forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Star Wars
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

Stark
Average Member

Bosnia and Herzegovina
504 Posts

Member since 22/05/2018

Posted - 04/02/2022 : 16:48:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Stark a Private Message  Reply with Quote
Ma ne bih rekao da je Boba Fett toliko loš. Tačno je da sam očekivao da će radnja ići u nešto drugačijem smjeru, malo više mafijaško-krimi orijentisana jer mi je trailer bacao na to, ali krenuli su u drugom pravcu i serija je skroz OK. Naravno zadnja prikazana epizoda je nešto posebno
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/02/2022 : 18:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ali sta tacno ide? kuda ide? ovo najozbiljnije pitam, nimalo provokatorski. sta se desava u seriji sto nije moglo da se objasni negde u dve recenice bukvalno? da ne govorim o potpuno promasenoj estetici i apsolutnom odsustvu osecaja za nadogradjivanje postojeceg sveta po tom pitanju. na stranu to sto gumeni gamorijanci izgledaju NEuverljivije danas nego sto su izgledali pre 40 godina, kao i Tvileci koji pricaju engleski, ili kojekakvi statisti koji deluju ko da su iz nekog fan filma - ali bre kakve su ono bajkerske bande i padavicarska klincadija, modovi, itd? oni ocekuju suspense of disbelief dok serviraju ta sranja?

a necu uopste da pricam o narativnoj koheziji serije, koji kupus, mislim na zadnje dve epizode; nikakav fokus, nista.

i upravo ta zadnja epizoda je pravo malo blago, ali samo na prvi pogled.
samo malo ako zagrebete ispod povrsine, toliko je nepromisljeno i pogresno, da mi dodje da urlam.

cim uhvatim malo vremena, napisacu koju rec vise.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Stark
Average Member

Bosnia and Herzegovina
504 Posts

Member since 22/05/2018

Posted - 05/02/2022 : 15:18:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Stark a Private Message  Reply with Quote
Ja sam gledajući obje sezone Mandaloriana shvatio da idu u smjeru te neke laganije radnje, na tragu western filmova jer se u osnovi vraćaju na da je SW space western, pa mi je takva radnja prirodno legla i u TBOBF. Sa onim Power Rangers tinejdžerima su valjda išli na suprotnost između Bobe kao zrelog čovjeka i njihove mladosti, kako već scenariste uče u tim školama da moraju opozite uvijek imati. Ali vjerujem da je njihov glavni smisao promocija transhumanizma, što je SW djelomično uvijek i bio.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/02/2022 : 16:11:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
kakva crna promocija transhumanizma.... xDD (mislim na onaj deo recenice "sto je SW djelomicno uvijek i bio")

also, ne znam zasto se toliko zapatio taj trope da je SW space western?
hocu reci - kamgi samuraji? kamgi hriscanstvo? kamgi zen budizam? SF/space opera nasledje na koje se oslanja? ...

Go to Top of Page

Stark
Average Member

Bosnia and Herzegovina
504 Posts

Member since 22/05/2018

Posted - 05/02/2022 : 16:37:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Stark a Private Message  Reply with Quote
Jao pa ti veliki fan, to se vidi, ja to casual pratim. Ne znam, ja sam uvijek doživljavao da ima korijene u westernu, vidim da i ove nove serije su na tom tragu.

A činjenica je da je kompletan Holywood orjentisan na promociju agende transhumanizma (i još nekih drugih stvari, ali to je priča za neki drugi topic).
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/02/2022 : 19:17:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stark

Jao pa ti veliki fan, to se vidi, ja to casual pratim. Ne znam, ja sam uvijek doživljavao da ima korijene u westernu, vidim da i ove nove serije su na tom tragu.

nove serije jesu na tom tragu zato sto imaju taj western trip, i isto iz tog razloga pitam "zasto svi imaju taj trip?" (npr. i Obi Wana su prvobitno bili koncipirali kao western, pa kad se Mando probio, morali da menjaju koncept....evo sad Boba Fet opet isto to)

samo je prvi prvi film, tj. cetvrti film, tj. A New Hope upadljivo blizak westernu; sve ostalo je buckuris svega (pa i toga, naravno)
a poenta je u tome da jeste blizak westernu, al nije samo to, tu su i samuraji i carobnjaci i Flash Gordon (i naravno nepravedno pokradeni Valerijan) itd. itd.

pa mi je cudno sto se ljudi samo westerna hvataju:)

quote:
A činjenica je da je kompletan Holywood orjentisan na promociju agende transhumanizma (i još nekih drugih stvari, ali to je priča za neki drugi topic).

ne znam ni za kakvu agendu, znam eventualno za trendove i za big data koji manje vise pisu koncepte i scenarije, pa producenti ulazu u sta god da im ispljune masina kao odgovor. ali kako god bilo, slika je mnogo komplikovanija od svodjenja na super-proste cinioce "holivud nam trlja tran-humanizam na nos". ali o tome mozemo u nekoj drugoj temi. (mada vam ne preporucujem xD )

sto se tice Star Warsa u celoj toj prici:
1. Star Wars NIKADA nije bio Holivud; to sto je narastao u mega imperiju, studio koji s bukvalno jednim filmom ubira najvece pare na planeti ga ne cini Holivudom. Govorim naravno o Lukasovoj epohi, ne o danasnjici kada Pacov vlada.
2. Upravo je glavna tema (i to izuzetno eksplicitna, cak i za casual gledaoce) na neki nacin "opasnost" od toga da nas pojede masina (figurativno gledano, ali slika je bukvalno masina naravno). "He's more machine now than man", itd. Tako je u originalima, tako je u prequelima. Sto je prilicno kontradiktorno tome da su i SW "delimicno" tome doprinosili, pa otud moja reakcija:)

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6368 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 07/02/2022 : 10:39:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

gleda se, tuzno je lose :(

al preporucujem da pogledas petu epizodu, mozes komotno da je pogledas standalone, bez preterivanja

Pogledao prve 3. Flashback sa TUskenima je odličan, to mi se baš svidjelo. Vizualno super. Aktualna priča - i ne baš, tu je neki bućkuriš svega i svačega, bez (zasad) nekog efekta. Banda tinejdžera sa dodacima - što im je pobogu to trebalo???

