Author |
Topic  |
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 12/09/2011 : 00:24:55
|
@pwild: A word to the wise, my friend: ovo ne uzimaj. Grozota je od dizajna, od debljine, od cijene, crno bijelih naslovnica, itd. Save your money, and kupi nesto kvalitetnije, kao toalet papir, alkohol, cigare, bilo sta, ali ne ovo. Izdanje je kompletan promasaj. Ja jesam uzeo prvu knjigu, ali sigurno necu i drugu: pa nisam bas toliki idiot. Nadam se da ce i drugi Zagi fanovi isto tako da odustanu od ovog izdanja, pa neka se mozda ugasi, i onda neka ga nego drugi izda u boljem izdanju (khm, Libellus, citate li vi ovo?). Zao mi je ako ovo vrijedja fanove ovog izdanja, ali samo jos jedna zadnja rijec za Ludens: sto se tice ovog izdanja, you boys really fucked up. :) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 12/09/2011 : 08:47:33
|
Acestroke slazem se delimicno sa tobom,ovo izdanje nisam video ali sam strasno razocaran u Veseli Cetvrtak. Ali ipak treba im pruziti sansu,mozda druga,treca knjiga budu bolje pa i prvu ponovo izdaju bolje. Ipak samo jedna kuca kvalitetno radi luksuznija izdanja a to je Libellus i u stvari Fibra.Oni su provereni a od ostalih ne treba ocekivati nesto extra. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
 |
|
hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 12/09/2011 : 09:18:17
|
quote: Originally posted by acestroke
@pwild: A word to the wise, my friend: ovo ne uzimaj. Grozota je od dizajna, od debljine, od cijene, crno bijelih naslovnica, itd. Save your money, and kupi nesto kvalitetnije, kao toalet papir, alkohol, cigare, bilo sta, ali ne ovo. Izdanje je kompletan promasaj. Ja jesam uzeo prvu knjigu, ali sigurno necu i drugu: pa nisam bas toliki idiot. Nadam se da ce i drugi Zagi fanovi isto tako da odustanu od ovog izdanja, pa neka se mozda ugasi, i onda neka ga nego drugi izda u boljem izdanju (khm, Libellus, citate li vi ovo?). Zao mi je ako ovo vrijedja fanove ovog izdanja, ali samo jos jedna zadnja rijec za Ludens: sto se tice ovog izdanja, you boys really fucked up. :)
Upravo tako! Bolje da je taj odštampano nešto o jednom momku iz Manausa... |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/09/2011 : 12:53:21
|
quote: Originally posted by pwild
ima li ikakav inside info hoće li cijena i dalje biti 150 kn ili će možda biti jeftinije.
Jeftinije nece sigurno biti. nema logike.
hoće li biti neke promjene u odnosu na prvu knjigu ( npr naslovnice u boji ).
Naravno da nece sada sarati iz broja u broj. Naslovnice u boji sigurno nece biti u ovom izdanju.
postoji li mogućnost da to izdanje opstane preko 20 godina?
Naravno da postoji.
i planiraju li se možda kakva reizdanja specijala i chico specijala tj hoće li se oni ikako uklopiti u ovu biblioteku.
Sanse su ravne nuli da specijalna izdanja zavrse u ovoj ediciji. Ideja je naravno genijalna, ali...
što će se desiti sa jubilarnim brojevima 100,200,300,... hoće li biti izdani u boji u ovoj biblioteci ili će ih se samo ignorirati?
