Author |
Topic  |
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts
Member since 18/07/2009 |
|
Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts
Member since 22/11/2007 |
Posted - 01/09/2011 : 21:24:00
|
quote: Originally posted by Poli
1. Danas zavrsio sa jedinicom. Bokte, vec dugo vremena nisam toliko uzivao u nekom stripu, izdanju opcenito da budem konkretniji. 
2. Posto sam vise laik sto se Konana tice (mislim da imam neke stare stvari iz ex-Yu), te kad sam vidio koliko tih izdanja ima pa malo toga se reprintovalo ovdje malo toga ondje, ...pa trazio informacije naokolo... stvarno sam se addictirao i kupujem dalje bez razmisljanja. 
3. Jos me nesto zanima - da li je tu greska u 1. poglavlju Hiborijanskog doba gdje stoji 10.000 godina BC (pre kataklizme), a onda u 2. poglavlju stoji oko 17.000-15.000 godina BC (poslije kataklizme)?
4.I naravno, sto brze drugi broj!! 
1. Drago mi je da ti se dopada 
2. U drugoj knjizi ti je popis gde je sta izlazilo u Americi, kao i kod nas. Sta od toga planiramo da objavimo, pa ces se pomocu toga nadam se snaci sa lakocom kako je i kojim redom objavljivano, sta su reprinti, gde su reprinti, koje su edicije... Moguce da sam na kraju negde i pogresio, jer to je bila agonija da se sve sto preglednije uradi, ali sam se trudio da sve bude na jednom mestu bas za one koje to zanima.
3. Tako je u originalnom izdanju. Logicno je da je umesto jedinice dvojka, ali kako za svaku izmenu trebaju odobrenja i kako ispada da i ono sto ne bi trebalo da bude problem, na kraju jeste problem, onda ostade tako.
4. Ceka se dizajn i onda stammparija. Nadam se sto pre, jer je knjiga spremna, a cak je i trojka pri kraju.
|
 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1681 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 01/09/2011 : 21:32:44
|
quote: Originally posted by Sloba
quote: Originally posted by Poli
1. Danas zavrsio sa jedinicom. Bokte, vec dugo vremena nisam toliko uzivao u nekom stripu, izdanju opcenito da budem konkretniji. 
2. Posto sam vise laik sto se Konana tice (mislim da imam neke stare stvari iz ex-Yu), te kad sam vidio koliko tih izdanja ima pa malo toga se reprintovalo ovdje malo toga ondje, ...pa trazio informacije naokolo... stvarno sam se addictirao i kupujem dalje bez razmisljanja. 
3. Jos me nesto zanima - da li je tu greska u 1. poglavlju Hiborijanskog doba gdje stoji 10.000 godina BC (pre kataklizme), a onda u 2. poglavlju stoji oko 17.000-15.000 godina BC (poslije kataklizme)?
4.I naravno, sto brze drugi broj!! 
1. Drago mi je da ti se dopada 
2. U drugoj knjizi ti je popis gde je sta izlazilo u Americi, kao i kod nas. Sta od toga planiramo da objavimo, pa ces se pomocu toga nadam se snaci sa lakocom kako je i kojim redom objavljivano, sta su reprinti, gde su reprinti, koje su edicije... Moguce da sam na kraju negde i pogresio, jer to je bila agonija da se sve sto preglednije uradi, ali sam se trudio da sve bude na jednom mestu bas za one koje to zanima.
3. Tako je u originalnom izdanju. Logicno je da je umesto jedinice dvojka, ali kako za svaku izmenu trebaju odobrenja i kako ispada da i ono sto ne bi trebalo da bude problem, na kraju jeste problem, onda ostade tako.
