove. Zato bi mozda stripovi u boji mogli biti interesantni i privlacni za najmladje. Ovo je sad vec van ove teme ali to je moje misljenje o ovom izdanju.
eh, odakle djeci 70 eura za jedan strip?
A osim te cijene, teško da će današnju djecu bilo čime navući na stripove, mislim da veći interes ne bi postigli niti da ih dijele besplatno, općenito se danas bilo kakvo čitanje sve više naspušta, djeca završe srednju školu bez da su ijednu knjigu pročitali, lektire se rješavaju tako što se pročitaju osvrti s kratkim sadržajem na internetu katastrofa, klinci su polupismeni, a mi se opterećujemo time što ih ne zanimaju stripovi... Kad mi riknemo, nestat će i stripova, to je jedina istina... |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 20/06/2011 : 11:43:20
|
Malo ste mi smiješni . Baš je na potpisivanju bilo četiri dečka moje dobi koji su veliki fanovi Zagora a dio su jedne velike skupine dečkiju koja čita i skuplja Zagora. Takvi su razasuti svuda po Hrvatskoj, ima nas puno, iako se to ne vidi, pa mislim da stripovi imaju odličan razlog za opstanak. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19501 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 20/06/2011 : 14:52:33
|
Svaka čast Zagore12 da si zatvorio kljunove onim Žalostnim Sovama....stripovi se prodaju, čitaju i sakupljaju malo više nego to neki misle...samo se to danas radi stidljivo,između četiri zida...to me smeta....treba ponosno kupiti strip i čitati ga tamo gdje ima najviše ljudi...a da se ljudi sekiraju za Zagora,...pa u petak se prodalo 100 komada kolek.Zagora...tih 800 komada nestače ko pljunak na žarkom suncu...ne paničarite! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
marcho
New Member

Croatia
271 Posts
Member since 23/04/2008 |
Posted - 20/06/2011 : 18:03:22
|
Danas sam ga vidio u knjižari...ništa posebno. samo još jedan ni po ćemu poseban Zagorov reprint, od kojih me već boli glava. Da je cjena niža i da nije riječ o Zagoru, možda bih ga još i kupio, ali ovako... Toliko je novih, kvalitetnih i neobjavljenih stripova, a na kioscima i u izlozima knjižara i dalje crvene se uvijek iste zagorove naslovnice. bljak! |
 |
|
jimy1968
New Member

.gif)
USA
124 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 20/06/2011 : 18:23:09
|
Buduci da nije u boji ovo je jedno preskupo da ne kazem sranje... koliko vec reizdanja imamo... zasto se nisu potrudili izdavati zagora u koloru kao EDitoriale Mercury... __________________________________________________________________ ovo novo Ludensovo izdanje je samo mala konkurencija Veselom Cetvrtku,po meni ako vec nije nesto kao Editoriale Mercury onda su trebali umesto ove debele knjige da sve epizode urade pojedinacno sa kolor naslovnicom spolja i crno belom unutar knjige...sa nastavcima kao u originalnim izdanjima...i naravno dvije knjige mesecno, |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 20/06/2011 : 18:56:22
|
quote: Originally posted by jimy1968
Buduci da nije u boji ovo je jedno preskupo da ne kazem sranje... koliko vec reizdanja imamo... zasto se nisu potrudili izdavati zagora u koloru kao EDitoriale Mercury...
iz razloga sto ovde nijedan izdavac nece raditi izdanja kao mercury
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 20/06/2011 : 19:14:17
|
U italiji zagor u koloru kosta 30 eura po knjizi i stampa je ogranicena na samo 300 ili 350 primjeraka. Licno imam prvih 16 brojeva i zadovoljan sam tim kolorom mada ipak nije to taj zagor na kog smo mi navikli. Ali radije bi kupovao tog zagora u boji nego li ovoga koje se stampa po ko zna koji put. Mislim svakako cu ja njega kupiti, da se razumijemo, ali nerado. Radije bi kupio isti takav u koloru pa neka kosta i 60-70 evra. Jer zagora u boji nemamo.
Da, djeca bi sigurno kupovala ovog Zagora da je u boji, mozes misliti... Ove epizode su teške za progutati i za odrasle, kamoli za djecu. Ovo su kolekcionarske epizode od samog početka i one teško da mogu navući nove čitatelje.
A uostalom ovo je integralno izdanje u super HC koricama koje sadrži originalne CB naslovnice i originalna, ne tutto (ispravljena i poboljšana) izdanja. Svi znamo kako sad prolaze integralna izdanja, više epizoda za manje para... tako da opet imaš kolekcionarski primjerak za sve Zagor-frikove. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19501 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/06/2011 : 09:22:35
|
je, otisak je dobar..meni jedino smeta dosta debeo i tvd papir, mnogo mi je bolji onaj mekši u Libellus izdanjima...ajde kad več svakome nešto smeta, da se i ja potužim. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 21/06/2011 : 15:52:13
|
quote: Originally posted by teller
Svaka čast Zagore12 da si zatvorio kljunove onim Žalostnim Sovama....stripovi se prodaju, čitaju i sakupljaju malo više nego to neki misle...samo se to danas radi stidljivo,između četiri zida...to me smeta....treba ponosno kupiti strip i čitati ga tamo gdje ima najviše ljudi...a da se ljudi sekiraju za Zagora,...pa u petak se prodalo 100 komada kolek.Zagora...tih 800 komada nestače ko pljunak na žarkom suncu...ne paničarite!
Što jest jest, nekad su se stripovi kupovali bez beda, a danas kad ih uzimaš u 'poznijim' godinama prvo ti se čudi ona babetina na kiosku, a onda balavurdija u prolazu (kojima su vrhunac dometa Golf III GTI i večernji izlazak na cajke). Ipak, polažem nadu u ovu ediciju za kolekcionare, odnosno da će izgurati što dalje. Također se slažem s onima koji ne bi htjeli da je ovo išlo u boji. Nije to to, jer čini mi se od svih tih Zagora u boji da je jedino Prokleto blago ispao dobar (doduše, još nisam stigao pročitati Manituovu škrinju). A siguran sam da bi boja samo nagrdila legendarne epizode s Kandraxom, Rakosijem ili Hagotom, odnosno opcćenito one s mračnom atmosferom gdje Ferri briljira. Ne može me nitko uvjeriti da bi priča sa Svetim brijegom ispala bolje u boji nego što je c/b. No to je moj stav. |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 21/06/2011 : 16:15:02
|
Koja je svrha kupovanja ovog u milionitom reprintu.Jedino moze u slucaju Italijanskog savrsenog otiska ili u boji te dve opcije jos nisam okusio kod zagora,Sve drugo je obicno dupliranje skartova. A ne sumnjam da ima ljudi koji bi kupili Zagora i na reklami za Wc papir,to vise i nemoze da se nazove ljubavlju vec obicnim manijom nezadovoljnih i neispunjenih dusa. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
 |
|
jimy1968
New Member

