Author |
Topic  |
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 29/08/2011 : 11:04:00
|
quote: Originally posted by teller
meni smeta na tom izdanju mnogo stvari: 1.naslovnice u boji, 2.tvrd papir ko pergament 3.isto tako izgužvane stranice. 4.neki uvodni text ili nešto o samom Zagoru(iako znamo več sve)recimo kao Želko Vela u Lib.Tex ili Krešimir Mišnjak kod Lib MM.
iako sam veliki fan sumljam da ču to nastavit(imam sve extra Slobodne), da nisam malo kasan još uvijek bi radije krenuo sa knjigama Veselog,pogotovo sad kad su obečali ubrzavanje...ali i tamo mi smeta par stvari, tako da je vjerovatnije da odustajem od tog prvog Zagora....Zame to nije kolekcionarsko izdanje, primjer kol. su izdanja Libellusa, tako greške gotovo da nema a ako se i koja mala prikrade,oni perfekcionisti daju tiskati ponovo...
E ovako se komentarišu nedostaci nekog izdanja. Niko od nas vam ne govori da ga ne kupite, ali reano, ovo je izdanje čist promašaj zbog onog za šta je namenjeno. Neispunjava kvalitet KI. Da se pridružim Telleru, papir je prekrut. Loše, stvarno loše odrađeno. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 29/08/2011 : 11:13:48
|
Da bogdom momci iz Ludensa citaju ovaj forum, pa mozda i poprave sve ove greske za iduce brojeve. Ako imaju imalo mozga, sigurno bi trebali to sve da poprave, inace ovo izdanje mozda i ne stigne do cetvrte knjige. Pa ko bi ovo i dalje kupovo sa svim ovim manama? |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19597 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/08/2011 : 12:32:46
|
a tako je bilo jednostavno to napravit...uzet jednu knjigu Tex,Mister No,MM,Magični vjetar biblioteke Libellus, pogledati šta sve ima u njoj(popratni tekstovi,naslovnice u koloru,odličan papir bez greške u otisku)odnjeti to Melindi(ona ionako zna kako to ozgleda jer radi Libellus izdanja dizajn)te onda u Slobodnu Dalmacija(tisak) i kazati: ŽELIM TO IZDANJE KOLEKCIONARSKOG ZAGORA NAPRAVLJENO NA TAJ NAČIN, SVE ŠTO ZAJEBETE NE PLAČANM VAM I RADITE PONOVO, JER TO JE IZDANJE ZA KOLEKCIONARE I IMA DA BUDE SAVRŠENO....hrabri Bernard...ali ne on hoče(ili ko zna drugi) nešto po svome, hoče cb original crteže Ferrija,hoče krut i tvrd papir,hoče samo strip bez i jedne riječi o tom posebnom izdanju....to izdanje se vidi da je radio kiosk izdavač Ludens bez previše ljubavi več samo financijski interes jih je vodio...možete me označiti za Libellusovca ali kod Libellusa i Fibre(i nekih drugih) vidi se da to rade ljudi koje razumiju strip i kolekcionare i znaju što ti žele...a to je najmanje izbor mat i sijajnih korica, važna je forma...da kad odvalimo 30-40 evra za izdanje ne dobijemo žgaravicu....meni je Tex kolor Libellus vredan svake kune ili evra jer je perfektno napravljeno izdanje, ovo Zagor izdanje ala Ludens je meni razočarenje....nažalost...da Veseli ne švrlja sa riknama(Mortimer na prvim Zagor izdanjima) sve dileme bi bile otklonjene...ovako, ja ili stajem ili se okrečem Veselom,ako dobijem prve knjige...Ludens,drž se kioska, to ti ide odlično,ostalo pusti pravim zaljubljenicima da rade.... Eh, kad se setih da je bilo govora da so to Dade imale interes odradit pa nisu pustili Ludensovci????mukla me spopadne.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 29/08/2011 : 13:49:21
|
pregledao sam brzinski svoj primjerak, nisam primijetio valove koje pominjete. Ne znam zasto vam smeta debeli papir, po meni je to dodatni plus. Nisam neki papirolog, ali s ovom vrstom papira izdanje izgleda jos mocnije. Jasno da bi bilo bolje da je umjesto po tri c/b naslovnice od svake epizode barem jedna u boji, ali budimo realni, cesto u zadnje vrijeme kukamo kako se Ferrijeve naslovnice upropascavaju amaterskim kolorisanjem(posljednji slucaj aktuelni italjanski alamanah).