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/02/2022 : 17:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
iju, ne videh ranije ovaj odgovor:

quote:
Originally posted by Aco

Pogledao prve 3. Flashback sa TUskenima je odličan, to mi se baš svidjelo. Vizualno super. Aktualna priča - i ne baš, tu je neki bućkuriš svega i svačega, bez (zasad) nekog efekta. Banda tinejdžera sa dodacima - što im je pobogu to trebalo???

zanimljivo, meni je vizuelno potpuno neubedljivo. sam kvalitet produkcije je dobar, odlican cak - ali dekor, statisti, koriscenje svega toga, toliko neuskladjeno, da ne znam....utisak kao da si doveo tri klinca iz kraja na Kamp Nou da sutiraju krpenu loptu izmedju sebe.

prica, evo sa danasnjim zakljuckom, ako neko moze da objasni koji moj je prica, cemu je potrebna, cime je motivisana, cemu sve one "upadice", itd....ne znam. lakse ce biti pricati kad se malo slegne prasina, tj. pogledaju ljudi; kad budemo mogli da spojlujemo ljudski xD

Power Rangers modovi, ne znam isto....stoje Star Wars univerzumu ko piletu sise; pogotovu na Tatuinu. fundamentalno nepoznavanje materije.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/02/2022 : 17:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
inace, kad smo kod (ne)poznavanja materije, "So Uncivilized" kanal, koji konstantno pokazuje besprekorno poznavanje iste, je upravo objavio vrlo koncizan klip o tome kako oni koji su se bavili sequelima ne poznaju materiju, preporuka ko kuca: https://www.youtube.com/watch?v=XtArKawnWNI

goes without saying - uopste preporuka za ceo kanal; ima nekolicinu klipova, kratki su, a savrseno opisuju stanje stvari, redka svetla tacka po bespucima interneta.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 09/02/2022 : 20:03:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Izdržao sam 8 minuta tog videa.

Uopće ne znam odakle mu ideja da je nova trilogija "protiv" prequela, ali svi "dokazi" za to su po meni potpuno neuvjerljivi. Samo interpretira stvari na način koji mu paše.

Ja sam inače odrastao na Star Wars filmovima, prvo originalnoj trilogiji pa onda prequelima (The Phantom Menace sam nabavio na nekakvim piratskim cd-ima sa cam ripom prije nego što je stigao u naša kina i gledao ga svaki dan ). Strašno (iracionalno) volim sve te filmove, ali ne mislim niti sam ikada mislio da Star Wars film mora biti ovakav ili onakav. Po meni je najljepša stvar u tom bogatom svijetu i potencijalu kojeg pruža i mislim da svatko može raditi s njim što god hoće (što, naravno, ne znači da će sve biti dobro). Ja bih recimo strašno volio vidjeti SW film u režiji Larsa von Triera.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 09/02/2022 : 20:32:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ja bi recimo volio vidjeti sedlarove star warse...

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 09/02/2022 : 20:46:23  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Gledao veceras sedmu epizodu Bobbe Fett Zivojinovica😁 i meni okay.
Volim onaj SF western stih u seriji, ali onaj Repoglavi mi ide na zivac sa brbljanjem skoro kao Jar².
Nisam jos gledao sedmu sezonu animirane "clone wars", ali nisam siguran da se tu pojavljuje onaj blueface alienoliki Clint Eastwood, znam da je u nekom serijalu, mozda "rebels".
Simpa Grogu i njegov odnos prema Mandou.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/02/2022 : 20:48:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Izdržao sam 8 minuta tog videa.

Uopće ne znam odakle mu ideja da je nova trilogija "protiv" prequela, ali svi "dokazi" za to su po meni potpuno neuvjerljivi. Samo interpretira stvari na način koji mu paše.

pa bilo ko kome su oci makar upola otvorene (no offence intended) more da kapira da je od samog starta bilo na snazi najotvorenije moguce udaljavanje od Dzordza Lukasa, i ceo The Farce Awakens je svedocanstvo tome. kad sam prvi put gledao film na premijeri (a pazi, tada sam dopustio jeftinim emocijama da me nose, nisam se opirao uopste), bilo je jasno ko dan sta znace prve izgovorene reci u filmu "this will begin to make things right".

ovaj lik je bio dovoljno uljudan (ili mozda nije hteo da siri pricu) da ne sere po glavnim zlikovcima - Ketlin Kenedi i Bobu Ajgeru; Dzar Dzar Abramovic je samo njihov slinavac potrcko. ko god je iole upucen u siru sliku, ovaj video mu ne govori apsolutno nista novo. i mozda je logicno onda da argumenti deluju neuverljivo, jerbo su vrlo kratki i ograniceni, u 20min se obradjuju sva tri filma, koji su pojedinci ponaosob cerecili satima i satima....

elem, da ne ispadne namera da te nabedjujem da se odreknes tih filmova, naopako.
al argumentacija ovog lika je sve samo ne neuverljiva:) i uveravam te da to ne kazem kao neko ko se samo slaze s njim, pa ono, broforce, tapsem ga po ledjima, itd:)

