Ja sam pročitao, i moram reći da su zadnje 3 "stvarnosne" epizode (to su one koji nisu "historijske", odnosno one koje slijede naratološku liniju o Zekanu i Nađi) NAJBOLJE DO SAD! a da ni ne spominem kraj, koje će mnoge zasigurno šokirati...
no u ovoj turi se krije i jedino kukavičje jaje u čitavom serijalu. po meni, "Proljetni praznici" su osjetno ispod razine ostalih albuma, a kratak pogled na korice daje naslutiti i zašto - čini se da je taj broj pisao drugi scenarist, odnosno da Trodenheim nije potpuni autor. to me podsjetilo na ono što sam pročitao u predgovoru Spaghetti Brothersima, u kojem Macan onih nekoliko brojeva u kojima je kapetana Trilla zamijenio neki anonimus uspoređuje sa "kobilicom koja zaškripi kada naleti na pješčani sprud" (parafraziram) - tako sam i ja nakon "Proljetnih praznika" osjetio par zrnaca pijeska u zubima...
da, tu epizodu potpisuje frenk le gal (teodor pusin), to sam odmah uočio, ali sam mislio da čovek asistira pri crtanju ili pri pisanju scenaria. Jedan je Luis Trondhaim!
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Procitao Proljetne praznike. Mozda ja nisam bas najkompetentnija osoba za analizu, posto sam prije ovog zekana procitao samo Frkafuljce i Blacktown, ali meni je ovaj zekan dobar. Ako bi ga isao usporedivat sa ova dva koja sam citao, rekao bih da su mi Frkafuljci najbolji od ova tri, a da su mi Proljetni praznici malo slabiji od Blacktowna, ali nikako slabi. No ko zna, mozda kad procitam ova ostala tri skuzim koliko su oni bolji...vidjet cemo...
Evo ga, procitana i ostala tri zekana iz ove ture i osjecaji su izmjesani. Dok sam prvi procitao (Ziva istina) moja reakcija je bila:"Ovo je epic!". Drugi mi je isto bio jako dobar (Boja pakla), ali taj nekakav "sivi" kraj mi je ostavio nekakav cudan "okus" u ustima (ocito kao nagovjestaj onoga sto se spremalo u trecem). Sad kad pogledam na zadnji procitani (Takav je zivot) jasno se vidi da i on zadrzava onu kvalitetu, ali od zekana kao stripa sam ocekivao da ce mi ostaviti osmijeh na usnama, a ne da ce me baciti u depresiju.
Nisam nista spoilao, sam sam iznio svoje osjecaje poslije procitanog stripa Ugl. necu nista vise rec, osim da su zekani definitivno jedan genijalan strip serijal