forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibrarijum - samo dobri stripovi (tm)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 114

Shaner
Advanced Member

Croatia
7288 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 08/01/2015 : 01:54:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Meni je Bijeli lama dosta slab Jodorowski.

Procitao Ljepotu tame danas. Jedan od najpotresnijih i najboljih Fibrinih naslova.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 08/01/2015 : 11:56:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by udarnik007

Završio Bijelog lamu. Hm, zanimljivo ostvarenje.

Planiram ga opet pročitati uskoro (sad po drugi put čitam Prije Inkala) s obzirom da sma ga povoljno (svega 70 kn) kupil na interliberu pa ga imam priliku uzeti u ruke kad poželim.

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

vknez
Average Member

Croatia
605 Posts

Member since 02/09/2009

Posted - 09/01/2015 : 09:10:14  Show Profile Show Extended Profile  Send vknez a Private Message  Reply with Quote
bosonogi gen 1-2 --> recimo 8/10. slabija ocjena zbog crteža, ali kako je netko rekao da je realističniji vjerovatno ne bi mogao spavati

aldebaran i betelgeuse --> iznenađujuće dobar SF a ja nisam baš ljubitelj sf-a. 9/10

lijepo putovanje --> solidno ali kratko 6/10

0'boys --> 7/10

Moje aukcije:
https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez

Edited by - vknez on 09/01/2015 09:13:55
Go to Top of Page

vknez
Average Member

Croatia
605 Posts

Member since 02/09/2009

Posted - 09/01/2015 : 09:19:49  Show Profile Show Extended Profile  Send vknez a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by raic1922

Hvala na prijedlozima, sutra idem u SNK pa cu malo prelistat neke naslove

ja ti predlažem da se učlaniš u knjižnicu

Moje aukcije:
https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/01/2015 : 11:59:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Lijepo putovanje

Strip koji sa tako malo strana iz vas moze na povrsinu izvuci tako puno emocija za koje ste mislili da pripadaju vlasnistvu zaborava.
Izrazito snazna emotivna prica o tajni koja kaze da snaga spoznaje moze izbrisati sve vase prepreke i da svako dijete ako mu dopustite sa tom snagom moze promjeniti vas zivot.
Ponekad je potreban samo trenutak, samo pogled ili dodir, no ako ga propustite tu prazninu vam nista ispuniti ne moze.
Lijepo putovanje je strip koji ce vas emocionalno protresti ako ste jos ispod koze krvavi.

9/10

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Edited by - mr murdoc on 13/01/2015 20:49:16
Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 11/01/2015 : 20:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Lijepo putovanje

Strip koji sa tako malo strana iz vas moze na povrsinu izvuci tako puno emocija za koje ste mislili da pripadaju vlasnistvu zaborava.

To se traži.

This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 12/01/2015 : 11:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Ribari Nove zemlje - Ovaj strip me svojom duboko upečatljivom atmosferom već nakon prvih 20-ak stranica podsjetio na Houstonova Mobyja Dicka iz 1956. godine.

Mislim da je autor sjajno uhvatio jednoličnost i depresivnost debelog mora, kao i otvrdnulost mornara na normalni svakodnevni ljudski kontakt, pa se ta komunikacija odvija kroz psovke, prijetnje, međusobno podrugivanje i bezbrojne prijeke poglede. Rekao bih da pred sobom imam pun brod ljudi koji boluju od PTSP-a.

Kadriranje je filmsko, a dramatične izmjene crnih i bijeli ploha dižu dinamiku događanja i stvaraju tjeskobu na koju se ne ostaje ravnodušan.
Minus mi je što su lica jako slično nacrtana pa ih je teško razlikovati.

Jako dobar strip.
8,5/10.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21136 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/01/2015 : 16:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos

Ribari Nove zemlje - Ovaj strip me svojom duboko upečatljivom atmosferom već nakon prvih 20-ak stranica podsjetio na Houstonova Mobyja Dicka iz 1956. godine.