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/02/2022 : 20:50:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Nisam jos gledao sedmu sezonu animirane "clone wars", ali nisam siguran da se tu pojavljuje onaj blueface alienoliki Clint Eastwood, znam da je u nekom serijalu, mozda "rebels".

ne pojavljuje se u sedmoj, ali se pojavljuje u svim prethodnima koje si gledao. izgleda nije ostavio utisak muceni Cad Bane....

elem, ako nisi gledao 7. sezonu CW, trk odmah. u pitanju je nesto najbolje od SW (koje je najbolje, naravno, samo zato sto se oslanja na 6 prethodnih sezona) sto je izaslo posle 2005. tu su na snazi ljudi koji razumeju sta je Star Wars, i kako se siri i nastavlja prica dok se istovremeno postuje izvornik.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 09/02/2022 : 23:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa bilo ko kome su oci makar upola otvorene (no offence intended) more da kapira da je od samog starta bilo na snazi najotvorenije moguce udaljavanje od Dzordza Lukasa, i ceo The Farce Awakens je svedocanstvo tome. kad sam prvi put gledao film na premijeri (a pazi, tada sam dopustio jeftinim emocijama da me nose, nisam se opirao uopste), bilo je jasno ko dan sta znace prve izgovorene reci u filmu "this will begin to make things right".

Ček sad. Udaljavanje od Lucasa, a Abrams u onim clipovima drvi o izvornoj trilogiji. Pa i nju je radio Lucas.

A ovo interpretiranje riječi izgovorenih u filmu kao da se odnose na nešto van filma prepuštam onima kojima je to interesantno, meni nije.

quote:

elem, da ne ispadne namera da te nabedjujem da se odreknes tih filmova, naopako.

Ne brini, sve pet.

quote:

al argumentacija ovog lika je sve samo ne neuverljiva:)

Složit' ćemo se da se ne slažemo.

quote:

elem, ako nisi gledao 7. sezonu CW, trk odmah. u pitanju je nesto najbolje od SW (koje je najbolje, naravno, samo zato sto se oslanja na 6 prethodnih sezona) sto je izaslo posle 2005. tu su na snazi ljudi koji razumeju sta je Star Wars, i kako se siri i nastavlja prica dok se istovremeno postuje izvornik.

I tu, čini mi se, leži izvor našeg neslaganja oko nove trilogije. Po meni je Star wars što god onaj koji ga radi želi da bude. Ne postoji nešto što bi Star Wars film (ili serija) trebao/morao biti.

Za više od toga, pa i eventualno promjenu mišljenja, morat' ćeš pričekati da opet pogledam sve nastavke. Ovaj put popraćeno dodatnim materijalima pa možda dobijem još koji argument za ili protiv.

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6368 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 15/02/2022 : 10:19:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
5.epizoda - najbolja do sada, naravno. Nedostajao mi je Mando. Uživao sam u obje sezone njegove serije. Mehaničarka je malo iritantna, ali ajde.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/02/2022 : 22:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
molim oprost, nisam ranije stigao da odgovorim ljudski

quote:

Ček sad. Udaljavanje od Lucasa, a Abrams u onim clipovima drvi o izvornoj trilogiji. Pa i nju je radio Lucas.

ma Abrams odalami sta god mu padne na pamet u datom trenutku, to su sve nebitne stvari.
nisam bio jasTan (opet molim oprost), jerbo je opet u pitanju opsta kultura za ljude koji su iole upuceni u SW - kada se kaze udaljavanje od Lukasa, misli se na udaljavanje od "modernog" Lukasa, od Lukasa nakon originalnih filmova, na zlog Lukasa koji je napravio izrode od prequela, koji je dupe prodao za pare, itd. itd.

obicno uz sve to idu i mantre (koje nisu pogresne, samo se cesto koriste ad hoc) o tome kako i stari SW zapravo nisu Lukasovi, nego su ih formirali drugi ljudi, a Lukas je dao sam rough layout, i naravno pokupio sav kajmak. (kao npr. sto je pokrao Valerijana i zaradio bogatstvo na tome )

na to se misli kada se kaze da se nova garnitura brze bolje udaljila od Lukasa, i to se vrlo jasno vidi, opet, onome ko hoce da gleda (vezano za sledeci citat ispod). npr. vascela proizvodnja se momentalno po kupoprodaji Lukasfilma koncentrisala na:
- brisanje svega starog (sto je ajde kao i "razumljivo" jos)
- brisanje svega sto ima veze s prequelima (otkazani SW 3D projekti, otkazan Clone Wars, itd.)
- fokusiranje SVEGA iskljucivo na stari film i narativnu epohu vezanu za stare filmove, jedna jedina stvar nije napravljena da ima s prequelima veze ikakve - "Rebels" crtani film, stripovi, knjige, video igre, i naravno kao slag na celu tu govno-tortu: The Farce Awakens koji je carbon copy ANH, i koja pocinje dakle recima "this will begin to set things right". e sad, na konto toga:

quote:

quote:

A ovo interpretiranje riječi izgovorenih u filmu kao da se odnose na nešto van filma prepuštam onima kojima je to interesantno, meni nije.

quote:

al argumentacija ovog lika je sve samo ne neuverljiva:)

Složit' ćemo se da se ne slažemo.

sve je to super stvarno, i potpuno validno, ali onda nemas mesta u ovoj diskusiji. ne mislim nista lose, nego ono, ne mozes da udjes na kosarkaski teren i kazes "mene zanima da igram fudbal, a ovo vase rukama, to neka drugi rade"

npr. sta god ti zeleo, ne zeleo, preferirao ili ne, npr. "The Lost Jedi" NE MOZE da se posmatra u celosti bez interpretiranja reci koje se odnose na sadrzaj iza kulisa. negiranje proslosti, plot twistovi koji su namerno tu da provociraju, potpuno izvrtanje i unistavanje lika Luka Skajvokera, itd. itd. to su sve vrlo jasne poruke koje nisu eksplicitne u filmu, i koje se ne ticu same radnje, nego koje se ticu gledalaca, ocekivanja, kultova, spojlera, itd. itd.

