forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BIBLIOTEKA ZAGOR - Knjige 13-16 uskoro!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 61

split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 04/07/2011 : 22:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

neki brojevi imaju unutra 50ak zguzvanih stranica, tj. naboranih. lagano, samo pri vrhu, ali je tako.

tako je
znači nije samo moja knjiga takva

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 05/07/2011 : 18:51:12  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
Da se na kratko ukljucim u pricu. Imam stav da neko izdanje ne pljujem i ne hvalim dok ga licno ne pogledam. Ludensovo nisam imao u rukama, necu suditi o kvalitetu, posto imam mnogo nize kriterijume od mnogih, nema razloga da ne budem zadovoljan.

Ja bi ovde istakao potencijalni problem u drugoj stvari. Cinjenica je da je Hrvatska za rzaliku od Srbije imala neki kontinuitet Zagora i devedesetih godina. U tom periodu, preko SD i Ludensa skoro ceo Zagor je doziveo reprint.

To je mozda u ovom slucaju hendikep za kolekcionirsko izdanje. Dosta ljudi ove price vec ima, tako da ce se mozda teze odluciti za kupovinu. Odnosno, mozda su im kriterijumi bas zbog toga porasli pa nisu zadovoljni ponudjenim.

U Srbiji nije bilo reprinta starih epizoda, bar ne legalnih. Izdanja iz Hrvatske nisu bila masivno dostupna, tako da stare Zagorove price nisu ponovljene posle ZS i LMS. To znaci i da kolekcionarsko izdanje ima veci potencijal.

Ovo je samo neko moje povrsno razmisljenje, ne mora ni blizu da bude tacno. I da ponovim, ja nemam ni zamerku ni pohvalu za Ludensov kolekcionarski Zagor jer ga jos nisam drzao u rukama.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking

Edited by - regar on 05/07/2011 18:52:04
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2430 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 05/07/2011 : 19:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by regar

Da se na kratko ukljucim u pricu. Imam stav da neko izdanje ne pljujem i ne hvalim dok ga licno ne pogledam. Ludensovo nisam imao u rukama, necu suditi o kvalitetu, posto imam mnogo nize kriterijume od mnogih, nema razloga da ne budem zadovoljan.

Ja bi ovde istakao potencijalni problem u drugoj stvari. Cinjenica je da je Hrvatska za rzaliku od Srbije imala neki kontinuitet Zagora i devedesetih godina. U tom periodu, preko SD i Ludensa skoro ceo Zagor je doziveo reprint.

To je mozda u ovom slucaju hendikep za kolekcionirsko izdanje. Dosta ljudi ove price vec ima, tako da ce se mozda teze odluciti za kupovinu. Odnosno, mozda su im kriterijumi bas zbog toga porasli pa nisu zadovoljni ponudjenim.

U Srbiji nije bilo reprinta starih epizoda, bar ne legalnih. Izdanja iz Hrvatske nisu bila masivno dostupna, tako da stare Zagorove price nisu ponovljene posle ZS i LMS. To znaci i da kolekcionarsko izdanje ima veci potencijal.

Ovo je samo neko moje povrsno razmisljenje, ne mora ni blizu da bude tacno. I da ponovim, ja nemam ni zamerku ni pohvalu za Ludensov kolekcionarski Zagor jer ga jos nisam drzao u rukama.

Evo ja sam danas dobio moj primerak, i rećiću da ništa nije bolje od VČ KI. Ovde je bilo likova koji su se svojski upinjali da dokažu da je ovo izdanje bolje. I jedno i drugo su za to što su namenjeni loše odrađeni. Da postoji bolje ne bih se dvoumio koje bih uzeo, ovako daj šta daš. Možete se gospodo ovde upljuvavati da dokažete koje je izdanje bolje samo ćete ispasti smešni. OBA NISU PROŠLA KRITERIJUM ZBOG ČEGA SU NAMENJENA. Ludensovi nedostaci mi deluju još gore jer su imali prilike da poprave sve što je VČ uprskao, nisu u tome uspeli.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 05/07/2011 19:57:32
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 05/07/2011 : 20:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz
OBA NISU PROŠLA KRITERIJUM ZBOG ČEGA SU NAMENJENA. Ludensovi nedostaci mi deluju još gore jer su imali prilike da poprave sve što je VČ uprskao, nisu u tome uspeli.