4. Ceka se dizajn i onda stammparija. Nadam se sto pre, jer je knjiga spremna, a cak je i trojka pri kraju.
Ovo pod 4 me pravo raduje - svaka čast na ovome (i drugim izdanjima). Darkvud se definitivno nametnuo kao jedan od vodećih strip izdavača na ovim prostorima. Razvaljujete u svakom smislu: dizajn, kvalitet papira, cijena, odabir stripova... |
Elvis has just left the building! |
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 01/09/2011 : 21:34:14
|
quote: Originally posted by Sekta Danima sam uživao i siguran sam da ću ovu ediciju redovno kupovati. Posebno mi se svidio uporedni indeks naših i USA izdanja. Stvarno je jako pregledan.
quote: Originally posted by alexts baš uživam čitajući ovu prvu knjigu
quote: Originally posted by Poli Bokte, vec dugo vremena nisam toliko uzivao u nekom stripu, izdanju opcenito da budem konkretniji. 
Sloba, ti si covece fakat lud. Ovo sto nam serviras je prava stripaska droga. 
quote: Originally posted by King Warrior zaista MOĆNO izdanje.
Potpisujem 
|
Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 02/09/2011 : 08:12:32
|
Sta da kazem, vec nestrpljivo cekam dvojku. 
(mislim i da ce stati na policu, ici ce za dlaku - za koji mm , ali ne mogu ni da zamislim 10 njih na polici )
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 02/09/2011 : 09:39:34
|
Za svih 10 će ti trebati unajmiti skladište ili renovirati stan da dobiješ ekstra sobu/spremište stripova! |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
 |
|
JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts
Member since 21/04/2004 |
Posted - 02/09/2011 : 15:35:26
|
I ja sam nedavno kupio u Hrvatskoj (Babilon-Đakovo) ovog Conana po akcijskoj cijeni od 135 kn. Strip vrijedi svaku kunu, tj vrijedi i više jer nigdje se ne dobije toliko. Kvalitet uveza i tiska je odličan, a ono najbolje je ono unutra, kad usporedim one tri epizode koje je Slobodna dalmacija objavila u svešćicama kod nas i te iste tri epizode u ovoj knjizi i na velikom formatu i u crno bijelo sivoj tehnici, dobijemo sasvim novu dimenziju NEUSPOREDIVU, ove priče iz SSOC su definitivno samo za velike formate! Čovjek dok to čita uživa doslovno u svakoj stranici crteža i teksta. Jedva čekam iduću knjigu.
Znači govori se da će biti 10 knjiga??? Vidim na netu da je SAVAGE SWORD OF CONAN izlazio do 250-og broja, od kojih je prvih pedesetak ''originalnih'' a ostali nastavljaju pod Marvelom (ali isti serijal).
Dokle će DARKWOOD ići sa izdavanjem SSOC u ovim knjigama ???? Tih prvih 50, ili i dalje? |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 02/09/2011 : 15:44:50
|
quote: Originally posted by JORGE
Dokle će DARKWOOD ići sa izdavanjem SSOC u ovim knjigama ???? Tih prvih 50, ili i dalje?
to s 10 knjiga je kriva informacija - izrečena u kontekstu da se ne može zamisliti kakva polica treba za 10 takvih - a Savage ide cijeli koliko god knjiga bude trebalo |
Edited by - rommel on 02/09/2011 15:45:27 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 02/09/2011 : 16:59:17
|
Vidim na netu da je SAVAGE SWORD OF CONAN izlazio do 250-og broja, od kojih je prvih pedesetak ''originalnih'' a ostali nastavljaju pod Marvelom (ali isti serijal).
Dokle će DARKWOOD ići sa izdavanjem SSOC u ovim knjigama ???? Tih prvih 50, ili i dalje?
Ne 250, već 235 brojeva.
Cijeli serijal je izašao u izdanju Marvela. Nije mi baš jasno što misliš pod "prvih pedesetak originalnih brojeva". |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1910 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1910 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts
Posted - 04/09/2011 : 13:25:18
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Vidim na netu da je SAVAGE SWORD OF CONAN izlazio do 250-og broja, od kojih je prvih pedesetak ''originalnih'' a ostali nastavljaju pod Marvelom (ali isti serijal).