isto tako kasnije u "Skajvokerovom nadizanju" imas onda recenice koje jedino na taj nacin mogu da se interpretiraju. "that's no way to treat a lightsaber" je jasan komentar na to da je Lukovo bacanje maca preko ramena bila glupost, itd itd itd.

dakle, potpuno je legitimno da ti te stvari nisu interesantne, al onda ne mozemo da diskutujemo gledajuci celovitu sliku.

quote:

quote:

I tu, čini mi se, leži izvor našeg neslaganja oko nove trilogije. Po meni je Star wars što god onaj koji ga radi želi da bude. Ne postoji nešto što bi Star Wars film (ili serija) trebao/morao biti.

pa nije to bas tako jednostavno, bilo bi svakako lepo da jeste.

ajde najpre ovako - ja nigde nisam rekao sta treba da bude Star Wars. ali ne bi bilo lose ipak imati neku predstavu o narativu, stilu, prici, progresiji, estetici, nekim uspostavljenim pravilnostima & co univerzuma u koji je data ekipa odlucila da umesa svoje prste. u ovoj konkretnoj prici se radi o Star Wars, ergo koncentrisemo se na to sta bi (ili ne bi) Star Wars trbalo da bude, odnosno ne bude.

npr. sutra da se nekome digne ona stvar da ubacuje principe tvrde naucne fantastike, npr. da ne moze da se putuje brze od svetlost, da nema zvuka u svemiru, da nema nikakvih onostranih sila, itd, da vidis kako bi brzo skontao da se neke granice moraju postaviti, tj. da postoje stvari koje mogu ili koje ne mogu.

isto tako bih voleo da vidim kako bi reagovao kad bi krenulo npr. neko eksplicitno trpanje na sred ekrana, usred galaxy far far away. (mada odavno ocekujem momenat kada ce Dizni da objavi da je kupio PornHub i kako ce brzom brzinom ekskluzivno za Disney+ da nam priredi mini-serijal na konto toga kako su zaceti Luk i Leja, sta je sve Padme radila po bespucima Korusanta dok se Anakin zlopatio na ratistu, i jos mnogo iznenadjenja )

poenta s bilo kojom pricom, a pogotovu s bajkovitim narativima koja se sastoje od tih prostih moralisanja, herojskih zatvorenih krugova koji se okrecu u jednom smeru, itd itd. je da ne mozes da je pricas kako ti se digne ona stvar. Luk Skajvoker je lik koji je dvaput sam pohrlio u smrt, oba puta da ne bi posrnuo ka tamnoj strani kao svoj otac, a drugi put konkretno da bi izbavio svog oca koji je arguably najveci monstrum koji je ikada hodio galaksijom. (osim imperatora koji je ono cito nemotivisano zlo za koje u takvim bajkama nema iskupljenja). dakle takav lik je izucio sve sto ima da se izuci, a svakako na temu toga kako se drugi izbavljaju iz ralja zla, cak i ako je ceo univerzum digao ruke od njih.

i sad dodju neki novi mudroseri, koji prema tebi dakle mogu da rade sta god da zele da rade, i kazu "a nene, niste razumeli, isti taj luk skajvoker ce zapravo da ipak padne u iskusenje da ubije svog sestrica klinca u kome je video kao neku tamu u ocima). e na to se misli kad se kaze "ljudi koji ne poznaju, i ne znaju sta treba i sta ne treba". udaranje tako ko muva bez glave, po narativu koji je vrlo jasno definisan i ima neka svoja (pisana ili nepisana, kako god oces) pravila, pa ne ide to.... a toga npr. nema u Clone Warsu i evo i u Mandalorijanu, jer se njime bave ljudi koji kapiraju ta neka osnovna nacela, i koji povrh svega toga grade nove price, nove likove, nove svetove, bez potrebe da seru po starom, kao sto su to radili autori sequela....

quote:

[quote]Za više od toga, pa i eventualno promjenu mišljenja, morat' ćeš pričekati da opet pogledam sve nastavke. Ovaj put popraćeno dodatnim materijalima pa možda dobijem još koji argument za ili protiv.

uh, pa ako tako izlazis "na megdan" bez i osnovnog poznavanja materije....lose ti se pise

PS
10 godina od izlaska pomenute 3D verzije "The Phantom Menace" (i 10 godina od otvaranja ove teme hahhahah zivi bili)

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 16/02/2022 : 07:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Hvala na iscrpnom odgovoru.

U jednoj stvari svakako imaš pravo, a toga zapravo nisam bio svjestan do sada - ja očito nisam pravi Star Wars fan. Već sam spominjao kako sam odrastao na tim filmovima i gledao ih milion puta, ali sve te priče iza kulisa me nikad nisu zanimale.

quote:

poenta s bilo kojom pricom, a pogotovu s bajkovitim narativima koja se sastoje od tih prostih moralisanja, herojskih zatvorenih krugova koji se okrecu u jednom smeru, itd itd. je da ne mozes da je pricas kako ti se digne ona stvar.