Istina, ali ipak... VC izdanje jeste malo bolje od Ludensovog, koliko god malo, ipak je bolje.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 05/07/2011 : 20:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Originally posted by legaz
OBA NISU PROŠLA KRITERIJUM ZBOG ČEGA SU NAMENJENA. Ludensovi nedostaci mi deluju još gore jer su imali prilike da poprave sve što je VČ uprskao, nisu u tome uspeli.

Istina, ali ipak... VC izdanje jeste malo bolje od Ludensovog, koliko god malo, ipak je bolje.

I sto je najvaznije dosta je jeftinije.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 05/07/2011 : 22:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
VČ je dosta originalno i ozbiljno zamislio ovo izdanje.Neke stvari koje nisu viđene(bar u Srbiji),autorske naslovnice,slike na rikni,naslovne u boji su bile pravi potez.E,sad što to nije najsjajnije ispalo druga je stvar.
Inače ne kupujem ova izdanja(Odabrane priče su meni savršene)
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/07/2011 : 22:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Znači po ovome što se ovdje piše ludensova knjiga izači još maksimalno 5 puta?! Ovdje je neko rekao da je VČ krenuo katastrofalno možda bude tako i sa ludensom možda se poprave...
Go to Top of Page

kohorta
Starting Member

77 Posts

Member since 26/11/2007

Posted - 06/07/2011 : 17:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Send kohorta a Private Message  Reply with Quote
Moje misljenje u vezi kolekcionarskog izdanja kako bi trebalo biti:
"moja zelja"
1. samo epizode koje je crtao G. Ferri
2. broj stranica 250-350 po broju
3. naslovnice cb+boja
4. sto se mene tice, moze i u boji biti, a i ne mora

razlog:
nikad necu docekati sve epizode koje su objavljene na nacin kako sada idu kolekcionarska izdanja, jer ako VC i Ludens doguraju do 200 broja regularnog izdanja, bit ce jos i dobro
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 06/07/2011 : 18:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kohorta

Moje misljenje u vezi kolekcionarskog izdanja kako bi trebalo biti:
"moja zelja"
1. samo epizode koje je crtao G. Ferri
2. broj stranica 250-350 po broju
3. naslovnice cb+boja
4. sto se mene tice, moze i u boji biti, a i ne mora

razlog:
nikad necu docekati sve epizode koje su objavljene na nacin kako sada idu kolekcionarska izdanja, jer ako VC i Ludens doguraju do 200 broja regularnog izdanja, bit ce jos i dobro

Znam da su ovo isključivo tvoje želje, ali tada bi se edicija trebala zvati "Gallieno Ferri biblioteka"

A ovo naslovnice cb+boja, misliš na i jedne i druge?

quote:

tako je
znači nije samo moja knjiga takva

I moja je takva. Vjerojatno zbog mase, uveza i debelog papira.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/07/2011 : 20:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Znači po ovome što se ovdje piše ludensova knjiga izači još maksimalno 5 puta?! Ovdje je neko rekao da je VČ krenuo katastrofalno možda bude tako i sa ludensom možda se poprave...

Koja naklapanja... Zašto bi pet puta i zašto je Ludensovo katastrofalno? Svašta.