Da se ne zaboravi - urednik ovog izdanja je Zole, veliki fan i nekrunisani Dr.Zagorolog, jedan od nas i isto tako clan naseg foruma. Mislim da je steta sto se ne oglasi barem jednom i objasni zasto su napravljeni neki potezi, bilo kada se radi samo o c/b naslovnicama u tri primjerka ili zasto bas ovaj papir.
U svakom slucaju ja dajem prednost Ludensovom izdanju u odnosu na ono od VC. Imali smo nedavno topik koje je izdanje bolje i, nazalost, sve se svelo na regionalno/nacionalno prepucavanje, ljudi su glasali za "svoje" izdanje. Ukoliko me sjecanje ne vara, od svih Srba jedino ja i dr.Bruce Springsteen dali smo prednost Ludensu. http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40033&SearchTerms=kolekcionarski,zagor |
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 29/08/2011 : 14:30:17
|
Bez ljutnje King već sam rekao da ova dva izdanja ne zaslužuju da se porede. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 29/08/2011 : 14:55:10
|
quote: Originally posted by teller možete me označiti za Libellusovca ali kod Libellusa i Fibre(i nekih drugih) vidi se da to rade ljudi koje razumiju strip i kolekcionare i znaju što ti žele...a to je najmanje izbor mat i sijajnih korica, važna je forma... Eh, kad se setih da je bilo govora da so to Dade imale interes odradit pa nisu pustili Ludensovci????mukla me spopadne.
Cista istina. I mene isto tako muka spopadne. Kakva ironija: imamo skoro svakog Bonelijevog junaka u vrhunskim izdanjima (Tex, Mr. No, Martin, Nathan, Ken Parker, itd) od Libellusa i Fibre, ali onog najpopularnijeg, njega dobijamo u NAJGOREM MOGUCEM TVRDO KORICENOM izdanju... kako se ovo uopste moglo desiti...? Mislim, da je jedan od nas pedesetoro ovdje sa foruma dobio obavezu da objavi ovo izdanje kako treba, svi bi ga bolje uradili od ovog izdanja kojeg smo u stvari dobili
   |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
djukak
Senior Member

2981 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 29/08/2011 : 15:25:32
|
Pa nemojte više kupovati i gotovo. Očekujte da možda Libellus počne da ga izdaje po astronomskim cenama i rešen problem. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
Edited by - djukak on 29/08/2011 15:26:48 |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19597 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 30/08/2011 : 09:19:49
|
Libellus bi to možda odradio za 5 evra skuplje ali bi bilo bar 30%bolje odrađeno,tu je sva istina... A kolekcionari nisu klinci od 10 godina več manje-više financijski solidno pokriveni fanovi pa jim 5 ili 10 evra više nebi puno značilo kad bi znali da su dobili nešto kvalitetno...da se razumemo...NIJE KATASTROFA TO IZDANJE ALI NIJE ONO ŠTO SMO OČEKIVALI SUDEĆI PO SVIM NAJAVAMA...možda smo očekivali previše pa je to razlog tog malog razočarenja...a možda smo se prejeli Zagora samo? ps...svaka čast Zoletu, ali ako je tako veliki fan i Zagorolog zar nije mogao pripremiti neki tekstualni uvodnik, iako sve znamo dobili bi osiječaj bar da je Ludensu stalo do svakog kupca....ovo izgleda tako: dobili ste i šutite i kupujte jer je to Zagor...možda bi i to bila istina da nema alternative i konkurencije, baš zato trebalo se više potrudit da se ta nadmaši....ovom knjigom se Zagora od VČ nije nadmašilo, čak izplalo skromnije.... to je bar moje mišljenje, a nanj imam (valjda)pravo... a za djuraka, nema Libellus astronomske cijene, ljudi samo svoj odličan rad i izdanja odlično naplačuju...meni je to ok... a kome je preskupo?...jebi ga...ne mogu svi vozili nov audi,netko mora i golf dvojku. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 30/08/2011 : 10:03:03
|
quote: Originally posted by legaz
Bez ljutnje King već sam rekao da ova dva izdanja ne zaslužuju da se porede.