To što su stari Star Wars bili bajkoviti narativ koji se sastoji od prostih moralisanja itd. ne znači da i novi to moraju biti.

quote:

isto tako bih voleo da vidim kako bi reagovao kad bi krenulo npr. neko eksplicitno trpanje na sred ekrana, usred galaxy far far away. (mada odavno ocekujem momenat kada ce Dizni da objavi da je kupio PornHub i kako ce brzom brzinom ekskluzivno za Disney+ da nam priredi mini-serijal na konto toga kako su zaceti Luk i Leja, sta je sve Padme radila po bespucima Korusanta dok se Anakin zlopatio na ratistu, i jos mnogo iznenadjenja )

Ne znam za tebe, ali kad bi bilo dobro napravljeno ja bih sve to gledao.

quote:

Luk Skajvoker je lik koji je dvaput sam pohrlio u smrt, oba puta da ne bi posrnuo ka tamnoj strani kao svoj otac, a drugi put konkretno da bi izbavio svog oca koji je arguably najveci monstrum koji je ikada hodio galaksijom. (osim imperatora koji je ono cito nemotivisano zlo za koje u takvim bajkama nema iskupljenja). dakle takav lik je izucio sve sto ima da se izuci, a svakako na temu toga kako se drugi izbavljaju iz ralja zla, cak i ako je ceo univerzum digao ruke od njih.

Ma da, ali tad je bio mlad. U međuvremenu je ostario, počeo se preispitivati, živci počeli popuštati i tako to. Događa se ljudima.

quote:

npr. sta god ti zeleo, ne zeleo, preferirao ili ne, npr. "The Lost Jedi" NE MOZE da se posmatra u celosti bez interpretiranja reci koje se odnose na sadrzaj iza kulisa.

Naravno da može, kao i bilo koji drugi film. Ovo što si ti napisao vrijedi samo za fanove, i to mi je zapravo pomoglo da shvatim da očito nisam pravi fan. Naravno, i dalje si zadržavam pravo da volim Star Wars na svoj način.

quote:

uh, pa ako tako izlazis "na megdan" bez i osnovnog poznavanja materije....lose ti se pise

Jbg, ja sam mislio da je za osnovno poznavanje materije dovoljno pogledati filmove.

P.S.
Evo barem se slažemo oko The Book of Boba Fett.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 16/02/2022 : 08:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Naravno da si fan, Shaneru. Ne zezaj.

To šta je netko veći uživljenik i sav narajcan na određene šeme ne znači da je veći fan.

Ovo mi i inače smeta u geek narativu. Jel nešto voliš i guštaš u tome - fan si. Zanima li te trivia do iznemoglosti - ok, fan si, al nemaš nikakav prestiž i pravo nastupat ka profesor s katedre.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 16/02/2022 : 09:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Da probam još malo pojasniti svoj pogled na SW.

Uzmimo primjerice ovaj naš svijet. On ima neke svoje fizičke i biološke zakonitosti i pravila i ako netko želi snimiti film koji se odvija u njemu mora ih se pridržavati. Ali taj film može biti kriminalistički triler, erotska komedija, psihološka drama i još sto drugih stvari. Može imati crno-bijele arhetipske likove i jednostavne poruke, ali i ne mora. Može biti veseo, a može biti i morbidan.

E sad, isto tako imamo SW svijet sa svojim zakonitostima i pravilima. Tamo postoji sila, Jediji i Sithovi, Jawe, Huttovi, Wookieeji i svakakva druga čuda. I taj takav svijet se može uzeti kao podloga za pričanje raznih priča. I u njega možemo smjestiti priču sa junacima većim od života i jasnim pozitivnim porukama, kao i erotsku komediju sa amoralnim likovima koji psuju i eksplicitnim prizorima seksa ili psihološku dramu o raspadu dugogodišnjeg braka.

A meni je SW toliko drag upravo zbog tog maštovitog svijeta, a ne zbog priče. Zato nemam nikakav problem sa smještanjem drugačijih priča u taj svijet, dapače, radujem se tome.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 16/02/2022 : 09:47:18  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Mislim da LV najviše misli na "preuređivanje" (čitaj pišanje i rušenje) već postojećih likova i pravila, proširivanje univerzuma može (i treba?) bez toga. Ili jednostavno ako preuređuješ, reci da to nema veze sa starim filmovima i da je u pitanju reboot.
Mislim, mene ne tangiraju te stvari previše zato što mogu posmatrati filmove mimo njihovih nastavaka. Meni npr. nastavci Matriksa nisu pokvarili prvi Matriks, jer su mi oni nebitni za tu priču, za mene se Matriks tu završio. Kao što mi Šumaherovi Betmeni nemaju nikakvog uticaja na Bartonove, iako su nastavci.
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6368 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 16/02/2022 : 10:42:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Epizoda 6 - eh da mi je netko rekao da će Lee van Cleef(odnosno Angel Eyes) glumiti u SW, rekao bih mu da je lud.😂😂

Plus..nakon Bilba izgleda da će i Grogu dobiti svoj mithril😀

Znaci jos jedna epizoda i kraj. Vjerojatno sljedi koljačina. Ne znam šzo se događa sa Bobba Fettom i naracijom njegove priče,nema ga vec 2 epizode a posebno flashback sa Tuskenima kao da je potpuno stao??

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/02/2022 : 10:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

Epizoda 6 - eh da mi je netko rekao da će Lee van Cleef(odnosno Angel Eyes) glumiti u SW, rekao bih mu da je lud.😂😂

Pa LVC i je napravio karijeru glumeći u SW-ima
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 16/02/2022 : 11:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ja znam da je shanera usrecilo, ali pojava mandaloriana je potpuno usrala bobu fetta. Narativi slijed se u potpunosti urusio.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/02/2022 : 16:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala na iscrpnom odgovoru.

