Author |
Topic  |
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 30/06/2011 : 23:02:14
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by teller Libellus bi bio skuplji al bi bar večina dobila ono što želimo...ovako, nit je jeftino, nit je savršeno...ni tič ni miš.
Upravo ovo ja govorim od dana kad je ovo izdanje najavljeno, momci u Libellus-u su 'perfectionists', i da su oni ovo izdavali, sigurno bi bilo najbolje izdanje Zagora ikada na nasim prostorima
Naturalement!! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Posted - 30/06/2011 : 23:04:16
|
quote: Originally posted by King Warrior
Naravno. Libellus ne bi dopustio da im se dese neke greske. Mada, oni su namjeravali da izdaju Zagora od prvog boja u boji, ali jebiga, nisu mogli doci do Ludensove zlatne koke.
Samo su zasrali sa pohlepom za parama..ali ispravit ce se i to jednom mozda uskoro....Mozda i Liba dobije pravo na stampu, nije Lud uzeo za cijelu drzavu exkluzivno pravo dozivotno... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Posted - 01/07/2011 : 17:46:01
|
quote: Originally posted by Pavel
Sve je rečeno. Ovo izdanje treba naprosto ignorirati pa će se sljedeći put možda više potruditi.
Za 20 eura,tj. 21 eura mogu kupiti nesto sto nisam citao ili nemam u kolekciji! |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Posted - 01/07/2011 : 18:45:37
|
quote: Originally posted by REJS
Pa jel najveca zamerka za crno bele naslovnice unutra ili mozda ima jos nesto sto je dosta karakteristicno.
Ima cijela plejada karakteristika koje su trebale obiljeziti ovo izdanje povodom 50 godina,ali ruku na srce nije TO..TO!! Nije trebalo biti nesto shiney,svjetlucavo da vristi od boja,nego pa zar amateri bolje rade izdanja za Zagora nego neka izdavacka kuca,pardon kuce.. Neka cb naslovnica ,ali ipak dizajn,boja hrbata,dizajn slova,neki znak da je to nesto sto ce se isticati svojom pojavom na polici da je to nesto specijalno..da zasluzuje da se uzme u ruke i kaze samom sebi "Hebo te ovo je bas dobro napravljeno i uredjeno..ajde sada da vidimo sta ima unutra!"
Ipak i po koricama se poznaje knjiga ,a ne samo po sadrzaju.
Stvar je i u marketingu da i izgled privlaci kupce prema knjizi ,omot i slova ,to je psiholoski efekt koje ostavlja u nasim glavama da je to predmet pozude i ceznje. da moramo to imati u svojini( Ako si kolekcionar takvih predmeta)..hebo te da mi je netko rekao da cu ovako pisati o "obicnom" stripu i psiholoskom osvrtu na posjedovanje istog,rekao bi mu ili njoj da je lud/a!
A kako to vec svi vise-manje imamo i znamo o cemu se radi i sam strip nije toliko zanimljiv ,kad ga imas i ne citas vise od jednom u deset godina ( bar ja tako, zadnji put 1999 kao student) Smanje se kriteriji kroz godine da se svako ,ama bas svako izdanje mora imati pa makar izaslo u vrijeme "rodjendana" ( Come on!) Nije izdanje dozivjelo svoj neki "Wooow !!!" ,pa kada se strasti smire izgleda da cemo mozda i imati taj jedan wooow u buducnosti u izvedbi nekoga tko je pravi fan i radisni kolorista i fotoshoper!!   
|
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 01/07/2011 : 19:04:47
|
Hvala na opsirnom objasnjenju.U jednom si bas u pravu,sve ovo imamo manje vise u bar 2-3 izdanja.Da bi ga ponovo uzimali treba neko da se dobro potrudi. Vremena su imali,treba im samo najglavnije...ljubav i malo vise osecaja za dizajn,jednostavno ovakva izdanja trebaju da rade ljudi koji su iz sveta stripa.Ispasce da je reklama i lobiranje a uopste nemam nameru za to ali Darkwood je jedina kuca koja je u rukama stripofila zato su rezultati sjajni.Bitno je da ga samo pohlepa sto kasnije uzme pod svoje a ona je nezbezna.I naravno sve cestitke Libellus ekipi i oni imaju odlican kriterijum. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Posted - 01/07/2011 : 19:12:27
|
quote: Originally posted by REJS Da bi ga ponovo uzimali treba neko da se dobro potrudi.
