Author |
Topic  |
manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 10/06/2011 : 09:56:34
|
quote: Originally posted by emirem
I ja se slazem,dosta smo nadrobili o hrbatu! Haugh!
U pravu su! Sad bi mogli malo o zadnjoj korici i predlistu. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 10/06/2011 : 10:07:17
|
meni se predlist ne dopada...zašto pobogu moraju i da ga stavljaju u stripove...ne dopada se mi ni zadnja korica, samo zato jer je ZADNJA! Baš su šašavi ti Ludenovci! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
1Euro
Advanced Member

12608 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 10/06/2011 : 10:24:11
|
veliko razočaranje..... ja sam mislio kako če ovaj KI iči u boji,....tako bi bar dobili nešto novo, nešto što do sada nije bilo (osim onih redkih specialaca u boji,...) a u biti ide za opet neki reprint, ovog puta čak i naslovnice neče biti u boji (WTF!!??)....izgleda kao neko ubrzano izdanje pa još nisu stigli obojati naslovnice ili šta? Lijepo što če iči od početka, ali ko če čitati ove početne priče,....Kada se samo sjetim onog Ksanoksena (ili kako se zvao onaj poglavica Delawara) sa onim plaštem (hahahaha) kao superman wanabe, dođe mi da se rasplačem,.....pa ove prve priče su totalno bezveze..... Drugi problem je što ne ide na kioske,....to če dosta ljudi "oneraspoložiti" bit če zanimljivo vidjeti da li ima 800 pravih Zagorovih fana koji če to kupovati,....imam utisak kako ovo neče izgurati do kraja......i ako izgura, tko če dočekati,....4-6 knjiga na godinu,.....a pojavilo se baš u vrijeme kada če se pojaviti Kapetan Miki, Priče sa divljeg zapada,...tko če moči sve to pratiti (i kupovati....) i na kraju zar je stvarno potrebno imati i ne znam koliki reprint jednog te istog Zagora,...umjesto da se izda Karabina Slim, Tim i Dasti, Džudas, Svemirski Patroldžija (e tu se zezam haha), Plave Bluze (kiosk izdanje!), neobjavljene priče KITA TELERA!!!!!!,..... |
 |
|
Dirk23
Starting Member

52 Posts
Member since 25/02/2011 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 10/06/2011 : 11:27:23
|
quote: Originally posted by feka82
quote: Originally posted by Dirk23
Di ce se to moci nabaviti?
u svim bolje opremljenim striparnicama 
znaci samo u onima sa klimom  |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 10/06/2011 : 12:20:58
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by feka82
quote: Originally posted by Dirk23
Di ce se to moci nabaviti?
u svim bolje opremljenim striparnicama 
znaci samo u onima sa klimom 
i atraktivnim hostesama , ne moze svako zagora drzati u ruci   |
feka |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 10/06/2011 : 13:12:22
|
quote: Originally posted by teller
ja ipak mislim da i te plave zrake imaju neki smisao, tj, da je to samo dio jedne slike koju čemo dobiti kad se sakupi više tih knjiga, nemam ideju koju bi naslovnicu mogli dobiti ali možda je neka specijal nacrtana od strane Ferrija za to izdanje....
Naslovnica nije 100%, jedino sto je moguce da je neka slika koja je preradjena u photoshopu. Ukoliko je to samo ukras, i ako sve knjige budu imale isti hrbat, onda ce mi biti pomalo cudno zasto se odlucio za taj potez, jer ce bas cudno sa tim zrakama na policama da izgledaju. Da vidimo sta globinjo kaze |
 |
|
jimy1968
New Member

.gif)
USA
124 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 10/06/2011 : 17:51:12
|
a ja se glupo nadao necemu kao Editoriale Mercury    ...very unhappy,pa ovo novo KI ne izgleda lose ali ako nije bolje od KIVC zasto bih ga kupio,jedini razlog bi bio originalne crno bijele naslovnice ali opet ne verujem da cu to kupiti samo zbog toga |
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 10/06/2011 : 18:09:21
|
quote: Originally posted by 1Euro
veliko razočaranje..... ja sam mislio kako če ovaj KI iči u boji,....tako bi bar dobili nešto novo, nešto što do sada nije bilo (osim onih redkih specialaca u boji,...) a u biti ide za opet neki reprint, ovog puta čak i naslovnice neče biti u boji (WTF!!??)....izgleda kao neko ubrzano izdanje pa još nisu stigli obojati naslovnice ili šta?
quote: Originally posted by jimy1968
a ja se glupo nadao necemu kao Editoriale Mercury    ...very unhappy,jedini razlog bi bio originalne crno bijele naslovnice ali opet ne verujem da cu to kupiti samo zbog toga
Eh,Mercury,slazem se ,ali ipak kupujem!
 He-he i ovaj clan misli kao ja!! Hvala na potpori!   |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 10/06/2011 18:12:38 |
 |
|
Attila77
Average Member