Mislim da je autor sjajno uhvatio jednoličnost i depresivnost debelog mora, kao i otvrdnulost mornara na normalni svakodnevni ljudski kontakt, pa se ta komunikacija odvija kroz psovke, prijetnje, međusobno podrugivanje i bezbrojne prijeke poglede. Rekao bih da pred sobom imam pun brod ljudi koji boluju od PTSP-a.

Kadriranje je filmsko, a dramatične izmjene crnih i bijeli ploha dižu dinamiku događanja i stvaraju tjeskobu na koju se ne ostaje ravnodušan.
Minus mi je što su lica jako slično nacrtana pa ih je teško razlikovati.

Jako dobar strip.
8,5/10.

Ove godine,Besna kobila će izbaciti Šabuteovog Mobi Dika:
http://www.bedetheque.com/serie-41063-BD-Moby-Dick-Chaboute.html

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 12/01/2015 : 17:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Tvrđa 1 & 2

Nakon duzeg opiranja jer me crtez nikako nije pogodio sam i sam odlucio procitati prve dvije price.
Jednostavno si ne mogu objasniti zasto je ovaj strip toliko genijalan..je li to fantasticni humor, jesu li to prenesena znacenja, dali je to perfektni omjer megamix fantasy ili pak profili samih karaktera..neznam, ali znam da sam se vraski dobro zabavio i nasmijao citajuci ove stripove.
Nevjerovatno je sa kakvom jednostavnoscu i sa kakvom lakocom se prolazi kroz ovaj strip, i koliko je jak ovisnicki faktor koji zvoni "jos, jos,jos"

9/10

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/01/2015 : 17:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tvrđa 1 & 2

Nakon duzeg opiranja jer me crtez nikako nije pogodio sam i sam odlucio procitati prve dvije price.
Jednostavno si ne mogu objasniti zasto je ovaj strip toliko genijalan..je li to fantasticni humor, jesu li to prenesena znacenja, dali je to perfektni omjer megamix fantasy ili pak profili samih karaktera..neznam, ali znam da sam se vraski dobro zabavio i nasmijao citajuci ove stripove.
Nevjerovatno je sa kakvom jednostavnoscu i sa kakvom lakocom se prolazi kroz ovaj strip, i koliko je jak ovisnicki faktor koji zvoni "jos, jos,jos"

9/10

Okači komentar i na recku onda...

I meni je ovo bilo pravo otkriće! Odličan je Zenit, no Smiraj mi je ipak malkice bolji! Mračnije i možda još malo zanimljivije.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 12/01/2015 : 19:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Tvrđa 1 & 2

9/10

Okači komentar i na recku onda...

I meni je ovo bilo pravo otkriće! Odličan je Zenit, no Smiraj mi je ipak malkice bolji! Mračnije i možda još malo zanimljivije.

budem,sada sam na mobu

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21136 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/01/2015 : 21:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tvrđa 1 & 2

9/10

Padni mi na grudi!!
Svakako ti preporučujem i izdate albume iz edicije Smiraj i Praskozorje - razlikuju se od Zenita, i svaki ima neko svoje originalno ludilo.
A pre svega ti najtoplije preporučujem Zekana - mislim da bi ti se ovaj strip čak i više dopao od Tvrđi!

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 13/01/2015 : 05:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

Tvrđa 1 & 2

9/10

Padni mi na grudi!!
Svakako ti preporučujem i izdate albume iz edicije Smiraj i Praskozorje - razlikuju se od Zenita, i svaki ima neko svoje originalno ludilo.
A pre svega ti najtoplije preporučujem Zekana - mislim da bi ti se ovaj strip čak i više dopao od Tvrđi!

Preporuku primio na znanje,biljezim za sljedecu rundu,i unaprijed se veselim.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21136 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/01/2015 : 15:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
samo da znaš - prva tri i zadnji broj je izdao More Comics, a 4-9 Fibra.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 13/01/2015 : 16:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

samo da znaš - prva tri i zadnji broj je izdao More Comics, a 4-9 Fibra.