Taman posla, zadovoljstvo mi je, fali price uvek!
Ako jos nekome fali, evo ispod jos iscrpnih odgovora

quote:

U jednoj stvari svakako imaš pravo, a toga zapravo nisam bio svjestan do sada

Uh, cekaj kad osvestis sve ostalo tek, neces postici da mi se zahvalis dovoljno

quote:

ja očito nisam pravi Star Wars fan. Već sam spominjao kako sam odrastao na tim filmovima i gledao ih milion puta, ali sve te priče iza kulisa me nikad nisu zanimale.

quote:

quote:

npr. sta god ti zeleo, ne zeleo, preferirao ili ne, npr. "The Lost Jedi" NE MOZE da se posmatra u celosti bez interpretiranja reci koje se odnose na sadrzaj iza kulisa.

Naravno da može, kao i bilo koji drugi film. Ovo što si ti napisao vrijedi samo za fanove, i to mi je zapravo pomoglo da shvatim da očito nisam pravi fan. Naravno, i dalje si zadržavam pravo da volim Star Wars na svoj način.

quote:
Originally posted by vice

Naravno da si fan, Shaneru. Ne zezaj.
To šta je netko veći uživljenik i sav narajcan na određene šeme ne znači da je veći fan.
Ovo mi i inače smeta u geek narativu. Jel nešto voliš i guštaš u tome - fan si. Zanima li te trivia do iznemoglosti - ok, fan si, al nemaš nikakav prestiž i pravo nastupat ka profesor s katedre.

Lakse je da ovde stavim i viceov komentar, pa lepo sve u paketu.

Prvo, pazljiv citalac ce primetiti da nigde nisam napisao da nisi fan, niti sam implicirao da li si manje fan ili ne. Ako sam pravio komparacije te vrste, to je bilo samo na konto stepena upucenosti u materiju. To je nesto sto moze definisati fana ili ne, ja ne merim onu "fanovsku" stvar prema tome uopste. (Also, "dovoljno si fan" ako znas da nabrojis Jawe, Huttove, itd;))

Ono sto merim je o cemu i na koji nacin ljudi zele da razgovaraju u okviru neke diskusije. Ako je format nekakva diskusija o kvalitetu (a mahom sam ja povukao vodu na tu vodenicu, iako ni vice ni Aco nisu nevini ), onda valja pricati argumentovano, siroko, uzimati u obzir podatke, cinjenice, uporedo citati iste, itd. te potom razmenjivati argumente, nedajboze menjati misljenja, itd. Ako je format samo deklarisanje o tome sta se nekome SVIDJA ili NE SVIDJA (sto nema nikakve veze s kvalitetom, osim individualne percepcije kvaliteta na osnovu svidjitisa, a to je potpuno nebitna kategorija u argumentovanoj raspravi), onda tu nema sta da se prica osim da se one-off deklarise svako na popisu stanovnistva 'kome se svidjaju prequeli, kome se svidjaju sequeli', i idemo dalje.

Iz dosadasnje prepiske se jasnno vidi da ja raspolazem s mnogo vise informacija nego Shaner, ali se, opet, isto tako jasno vidi da nigde nisam napisao da me to cini vecim ljubiteljem od Shanera, ili da Shaner uopste nije ljubitelj, itd.

Shaner je sam usao u diskusiju komentarisuci link koji sam postavio, dajuci argumente koji nisu u skladu s narativom koji znaju vec ptice na grani, opet mesajuci svoje pravo da mu se nesto (ne) svidja, i argumentovanu diskusiju o nekom "objektivnom" kvalitetu prilozene analize i sequela uopste.

Tako da, nemojte mesati teze bezveze:)

quote:

quote:

poenta s bilo kojom pricom, a pogotovu s bajkovitim narativima koja se sastoje od tih prostih moralisanja, herojskih zatvorenih krugova koji se okrecu u jednom smeru, itd itd. je da ne mozes da je pricas kako ti se digne ona stvar.

To što su stari Star Wars bili bajkoviti narativ koji se sastoji od prostih moralisanja itd. ne znači da i novi to moraju biti.

Evo ovde vec pricas gluposti Da li da bi ostao u pravu ili jer si stvarno ubedjen u to sto kazes, ne znadem.
Ne sumnjam da bi ti gledao "Star Wars" koji lici na "Odiseju 2001.", ali to zaista vise ne bi bio Star Wars, i mislim da nije tesko da se zamisli takav hipoteticki scenario (....)

quote:

quote:

Ne znam za tebe, ali kad bi bilo dobro napravljeno ja bih sve to gledao.

(....) npr. zamisli sutra da pretvore redovan serijal o Zagoru u pricu o Zagoru koji je otisao u Japan da zivi kao zen monah, ili da redovni serijal Alana Forda postane pravi spijunski triler, da Manu Larcenet uzme da crta Asteriksa u stilu Blasta itd.
Mozes da pricas sta god oces, ali to ne ide, jer se menja osnovna struktura, osnovna ontologija, citave price.

Sigurno primecujes da naglasavam "redovne serijale" u gorenavedenim primerima o stripovima. I kad pricam o SW - iako nisam to prethodno naglasio u ovoj prepisci - pricam 99% o filmovima unutar glavnog serijala, ne pricam o sporednim projektima, spin-offovima, itd. Npr. prilicno ocigledan primer promene prethodno je ustanovljene paradigme je "Rogue One", koji pokusava (ali ne uspeva, nego se zapetljava samo tako, vrv opet zbog velikih gazda koji su mesali svoje gnusne prste u produkciju, ali o tome negde drugde) da striktno "crno-beli" good versus evil narativ iz originalnog SW filma prebaci u sive zone. Pobunjenici nisu bas tako naivni kakvim se predstavljaju, pa op ubijanje dousnika, pa op terorizam, pa op ovo pa op ono. Npr. to su stvari koje su u suprotnosti s glavnim postavkama iz starog serijala, ali koje egzistiraju u svojim zasebnim narativnim celinama koje ne kontriraju glavnom narativu, srzi koju predstavlja tzv. "Saga o Skajvokerima", i koje, opet, ne useravaju stvari koje su odavno vec ustanovljene. E sad, da li su ta dela odradjena kvalitetno ili nisu, to je neka druga prica, i meni sustinski nebitna.... (iako mi je naravno, gust da razglabam i o tome) Povrh toga, ljudi koji hejtuju prequele znaju da uzmu za zlo to sto su prequeli usli u sive zone, za razliku od starih filmova koji su striktno crno-beli, itd. Nije dakle, da izvinete, sve crno ili belo (vise o tome ispod), ali jbg, prequeli su najbolji SW, tako da je nebitno sve ostalo

quote:

quote:

Luk Skajvoker je lik koji je dvaput sam pohrlio u smrt, oba puta da ne bi posrnuo ka tamnoj strani kao svoj otac, a drugi put konkretno da bi izbavio svog oca koji je arguably najveci monstrum koji je ikada hodio galaksijom. (osim imperatora koji je ono cito nemotivisano zlo za koje u takvim bajkama nema iskupljenja). dakle takav lik je izucio sve sto ima da se izuci, a svakako na temu toga kako se drugi izbavljaju iz ralja zla, cak i ako je ceo univerzum digao ruke od njih.

Ma da, ali tad je bio mlad. U međuvremenu je ostario, počeo se preispitivati, živci počeli popuštati i tako to. Događa se ljudima.

Ne dogadja se mitskim/bajkovitim/stavec herojima; nije ovo dokumentarac niti psiho melo-drama. Mozes je ti dozivljavati kao takvu, opet, tvoje pravo, al onda nemamo o cemu da pricamo. Gde ljudi vide fudbalsku loptu na terenu, ti vidis objekat na koji mozes da sednes ako se umoris....drugim recima, "masis fudbal" xD

Bukvalno su se svima popeli na onu stvar kojekakvi izvestavaci sa svih strana sveta koji nam pricaju o tome kako se Lukas inspirisao "monomitom" u kljucu Dzozefa Kembela, itd. Hocu reci - i ptice na grani vise kapiraju o kakvoj vrsti narativa je rec, a tu nema mesta za heroje koji zaborave da su gotovi sa svojim obredima prelaska, da je njihov vrhunac prosao i da su tu da predaju stafetu sledecoj generaciji a ne da opet uce nesto sto su vec naucili pre toga, itd itd. (i na stranu sva sala (i polu-cinizam), iskrena preporuka da kad smognes vremena i zelje uzmes i istrazis sve to malo (Star Wars & Joseph Campbell, itd. dalje kuda te to sve bude vodilo), sigurno bi ti bilo interesantno)

quote:

quote:

Jbg, ja sam mislio da je za osnovno poznavanje materije dovoljno pogledati filmove.

quote:

Da probam još malo pojasniti svoj pogled na SW.

Uzmimo primjerice ovaj naš svijet. On ima neke svoje fizičke i biološke zakonitosti i pravila i ako netko želi snimiti film koji se odvija u njemu mora ih se pridržavati. Ali taj film može biti kriminalistički triler, erotska komedija, psihološka drama i još sto drugih stvari. Može imati crno-bijele arhetipske likove i jednostavne poruke, ali i ne mora. Može biti veseo, a može biti i morbidan.

E sad, isto tako imamo SW svijet sa svojim zakonitostima i pravilima. Tamo postoji sila, Jediji i Sithovi, Jawe, Huttovi, Wookieeji i svakakva druga čuda. I taj takav svijet se može uzeti kao podloga za pričanje raznih priča. I u njega možemo smjestiti priču sa junacima većim od života i jasnim pozitivnim porukama, kao i erotsku komediju sa amoralnim likovima koji psuju i eksplicitnim prizorima seksa ili psihološku dramu o raspadu dugogodišnjeg braka.

A meni je SW toliko drag upravo zbog tog maštovitog svijeta, a ne zbog priče. Zato nemam nikakav problem sa smještanjem drugačijih priča u taj svijet, dapače, radujem se tome.

Ali eto, da ne ponavljam sad sve ono odozgo - lepo si prepoznao jedan aspekt cele price; ali ima tu jos aspekata za prepoznati bez kojih je Star Wars vidno neprepoznatljiv. I s tim imaju problem ljudi kojima smetaju sequeli.

E sad, ono sto je vrlo interesantno, i ovde idem protiv svoje pozicije koju sam napisao na prethodnoj strani (hiperbolicki, al ne mari) - isto tako su mogli da kazu i old farts koji su kenjali protiv prequela. Uvek ima to, da parafraziram Stena Lija iz 2012: "Kad su ljudi objavili da ce Spajdija u filmu da igra Tobi Megvajer, svi su kenjali jerbo Megvajer ne lici na Pitera Parkera. Sada kada su objavili da ce Spajdija da igra Endru Garfild, svi kenjaju jerbo Garfild lici na Megvajera!"

Tako da to uvek ostaje "neresiva dilema".

Ipak, ostajem arogantan, dozvoljavam sebi da kazem kako postoje bitne razlike. Jedna (malo cu da generalizujem, al ne mari) je u tome sto je veliki backlash prema prequelima dosao od ljudi koji su uveliko odrasli, koji su bili klinci kada su gledali stare SW. Dobili su sta su dobili, ali najbitnije - dobili su nesto sto u zivotu nisu zamisljali, sto nije bilo u skladu s onim sto su ocekivali nakon pogledanih originalnih filmova, dok su zamisljali sta je Clone Wars, kakav je bio Anakin Skajvoker, stagod. Uproscavam masivno, ali je vrlo bitan taj momenat. Tu je i momenat drugacijeg (?) estetskog pristupa filmovima, kako je "zanatski" "dobro" odradjen ili ne, i tako neke sporednosti o kojima se moze pricati drugi put.

