Author |
Topic  |
split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 05/07/2011 : 18:51:12
|
Da se na kratko ukljucim u pricu. Imam stav da neko izdanje ne pljujem i ne hvalim dok ga licno ne pogledam. Ludensovo nisam imao u rukama, necu suditi o kvalitetu, posto imam mnogo nize kriterijume od mnogih, nema razloga da ne budem zadovoljan.
Ja bi ovde istakao potencijalni problem u drugoj stvari. Cinjenica je da je Hrvatska za rzaliku od Srbije imala neki kontinuitet Zagora i devedesetih godina. U tom periodu, preko SD i Ludensa skoro ceo Zagor je doziveo reprint.
To je mozda u ovom slucaju hendikep za kolekcionirsko izdanje. Dosta ljudi ove price vec ima, tako da ce se mozda teze odluciti za kupovinu. Odnosno, mozda su im kriterijumi bas zbog toga porasli pa nisu zadovoljni ponudjenim.
U Srbiji nije bilo reprinta starih epizoda, bar ne legalnih. Izdanja iz Hrvatske nisu bila masivno dostupna, tako da stare Zagorove price nisu ponovljene posle ZS i LMS. To znaci i da kolekcionarsko izdanje ima veci potencijal.
Ovo je samo neko moje povrsno razmisljenje, ne mora ni blizu da bude tacno. I da ponovim, ja nemam ni zamerku ni pohvalu za Ludensov kolekcionarski Zagor jer ga jos nisam drzao u rukama. |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
Edited by - regar on 05/07/2011 18:52:04 |
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 05/07/2011 : 19:55:29
|
quote: Originally posted by regar
Da se na kratko ukljucim u pricu. Imam stav da neko izdanje ne pljujem i ne hvalim dok ga licno ne pogledam. Ludensovo nisam imao u rukama, necu suditi o kvalitetu, posto imam mnogo nize kriterijume od mnogih, nema razloga da ne budem zadovoljan.
Ja bi ovde istakao potencijalni problem u drugoj stvari. Cinjenica je da je Hrvatska za rzaliku od Srbije imala neki kontinuitet Zagora i devedesetih godina. U tom periodu, preko SD i Ludensa skoro ceo Zagor je doziveo reprint.
To je mozda u ovom slucaju hendikep za kolekcionirsko izdanje. Dosta ljudi ove price vec ima, tako da ce se mozda teze odluciti za kupovinu. Odnosno, mozda su im kriterijumi bas zbog toga porasli pa nisu zadovoljni ponudjenim.
U Srbiji nije bilo reprinta starih epizoda, bar ne legalnih. Izdanja iz Hrvatske nisu bila masivno dostupna, tako da stare Zagorove price nisu ponovljene posle ZS i LMS. To znaci i da kolekcionarsko izdanje ima veci potencijal.
Ovo je samo neko moje povrsno razmisljenje, ne mora ni blizu da bude tacno. I da ponovim, ja nemam ni zamerku ni pohvalu za Ludensov kolekcionarski Zagor jer ga jos nisam drzao u rukama.
Evo ja sam danas dobio moj primerak, i rećiću da ništa nije bolje od VČ KI. Ovde je bilo likova koji su se svojski upinjali da dokažu da je ovo izdanje bolje. I jedno i drugo su za to što su namenjeni loše odrađeni. Da postoji bolje ne bih se dvoumio koje bih uzeo, ovako daj šta daš. Možete se gospodo ovde upljuvavati da dokažete koje je izdanje bolje samo ćete ispasti smešni. OBA NISU PROŠLA KRITERIJUM ZBOG ČEGA SU NAMENJENA. Ludensovi nedostaci mi deluju još gore jer su imali prilike da poprave sve što je VČ uprskao, nisu u tome uspeli. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
Edited by - legaz on 05/07/2011 19:57:32 |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 05/07/2011 : 20:00:08
|
quote: Originally posted by legaz OBA NISU PROŠLA KRITERIJUM ZBOG ČEGA SU NAMENJENA. Ludensovi nedostaci mi deluju još gore jer su imali prilike da poprave sve što je VČ uprskao, nisu u tome uspeli.