Ne 250, već 235 brojeva.
Cijeli serijal je izašao u izdanju Marvela. Nije mi baš jasno što misliš pod "prvih pedesetak originalnih brojeva".
MA U BITI SAM MISLIO NA TE BROJEVE DO MARVELOVOG ''OKRILJA' A NE DOSLOVNO ORIGINALE. U SVAKOM SLUČAJU AKO IDU SVI ČEKAJU NAS LIJEPA DRUŽENJA S OVIM KNJIGAMA, ALI I SA STOLARIMA DA NAM NAPRAVE DOVOLJNO JAKE POLICE ZA OVO. :-) |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 04/09/2011 : 13:42:30
|
MA U BITI SAM MISLIO NA TE BROJEVE DO MARVELOVOG ''OKRILJA' A NE DOSLOVNO ORIGINALE.
Kažem, cijeli serijal je izašao u izdanju Marvela. Tebe vjerojatno zbunjuje to što prvih 60 brojeva ima na sebi oznaku Curtis Magazines. Curtis Magazines je bio podetiketa Marvela, zadužen za izdavanje crno-bijelih stripovskih časopisa (The Deadly Hands of Kung Fu, Savage Tales, Dracula Lives!...). Oznaka Curtis Magazines je samo trebala zamazati oči cenzorima koji su sjedili u organizaciji Comics Code Authority. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 05/09/2011 : 00:08:36
|
quote: Originally posted by General Katana
quote: Originally posted by tenay
quote: Originally posted by General Katana
GRESKA:
stranice 316 i 317 su obrnutim redosledom.
i to ne da ide prvo 317 pa 316, vec je na 316. tabla koja sledi posle one koja je na 317.
ali uz sveopsti utisak, ova greska im je oprostena...
U mom primerku nema greske, uporedio sam sa originalnim SSoC i sve je u redu 
GRESKA je onda i u originalu...
E da, ova greška, preneta iz (nekog) originala je mogla biti ispravljena.
Takođe - SCRIPT: Roy Thomas se ne prevodi PRIČA: Roj Tomas, jer priča nije scenario, što je najočiglednije na primerima epizoda na kojima piše da su po priči Roberta Hauarda. |
 |
|
JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts
Posted - 05/09/2011 : 08:44:42
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
MA U BITI SAM MISLIO NA TE BROJEVE DO MARVELOVOG ''OKRILJA' A NE DOSLOVNO ORIGINALE.
Kažem, cijeli serijal je izašao u izdanju Marvela. Tebe vjerojatno zbunjuje to što prvih 60 brojeva ima na sebi oznaku Curtis Magazines. Curtis Magazines je bio podetiketa Marvela, zadužen za izdavanje crno-bijelih stripovskih časopisa (The Deadly Hands of Kung Fu, Savage Tales, Dracula Lives!...). Oznaka Curtis Magazines je samo trebala zamazati oči cenzorima koji su sjedili u organizaciji Comics Code Authority.
AH Tako znči. Nisam to znao. Stvarno me je zavarala ta etiketa CURTIS MAGAZINES, a nisam se potrudio malo istraživati. U svakom slučaju hvala na informaciji.
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 05/09/2011 : 09:14:36
|
quote: Originally posted by alexts
Takođe - SCRIPT: Roy Thomas se ne prevodi PRIČA: Roj Tomas, jer priča nije scenario, što je najočiglednije na primerima epizoda na kojima piše da su po priči Roberta Hauarda.
Tja, ono što je Tomas radio isto tako nije ni scenario. Najtačnije bi bilo "Siže i tekst", crtaču bi trebalo staviti "naracija i crtež", ili još tačnije, "prelom", a tušeru "embelisher", koji god da je adekvatan prevod za to. A sve to bi bilo bespotrebno komplikovanje. Tako da smo se rešili za "Priča", jer je to ipak približnije "marvel style" pisanju od "Scenario". |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
andi
Junior Member

Croatia
306 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 05/09/2011 : 10:18:24
|
Samo da se pridružim čestitkama na ovom izdanju.