.gif)
USA
891 Posts
Member since 08/05/2005 |
Posted - 10/06/2011 : 19:30:44
|
a ja se glupo nadao necemu kao Editoriale Mercury    ...very unhappy,pa ovo novo KI ne izgleda lose ali ako nije bolje od KIVC zasto bih ga kupio,jedini razlog bi bio originalne crno bijele naslovnice ali opet ne verujem da cu to kupiti samo zbog toga
Pa na osnovu onoga sto je globinjo rekao, skenovi stranica su sa originalnog, prvog broja ... sto znaci da ce ovo do sad biti najvernija stampa originalu. Izgleda da ce ovo biti jedino izdanje kod nas gde slike nisu izbledjene ili linije previse udebljane zbog loseg originalnog skena. Ja stvarno jedva cekam da vidim kvalitet stampe ovog izdanja. Nadam se da se necu razocarati.
Ako nekome ne smeta to sto ostale verzije ovih prvih brojeva kod nas nisu do sad bila pravilno stampana, onda stvarno nema razloga ovaj broj kupiti. Ima puno verzija ovih epizoda kod nas. |
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 10/06/2011 : 19:50:54
|
quote: Originally posted by Attila77
a ja se glupo nadao necemu kao Editoriale Mercury    ...very unhappy,pa ovo novo KI ne izgleda lose ali ako nije bolje od KIVC zasto bih ga kupio,jedini razlog bi bio originalne crno bijele naslovnice ali opet ne verujem da cu to kupiti samo zbog toga
Pa na osnovu onoga sto je globinjo rekao, skenovi stranica su sa originalnog, prvog broja ... sto znaci da ce ovo do sad biti najvernija stampa originalu. Izgleda da ce ovo biti jedino izdanje kod nas gde slike nisu izbledjene ili linije previse udebljane zbog loseg originalnog skena. Ja stvarno jedva cekam da vidim kvalitet stampe ovog izdanja. Nadam se da se necu razocarati.
Ako nekome ne smeta to sto ostale verzije ovih prvih brojeva kod nas nisu do sad bila pravilno stampana, onda stvarno nema razloga ovaj broj kupiti. Ima puno verzija ovih epizoda kod nas.
Pise strucnjak,ipak receno/napisano iz iskustva u radu sa stripom (direktnom!) ! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 10/06/2011 19:52:10 |
 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 11/06/2011 : 01:36:54
|
Šta ću, uzimam, al imamo vele izbora. Inaće, unatoč vidnim greškama (pogotovo šta nije tutto ispravljeno izdanje???) sve ću im oprostit ako ritam izlaženja bude kako triba. Mislim, nema smisla čekat 30 god da se dođe do broja 500, znaći minimalno 6 knjiga godišnje, velika želja 12 godišnje. Također da ne zajebu kronologiju u čemu su majstori, jer ako izađe samo jedan broj da nije kako triba onda sve u kurac ide.Tipa broj 100 ide u specijal il takvi njihov trik. Para će se nekako nać za Zagora uvik, samo udri ritam. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1867 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 11/06/2011 : 01:51:04
|
danas sam u sn2 baš namjero malo prolistao jedan od zadnjih VČ kolekcionarca ( neki sa oko 400-tinjak stranica) i ne vidim baš šta točno fali tom izdanju. Dobro, ovo za hrbta doista je točno, ružno to izgleda, no unutra su sve stranice dobro otisnute ( koliko sam mogao vidjeti) zajedno sa tim naslovnicama u boji za kojima ovdje žalite. A i na kraju izdanja su još i sve naslovnice na okupu zajedno sa striska formatom. Ili ja nešto nisam vidio u tom izdanju ili su današnji kolekcionari zahtjevni.
tko želi naslovne u boji ima vč, a kome to baš i ne smeta, ima ovo izdanje. ( a i kao gratis u svakom dobijete ružni hrbat). Ja i dalje planiram uzeti ovo ludensovo zbog tih crnobijelih naslovnica.
još kad bi netko potvrdio da će u svakom broju biti jednak broj stranica, to bi osnažilo moju odluku za Ludens. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
hua
Average Member

Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
Posted - 11/06/2011 : 12:43:28
|
Meni se čini bolje dizajnirano od Veselog Četvrtka. 1. Nema logoa Ludensa ni na naslovnoj ni na hrbatu! 2. Nema crnog rama oko naslovne strane kao kod umrlice. 3. Nisu seckani brojevi, meni se to više sviđa, debljina stripa će biti konstantna: 4x128=5x96 približno 4. Lepo su ispisani naslovi epizoda da pročitaš šta je u stripu. 5. Sve u svemu nema suvišnih stvari na korici i to mi se sviđa.
Mane: 1. Nema naslovnih strana u boji, poželeo sam da vidim naslovne strane u boji kao kod originala sa svakim naslovom posebno dizajniranim kao kod redovnih brojeva Zagora u jedinstvenom fontu, a ne sa onim pravougaonikom tankim u kome piše naslov. 2. Zagor natpis je opet u nekom "fade" fazonu narandžaste boje. 3. Pretpostavljam svaka peta naslovna strana će biti na korici u boji i prosto će se osećati da nedostaju ostale kad poređaš knjige jednu pored ruge.
|
Edited by - hua on 11/06/2011 12:45:41 |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 11/06/2011 : 13:34:40
|
Kontao sam da je ovo izdanje u boji sa crno bijelim naslovnicama,pa sam pomislio da ce biti interesantno kao novina ali bi bilo zgodno da ima obe varijante naslovnica:crno bijele i kolor. Meni crno bijelo izdanje ne djeluje kao dobar potez s obzirom na 15 knjiga VC-a koje su vec izdate.Vjerovatno mnogi koji imaju ove knjige nece uzeti ovo izdanje. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Posted - 11/06/2011 : 14:07:32
|
Normalno je da večina koji uzimaju VČ izdanje neće uzimati Ludensovo ali će se ipak pronaći dovoljno ljudi koji će ga kupovati-ipak je to Zagor. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41109 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 11/06/2011 : 14:30:21
|
Font na rubu je uzas... Ti zraci i to, takodje... Najbolje bi bilo da je sve crno i da nema brige... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 11/06/2011 : 14:33:50
|
Ma planut će odma tih 800 kom,normalno. Nego, kako će se kasnije riješit ovo 4 u 1 po 96 stranica?ako se potrefe 2 priče po 300 stranica?šta,nastavak u idućem broju? biće tu još svašta. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
 |
|
giant
Average Member

Slovenia
925 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 11/06/2011 : 15:01:17
|
Ja ću verovatno uzimati. Nemam VČ-ovih kolekcionarskih Zagora, ali da imam bar jednu kolekciju tvrdokoričenih knjiga. Dizajn mi je dobar s možda malim zamjerkama, ali ovo izdanje ima više pozitivnih strani nego negativnih, pa je to presudilo da se odlučim za kupnju. I ja bih isto rado video bar 6 izdanja ljetno |
Invincible shield |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 11/06/2011 : 15:24:38
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Ma planut će odma tih 800 kom,normalno. Nego, kako će se kasnije riješit ovo 4 u 1 po 96 stranica?ako se potrefe 2 priče po 300 stranica?šta,nastavak u idućem broju? biće tu još svašta.
Zasto da ne sa nastavkom? To je razlog vise da se uzme slijedeca knjiga. Ovako kako je jaki napisao izgleda mi perfektno. U početku po 4 120 stranična broja a onda po 5 96 stranična broja.
Bolje tako nego kao VC izdavati knjige na 300 stranica.
 |
Edited by - King Warrior on 11/06/2011 15:25:49 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Posted - 11/06/2011 : 15:58:04
|
Nisam ja tako napisao zato što tako želim(upravo obrnuto-meni je bolje da se prekida sa završetkom priče tako da se ne nastavlja)nego šta sam tako čuo od Globinja. Znači ide se po talijanskom redoslijedu i priče se prekidaju gdje su prekinute i u originalu. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7969 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
Topic  |
|