Author |
Topic |
Shaner
Advanced Member
Croatia
7288 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
vknez
Average Member
Croatia
605 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
vknez
Average Member
Croatia
605 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 11/01/2015 : 11:59:14
|
Lijepo putovanje
Strip koji sa tako malo strana iz vas moze na povrsinu izvuci tako puno emocija za koje ste mislili da pripadaju vlasnistvu zaborava. Izrazito snazna emotivna prica o tajni koja kaze da snaga spoznaje moze izbrisati sve vase prepreke i da svako dijete ako mu dopustite sa tom snagom moze promjeniti vas zivot. Ponekad je potreban samo trenutak, samo pogled ili dodir, no ako ga propustite tu prazninu vam nista ispuniti ne moze. Lijepo putovanje je strip koji ce vas emocionalno protresti ako ste jos ispod koze krvavi.
9/10 |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
Edited by - mr murdoc on 13/01/2015 20:49:16 |
|
|
Villain
Average Member
Serbia
566 Posts
Member since 01/03/2011 |
Posted - 11/01/2015 : 20:38:18
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Lijepo putovanje
Strip koji sa tako malo strana iz vas moze na povrsinu izvuci tako puno emocija za koje ste mislili da pripadaju vlasnistvu zaborava.
To se traži. |
This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 12/01/2015 : 11:14:06
|
Ribari Nove zemlje - Ovaj strip me svojom duboko upečatljivom atmosferom već nakon prvih 20-ak stranica podsjetio na Houstonova Mobyja Dicka iz 1956. godine.
Mislim da je autor sjajno uhvatio jednoličnost i depresivnost debelog mora, kao i otvrdnulost mornara na normalni svakodnevni ljudski kontakt, pa se ta komunikacija odvija kroz psovke, prijetnje, međusobno podrugivanje i bezbrojne prijeke poglede. Rekao bih da pred sobom imam pun brod ljudi koji boluju od PTSP-a.
Kadriranje je filmsko, a dramatične izmjene crnih i bijeli ploha dižu dinamiku događanja i stvaraju tjeskobu na koju se ne ostaje ravnodušan. Minus mi je što su lica jako slično nacrtana pa ih je teško razlikovati.
Jako dobar strip. 8,5/10.
|
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 12/01/2015 : 16:29:23
|
quote: Originally posted by Amos
Ribari Nove zemlje - Ovaj strip me svojom duboko upečatljivom atmosferom već nakon prvih 20-ak stranica podsjetio na Houstonova Mobyja Dicka iz 1956. godine.
Mislim da je autor sjajno uhvatio jednoličnost i depresivnost debelog mora, kao i otvrdnulost mornara na normalni svakodnevni ljudski kontakt, pa se ta komunikacija odvija kroz psovke, prijetnje, međusobno podrugivanje i bezbrojne prijeke poglede. Rekao bih da pred sobom imam pun brod ljudi koji boluju od PTSP-a.
Kadriranje je filmsko, a dramatične izmjene crnih i bijeli ploha dižu dinamiku događanja i stvaraju tjeskobu na koju se ne ostaje ravnodušan. Minus mi je što su lica jako slično nacrtana pa ih je teško razlikovati.
Jako dobar strip. 8,5/10.
Ove godine,Besna kobila će izbaciti Šabuteovog Mobi Dika: http://www.bedetheque.com/serie-41063-BD-Moby-Dick-Chaboute.html |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 12/01/2015 : 17:10:44
|
Tvrđa 1 & 2
Nakon duzeg opiranja jer me crtez nikako nije pogodio sam i sam odlucio procitati prve dvije price. Jednostavno si ne mogu objasniti zasto je ovaj strip toliko genijalan..je li to fantasticni humor, jesu li to prenesena znacenja, dali je to perfektni omjer megamix fantasy ili pak profili samih karaktera..neznam, ali znam da sam se vraski dobro zabavio i nasmijao citajuci ove stripove. Nevjerovatno je sa kakvom jednostavnoscu i sa kakvom lakocom se prolazi kroz ovaj strip, i koliko je jak ovisnicki faktor koji zvoni "jos, jos,jos"
9/10 |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/01/2015 : 17:44:00
|
Tvrđa 1 & 2
Nakon duzeg opiranja jer me crtez nikako nije pogodio sam i sam odlucio procitati prve dvije price. Jednostavno si ne mogu objasniti zasto je ovaj strip toliko genijalan..je li to fantasticni humor, jesu li to prenesena znacenja, dali je to perfektni omjer megamix fantasy ili pak profili samih karaktera..neznam, ali znam da sam se vraski dobro zabavio i nasmijao citajuci ove stripove. Nevjerovatno je sa kakvom jednostavnoscu i sa kakvom lakocom se prolazi kroz ovaj strip, i koliko je jak ovisnicki faktor koji zvoni "jos, jos,jos"
9/10
Okači komentar i na recku onda...
