Author |
Topic |
Balfa76
Starting Member
36 Posts
Member since 13/10/2015 |
Posted - 08/05/2016 : 20:51:53
|
quote:
Astronauti iz budućnosti
Trondheim i Larcenet nas vode na urnebesnu, otkačenu avanturu za sve generacije, gdje ništa nije kako se naizgled čini. Ludi i potpuno neočekivani preokreti koji se redaju bez velikih pauza te neprestana jurnjava koja počinje u drugom albumu, čine da se osjećamo kao da smo na vožnji vlakom smrti. Možda su autori malo i pretjerali s ludorijama, na kraju sam gotovo osjećao vrtoglavicu nakon svega što se izdešavalo. No opet, pri drugom čitanju bi sve trebalo biti manje šokantno, a uopće ne sumnjam da će biti jednako zabavno. Originalni i scenaristički i crtački, Astronauti iz budućnosti odlična su zabava za sve uzraste, a Martina i Gojko su s lakoćom našli mjesto među najdražim mi junacima.
8/10
Slažem se s ocjenom. Astronauti su mi bili nevjerovatno osvježenje i strip sam pročitao skoro u jednom dahu. A moram priznati da sam, kad sam započeo s čitanjem, bio malo skeptičan jer mi je sve bilo malo....nedoraslo. Ali kad se čita malo pozornije, jako ozbiljne teme se ovdje raspravljaju i raspredaju. Meni je to jedan od stripova koji će svakako imati svoje drugo...pa i više čitanja |
|
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 09/05/2016 : 09:57:03
|
quote: Originally posted by Balfa76
quote:
Astronauti iz budućnosti
Trondheim i Larcenet nas vode na urnebesnu, otkačenu avanturu za sve generacije, gdje ništa nije kako se naizgled čini. Ludi i potpuno neočekivani preokreti koji se redaju bez velikih pauza te neprestana jurnjava koja počinje u drugom albumu, čine da se osjećamo kao da smo na vožnji vlakom smrti. Možda su autori malo i pretjerali s ludorijama, na kraju sam gotovo osjećao vrtoglavicu nakon svega što se izdešavalo. No opet, pri drugom čitanju bi sve trebalo biti manje šokantno, a uopće ne sumnjam da će biti jednako zabavno. Originalni i scenaristički i crtački, Astronauti iz budućnosti odlična su zabava za sve uzraste, a Martina i Gojko su s lakoćom našli mjesto među najdražim mi junacima.
8/10
Slažem se s ocjenom. Astronauti su mi bili nevjerovatno osvježenje i strip sam pročitao skoro u jednom dahu. A moram priznati da sam, kad sam započeo s čitanjem, bio malo skeptičan jer mi je sve bilo malo....nedoraslo. Ali kad se čita malo pozornije, jako ozbiljne teme se ovdje raspravljaju i raspredaju. Meni je to jedan od stripova koji će svakako imati svoje drugo...pa i više čitanja
slažem se da se slažem a još i da se potrefe nastavci, vidi se da je priča i ostavljena nedovršenom |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7407 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Posted - 09/05/2016 : 18:56:32
|
quote: Originally posted by Shaner
Pa ne znam... U eventualnom nastavku bi mogli pratiti kako Martina i Gojko odrastaju ili njihove avanture kao starijih/odraslih osoba, a nekako mislim da to ne bi bilo to. Astronauti iz budućnosti su toliko dobri upravo zato što su dječji strip za odrasle.
ja mislim da tu ima još i podosta materijala za priču dok su još u tom dobu, ma kakvo odrastanje ;o)) |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21315 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 09/05/2016 : 20:38:43
|
Šaneru i Bodisatva,drage kolege i braćo po stripu, drago mi je da su vam se dopali Kosmonauti, ali smatram da je tu sve rečeno. Bolje mi se pridružite u apelu da se objavi Ralph Azham, fantazi strip za odrasle! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 09/05/2016 20:39:19 |
|
|
boddhisatva
Senior Member
Croatia
1315 Posts
Posted - 09/05/2016 : 21:21:29
|
quote: Originally posted by anto
Šaneru i Bodisatva,drage kolege i braćo po stripu, drago mi je da su vam se dopali Kosmonauti, ali smatram da je tu sve rečeno. Bolje mi se pridružite u apelu da se objavi Ralph Azham, fantazi strip za odrasle!