u pravu si potpuno vč je kastastrofa a ludens blaga katastrofa   |
 |
|
Boris
New Member

Slovakia
193 Posts
Member since 04/12/2001 |
Posted - 30/08/2011 : 10:13:21
|
Eto, konačno sam pre dve nedelje kupio ovo izdanje u Darkwood-u.
Potpisujem sve što je rekao teller !
Kupujem Zagora od 1980 godine, znači negde od epizode ZS "Noć demona", posle sam nastavio sa SD i LU i uvek se nadao nekom lepom izdanju koje će dobiti ono magično slovo "kolekcionarski". Nije se desilo 
Perfektno izdanje bi za mene bilo: - original italijanska numeracija i broj stranica na priču. - popravljene kolor naslovnice i crtež iz Tutto izdanja. - dimenzije izdanja kao original - papir kao original
Kada je SD počela sa Extra serijom, odmah su zaj...li jer su kao broj jedan stavili Zagor priča, pa brljanje sa brojem stranica, postavljanje novih naslovnica i tako se izgubilo nekoliko brojeva u poredjenju sa original numeracijom. Al sve je to mogao da popravi LU kad je preuzeo Zagor Extra (broj 76 Zarobljenik). U to vreme se već stiglo do epizoda koje imaju samo 98 stranica, znači trebao je da stavi original numeraciju a da naknadno reizda ono od SD. Tako bi smo danas imali LU izdanje gde kad kažeš Zagor LU Extra broj 182 "Vječna magija", onda bi to bilo IT "Magia senza tempo" broj 182. Bilo bi super za praćenje i uporedivanje. A LU redovna je isto trebalo uzeti original numeraciju. Tako bi jednom poredali sve brojeve redovne i Extra i dobili bi jednu celinu 
Eh ti snovi ....  |
 |
|
emirem
Advanced Member

10866 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 30/08/2011 : 17:46:53
|
Znate sta.. Pokenjao se sebi u usta kad ne bi kupio za 500 kuna u boji Zagora kolekcionarskog od Libellusa,kao sto je Tex-a napravio... Kad bi ga bilo! Da bude kako treba,ne bi zalio novaca,ali bi se zlatio na polici kako spada.. Cudi me sto se ne sjete otkupiti,znam da se vec pisalo o tome,ali zar se isto pravo za stampu daje samo jednoj izdavackoj kuci,ne moze nitko kupiti "ekskluzivna " prava na printing! Tko hoce dati lovu za prava stampanja taj i dobije ak ima lovu... Libellus radi ono sto hoce kolekcionari,a i dokaz im je sto su skoro sve rasprodali,a ovi se po ljetnoj remitendi jos vucu...bez uvrede onim koji su slabijeg imovinskog statusa nisam ni ja milioner ali sam ekonomican... 500 kuna za KIZLIB ( Kolekcionarsko izdanje Zagora Libellus) bih stavio ali brate mili onda bi bio miran...a i mnogi drugi koji nisu od onih "daj sto das ipak je Zagor!" |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Posted - 30/08/2011 : 18:00:35
|
Ja ipak nisam od onih koji bi dao 500 kuna za KIZ od Libellusa, ne zato što ne bi bilo perfektno odrađeno, u što uopće ne sumnjam, već zato što realno ipak nemam te pare za jedan strip, pa bio to i tako pefektan strip mog omiljenog junaka... U tom slučaju bi ipak prevladalo mišljenje da mi to ne treba, jer imam sve epizode Zagora extra, hrpetinu ZS i tako, jebiga... |
 |
|
emirem
Advanced Member

10866 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 30/08/2011 : 18:04:37
|
quote: Originally posted by velka031