Urednik izdanja je zamislio takvu Zagorovu biblioteku (vjerujem Zole) kakvu bi on kao kolekcionar htio imati i kakve nema nigdje drugje. Znači, originalno (ne tutto) izdanje i originalne CB Ferrijeve naslovnice, i to je to. Smatrali su da je originalnije stavljati CB, nego u boji. VČ je bolji samo po cijeni, a što se tiče uopće reprinata Zagora, ionako ih je previše!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 06/07/2011 : 22:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay
Smatrali su da je originalnije stavljati CB, nego u boji.

E moj Dee, ja se mogu u svoj zivot opkladit da ovo nije razlog za njihove CB unutrasnje naslovnice. It's all about $$$, my friend.

Iz iskustva ti mogu reci da stampanje u boji kosta tri put, a nekad i cetiri put vise nego CB. Ocito je ovdje slucaj da su za cijenu knjige vec odlucili da ce biti 150 kuna po komadu, onda kad su vidjeli koliko ce ih boja kostati, odlucili su da im je bolje da kupci pate, nego njihovi djepovi. Od tih 12 stranica unutar knjige (svaka sveska ima po tri), nisu ni morali svaku obojiti; mogli su samo obojit 4 od tih 12, i to one koje predstavljaju epizodu. Ali u ovom slucaju, to bi ispalo oko 3200 stranica u boji (800 primjeraka puta 4), a Ludens uopste nije zainteresiran za veci kvalitet, ako je moguce jeftinije stampat, a vise zaradit.

Niko me nece uvjerit da je odluka za CB naslovnice nekakva 'originalnost'; to je cisti bullshit, pa mozda i iz usta Ludensa. Da su Zagorove naslovnice bolje u CB nego u boji, Italijani bi ih stampali na regularnim izdanjima, ali eto... to ocito nije slucaj.
Kao sto kazu ovdje, "Money talks and bullshit walks."

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/07/2011 : 22:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Ne želim ulaziti u to zašto su naslovnice ostavljene crno-bijele, ali smatram da je to odličan potez.

Kolor na Zagorovim naslovnicama je uvijek bio katastrofa.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 06/07/2011 : 22:34:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Ne želim ulaziti u to zašto su naslovnice ostavljene crno-bijele, ali smatram da je to odličan potez.

Kolor na Zagorovim naslovnicama je uvijek bio katastrofa.

Ok, zelju ti su ocito ispunili. I to ne jednom, nego i TRI puta. Pa zar onda nisu mogli makar po jednu stavit u boji za svaku svesku? Zar to ne bi uveselilo svakog: one koje vole CB naslovnice, i one koje vole boju???

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/07/2011 : 22:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ok, zelju ti su ocito ispunili. I to ne jednom, nego i TRI puta. Pa zar onda nisu mogli makar po jednu stavit u boji za svaku svesku? Zar to ne bi uveselilo svakog: one koje vole CB naslovnice, i one koje vole boju???

Vjerojatno bi. Ali kao što rekoh, po meni to nije neka velika šteta.

Koliko se ovdje žuči prolijeva zbog tih naslovnica, čovjek bi pomislio da su vam one važnije od samih stripova.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 06/07/2011 : 23:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Vjerojatno bi. Ali kao što rekoh, po meni to nije neka velika šteta.

Koliko se ovdje žuči prolijeva zbog tih naslovnica, čovjek bi pomislio da su vam one važnije od samih stripova.

One su vazan dio stripova, svih stripova, da nisu, niko ne bi stampao naslovnice u boji u regularnim izdanjima, sve bi bilo CB. To je standard na koji smo navikli, makar sam ja na njega naviko, pa zato se i bunim, pogotovo ako vec placam onolike novce.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/07/2011 : 23:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

One su vazan dio stripova, svih stripova, da nisu, niko ne bi stampao naslovnice u boji u regularnim izdanjima, sve bi bilo CB. To je standard na koji smo navikli, makar sam ja na njega naviko, pa zato se i bunim, pogotovo ako vec placam onolike novce.

Eh, kod integralnih izdanja mi unutarnje naslovnice nisu toliko bitne.