I te kako da se potrudi... Nista do daljnjega... |
 |
|
Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts
Member since 04/10/2010 |
Posted - 01/07/2011 : 19:44:50
|
Rejs u pravu si sto se tice Darkwooda,vrhunska izdavacka kuca. Za mene nije stripofil ako nema tarzane,conana u svojoj kolekciji.Samo svi zaboravljate fibru,stvarno izvrstan odabir stripova,kvalitetan tisak i uvez , i s obzirom na tiraz normalne cijene. Libelus isto kvalitetan, sto ste svi konstatirali i preskup. Nazvao bih to prva liga izdavaca. Knjigu zagora imao sam u ruci,nije zadovoljila moje kriterije da se oprostim od tih tesko zaradenih 150 kunica,ionako imam te stripove u zagoru extra, a tih 150 kn utrosicu za neke druge stripove npr za conana kad dode u zg(nece biti ni dosta). Izrada nije na visokom nivou,cak bi rekao da je slampavo napravljeno. Ne razumijem kako jedan drugi maestralni album moze proci slabo zapazeno a rijec je o remek-djelu a svi navalili na zagora. Ljudi uzmite i pogledajte opskurne gradove |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19516 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/07/2011 : 19:59:50
|
neznam za opskurdne gradove, ali mene kod te knjige najviše smeta KRUT I TVRD PAPIR...žena mi voli kad je tvrd, ali meni jako smeta...ne kod sebe nego kod Zagora...da se razumemo...kako se nisu mogli ugledat na Libellus Magičnog, Texa ili pilota? to kad okrečeš liste, ko da okrečeš papir pergamenta...lošljikavo. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Posted - 01/07/2011 : 20:20:46
|
Treba Zagora omeksati
   Ne ljuti se telleru nisam mogao izdrzati,nasmijao se nesto bez uvrede!!! |
Edited by - emirem on 01/07/2011 20:24:09 |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 01/07/2011 : 20:55:18
|
u epizodama bez čika bit će mekši |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17118 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
tomassi
Starting Member
Croatia
49 Posts
Member since 04/10/2007 |
Posted - 02/07/2011 : 20:16:21
|
....žao mi je što nije A4 format, jer ipak je to već puno puta reizdana priča i nije ništa novo kad je u malom formatu... cijena je stvarno previsoka, mislim da je to iskorištavanje kolekcionara.. treba uzeti u obzir da je kriza i da ljudi baš i nemaju para. tko će samo tako dati 20 eura za strip?? ako može A4 gigant koštati 8 eura onda je mogao i ovaj barem biti u velikom formatu za te novce.. izdavači se trebaju više prilagoditi čitaocima i ne pretjerivat s cijenama i tvrdim koricama... pa stručne knjige na fakultetima se prodaju i za manje od 20 eura...!! ...kupujem na kioscima zagora, texa i mister noa, sva izdanja, ali ovo je ipak previše.... |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 02/07/2011 : 21:06:15
|
đaba regecete, prodat ce se ovo i uz sve propuste, pa to je Zagor ;) nije da me je briga za ovo jer ne kupujem Zagora ni u kom izdanju ali kad cete priznati da LU/SA ne briga kvaliteta, samo da se sto jeftinije prođe pa da je to neki "ljudski" strip (znaci Zagor) koji ce se prodavati i po 16. put
a ko je nama kriv kad nemamo ukusa pa citamo KP, MN, Tex, MV, NR... u skupljoj opremi :D
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 02/07/2011 : 22:05:31
|
quote: Originally posted by Poli
đaba regecete, prodat ce se ovo i uz sve propuste, pa to je Zagor ;)
oce,al prvi broj,za drugi ce se dvoumiti,a treci...pa ako ga bude
zagora skupljam od 85-e i od tada nisam propustio nijedno izdanje,bilo legalno ili piratsko,i kupujem sve sto izlazi od zagora,ali izgleda da ce ovo biti prvo koje necu kupiti u poslednjih 26 godina.ovo je trebalo biti kruna na kolekciju zagora,medjutim danas kad sam ga video ispalo je najvece razocarenje od 20 e |
 |
|
tomassi
Starting Member
Croatia
49 Posts
Member since 04/10/2007 |
Posted - 03/07/2011 : 00:04:21
|
...slažem se sa Dejanom, prodat će se prvi i drugi broj možda.. ..isto kao i sa libellusovim preskupim izdanjima... prava je šteta za prave ljubitelje stripa što nema na kioscima tex extra, mystere extra itd. po pristupačnim cijenama, jer ovo sve nema baš puno smisla za mene iako kupujem stripove od 1987... ...nadam se da će biti ubuduće više razumijevanja za strip fanove kod izdavača i manje iskorištavanja kolekcionara .... pozdrav svim ljubiteljima stripa |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 03/07/2011 : 01:11:21
|
quote: Originally posted by tomassi
....žao mi je što nije A4 format, jer ipak je to već puno puta reizdana priča i nije ništa novo kad je u malom formatu... cijena je stvarno previsoka, mislim da je to iskorištavanje kolekcionara.. treba uzeti u obzir da je kriza i da ljudi baš i nemaju para. tko će samo tako dati 20 eura za strip?? ako može A4 gigant koštati 8 eura onda je mogao i ovaj barem biti u velikom formatu za te novce.. izdavači se trebaju više prilagoditi čitaocima i ne pretjerivat s cijenama i tvrdim koricama... pa stručne knjige na fakultetima se prodaju i za manje od 20 eura...!! ...kupujem na kioscima zagora, texa i mister noa, sva izdanja, ali ovo je ipak previše.... Kriza je zato što je 10 ljudi reklo "KRIZA JE" i onda su svi počeli govoriti da je kriza... kriza je odavno ali to se nije tako isticalo kao danas...