Istina, ali ipak... VC izdanje jeste malo bolje od Ludensovog, koliko god malo, ipak je bolje.
 |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 05/07/2011 : 20:45:24
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by legaz OBA NISU PROŠLA KRITERIJUM ZBOG ČEGA SU NAMENJENA. Ludensovi nedostaci mi deluju još gore jer su imali prilike da poprave sve što je VČ uprskao, nisu u tome uspeli.
Istina, ali ipak... VC izdanje jeste malo bolje od Ludensovog, koliko god malo, ipak je bolje.

I sto je najvaznije dosta je jeftinije. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
d.r.p
Senior Member

1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
Posted - 05/07/2011 : 22:04:39
|
VČ je dosta originalno i ozbiljno zamislio ovo izdanje.Neke stvari koje nisu viđene(bar u Srbiji),autorske naslovnice,slike na rikni,naslovne u boji su bile pravi potez.E,sad što to nije najsjajnije ispalo druga je stvar. Inače ne kupujem ova izdanja(Odabrane priče su meni savršene)
|
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 05/07/2011 : 22:47:47
|
Znači po ovome što se ovdje piše ludensova knjiga izači još maksimalno 5 puta?! Ovdje je neko rekao da je VČ krenuo katastrofalno možda bude tako i sa ludensom možda se poprave... |
 |
|
kohorta
Starting Member

77 Posts
Member since 26/11/2007 |
Posted - 06/07/2011 : 17:07:39
|
Moje misljenje u vezi kolekcionarskog izdanja kako bi trebalo biti: "moja zelja" 1. samo epizode koje je crtao G. Ferri 2. broj stranica 250-350 po broju 3. naslovnice cb+boja 4. sto se mene tice, moze i u boji biti, a i ne mora
razlog: nikad necu docekati sve epizode koje su objavljene na nacin kako sada idu kolekcionarska izdanja, jer ako VC i Ludens doguraju do 200 broja regularnog izdanja, bit ce jos i dobro |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 06/07/2011 : 18:54:16
|
quote: Originally posted by kohorta
Moje misljenje u vezi kolekcionarskog izdanja kako bi trebalo biti: "moja zelja" 1. samo epizode koje je crtao G. Ferri 2. broj stranica 250-350 po broju 3. naslovnice cb+boja 4. sto se mene tice, moze i u boji biti, a i ne mora
razlog: nikad necu docekati sve epizode koje su objavljene na nacin kako sada idu kolekcionarska izdanja, jer ako VC i Ludens doguraju do 200 broja regularnog izdanja, bit ce jos i dobro
Znam da su ovo isključivo tvoje želje, ali tada bi se edicija trebala zvati "Gallieno Ferri biblioteka"
A ovo naslovnice cb+boja, misliš na i jedne i druge?
quote:
tako je znači nije samo moja knjiga takva
I moja je takva. Vjerojatno zbog mase, uveza i debelog papira. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 06/07/2011 : 20:48:25
|
quote: Originally posted by Tonka24
Znači po ovome što se ovdje piše ludensova knjiga izači još maksimalno 5 puta?! Ovdje je neko rekao da je VČ krenuo katastrofalno možda bude tako i sa ludensom možda se poprave...
Koja naklapanja... Zašto bi pet puta i zašto je Ludensovo katastrofalno? Svašta.
Urednik izdanja je zamislio takvu Zagorovu biblioteku (vjerujem Zole) kakvu bi on kao kolekcionar htio imati i kakve nema nigdje drugje. Znači, originalno (ne tutto) izdanje i originalne CB Ferrijeve naslovnice, i to je to. Smatrali su da je originalnije stavljati CB, nego u boji. VČ je bolji samo po cijeni, a što se tiče uopće reprinata Zagora, ionako ih je previše! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 06/07/2011 : 22:21:48
|
quote: Originally posted by DeeCay Smatrali su da je originalnije stavljati CB, nego u boji.