Ja ipak nisam od onih koji bi dao 500 kuna za KIZ od Libellusa, ne zato što ne bi bilo perfektno odrađeno, u što uopće ne sumnjam,imam sve epizode Zagora extra, hrpetinu ZS
Ma to je otprilike cijena,koliko ono Tex u boji bio, 250 kuna tako nesto? Neka je Zagor za 300 opet se isplati imati TO nesto.. Imam i ja sve od SD i LUD ali eto jos samo Liba i to je to! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Posted - 30/08/2011 : 22:06:57
|
quote: Originally posted by emirem
quote: Originally posted by velka031
Ja ipak nisam od onih koji bi dao 500 kuna za KIZ od Libellusa, ne zato što ne bi bilo perfektno odrađeno, u što uopće ne sumnjam,imam sve epizode Zagora extra, hrpetinu ZS
Ma to je otprilike cijena,koliko ono Tex u boji bio, 250 kuna tako nesto? Neka je Zagor za 300 opet se isplati imati TO nesto.. Imam i ja sve od SD i LUD ali eto jos samo Liba i to je to!
Daleko od toga da ja ne želim takav strip, ehhhh  |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Posted - 30/08/2011 : 22:26:28
|
quote: Originally posted by emirem
Cudi me sto se ne sjete otkupiti
Bilo je vec dosta price o ovome. Htjeli su, Ludens nije dao. |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 30/08/2011 : 22:45:40
|
Neće biti ništa od Zagora u boji, jer to ne postoji!
Odnosnom postoji dio u izdanju Mercuryja, ne znam do kojega broja su došli i izlazi li to još. Uglavnom, mislim je bojanje jedne epizode, a da se to napravi kvalitetno, ogroman posao, koji zahtjeva više sati rada i dosta košta. Što bi radi malih naklada na našim prostorima i uz sve druge troškove koje imaju naši izdavači bilo teško za izvesti.
Jedina prava šansa za Zagora u boji je da se toga prime u Bonelliju sad kad su završili Texa, pa da jednoga dana možda to netko objavi i kod nas. Ali ne vjerujem u taj scenarij... |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 30/08/2011 : 23:54:16
|
Da. I zamisli da zaposliš kvalitetnog crtača koji će jedan broj odraditi za mjesec dana za nekih 1000-1500€. Em je sporo em skupo.
|
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 31/08/2011 : 00:02:22
|
mogu samo reci da je ovo dizajnersko smece. Naslovnica je dizajnirana za 3 min u photoshopu. Ovo je dno dna dizajna. Takodjer to je i poslovni antipotez godine.
Da ja stancam Zagora stancao bih ga s naslovnicama u boji. Ne zato sto mislim da trebaju biti u boji nego zato sto ljudi to zele. Ponekad treba malo bolje razumjeti trziste. Da me je netko pitao je li moguce fulati sa Zagorom rekao bih mu da nije. Sada vidim da debelo je.
Nisam citao nikakvog Bonellija godinama (dobrih 5 godina) ali sam cak u jednom trenutku slabosti mislio kupiti ovo izdanje (rasprodao sam svoju kolekciju Zagora extra). Cim sam ga vidio rekao sam jedno veliko NE. |
Edited by - darth-vader on 31/08/2011 00:05:08 |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:01:55
|
quote: Originally posted by darth-vader
mogu samo reci da je ovo dizajnersko smece. Naslovnica je dizajnirana za 3 min u photoshopu. Ovo je dno dna dizajna. Takodjer to je i poslovni antipotez godine.