U sequelima je glavni problem to sto stvari nemaju smisla, sto nema nikakvog plana, sto se sve desava ad hoc, sto svaki film retconnuje onaj prethodni, i sto kad stavis zapravo na jedan timeline sve sto se navodno desava u tim filmovima, dobijes kupus koji niko ne moze da rascivija. Uzmi samo "Skajvokerovo nadizanje", i probaj da stavis na stranu sav adrenalin od kratkih rezova, poslozis u jednu narativnu nit redosled dogadjaja koji je predstavljen (sto direktno, sto kroz retrospektive), sve skupa dakle s onim sto nam je dato u "The Farce Awakens" i u "Poslednjem Djedu". Kad si "malo vise fan", te stvari su ti sasvim ocigledne vec na prvo gledanje filmova.... (jbg, iako mi se ne svidja, i dalje sam emotivno investiran u sve, odlicno pamtim sta se desava, i pratim nazalost razvoj univerzuma....) I kad poslozis sve to, dobijas jednu tuznu sliku.

Luk Skajvoker je s Landoom jurio ubicu Rejinih roditelja koji su zapravo odbegli Palpatinovi klonovi (tj. samo cale, keva je tu bonus). Njih je ubio nozem koji je izrezbaren tako da odgovara obliku (nepostojece) olupine Zvezde smrti (setimo se da je zvezda smrti bukvalno isparila na kraju Povratka Dzedaja, vrlo eksplicitno i vizuelno), i na kom je istovremeno zapisan tekst na jeziku koji C3PO iz nekog razloga ne sme da prevodi. Luk je onda otisao negde svojim putem, Lando je ostao da bleji 15 godina na istoj planeti, olupina koja dzudzi unutar dzinovskog okeana i dalje ima isti oblik, i sta god vec. Pa lakse mi je da poverujem da zele da nas troluju, nego da je neko zaista potpisao ovu pricu kao neki ozbiljni pokusaj da se nastavi prica iz prethodnih filmova.

quote:
Originally posted by swamp thing

Mislim da LV najviše misli na "preuređivanje" (čitaj pišanje i rušenje) već postojećih likova i pravila, proširivanje univerzuma može (i treba?) bez toga. Ili jednostavno ako preuređuješ, reci da to nema veze sa starim filmovima i da je u pitanju reboot.
Mislim, mene ne tangiraju te stvari previše zato što mogu posmatrati filmove mimo njihovih nastavaka. Meni npr. nastavci Matriksa nisu pokvarili prvi Matriks, jer su mi oni nebitni za tu priču, za mene se Matriks tu završio. Kao što mi Šumaherovi Betmeni nemaju nikakvog uticaja na Bartonove, iako su nastavci.

Evo, swamp thing me kapira skroz. Pritom, da se nadovezem na njegove reci - mene uopste ne tangira ovo sve. Tangira me utoliko sto mi se svidjaju Rebels, Bad Batch, Mando, i vrv jos neke serije koje ce biti objavljene, te sto cu morati da zivim u sizofrenom cepanju da ta lepa dela egzistiraju unutar narativa koji je fundamentalno promasen.

Ostaje veliki jed jerbo je de facto protracena zadnja sansa da se napravi nesto sa starim glumcima i sa Johnom Williamsom (neizostavni element Star Wars, evo, zamisli sutra npr. da krene Star Wars i da puste neki techno u pozadini kao soundtrack, jel bi ti to isto bilo do jaja Shaneru? ), i da se "preda stafeta" da se nastavi dalje, dostojanstveno, itd, kad su vec zapeli da idu dalje.

Ali ono, uvek je tu Expanded Universe sa svojim biserima:)) (u moru sopstvenog blata, naravno)

quote:
Originally posted by Aco

Ne znam šzo se događa sa Bobba Fettom i naracijom njegove priče,nema ga vec 2 epizode a posebno flashback sa Tuskenima kao da je potpuno stao??

Ne zna niko sta se dogadja s njim hahahhahah
Cela serija je zesci fejl, ko neka kanta za otpatke za komadice koji su pootpadali sa raznih strana, pa kao ajde da se ne baci ipak.

quote:
Originally posted by Tonto

Ja znam da je shanera usrecilo, ali pojava mandaloriana je potpuno usrala bobu fetta. Narativi slijed se u potpunosti urusio.

Jest, vrlo cudna (da ne kazem "glupa") odluka od strane produkcije.
Ali iskreno, ako su dosli do toga da dve epizode posvete Mandou, zakljucujem da bez njega ne bi znali sta da rade, tj. da je ova serija zapravo nepotrebni gimmick.
Sto, kad pogledate sta se sve (nije) desilo u 7 epizoda, i nije tesko zakljuciti. Sta se desilo? Nista. 3 takeaways (spojleri): Boba Fet je preziveo (sto smo znali vec); Boba Fet je dosao da zagospodari Tatuinom (sto je receno u 2 recenice u post-credits u Mando S2, dakle znali smo i to), i Pajkovi su oterani s Tatuina, sto je potpuno nebitan podatak bilo kome; plus kojekakvi bonusi za one koji prate ostale medije (za nas "vece fanove" tipa pojava Krsantana ili Cad Bane koji neslavno skoncava. (end spojleri) I onda za koji moj su tu Pescani ljudi, za koji moj je tu Power Rangers Quadrophenia, za koji moj su tu oni Hatovi, Mando vec pomenuti? itd. itd. Boga pitaj.

Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000