|
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 04/07/2011 : 16:31:51
|
Ja mislim da ovo ne vrijedi ovih para. Jutros prelistah knjigu, i kupovina ne dolazi u obzir. Nastavljam sa VC i svim njihovim manama. |
 |
|
dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Posted - 04/07/2011 : 18:19:30
|
Da je cijena 1000 dinara, mozda bi i uzeo. Briga mene za dizajn, papir i ostale gluposti, meni je samo u interesu da sto brze izlazi. Svi kao da planiraju narednih 50 godina da kompletiraju Zagora, pa im se ne zuri. Vise bih volio da neko izdaje ove aktuelne epizode, nego ovoliko reprinta, pih. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 04/07/2011 : 19:49:18
|
neki brojevi imaju unutra 50ak zguzvanih stranica, tj. naboranih. lagano, samo pri vrhu, ali je tako. PAPIR je itekako bitan: uvez ovako nezgrapan i masivan papir ne podnosi kad rastvoris, dolazi do odvajanja na rubu onog konca (ili sto vec jest) na kojis se ušiva papir. uza sve, ovo je kap koja preliva času! |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 04/07/2011 : 21:07:09
|
quote: Originally posted by emirem
quote: Originally posted by King Warrior
Naravno. Libellus ne bi dopustio da im se dese neke greske. Mada, oni su namjeravali da izdaju Zagora od prvog boja u boji, ali jebiga, nisu mogli doci do Ludensove zlatne koke.
Samo su zasrali sa pohlepom za parama..ali ispravit ce se i to jednom mozda uskoro....Mozda i Liba dobije pravo na stampu, nije Lud uzeo za cijelu drzavu exkluzivno pravo dozivotno...
Ajde ljudi da se ne zajebavamo, imam komplet Teks od libelusa. Kupio sam ga SAMO zato što je pitanje kada bi to na ex-zu prostorima došlo na red. Ali Libellus je PRESKUP- Odnos kvaliteta(a on je odličan) i cene daleko je u korist cene na štetu kupaca. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 04/07/2011 : 22:17:39
|
a ovdje je odnos kvalitete i cijene blizu nuli. nazivnik jest nesto manji ali je brojnik mnoooogo manji. |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Posted - 04/07/2011 : 22:27:01
|
Ovdje je Curunir u pravu. I ja mislim da je Libellus skup, ali vise zbog standarda ljudi, nego sto njihove knjige ne vrijede toliko u odnosu na cijene knjiga inace. Ali, odnos kvalitet/cijena je kod ove knjige Zagora nikakav, tezi nuli, jer je kvalitet blizu tome. Zasto da dam 20 i kusur evra za ovakvu knjigu. Nema naslovnice, papir je uzas, pa ljudi, ovo treba i procitati, a ne samo sloziti na policu i brisati prasinu povremeno. Imam VC knjige, i ne bih da me neko shvati kao da ovdje zastupam nekakva njihova prava, ali kod njih je makar odnos kvaliteta i cijene dobar. Kupis knjigu za 12 evra, dobijes sve naslovnice + Laurentijevu gratis, sto je meni sjajno, a kome se njegove naslovnice ne svidjaju, ima originalne unutra. Prevod je sjajan, one zajebancije sa prve dvije knjige su ispravljene i idu nekim stabilnim tempom od 5 knjiga godisnje |
 |
|
Topic  |
|