Vidi nesto, unutar izdanja naslovnice su crno-bijele, sasvim je logicno onda da jubilarci nece biti u boji. To nije neka velika steta, s obzirom na kolorisanje tog perioda moze se slobodno reci da te epizode bolje izgledaju u crno-bijeloj verziji. Osim toga sve jubilarce imamo vec u boji u specijalima. |
 |
|
pwild
New Member

120 Posts
Member since 11/09/2011 |
Posted - 12/09/2011 : 20:49:52
|
kad sam već tu da pitam zna li netko...
planira li ludens sve chico i zagor specijale i maxi zagore izdati u tvrdim koricama ili su već izdani.
na stripoviNaKvadrat nema sve u tvrdim koricama pa sam pretpostavio da ta izdanja trenutno ne postoje i da nisu nikada postojala. jesam li u pravu? |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 12/09/2011 : 21:01:58
|
kad sam već tu da pitam zna li netko...
planira li ludens sve chico i zagor specijale i maxi zagore izdati u tvrdim koricama ili su već izdani.
na stripoviNaKvadrat nema sve u tvrdim koricama pa sam pretpostavio da ta izdanja trenutno ne postoje i da nisu nikada postojala. jesam li u pravu?
Vec su izdani. Siguran sam da SNK ima skoro sve Chico specijalce u HC, ali sto se tice Zagor Maxi, mislim da su prva tri broja u HC rasrpodana, mozda pokusaj da vidis sta ima na aukcijama.
Ista stvar je sa Zagor specijalima; broj 1 nikad nije ni postojao u HC, ali ostali rani brojevi su sigurno rasrpodani, aukcije su ti najbolja sansa, iako SNK ima dosta toga jos u HC, samo nema vise prvih 4 ili 5 brojeva. |
 |
|
pwild
New Member

120 Posts
Member since 11/09/2011 |
Posted - 13/09/2011 : 20:52:42
|
moram izraziti zadovoljstvo ludensovom knjigom. definitivno ću kupiti i drugu. u odnosu na sd extra ništa nije izbačeno. sve je na svojem mjestu.
i puno mi se više sviđa pozicija oblačića u originalu nego u tutto seriji jer uspoređujući sa sdextra vidio sam da na puno mjesta u extri pozicija oblačića je promijenjena tako da pokriva dobar dio crteža koji je prisutan u originalu.
istina da ima grešaka kao npr nedostajanje zagorovog znaka na majici u nekoliko scena, ali te greške su prisutne i u originalu i kao takve mi ne smetaju.
sviđaju mi se i original crno bijeli crteži naslovnica, jedina zamjerka su mi greyscale naslovnice, njih su mogli staviti u boji. to mi je jedini minus.
istina da knjiga nije najugodnija za čitanje zbog svoje težine i debelih stranica, ali budući da se radi o kolekcionarskom izdanju takvo i treba biti jer će puno više vremena provesti na polici nego u rukama. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 14/09/2011 : 13:26:32
|
moram izraziti zadovoljstvo ludensovom knjigom. definitivno ću kupiti i drugu. u odnosu na sd extra ništa nije izbačeno. sve je na svojem mjestu.
i puno mi se više sviđa pozicija oblačića u originalu nego u tutto seriji jer uspoređujući sa sdextra vidio sam da na puno mjesta u extri pozicija oblačića je promijenjena tako da pokriva dobar dio crteža koji je prisutan u originalu.
istina da ima grešaka kao npr nedostajanje zagorovog znaka na majici u nekoliko scena, ali te greške su prisutne i u originalu i kao takve mi ne smetaju.
sviđaju mi se i original crno bijeli crteži naslovnica, jedina zamjerka su mi greyscale naslovnice, njih su mogli staviti u boji. to mi je jedini minus.
istina da knjiga nije najugodnija za čitanje zbog svoje težine i debelih stranica, ali budući da se radi o kolekcionarskom izdanju takvo i treba biti jer će puno više vremena provesti na polici nego u rukama.
Drago mi je da je netko i zadovoljan  |
 |
|
gjuro76
New Member

Croatia
135 Posts
Member since 14/09/2011 |
Posted - 14/09/2011 : 13:39:34
|
istina da knjiga nije najugodnija za čitanje zbog svoje težine i debelih stranica, ali budući da se radi o kolekcionarskom izdanju takvo i treba biti jer će puno više vremena provesti na polici nego u rukama.