Također mislim da ste s ovom cijenom zauvijek prerezali priču o nemogućnosti izdavanja ispod neke cijenovne granice, priču koju smo nebrojeno puta slušali ovdje po forumu i zbog koje su izbijali mnogi sukobi. Ubili ste sve postavljene argumente jer vaše izdanje je:
1. Po formatu najveće. 2. Po broju stranica najveće. 3. Po kvaliteti papira ispred svih (ili barem u istoj razini s nekim). Treba spomenuti i color naslovnice. 4. Tvrdoukoričeno (ovo spominjem reda radi jer je često velik argument za cijenu). 5. Sve radite sami - od nabavke prava, materijala, organizacije kronologije i sistematizacije, prijevoda, popratnih materijala - puno je tu dodatnog truda uz onaj redovni izdavački koji se podrazumijeva. 6. Ritam izlaženja - (ako uspijete provesti u dijelo - još uvijek zvuči nevjerojatno, pogotovo kad se uzme u obzir i druga edicija Conana koju ste najavili). 7. Iz pročitanog uvodnika se vidi da ovo radite onako "iz gušta", a moram pohvaliti i komunikaciju s kupcima - iako sam iz Hrvatske, na svaki mail ste mi odgovorili u vrlo kratkom roku, sa svim odgovorima koji su me zanimali.
Uglavnom - pobjeđujete u svakoj točki (i to "with a vengeance")- za dva koplja iznad svih.
Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko bi cijena ovog izdanja bila da ga izdaje netko od naših "jakih" izdavača... a moramo uzeti u obzir i da ovo izdanje dolazi iz uvoza, što uglavnom znači da bi trebalo biti još i skuplje kod nas.
Još jednom 
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29690 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 05/09/2011 : 10:56:24
|
Priču ste slušali nebrojeno puta, ali očito nepažljivo, jer nije velik argument za cijenu tvrdi uvez nego tiraž - ali ljudi, očito, nikako da shvate. Što se ostalog tiče, ne želim ulaziti u detalje (iako pola toga nije točno, niti je po broju stranica najveće izdanje, niti je format najveći i slično), jer će opet ispasti da nekoga napadam i da sam neprofesionalan i iznosim poslovne tajne bla bla, ali moram navesti jednu bitnu razliku između Darkwooda i ostalih izdavača: Darkwood ima vlastitu striparnicu, i to najjaču u ex-Yu. |
Trouble will find me |
 |
|
andi
Junior Member

Croatia
306 Posts
Posted - 05/09/2011 : 11:21:42
|
quote: Originally posted by Markos
Priču ste slušali nebrojeno puta, ali očito nepažljivo, jer nije velik argument za cijenu tvrdi uvez nego tiraž - ali ljudi, očito, nikako da shvate. Što se ostalog tiče, ne želim ulaziti u detalje (iako pola toga nije točno, niti je po broju stranica najveće izdanje, niti je format najveći i slično), jer će opet ispasti da nekoga napadam i da sam neprofesionalan i iznosim poslovne tajne bla bla, ali moram navesti jednu bitnu razliku između Darkwooda i ostalih izdavača: Darkwood ima vlastitu striparnicu, i to najjaču u ex-Yu.
NHF 
Znam da je tiraž bitan. Mislim da treba jednom razbiti taj začarani krug:
mali tiraž -> visoka cijena -> mala prodaja -> mali tiraž
Bez obzira na komentar (s kojim sam možda fulao) svima želim uspjeh pa se nadam da njihov projekt Conana neće propasti s obzirom da su riskirali s visokim tiražom (koliko je uopće - oko 3000?)