.gif)
USA
124 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 21/06/2011 : 17:26:16
|
je, otisak je dobar..meni jedino smeta dosta debeo i tvd papir, mnogo mi je bolji onaj mekši u Libellus izdanjima...ajde kad več svakome nešto smeta, da se i ja potužim. ---------------------------------------------------------------- VC KI ima meksi papir i to je jos jedan veliki + za njih |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 21/06/2011 : 17:46:03
|
quote: Originally posted by split85
Malo je nezgodan za čitanje zbog velikog broja strana.tako da se bojim da ne pukne po šavovima. Otisak je odličan.
Kad će knjiga broj 2  
govorilo se nesto u septembru. Ako tempo bude manji od cetiri knjige godisnje, onda nije dobro. |
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 21/06/2011 : 17:56:55
|
quote: Originally posted by King Warrior govorilo se nesto u septembru. Ako tempo bude manji od cetiri knjige godisnje, onda nije dobro.
vrlo vjerojatno jedna u deveti misec , a još jedna u dvanesti to bi otprilike bilo uredu za ovu godinu |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 22/06/2011 : 01:32:22
|
quote: Originally posted by Zagor12
Malo ste mi smiješni . Baš je na potpisivanju bilo četiri dečka moje dobi koji su veliki fanovi Zagora a dio su jedne velike skupine dečkiju koja čita i skuplja Zagora. Takvi su razasuti svuda po Hrvatskoj, ima nas puno, iako se to ne vidi, pa mislim da stripovi imaju odličan razlog za opstanak.
četiri dečka iz zagreba, u gradu od skoro milijun stanovnika? da, stripovi imaju odličan razlog za opstanak, jedino ako svaki fan kupuje po 400 komada |
 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1867 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 22/06/2011 : 01:50:54
|
Nabavih ovu mrcinu neki dan. Stvarno sam se iznenadio kad sam ga ugledao na polici. Imao sam velika očekivanja nakon svih vijesti na forumu, no uživo izgleda još bolje i ljepše. Čak mi je i bolji ovaj malo deblji/tvrđi papir nego oni tanji, no to je sve stvar ukusa. Otisak je također odličan, tu i tamo sam našao na pokoju mrlju, no ne kvari sveukupni utisak. Ukratko, ja sam prezadovoljan kvalitetom izdanja.
Zanimljivo mi je bilo vidjeti Ferrijev crtež u toj početnoj fazi. Još mi je zanimljivije kako se čak i u samoj prvoj epizodi vidi taj neki određeni razvoj stila, osobito u chicovom licu.
Zanimljivo, na nekoliko mjesta sam vidio kako nedostaje krug sa orlom na zagorovoj majci. Tj, nije nacrtan. Pretpostavljam da se na to mislilo pod onim "skenovi iz originalnih izdanja" na kojima nisu drugi crtači intervenirali. Ili se varam?
Također, zanimljiva mi je ona plava ilustricija s unutarnje strane korica ( na predlistu ili kak se već to zove). Jel itko zna je li ona rađena za neku posebnu prigodu ili nešto drugo?
|
Edited by - Sarghan on 22/06/2011 01:51:44 |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
Topic  |
|