Ovo sve potpisujem, jos samo da je dana neka uvodna priča o Zagoru za ovo kolekcionarsko izdanje, kao sto je kod Kapetana Mikija i to bi bilo to.
Za mene koji sam, vjerujem, (po godinama) malo stariji korisnik ovog foruma, Zagor je povratak u djetinjstvo i da nije bio članak o Zagoru u Jutarnjem, sigurno ne bih znao za ovu knjigu, a sad L ili VČ ili bilo koje druge priče u stilu "moj tata je veći od tvog" meni kao običnom konzumentu su nebitne, samo me vodi misao da kupim knjigu 2 kad izađe (nadam se uskoro). |
Edited by - gjuro76 on 14/09/2011 13:45:39 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
emirem
Advanced Member

10866 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 14/09/2011 : 19:29:56
|
quote: Originally posted by acestroke
(khm, Libellus, citate li vi ovo?). jos jedna zadnja rijec za Ludens: sto se tice ovog izdanja, you boys really fucked up. :)
Nadam se da Liba cita ! Kupujem ludens i dalje ,ali podbacili su za Zagorov 50 rotjkas,nije dobio izdanje koje ga zasluzuje kako mu i prilici,kralju Darkwooda!
It's really screwed! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19598 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/09/2011 : 08:20:25
|
...ču opet idijot kupiti tog Zagora...to znam...gledao sam ovog tjedna Veseli Zagora knjige i skoro uzeo par prvih brojeva kad ono kod prve i druge knjige za koji cm preširok hrbat za sadržaj knjiga, stripovi ukoso me ne zanimaju, ako poprave te prve knjige možda i uzmem ovako....šipak(Tamara Pliško prevod)...zadnje knjige Veselog so daleko bolje i takva kakve bi trebale i biti....možda se i Ludens još popravi(dajte pobogu manje krut papir unutra, ne trebamo Zagora na pergamentu)i Veseli je napravio poboljšanja, zašto nebi Ludens? ja se još dvoumim, sačekam ako Veseli ponovi prve knjige i što napravi Ludens u nastavku...a da ču jedno od tih izdanja uzimat, jasno je....pa Zagor je to, a od njega moram imati apsolutno (skoro)sve...i žalostno da taj legendarni junak nije dobio(zasada) kolekcionarsko izdanje koje zaslužuje...bar kod nas.... ima ga u USE a kod nas....sve sami Baltazari sa svojim eksperimentima. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 17/09/2011 : 13:54:48
|
Pa Veseli je vec radio reprint prve cetiri knjige kod kojih su popravili nedostatke razlicite visine knjiga... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
Edited by - kandraks on 17/09/2011 13:55:08 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19598 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/09/2011 : 14:35:47
|
hmmm....gledao sam prve dvije knjige Veselog kod Bucha i nije me zasmetala visina knjiga več debelina...hrbat je bio bar cm širi od potrebnog za broj stranica,tj.knjiga je po debelini bila ukoso,moguće da to Buch prodaje staru seriju i da bi trebao potražit onu ponovljenu,,u svakom slučaju nove knjige su mi izgledale odlično,papir taman kakav mora bit,otisak isto,Laurenti nije tako loš da ga nebi probavio...u svakom slučaju kad idući put idem kod Bucha potražit ču reprint prvih knjiga i ako ga ima uzimam...oliko sam vidio sve su još nabavljive,bar kod Buchiča. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Posted - 18/09/2011 : 23:03:52
|
quote: Originally posted by globinjo
sredinom desetog...
Hvala... Jebiga, ja idem u ovaj "projekt", prezagrižen sam, ne mogu si pomoći... A da sam sretan kako je ovo odrađeno - nisam... |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 19/09/2011 : 00:00:40
|
quote: Originally posted by teller
hmmm....gledao sam prve dvije knjige Veselog kod Bucha i nije me zasmetala visina knjiga več debelina...hrbat je bio bar cm širi od potrebnog za broj stranica,tj.knjiga je po debelini bila ukoso,moguće da to Buch prodaje staru seriju i da bi trebao potražit onu ponovljenu,,u svakom slučaju nove knjige su mi izgledale odlično,papir taman kakav mora bit,otisak isto,Laurenti nije tako loš da ga nebi probavio...u svakom slučaju kad idući put idem kod Bucha potražit ču reprint prvih knjiga i ako ga ima uzimam...oliko sam vidio sve su još nabavljive,bar kod Buchiča.