E moj Dee, ja se mogu u svoj zivot opkladit da ovo nije razlog za njihove CB unutrasnje naslovnice. It's all about $$$, my friend.
Iz iskustva ti mogu reci da stampanje u boji kosta tri put, a nekad i cetiri put vise nego CB. Ocito je ovdje slucaj da su za cijenu knjige vec odlucili da ce biti 150 kuna po komadu, onda kad su vidjeli koliko ce ih boja kostati, odlucili su da im je bolje da kupci pate, nego njihovi djepovi. Od tih 12 stranica unutar knjige (svaka sveska ima po tri), nisu ni morali svaku obojiti; mogli su samo obojit 4 od tih 12, i to one koje predstavljaju epizodu. Ali u ovom slucaju, to bi ispalo oko 3200 stranica u boji (800 primjeraka puta 4), a Ludens uopste nije zainteresiran za veci kvalitet, ako je moguce jeftinije stampat, a vise zaradit.
Niko me nece uvjerit da je odluka za CB naslovnice nekakva 'originalnost'; to je cisti bullshit, pa mozda i iz usta Ludensa. Da su Zagorove naslovnice bolje u CB nego u boji, Italijani bi ih stampali na regularnim izdanjima, ali eto... to ocito nije slucaj. Kao sto kazu ovdje, "Money talks and bullshit walks."
 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 06/07/2011 : 22:27:20
|
Ne želim ulaziti u to zašto su naslovnice ostavljene crno-bijele, ali smatram da je to odličan potez.
Kolor na Zagorovim naslovnicama je uvijek bio katastrofa. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 06/07/2011 : 22:34:12
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Ne želim ulaziti u to zašto su naslovnice ostavljene crno-bijele, ali smatram da je to odličan potez.
Kolor na Zagorovim naslovnicama je uvijek bio katastrofa.
Ok, zelju ti su ocito ispunili. I to ne jednom, nego i TRI puta. Pa zar onda nisu mogli makar po jednu stavit u boji za svaku svesku? Zar to ne bi uveselilo svakog: one koje vole CB naslovnice, i one koje vole boju??? |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 06/07/2011 : 22:52:37
|
Ok, zelju ti su ocito ispunili. I to ne jednom, nego i TRI puta. Pa zar onda nisu mogli makar po jednu stavit u boji za svaku svesku? Zar to ne bi uveselilo svakog: one koje vole CB naslovnice, i one koje vole boju???
Vjerojatno bi. Ali kao što rekoh, po meni to nije neka velika šteta.
Koliko se ovdje žuči prolijeva zbog tih naslovnica, čovjek bi pomislio da su vam one važnije od samih stripova.  |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 06/07/2011 : 23:02:47
|
Ok, zelju ti su ocito ispunili. I to ne jednom, nego i TRI puta. Pa zar onda nisu mogli makar po jednu stavit u boji za svaku svesku? Zar to ne bi uveselilo svakog: one koje vole CB naslovnice, i one koje vole boju???
Vjerojatno bi. Ali kao što rekoh, po meni to nije neka velika šteta.
Koliko se ovdje žuči prolijeva zbog tih naslovnica, čovjek bi pomislio da su vam one važnije od samih stripova. 
One su vazan dio stripova, svih stripova, da nisu, niko ne bi stampao naslovnice u boji u regularnim izdanjima, sve bi bilo CB. To je standard na koji smo navikli, makar sam ja na njega naviko, pa zato se i bunim, pogotovo ako vec placam onolike novce.  |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 06/07/2011 : 23:07:44
|
One su vazan dio stripova, svih stripova, da nisu, niko ne bi stampao naslovnice u boji u regularnim izdanjima, sve bi bilo CB. To je standard na koji smo navikli, makar sam ja na njega naviko, pa zato se i bunim, pogotovo ako vec placam onolike novce. 
Eh, kod integralnih izdanja mi unutarnje naslovnice nisu toliko bitne.