Cool..hvala..zapisujem.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 13/01/2015 : 16:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vknez

bosonogi gen 1-2 --> recimo 8/10. slabija ocjena zbog crteža, ali kako je netko rekao da je realističniji vjerovatno ne bi mogao spavati

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 13/01/2015 : 20:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Portugal

U pocetku se pitah gdje me vodi ovaj strip, ali dok sam razmisljao o tome, odvukao me je nizvodno kao tiha mocna rijeka ,sto u stvari i jest.
Pedrosa u svojoj introspektivi nenametljivo i neobavezno ,gotovo domacinski popunjava prazninu koju glavni junak nosi u sebi i sa sobom.
Ta je praznina u pocetku bez forme i pravca, bez okusa ,boje i mirisa..gotovo u hibernaciji, da bi sasvim polako i bez bilo kakve inicijative postajala topla i pocela ozivljavati.
Ono sto je interesantno je sto je i sam Simon promatrac u svojoj prici i ne utjece na njenu dinamiku vec pusta da okolina to cini svojom sopstvenom inercijom.
Moram priznati da me tematika emocionalno poprilicno dokacila , da sam si postavio par pitanja na koja na moje osobno iznenadenje nisam imao odgovora.
Portugal nam govori o puno toga, ali iz moga kuta gledanja najvise o vremenu..ne vremenu koje prolazi, ne vremenu kojeg nemamo, ne vremenu od kojeg strepimo, vec o vremenu kojem smo dopustili da zivi..u nama ,sa nama i dugo poslje nas..o tom vremenu govorim.

8/10

Edited by - mr murdoc on 13/01/2015 20:53:51
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 17/01/2015 : 15:11:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Blast IV

Poslje zadnje procitane stranice ovog cetverodjelnog opusa je tesko bilo sto drugo uzeti u ruke , zato cu i napraviti pauzu mada imam brdo materijala pored moje strane kreveta.
Blast je unikatno ostvarenje, usudio bi se cak reci i umjetnicko djelo koje nam prikazuje dvije strane jedne price.
Polza Mancini..serijski ubojica, dusevni bolesnik, odmetnik.
Polza Mancini, vizionar u potrazi za individualnoscu i ultimativnom slobodom.
Jedno ili drugo?
Milim oboje, jer koliko god da neprihvatljivi i bolesni izgledali prijestupi koje je pocinio u svima nama nekim dijelom cuci jedan Polza Mancini.
U dijelu o kojem sa inspektorima filozofira o alkoholu i razlogu njegove konzumacije tocno opisuje ono sto sam i sam govorio dok sam u odredenom vremenu excesivno i redovno konzumirao isti.
Upravo ta promjena svijesti i ta mala odskrinuta vrata u drugi zanimljiviji level vas guraju da bi ste uradili sve da ih opet vidite i kroz njih zavirite.
Ova prica je uistinu vrhunac stripovskog pripovjedanja i stripovske umjetnosti.

10/10

Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 17/01/2015 : 20:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
@murdoc, moram da ti priznam da mi se sviša čitati ove tvoje napise i unutarnja doživljavanja stripova, fakat ;o))
narafski ima tu i stvari gdje bi pokrenio konstruktivnu raspravu doživljavanja, ali to ne menja to da mi je kako to navodiš baš gušt za čitanje

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 17/01/2015 : 21:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

@murdoc, moram da ti priznam da mi se sviša čitati ove tvoje napise i unutarnja doživljavanja stripova, fakat ;o))
narafski ima tu i stvari gdje bi pokrenio konstruktivnu raspravu doživljavanja, ali to ne menja to da mi je kako to navodiš baš gušt za čitanje

Hvala

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 17/01/2015 : 21:32:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

Takvi sugovornici i meni nedostaju kad nešto pročitam.
Kada bih nešto takvo i započela na nekoj temi, vjerujem da bi me proglasili spamerom.
Sve je ograničeno, ne toliko pravilima koliko ponekad, ili uglavnom, nerazumijevanjem potrebe za nečim što je više od pohvale naslovnice, crteža, želje za c/b ili u koloru.. nakon čitanja takvih osvrta ostajem gladna..toliko toga ostaje nedorečeno, neizrečeno..