Ali da moram birati, kod takvih izdanja bih više volio vidjeti crno-bijele (unutarnje) naslovnice.

Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 06/07/2011 : 23:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Kako nekome može biti bolja cb naslovnica od one u boji ?

Smem da se opkladim da je ušteda bila primatni motiv.
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 06/07/2011 : 23:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kutuzov

Smem da se opkladim da je ušteda bila primatni motiv.

Dobro pitanje.
Al kolega Ace je dao dobru dijagnozu pa ja neću ponavljati.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/07/2011 : 23:40:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Može, ako su alternativa naslovnice koje izgledaju kao da ih je bojao daltonist.

Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 06/07/2011 : 23:43:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
Tema postaje već dosadna, ali osvrnut ću se opet u nadi da netko blizak izdavaču ovo čita . Ako ste htjeli ekskluzivu zašto niste stavili naslavnice iz najstarije, striscia serije (unutra/van, svejedno)? Em je Ferri, em je nikad viđeno ovdje. Ili tražili nekog od sadašnjih crtača da nacrta posve nove ? Ili bilo što čime biste pokazali da vam je stalo.
Ovako smo dobili tvrdoukoričeni klasik s tri puta više stranica i pet puta većom cijenom.

Ali dobro. Bar nisu krenuli od "Zagor priča..."
To je već neki napredak...
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 06/07/2011 : 23:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Ne slazem se s Bushidom da su sve Zagorove naslovnice lose obojene, mozda one od broja 500 pa nadalje, ali ove ranije su sasvim ok u koloru.
Ali prestacu i ja da lupetam ovdje o bojama i naslovnicama, pa toliko od mene u vezi ovog.
Vratimo se temi... (sta god je tema trenutno, ni ja vise ne znam)...
A da, mediokritet Ludensa
;)

Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 06/07/2011 : 23:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Može, ako su alternativa naslovnice koje izgledaju kao da ih je bojao daltonist.

Naslovnice su u originalu izlazile u boji pa je valjda onda red da ih i u reprintu takve objave. U šezdesetima je boja bila poprilično jednostavna, ali unatoč tome većina suvremenih čitatelja će tražiti izvoran kolor bez digitalnog remasteringa.
Što se kome sviđa je posve druga stvar. Meni se ne sviđa Donatelli pa bih mogao tražiti da se njegove epizode ne objavljaju. Ili možda ne?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/07/2011 : 23:57:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel

Naslovnice su u originalu izlazile u boji pa je valjda onda red da ih i u reprintu takve objave. U šezdesetima je boja bila poprilično jednostavna, ali unatoč tome većina suvremenih čitatelja će tražiti izvoran kolor bez digitalnog remasteringa.
Što se kome sviđa je posve druga stvar. Meni se ne sviđa Donatelli pa bih mogao tražiti da se njegove epizode ne objavljaju. Ili možda ne?

A da se složimo da se ne može svakoga zadovoljiti? Nekome je nedostatak prednost, i obrnuto.

Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 07/07/2011 : 00:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
Pa o tome ti govorim. Ja poštujem tvoje pravo da ti se više sviđaju crno-bijele naslovnice. S druge strane, meni to izgleda kao kakva bojanka za djecu, ali to je isto samo moja stvar.
Ponavljam samo da kada se nešto ovakvo radi onda to treba raditi onako kako je originalno zamišljeno.
To više nije stvar pojedinačnog slučaja kolor/crno-bijelo nego principa.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/07/2011 : 00:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel

Ponavljam samo da kada se nešto ovakvo radi onda to treba raditi onako kako je originalno zamišljeno.
To više nije stvar pojedinačnog slučaja kolor/crno-bijelo nego principa.

Da, samo što vjerojatno nitko 1961. godine nije mislio da će Zagor izlaziti u obliku ovakvih izdanja. Novo izdanje, nova pravila.

Go to Top of Page
Page: of 61 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000