Ali da moram birati, kod takvih izdanja bih više volio vidjeti crno-bijele (unutarnje) naslovnice. |
 |
|
Kutuzov
Junior Member

370 Posts
Member since 06/05/2011 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 06/07/2011 : 23:33:24
|
quote: Originally posted by Kutuzov
Kako nekome može biti bolja cb naslovnica od one u boji ?
Smem da se opkladim da je ušteda bila primatni motiv.
Dobro pitanje. Al kolega Ace je dao dobru dijagnozu pa ja neću ponavljati. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 06/07/2011 : 23:40:53
|
Može, ako su alternativa naslovnice koje izgledaju kao da ih je bojao daltonist. |
 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Posted - 06/07/2011 : 23:43:05
|
Tema postaje već dosadna, ali osvrnut ću se opet u nadi da netko blizak izdavaču ovo čita . Ako ste htjeli ekskluzivu zašto niste stavili naslavnice iz najstarije, striscia serije (unutra/van, svejedno)? Em je Ferri, em je nikad viđeno ovdje. Ili tražili nekog od sadašnjih crtača da nacrta posve nove ? Ili bilo što čime biste pokazali da vam je stalo. Ovako smo dobili tvrdoukoričeni klasik s tri puta više stranica i pet puta većom cijenom.
Ali dobro. Bar nisu krenuli od "Zagor priča..." To je već neki napredak... |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 06/07/2011 : 23:47:02
|
Ne slazem se s Bushidom da su sve Zagorove naslovnice lose obojene, mozda one od broja 500 pa nadalje, ali ove ranije su sasvim ok u koloru. Ali prestacu i ja da lupetam ovdje o bojama i naslovnicama, pa toliko od mene u vezi ovog. Vratimo se temi... (sta god je tema trenutno, ni ja vise ne znam)... A da, mediokritet Ludensa ;) |
 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Posted - 06/07/2011 : 23:49:10
|
Može, ako su alternativa naslovnice koje izgledaju kao da ih je bojao daltonist.
Naslovnice su u originalu izlazile u boji pa je valjda onda red da ih i u reprintu takve objave. U šezdesetima je boja bila poprilično jednostavna, ali unatoč tome većina suvremenih čitatelja će tražiti izvoran kolor bez digitalnog remasteringa. Što se kome sviđa je posve druga stvar. Meni se ne sviđa Donatelli pa bih mogao tražiti da se njegove epizode ne objavljaju. Ili možda ne? |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 06/07/2011 : 23:57:31
|
quote: Originally posted by Pavel
Naslovnice su u originalu izlazile u boji pa je valjda onda red da ih i u reprintu takve objave. U šezdesetima je boja bila poprilično jednostavna, ali unatoč tome većina suvremenih čitatelja će tražiti izvoran kolor bez digitalnog remasteringa. Što se kome sviđa je posve druga stvar. Meni se ne sviđa Donatelli pa bih mogao tražiti da se njegove epizode ne objavljaju. Ili možda ne?
A da se složimo da se ne može svakoga zadovoljiti? Nekome je nedostatak prednost, i obrnuto. |
 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Posted - 07/07/2011 : 00:03:38
|
Pa o tome ti govorim. Ja poštujem tvoje pravo da ti se više sviđaju crno-bijele naslovnice. S druge strane, meni to izgleda kao kakva bojanka za djecu, ali to je isto samo moja stvar. Ponavljam samo da kada se nešto ovakvo radi onda to treba raditi onako kako je originalno zamišljeno. To više nije stvar pojedinačnog slučaja kolor/crno-bijelo nego principa. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 07/07/2011 : 00:08:07
|
quote: Originally posted by Pavel
Ponavljam samo da kada se nešto ovakvo radi onda to treba raditi onako kako je originalno zamišljeno. To više nije stvar pojedinačnog slučaja kolor/crno-bijelo nego principa.
Da, samo što vjerojatno nitko 1961. godine nije mislio da će Zagor izlaziti u obliku ovakvih izdanja. Novo izdanje, nova pravila. |
 |
|
Topic  |
|