znaš šta, anto, moj ti je veliki problem u tome što se nikako ne mogu pomiriti sa time da ono što mi je baš dobro nikako nema nastavaka, želim i dalje saznavati što je i dalje bilo, jel Pepeljuga poslije brijala ili depilirala noge i sve tako to ;o)) neke serijale čim sam čuo da idu nastavci bio sam najgori skeptist koji postoji, ma kakav Djian, ma kakvi dodatci Ratnicima sa Akbara sada ... i ono čim to uzeh u ruke, paffff međutim, generalno i jesi u pravu, puno je i previše tako dobrih stvari a koje treba pročitati, izgurati, poturiti drugima na uvid, izboriti se za njih I Ralph Azham mi se svakako nalazi među njima ;o)) |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21315 Posts
Posted - 09/05/2016 : 21:44:59
|
ma volim i ja nastavke - ali oni su obično komercijala i najčešće razočarenja. Eternaut mi je genijalan - ali me živo zabole za nastavak;a pre svega jer sam čuo da to više nije to. XIII - ni najmanje me ne interesuje kako je sente razradio priču nakon Van Hama. itd,itd... Jedino mi je žao što Žiro nije odradio još jedan ciklus Mister Bluberija. A drugi ciklus Ratnika sa Akbara je keva za prvi;ali u njemu i Loazel učestvuje u izradi priče. |
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21315 Posts
Posted - 09/05/2016 : 21:50:21
|
od trondija marko završava tvrđe i prelazi na rlafa;tu se negde ubacuju i Teksas kauboji. DW završava Veneciju i objavljuje Trondijevog Spiroua. More comics započinje Zekanove hvalevrijedne avanture bez Zekana,puca na drugoj knjizi,ali ih Fibra dovršava 2021. Luisa nikad dosta!!! |
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2868 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 09/05/2016 : 22:07:00
|
od trondija marko završava tvrđe i prelazi na rlafa;tu se negde ubacuju i Teksas kauboji. DW završava Veneciju i objavljuje Trondijevog Spiroua. More comics započinje Zekanove hvalevrijedne avanture bez Zekana,puca na drugoj knjizi,ali ih Fibra dovršava 2021. Luisa nikad dosta!!!
Dobar plan. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10445 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7407 Posts
Posted - 09/05/2016 : 22:10:16
|
quote: Originally posted by boddhisatva
Šaneru i Bodisatva,drage kolege i braćo po stripu, drago mi je da su vam se dopali Kosmonauti, ali smatram da je tu sve rečeno. Bolje mi se pridružite u apelu da se objavi Ralph Azham, fantazi strip za odrasle!
znaš šta, anto, moj ti je veliki problem u tome što se nikako ne mogu pomiriti sa time da ono što mi je baš dobro nikako nema nastavaka, želim i dalje saznavati što je i dalje bilo, jel Pepeljuga poslije brijala ili depilirala noge i sve tako to ;o)) neke serijale čim sam čuo da idu nastavci bio sam najgori skeptist koji postoji, ma kakav Djian, ma kakvi dodatci Ratnicima sa Akbara sada ... i ono čim to uzeh u ruke, paffff međutim, generalno i jesi u pravu, puno je i previše tako dobrih stvari a koje treba pročitati, izgurati, poturiti drugima na uvid, izboriti se za njih I Ralph Azham mi se svakako nalazi među njima ;o))
Ja mogu samo apelirati da Marko uzme dvogodišnju pauzu u izdavanju da stignem pokupovati i pročitati sve zaostatke.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10445 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Posted - 09/05/2016 : 22:15:03
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by kasper
sva sreca pa trondi ubija sa niskim tirazima
Za razliku od turbofolka ...
