forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 DARKWOOD: Lilit #01 - Znak Trnovca
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/06/2011 : 00:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Gea je meni odlicna zabava, dobar promjena poslije nekog nadahnutog stiva.
Fazoni su dobri, crtez ekstra. Ne treba svaki strip da ima neku visu pouku da bi bio dobar.
Literatura za tinjedzere koju bez probelma mozemo i mi odrasli da citamo.

Izgleda da je Lilith dosta ozbiljnije stivo, meni bi bilo draze da je nesto u pravcu Gee, ali dobro, komenatarisati mogu kada procitam.
Imam velika ocekivanja.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 22/06/2011 : 00:08:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Daleko bilo, nije mi bila namera. Preporuku sam dao zato zato što si, ako se ne varam, negde napisao da ti je Nausikaja dobra, a Gea nije daleko od nje.

Hm.

Nausicaa ima neki ozbiljniji ton, makar u dijalogu. Moguce da prevod izuzetno utice na moje shvatanje o ovom stripu. No dobro, procitacemo opet...svakako.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8019 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/06/2011 : 01:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu
Nausicaa ima neki ozbiljniji ton, makar u dijalogu.

A verovatno i nije jeftina politička propaganda koja vređa inteligenciju čitalaca.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/06/2011 : 07:37:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Nausicaa ima neki ozbiljniji ton, makar u dijalogu.

Ima manje humora, fakat, što ne utiče (odnosno, ne mora da utiče) na ozbiljnost tema kojima se strip bavi.

Nausikaja je, naravno, bezmalo savršena, Gea nije, ali u oba stripa imaš mlad i jak ženski lik koji prolazi ogromnu evoluciju od početka do kraja serijala, a kako se menje ona, menja se i ceo njen svet.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 22/06/2011 : 08:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Gea pocinje lose, medju prvih 6 epizoda imam tesko problematicne epizode (4, 6), neke poluzanimljive (1, 2), jednu nesto bolju (3) kao i jednu odlicnu (5). 7-12 mi opet predstavljaju eksploziju dobrog stripa, gde Luca savrseno vlada dinamikom stripa, na sjajan nacin predstavlja svoje (levicarsko) vidjenje sveta, svoje obrazovanje u pogledu religija, akcione scene napete, strip postaje nabijen (originalnim) antagonizmom, a humor je tu sasvim odgovarajuci i pomaze da se jos vise uziva u stripu.
Cenim da se kod Lilit tako nesto nece dostici.

Edited by - kasper on 22/06/2011 08:09:05
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 22/06/2011 : 20:37:04  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Kupio, procitao, odusevio se.
Darkwood jos jedanput pogadja u centar sa novim zenskim Boneli junakom, potencijalno najboljim do sada.
Zavodljiva ideja o vremenskom agentu, poznata jos od 'Terminatora', veoma uzbudljivo je obradjena u ovom stripu. Slicnost sa Geom je primetna u nacinu na koji smo uvedeni u radnju i mitologiju serijala -sam pocetak misije glavne junakinje prozet flesbekovima o njenom poreklu- medjutim, tu slicnosti izmedju 2 Enohove 'kceri' prestaju.
Prirode parazita Trnovca, njegovih agenata Korova (jedva da smo ih i videli a vec izazivaju jezu), kao i Likinog vodica Mrkog za sada su obavijene velom tajne, i sigurno da ce nam ih Enoh vrlo mudro i postupno razotkrivati kako serijal bude odmicao.
Prisutno je dosta etickih dilema: da li cilj zaista opravdava sredstvo? Da li je ubijanje nevinih ljudi u ime nekog cilja, pa cak i onog najuzvisenijeg - golog opstanka covecanstva opravdano? Lika ne uspeva da se pomiri sa time da su oni koje je primorana da ubije "mrtvi vec hiljadama godina". Pobogu, to bi se isto moglo govoriti i za ubijanje zarad "visih ciljeva" danas - sve kolateralne zrtve ce ionako umreti jednog dana i samim tim nisu bitni. Lika oseca da to nije u redu iako prihvata svoju zastrasujuce nezahvalnu mesijansku misiju.
Veliki plus je i pripovedanje o jednom bitnom dogadjaju istorije liseno mitologije i romantizma.
Sam crtez je odlican - scene osvajanja Troje, i surovosti ondasnjeg ratovanja su spektakularne.
Takodje, glavna pitanja (koja ce se verovatno postavljati do samog kraja serijala, iako se cini da je na njih mozda vec i odgovoreno) za nas koji jedva cekamo naredni broj su: hoce li ova tragicna junakinja uspeti da ispuni zadatak, i da li ce se vratiti roditeljima?
Prva epizoda nagovestava pricu epskih razmera, te stoga jedan bezobrazno imperativni must have za Lilit!

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

General Katana
New Member

206 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 24/06/2011 : 20:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Send General Katana a Private Message  Reply with Quote
LILIT je fenomenalan strip! Luca Enoch ROCKS!!!

There can be only one!
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 25/06/2011 : 22:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
voliim lilit!

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18881 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/08/2011 : 09:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ja sam je tek sada zavolio, kad sam pročitau previu,pa to je odlično...Uzimam prvom prilikom.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Ciko Strašni
New Member

Argentina
144 Posts

Member since 01/05/2011

Posted - 09/08/2011 : 11:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Ciko Strašni a Private Message  Reply with Quote
Lilit je fenomenalna! Čekam s nestrpljenjem drugi broj...

Najkracim putem do pobede po svaku cenu!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/08/2011 : 14:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Uzeo i ja primjerak Lilith, budući da sam Geu nekako zaobišao...
Uglavnom, potpisujem sve što gore rekao kolega morisson.

Izgrađuje se potpuno nova alternativna povijest, a i koliko vidim dosta se pazilo da doba bude autentično i da događaji i likovi odgovoraju u određenoj mjeri. Isprva mi je bilo čudno što se rabe malo drugačija imena, reko nisu li to možda srpske inačice koje nisam nikad čuo? No sve je razjasnio tekst pred kraj sveske...

Putovanje kroz vrijeme i alternativna povijest, i još je ženski lik, to mi savršeno odgovara. Iznenađen sam i žestinom radnje, kad većina moralnih principa i preispitivanje savjesti ne igra ulogu. A otvaraju se uistinu i mnoga pitanja... Enochov crtež, s druge strane još moram probaviti, treba se naviknuti na njega.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 11/08/2011 : 08:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Meni kao istori;aru gode ovakvi "pseudoistorijski" serijali,jedino mi je kao pripadniku "old school" stripa bilo malo teže da se naviknem na crtež koji dosta vuče i na stil mangi. Zabavan serijal je i "Gea",prožet specifičnim humorom i poigravanjem sa antičkom mitologijom,ali mi se "Lilith" ;ini kvalitetnija. Medjutim,za definitivan sud sačekajmo izdavanje još par brojeva...
Go to Top of Page

Ciko Strašni
New Member

Argentina
144 Posts

Member since 01/05/2011

Posted - 12/08/2011 : 17:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Ciko Strašni a Private Message  Reply with Quote
Pravedni,slažem se sa tobom u vezi "Lilit"...i meni se dopada.

Najkracim putem do pobede po svaku cenu!
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000