Da ja stancam Zagora stancao bih ga s naslovnicama u boji. Ne zato sto mislim da trebaju biti u boji nego zato sto ljudi to zele. Ponekad treba malo bolje razumjeti trziste. Da me je netko pitao je li moguce fulati sa Zagorom rekao bih mu da nije. Sada vidim da debelo je.
Nisam citao nikakvog Bonellija godinama (dobrih 5 godina) ali sam cak u jednom trenutku slabosti mislio kupiti ovo izdanje (rasprodao sam svoju kolekciju Zagora extra). Cim sam ga vidio rekao sam jedno veliko NE.
Slažem se sa svime, jedino što ja ne mogu reći NE  |
 |
|
pwild
New Member

120 Posts
Member since 11/09/2011 |
Posted - 11/09/2011 : 23:30:40
|
Pozdrav,
mene zanima gdje mogu kupiti ovu knjigu. ako ne izlazi na kiosku, gdje onda izlazi?
vidio sam da ima za kupiti na stripovi.hr ali koliko mi se čini to je kao neki antikvarijat.
ja bih htio novu novcatu.
btw, ima li ikakav inside info hoće li cijena i dalje biti 150 kn ili će možda biti jeftinije. hoće li biti neke promjene u odnosu na prvu knjigu ( npr naslovnice u boji ). postoji li mogućnost da to izdanje opstane preko 20 godina?
i planiraju li se možda kakva reizdanja specijala i chico specijala tj hoće li se oni ikako uklopiti u ovu biblioteku. što će se desiti sa jubilarnim brojevima 100,200,300,... hoće li biti izdani u boji u ovoj biblioteci ili će ih se samo ignorirati? |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Posted - 12/09/2011 : 00:07:11
|
quote: Originally posted by pwild
Pozdrav,
mene zanima gdje mogu kupiti ovu knjigu. ako ne izlazi na kiosku, gdje onda izlazi?
vidio sam da ima za kupiti na stripovi.hr ali koliko mi se čini to je kao neki antikvarijat.
ja bih htio novu novcatu.
btw, ima li ikakav inside info hoće li cijena i dalje biti 150 kn ili će možda biti jeftinije. hoće li biti neke promjene u odnosu na prvu knjigu ( npr naslovnice u boji ). postoji li mogućnost da to izdanje opstane preko 20 godina?
i planiraju li se možda kakva reizdanja specijala i chico specijala tj hoće li se oni ikako uklopiti u ovu biblioteku. što će se desiti sa jubilarnim brojevima 100,200,300,... hoće li biti izdani u boji u ovoj biblioteci ili će ih se samo ignorirati?
Možeš ju kupiti u Stripovi na kvadrat u Zagrebu ili u Đakovu (striparnica Babilon), naprimjer...  |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 12/09/2011 : 00:18:03
|
quote: Originally posted by legaz
Bez ljutnje King već sam rekao da ova dva izdanja ne zaslužuju da se porede.
bas suprotno. oba jednako loša.
king, papir ti ne smeta? pa kruci je od maloga kad prvi put vidi picu. naprosto se ne da listati, moras ga preslagivati. ni uvez nije vrhunski: otvori malo knjigu, pa pogledaj konac. a o vc-u je sve davno receno. samo zadrti sljepac to moze zvati kolekcionarskim izdanjem. no bas su se nasli. da ih spojis u jedno, opet ne bi valjalo.
zagor uistinu nema luksuzno kolekc. izdanje. e sad, druga je prica je li to neka steta. ali bilo bi lijepo vidjeti 20ak prica u vrhunskoj obradi. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Topic  |
|