EDIT: BTW koji stripovi imaju veći format i više stranica a da su izašli u zadnjih 5 godina? Kladim se da ih možeš izbrojat na prste jedne ruke.
|
Edited by - andi on 05/09/2011 11:24:53 |
 |
|
JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts
Posted - 05/09/2011 : 11:34:24
|
U svakom slučaju dobili smo izdanje koje se mora imati. (naravno tko hoće) O cijenama neću raspravljati, ali mogu spomenuti zgodu kada mi je iz Babilona (strip knjižara iz Đakova) stigao poštom Conan, kada sam ga otpakirao moja žena je prokomentirala ''NEMA ŠANSE DA SI TO PLATIO SAMO 135 KUNA'', kao ono hoću da joj slažem cijenu.
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29690 Posts
Posted - 05/09/2011 : 12:00:04
|
quote: Originally posted by andi NHF 
Znam da je tiraž bitan. Mislim da treba jednom razbiti taj začarani krug:
mali tiraž -> visoka cijena -> mala prodaja -> mali tiraž
To je puno lakše reći nego napraviti. Vidi pod "Beli Put". Ja sam osobno pokušao s nekoliko naslova i gadno se opekao.
quote: Originally posted by andi Bez obzira na komentar (s kojim sam možda fulao) svima želim uspjeh pa se nadam da njihov projekt Conana neće propasti s obzirom da su riskirali s visokim tiražom (koliko je uopće - oko 3000?)
EDIT: BTW koji stripovi imaju veći format i više stranica a da su izašli u zadnjih 5 godina? Kladim se da ih možeš izbrojat na prste jedne ruke.
Mislim da ne postoji niti jedan koji ima veći format i veći broj stranica, ali ih ima onih koji imaju jedno ili drugo. Ali, dobro, nije važno. |
Trouble will find me |
 |
|
andi
Junior Member

Croatia
306 Posts
Posted - 05/09/2011 : 12:17:07
|
quote: To je puno lakše reći nego napraviti. Vidi pod "Beli Put". Ja sam osobno pokušao s nekoliko naslova i gadno se opekao.
Znam da si pokušao. Kapa dolje tebi i tvojim stripovima (odlični su i sam ih imam sigurno preko desetak). Ali ruku na srce, moraš priznati da se vrsta stripova koju ti izdaješ teško može smatrati mjerodavna za eksperiment "veliki tiraž". Zapravo, komentar koji sam postavio i nije se odnosio primarno na tebe (ako uopće i jest). Bez da idem u detalje i zamjeram se nekome, skrenuo bih samo pozornost na broj rasprodatih izdanja neke druge kuće koji se mjeri u stotinama (bez obzira na razdoblje od oko 3 godine koje je za tu rasprodaju potrebno - to uopće i nije dugo kad se malo bolje razmisli). Ima li u takvim situacijama smisla onako mali tiraž? Zar ne bi svima bilo bolje da se to promjeni?
quote: ...ali ih ima onih koji imaju jedno ili drugo.
Na njih sam i mislio kad sam rekao "na prste jedne ruke". 
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29690 Posts
Posted - 05/09/2011 : 12:34:06
|
quote: Originally posted by andi Znam da si pokušao. Kapa dolje tebi i tvojim stripovima (odlični su i sam ih imam sigurno preko desetak). Ali ruku na srce, moraš priznati da se vrsta stripova koju ti izdaješ teško može smatrati mjerodavna za eksperiment "veliki tiraž". Zapravo, komentar koji sam postavio i nije se odnosio primarno na tebe (ako uopće i jest).
touche:)
quote: Originally posted by andi Bez da idem u detalje i zamjeram se nekome, skrenuo bih samo pozornost na broj rasprodatih izdanja neke druge kuće koji se mjeri u stotinama (bez obzira na razdoblje od oko 3 godine koje je za tu rasprodaju potrebno - to uopće i nije dugo kad se malo bolje razmisli). Ima li u takvim situacijama smisla onako mali tiraž? Zar ne bi svima bilo bolje da se to promjeni?
Ne bih se mijesao:) |
Trouble will find me |
 |
|
Topic  |
|