Stara serija, reprinti su odlicni Veruj kolegi rendzeru |
 |
|
Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 19/09/2011 : 02:40:14
|
quote: Originally posted by Snake Plissken
Jep, ja uzeh reprint prve pre neki mesec, nema greske.
Nisam video Ludensovo izdanje i necu da ga komentarisem, osim onog sto se zna na osnovu napisanog - nema naslovnica u boji. Meni je to dovoljno.
VC je uradio odlican reprint i prilicno je odmako. Osim hrbata (za koji me licno zabole), ostalo je odlicno i nema premisljanja, barem kod mene. Ima naslovne u boji, bonus striscia pozadi, naslovnice iz ZS/LMS i Laurentija (koji je takodje gratis, pa kom se svidja ok, kom ne - ima unutra originalne).
Sve u svemu, na osnovu onog sto mogu da procitam na forumima - VC izdanje je daleko najbolje uprkos nekim sitnim manama (najkrupnije su ispravljene u reprintu - vece korice od knjiznog dela, razlika u visini prva dva broja, nedostatak nekih slova). Sad je sve ok, nista nije izbaceno, sve ide hronoloski, crtez je iz tutto (ispravljen). Nije mi bas najjasnije sta je Ludens planirao s ovakvim izdanjem, al' dobro. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/09/2011 : 15:38:04
|
Ali ne! Ovo izdanje je opet sa svoje strane originalno, reprint originalnog izdanja s CB naslovnicama, a VC je korigirano tutto izdanje. Ako si pravi ZAgor fan i kolekcionar, i ne čitaš nego stavljaš na policu, moraš kupiti i VC i Ludens. Sasvim jednostavno. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 19/09/2011 : 16:00:06
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ali ne! Ovo izdanje je opet sa svoje strane originalno, reprint originalnog izdanja s CB naslovnicama, a VC je korigirano tutto izdanje. Ako si pravi ZAgor fan i kolekcionar, i ne čitaš nego stavljaš na policu, moraš kupiti i VC i Ludens. Sasvim jednostavno.
Pa naravno, sta ce kome krov nad glavom, hrana, placanje racuna... samo nek se ima Zagora u najskupljim mogucim izdanjima, a za ostalo ce se bog pobrinut, je'l tako?
   |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 20/09/2011 : 00:21:44
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by Snake Plissken
Jep, ja uzeh reprint prve pre neki mesec, nema greske.
Nisam video Ludensovo izdanje i necu da ga komentarisem, osim onog sto se zna na osnovu napisanog - nema naslovnica u boji. Meni je to dovoljno.
VC je uradio odlican reprint i prilicno je odmako. Osim hrbata (za koji me licno zabole), ostalo je odlicno i nema premisljanja, barem kod mene. Ima naslovne u boji, bonus striscia pozadi, naslovnice iz ZS/LMS i Laurentija (koji je takodje gratis, pa kom se svidja ok, kom ne - ima unutra originalne).
Sve u svemu, na osnovu onog sto mogu da procitam na forumima - VC izdanje je daleko najbolje uprkos nekim sitnim manama (najkrupnije su ispravljene u reprintu - vece korice od knjiznog dela, razlika u visini prva dva broja, nedostatak nekih slova). Sad je sve ok, nista nije izbaceno, sve ide hronoloski, crtez je iz tutto (ispravljen). Nije mi bas najjasnije sta je Ludens planirao s ovakvim izdanjem, al' dobro.
jebala te boja    kad naliješ glavu,jel si pijan u boji ili    |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
Topic  |
|