a to ne znam, al verujem da si u pravu |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7407 Posts
Posted - 10/05/2016 : 23:55:08
|
Putovanje u Italiju
Putovanje u Italiju je ono što bi se moglo nazvati pričom o običnim ljudima i njihovim životima. Samo što Coseyevi likovi ipak nisu baš tako obični, niti je takvo ono što im se u ovom stripu događa. Arthur i Ian, američki ratni veterani (Vijetnam), i Shirley, njihova ljubav iz mladih dana, po meni nisu baš previše uvjerljivi i trodimenzionalni likovi. Njihovi postupci su najvećim dijelom iracionalni, a ponekad i jednostavno glupi. Možda to nije čudno kod ljudi koji su svjedočili tolikim strahotama, no meni (barem ovdje) djeluje neuvjerljivo. I to do mjere da sam se uspio naljutiti na likove pa pretpostavljam posredno i na autora. Jedino što mi se svidjelo je kraj. Pri prvom čitanju me čak ganuo, dok sam pri drugom ostao zadovoljan što su (preživjeli) likovi ipak dobili što su zaslužili.
Putovanje u Italiju nije loš strip. Kakva god (meni) bila, priča lijepo teče, a Coseyev crtež je ugodan i izrazito joj odgovara. Stvar je samo u tome što, iako ne mogu reći da mi je žao vremena utrošenog na ovaj strip, ne bih ništa posebno propustio da ga nisam pročitao.
5/10
|
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7407 Posts
Posted - 11/05/2016 : 21:58:55
|
U potrazi za Petrom Panom
Mladi engleski pisac dolazi u malo selo u švicarskim Alpama pisati svoj novi roman. Tako počinje ovaj Coseyev, neizbježno melankoličan, strip. Kasnije se radnja razvija u raznim, nekad više, nekad manje predvidljivim smjerovima, vodeći naposljetku do iznenađujućeg, ali ne i previše smislenog kraja. Iako možda ne bih trebao ni tražiti nekakvu logiku i striktnu realnost u stripu koji se referira na Petra Pana. Coseyeva priča je zanimljiva, ima tu živopisnih likova, nostalgičnih prisjećanja, pa čak i pokoja misterija, no glavni adut ovog stripa je crtež. Cosey više nego uspješno prikazuje svu ljepotu planinskog krajolika i stvara gotovo opipljivu atmosferu, pretvarajući na taj način lokaciju u gotovo pa glavnog lika. Predivan snježni alpski ambijent ipak nije dovoljan da u potpunosti iskupi pomalo naivan razvoj priče te, kao i u Petru Panu, svaka čarolija nestaje kad zaklopimo strip i izađemo iz Coseyevog svijeta, ne ostavivši na nama nikakve trajnije tragove.
6/10
|
Edited by - Shaner on 11/05/2016 22:03:45 |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 12/05/2016 : 10:46:00
|
Prica i likovi su u oba stripa banalni, sve ostalo je savrseno... Bilo bi lijepo procitati jednog Coseya s jacom pricom.
|
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7407 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29455 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 12/05/2016 : 14:26:06
|
Putovanje u Italiju mi je jedna od najdražih Kolorki, a Cosey jedan od najdražih francuskih autora i užasno mi je žao što ne prolazi bolje, jer, mislim da su njegovi stripovi krasni. Stvar senzibiliteta, očito. Nema veze, ja ću ga gurati jer je meni bitan. |
Trouble will find me |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 12/05/2016 : 14:53:21
|
Meni su i Putovanje u Italiju i U potrazi za Petrom Panom jako dobri i dragi, a napokon treba znati guštati i u "banalnostima", što god tko pod njima smatrao.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12761 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 12/05/2016 : 14:56:29
|
Zadnje što sam pročitao od Coseya je Aminata. Po meni jako loše, priča bez nekog smisla.
Najbolje su mi one kratke priče Une maison de Frank L. Wright |
Have mercy |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21315 Posts
Posted - 12/05/2016 : 15:55:29
|
Meni je Kosi sjajan;iz nekog razloga još nisam uzeo Džonatane,ali ispraviću grešku u narednih nekoliko meseci (zajedno sa Nedirkom i Silasom Korijem). Kod Kosija mi leži i način pripovedanja i crtež. U potrazi za PP, scenario nije nešto dubok,ali je priča jako šarmantna i draga. Putovanje u Italiju mi je još bolji,a sa svakim novim čitanjem (za sada tri puta) uvek za nijansu bolji.I uvek se podsetim da mi je to jedna od dražih kolorki.
|
|
|
Topic |
|