I meni je ovo bilo pravo otkriće! Odličan je Zenit, no Smiraj mi je ipak malkice bolji! Mračnije i možda još malo zanimljivije. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 12/01/2015 : 19:05:43
|
quote: Originally posted by DeeCay
Tvrđa 1 & 2
9/10
Okači komentar i na recku onda...
I meni je ovo bilo pravo otkriće! Odličan je Zenit, no Smiraj mi je ipak malkice bolji! Mračnije i možda još malo zanimljivije.
budem,sada sam na mobu |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Posted - 12/01/2015 : 21:13:57
|
Tvrđa 1 & 2
9/10
Padni mi na grudi!! Svakako ti preporučujem i izdate albume iz edicije Smiraj i Praskozorje - razlikuju se od Zenita, i svaki ima neko svoje originalno ludilo. A pre svega ti najtoplije preporučujem Zekana - mislim da bi ti se ovaj strip čak i više dopao od Tvrđi! |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 13/01/2015 : 05:22:09
|
quote: Originally posted by anto
Tvrđa 1 & 2
9/10
Padni mi na grudi!! Svakako ti preporučujem i izdate albume iz edicije Smiraj i Praskozorje - razlikuju se od Zenita, i svaki ima neko svoje originalno ludilo. A pre svega ti najtoplije preporučujem Zekana - mislim da bi ti se ovaj strip čak i više dopao od Tvrđi!
Preporuku primio na znanje,biljezim za sljedecu rundu,i unaprijed se veselim. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Posted - 13/01/2015 : 15:44:31
|
samo da znaš - prva tri i zadnji broj je izdao More Comics, a 4-9 Fibra. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 13/01/2015 : 16:04:27
|
quote: Originally posted by anto
samo da znaš - prva tri i zadnji broj je izdao More Comics, a 4-9 Fibra.
Cool..hvala..zapisujem. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 13/01/2015 : 16:43:35
|
quote: Originally posted by vknez
bosonogi gen 1-2 --> recimo 8/10. slabija ocjena zbog crteža, ali kako je netko rekao da je realističniji vjerovatno ne bi mogao spavati
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 13/01/2015 : 20:47:29
|
Portugal
U pocetku se pitah gdje me vodi ovaj strip, ali dok sam razmisljao o tome, odvukao me je nizvodno kao tiha mocna rijeka ,sto u stvari i jest. Pedrosa u svojoj introspektivi nenametljivo i neobavezno ,gotovo domacinski popunjava prazninu koju glavni junak nosi u sebi i sa sobom. Ta je praznina u pocetku bez forme i pravca, bez okusa ,boje i mirisa..gotovo u hibernaciji, da bi sasvim polako i bez bilo kakve inicijative postajala topla i pocela ozivljavati. Ono sto je interesantno je sto je i sam Simon promatrac u svojoj prici i ne utjece na njenu dinamiku vec pusta da okolina to cini svojom sopstvenom inercijom. Moram priznati da me tematika emocionalno poprilicno dokacila , da sam si postavio par pitanja na koja na moje osobno iznenadenje nisam imao odgovora. Portugal nam govori o puno toga, ali iz moga kuta gledanja najvise o vremenu..ne vremenu koje prolazi, ne vremenu kojeg nemamo, ne vremenu od kojeg strepimo, vec o vremenu kojem smo dopustili da zivi..u nama ,sa nama i dugo poslje nas..o tom vremenu govorim.
8/10 |
Edited by - mr murdoc on 13/01/2015 20:53:51 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 17/01/2015 : 15:11:47
|
Blast IV
Poslje zadnje procitane stranice ovog cetverodjelnog opusa je tesko bilo sto drugo uzeti u ruke , zato cu i napraviti pauzu mada imam brdo materijala pored moje strane kreveta. Blast je unikatno ostvarenje, usudio bi se cak reci i umjetnicko djelo koje nam prikazuje dvije strane jedne price. Polza Mancini..serijski ubojica, dusevni bolesnik, odmetnik. Polza Mancini, vizionar u potrazi za individualnoscu i ultimativnom slobodom. Jedno ili drugo? Milim oboje, jer koliko god da neprihvatljivi i bolesni izgledali prijestupi koje je pocinio u svima nama nekim dijelom cuci jedan Polza Mancini. U dijelu o kojem sa inspektorima filozofira o alkoholu i razlogu njegove konzumacije tocno opisuje ono sto sam i sam govorio dok sam u odredenom vremenu excesivno i redovno konzumirao isti. Upravo ta promjena svijesti i ta mala odskrinuta vrata u drugi zanimljiviji level vas guraju da bi ste uradili sve da ih opet vidite i kroz njih zavirite. Ova prica je uistinu vrhunac stripovskog pripovjedanja i stripovske umjetnosti.