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 17/01/2015 : 22:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
@Charlie
i sam sam uvidio kako je sve veći razvoj tehnologije, nazovi komunikacijskih sredstava i mogućnosti danas ljude nekak poteralo samo u sve veću površnost
Vozio sam se nedavno na putu sa dva Amera koji su lijepo kulturno pričali na ovaj način:
- Jesi gledao ovo?
- Jesam
- Jesi čitao ovo?
- Jesam...
Sad tu za nemalo vremena meni film na to pukne pa zajaučem:
- Pa dobro, gledao si čitao si slušao si a šta si ti na to čovječe osjetio, DOŽIVIO????
Narafski da su me pogledali tak blaženim pogledima tipa: Ajme koji kreten.....

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 18/01/2015 : 00:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Vjerujem da će mr već nešto (o)smisliti da pokrene trend interpretiranja stripova kroz svoju percepciju i time podigne rasprave na višu razinu na kojoj će nam omogućiti slobodu izlaženja iz kalupa
da bi time zatvorili puni krug koji je načinjen od karika - autor -strip - čitatelj. Ovako se on sam zadovoljno praćaka kao prase u kaljuži, dok mi virimo kroz prozorčiće, i to ako nam je milostivo pustio tek razmaknutu zavjesu. Otvori nam vrata.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 18/01/2015 : 08:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
u tom slučaju mr. ima moju bezrezervnu podršku, a i dobro njemu to ide ;o))
sada da ne razvlačim ima tu i još problematike sa kojom se tu srećemo, ovdje gore je netko napisao: "Meni je Bijeli lama dosta slab Jodorowsky" i to je isključivost nekog zaključivanja bez objašnjenja gdje, po čemu i zašto je nešto slabo naprama nećemu, nitko ne poznaje nikoga toliko pa potpuno da bi shvatio apsolute razloga takva zaključivanja...
Ja i frend koji nažalost nije te fele da piše po forumima već dosta dugo čitamo i pratimo Opskurne gradove pa pokrenemo međusobno rasprave oko svakog albuma, detalja i ostaloga, sve smo se u to zaigrali već nešto godina. Treći frend je to pratio pa smo mu dali albume da pročita te da i on malo raspravi sa nama. Njegov zaključak je bio slijedeći, nešto tipa: "Opskurni gradovi su ukronija ili negativna utopija prikazana u steampunk žanru a dešava se u nama susjednoj, paralelnoj dimenziji našeg univerzuma..."
OK, lijep zaključak, pa smo ga pitali ajde dalje, daj još detalja, nepoznanica, impresija, pitanja koje si se pitao.... Što dalje? Nema tu dalje, to je sve.... isključivo zaključivanje
Mislim, mogu i ja reči: Blade Runner mi je SF, Wild Bunch mi je western, Django mi je dobar western, Interstellar mi je loš SF a da time nisam ni rekao zašto to smatram po izvorno mojemu: tko sam, šta sam, kako doživljavam, kako se odrazilo na mene, što me razočaralo, što me iznenadilo, zašto je drugačije, kako je to pokrenilo moje JA...
mr. murdoc je ona rijetkost koja je to navodila, to je ono što već treba nastavljati, davati tome načinu podršku ... bla bla bla ;o)))))

Edited by - boddhisatva on 18/01/2015 08:43:59
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8319 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/01/2015 : 11:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Da skratimo: ako nemaš što pametno reći onda je bolje da šutiš.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page
Page: of 114 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000