10/10 |
|
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 17/01/2015 : 20:39:58
|
@murdoc, moram da ti priznam da mi se sviša čitati ove tvoje napise i unutarnja doživljavanja stripova, fakat ;o)) narafski ima tu i stvari gdje bi pokrenio konstruktivnu raspravu doživljavanja, ali to ne menja to da mi je kako to navodiš baš gušt za čitanje |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 17/01/2015 : 21:15:13
|
quote: Originally posted by boddhisatva
@murdoc, moram da ti priznam da mi se sviša čitati ove tvoje napise i unutarnja doživljavanja stripova, fakat ;o)) narafski ima tu i stvari gdje bi pokrenio konstruktivnu raspravu doživljavanja, ali to ne menja to da mi je kako to navodiš baš gušt za čitanje
Hvala |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 17/01/2015 : 21:32:17
|
quote: Originally posted by boddhisatva
@murdoc, moram da ti priznam da mi se sviša čitati ove tvoje napise i unutarnja doživljavanja stripova, fakat ;o)) narafski ima tu i stvari gdje bi pokrenio konstruktivnu raspravu doživljavanja, ali to ne menja to da mi je kako to navodiš baš gušt za čitanje
Takvi sugovornici i meni nedostaju kad nešto pročitam. Kada bih nešto takvo i započela na nekoj temi, vjerujem da bi me proglasili spamerom. Sve je ograničeno, ne toliko pravilima koliko ponekad, ili uglavnom, nerazumijevanjem potrebe za nečim što je više od pohvale naslovnice, crteža, želje za c/b ili u koloru.. nakon čitanja takvih osvrta ostajem gladna..toliko toga ostaje nedorečeno, neizrečeno.. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Posted - 17/01/2015 : 22:11:27
|
@Charlie i sam sam uvidio kako je sve veći razvoj tehnologije, nazovi komunikacijskih sredstava i mogućnosti danas ljude nekak poteralo samo u sve veću površnost Vozio sam se nedavno na putu sa dva Amera koji su lijepo kulturno pričali na ovaj način: - Jesi gledao ovo? - Jesam - Jesi čitao ovo? - Jesam... Sad tu za nemalo vremena meni film na to pukne pa zajaučem: - Pa dobro, gledao si čitao si slušao si a šta si ti na to čovječe osjetio, DOŽIVIO???? Narafski da su me pogledali tak blaženim pogledima tipa: Ajme koji kreten..... |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 18/01/2015 : 00:23:59
|
Vjerujem da će mr već nešto (o)smisliti da pokrene trend interpretiranja stripova kroz svoju percepciju i time podigne rasprave na višu razinu na kojoj će nam omogućiti slobodu izlaženja iz kalupa da bi time zatvorili puni krug koji je načinjen od karika - autor -strip - čitatelj. Ovako se on sam zadovoljno praćaka kao prase u kaljuži, dok mi virimo kroz prozorčiće, i to ako nam je milostivo pustio tek razmaknutu zavjesu. Otvori nam vrata.
|
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Posted - 18/01/2015 : 08:40:35
|
u tom slučaju mr. ima moju bezrezervnu podršku, a i dobro njemu to ide ;o)) sada da ne razvlačim ima tu i još problematike sa kojom se tu srećemo, ovdje gore je netko napisao: "Meni je Bijeli lama dosta slab Jodorowsky" i to je isključivost nekog zaključivanja bez objašnjenja gdje, po čemu i zašto je nešto slabo naprama nećemu, nitko ne poznaje nikoga toliko pa potpuno da bi shvatio apsolute razloga takva zaključivanja... Ja i frend koji nažalost nije te fele da piše po forumima već dosta dugo čitamo i pratimo Opskurne gradove pa pokrenemo međusobno rasprave oko svakog albuma, detalja i ostaloga, sve smo se u to zaigrali već nešto godina. Treći frend je to pratio pa smo mu dali albume da pročita te da i on malo raspravi sa nama. Njegov zaključak je bio slijedeći, nešto tipa: "Opskurni gradovi su ukronija ili negativna utopija prikazana u steampunk žanru a dešava se u nama susjednoj, paralelnoj dimenziji našeg univerzuma..." OK, lijep zaključak, pa smo ga pitali ajde dalje, daj još detalja, nepoznanica, impresija, pitanja koje si se pitao.... Što dalje? Nema tu dalje, to je sve.... isključivo zaključivanje Mislim, mogu i ja reči: Blade Runner mi je SF, Wild Bunch mi je western, Django mi je dobar western, Interstellar mi je loš SF a da time nisam ni rekao zašto to smatram po izvorno mojemu: tko sam, šta sam, kako doživljavam, kako se odrazilo na mene, što me razočaralo, što me iznenadilo, zašto je drugačije, kako je to pokrenilo moje JA... mr. murdoc je ona rijetkost koja je to navodila, to je ono što već treba nastavljati, davati tome načinu podršku ... bla bla bla ;o))))) |
Edited by - boddhisatva on 18/01/2015 08:43:59 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8319 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
Topic |
|