Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Barney
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/The-Flintstones.jpg)
Croatia
685 Posts
Member since 20/03/2011 |
Posted - 12/03/2012 : 19:06:21
|
Vidim danas na kiosku NULTA GODINA DARKWOODA. Zagor Specijal 160 stranica Proljece 2012. Cijena 25 kn.
Ne kuzim cemu ovaj reprint, ali OK, vec smo navikli na to.
Vecina vas ima citav komplet Zagor Specijal, ostali koji nemaju citav komplet trude se da ga sto prije skupe.
Ovo nije niti broj 1 niti broj 30, ovo je izdanje Proljece 2012 iako izgleda identicno kao i Specijal broj 1. Eh, sada je pitanje: Hocete li kupiti i ovaj reprint bez obzira sto imate Specijal broj 1? Ukoliko nemate Specijal broj 1 da li takav reprint moze u vasoj kolekciji zamjeniti broj 1 ili cete svejedno traziti originalno izdanje iz 2002 g.?
|
Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava |
Edited by - mladjo on 12/03/2012 20:10:43
|
|
Andrej
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/images(181).jpg)
Croatia
1562 Posts
Member since 15/03/2010 |
Posted - 12/03/2012 : 19:24:22
|
Prije nekoliko mjeseci sam rasprodao svoju kolekciju Zagora i prodao sam svoj primjerak Nulte godine za 89 kuna.... Ne znam kako se cijene kreću u zadnje vrijeme za ovaj strip no sumnjam da je pala,prema tome mislim da će svatko radije dat 25 kuna nego tri puta više i to pogotovo ako se radi o po izgledu identičnom izdanju (da ne odskaće od ostatka kolekcije) |
"War will cease when we refuse to fight" |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
sawitch
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Avatar Pingvin.gif)
Serbia
40619 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 12/03/2012 : 19:30:00
|
Zato sto su ti stripovi bili tezak krs od kvaliteta pa je masa raskupusano i procenilo se verovatno da ce narod kupovati zbog manjka... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
Cromwell
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/diadelos.jpg)
Croatia
4458 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 12/03/2012 : 19:32:55
|
89 kn?? Pff da sam znao da je toliko rijedak stavio bi i ja svoj primjerak, još ima i Ferrijev autogram gore ![](icon_smile_blush.gif)
Da odgovorim na pitanje - Ne. Ne vidim smisao dupliranja pored toliko novih izdanja sa svih strana. |
Bok, kako si.
|
|
Zagor i Chico
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/Unknown.jpg)
Croatia
214 Posts
Member since 14/05/2011 |
Posted - 12/03/2012 : 19:33:44
|
Ja razmišljam da li da uzmem ovaj reprint ili da nastavim potragu za "prvom" Nultom Godinoom Darkwooda...još nisam odlučio...ako netko ima prvo izdanje NG Darkwooda i spreman je prodati za neku normalnu cijenu neka se javi :) |
|
Oki
Advanced Member
![](AvatarUpload/vampire_008.jpg)
Croatia
5345 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 12/03/2012 : 19:37:55
|
Svi ti reprinti su jedna VELIKA glupost...pa tko će im to kupovati kad mi svi koje zanimaju stripovi to već imamo,a mlađi uzrasti koje zanimaju stripovi se na prste mogu nabrojati... Bolje bi bilo da su ubrzali već postojeća izdanja ili pokrenuli nekog novog strip junaka! Nema šansi da kupim bilo koji reprint!!! |
Edited by - Oki on 12/03/2012 19:39:32 |
|
Windwalker
Advanced Member
![](AvatarUpload/susano.jpg)
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 12/03/2012 : 19:42:38
|
Reprinti nisu nikakva glupost. Novi ljudi i potencijalni čitatelji rađaju se svaki dan, i pošteno je da i oni na neki način nabave svoj primjerak starog rasprodanog izdanja. A da klinci ne kupuju, davno bi ugasili kiosk izdanja. |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 12/03/2012 : 19:42:43
|
Odgovor je NE, neću kupiti, mooožda negdje na moru u kakvoj remitendi, ako baš ne budem imao što za čitati... Što će mi dva identična izdanja, moj primjerak iz 2002. je u dobrom stanju, negdje 4+, da je lošije očuvan, vjerojatno bi ga kupio... Što Sawitch kaže, bilo je to vrijeme lošeg ljepila u Ludensu... |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 12/03/2012 : 19:52:32
|
Reprint je super. Onaj tko baš mora imati prvo izdanje platit će i biti će sretan. Onaj tko ne mora i ne želi trošiti kupit će reprint i biti sretan. Nulta godina fali mnogima pa evo prilike. Osobno bih radije jeftini reprint (pa isti su zar ne). |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
Barney
Average Member
Croatia
685 Posts
|
Barney
Average Member
Croatia
685 Posts
Posted - 12/03/2012 : 20:00:40
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Reprint je super. Onaj tko baš mora imati prvo izdanje platit će i biti će sretan. Onaj tko ne mora i ne želi trošiti kupit će reprint i biti sretan. Nulta godina fali mnogima pa evo prilike. Osobno bih radije jeftini reprint (pa isti su zar ne).
99% isti.
Razlika je samo sto sa unutrasnje strane korice ne pise da je izdanje 2002 nego 2012 i ne pise da je broj 1 nego Proljece 2012. Na naslovnoj stranici je razlika samo na onom plavom djelu gdje pise 160 stranica i ispod toga Zagor Specijal, sada ovdje ima jos da pise Proljece 2012. Kvaliteta papira i sve ostalo je identicno kao i izdanje 2002 g. Onaj kome fali strip a ne smeta mu sto je ovo reprint ima priliku da kupi glancera i to ne jednog nego po zelji.
|
Edited by - Barney on 12/03/2012 20:01:25 |
|
djukak
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/kenny01.gif)
2947 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 12/03/2012 : 20:02:37
|
Onda sam ja dobro prošao kada sam pre koju godinu na aukcijama kupio za oko 40 kn.
Ja ću uzeti i ovaj reprint, ali samo zato što mi je originalni broj očivan za oko 4+. NIje se raspao, ali ipak. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
Barney
Average Member
Croatia
685 Posts
Posted - 12/03/2012 : 20:03:49
|
quote: Originally posted by Zagor i Chico
Ja razmišljam da li da uzmem ovaj reprint ili da nastavim potragu za "prvom" Nultom Godinoom Darkwooda...još nisam odlučio...ako netko ima prvo izdanje NG Darkwooda i spreman je prodati za neku normalnu cijenu neka se javi :)
Ja imam 2 duplikata. |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
|
Barney
Average Member
Croatia
685 Posts
Posted - 12/03/2012 : 20:07:23
|
Specijal br. 1 ima problem sa ljepilom. Kod citanja se cuje pucketanje, pa je pozeljno da se strip jednom pazljivo procita i odlozi na policu. Vidio sam vec nekoliko primjeraka koji su se doslovce raspali list po list ili se odvojio onaj glavni dio koji se drzi za hrbat. Ako su vec izdali reprint nadam se da im ljepilo nije "reprint". |
|
Barney
Average Member
Croatia
685 Posts
|
dragon_rage24
New Member
![](icon_star_gold.gif)
130 Posts
Member since 07/03/2009 |
Posted - 12/03/2012 : 20:09:29
|
quote: Originally posted by Zagor i Chico
Ja razmišljam da li da uzmem ovaj reprint ili da nastavim potragu za "prvom" Nultom Godinoom Darkwooda...još nisam odlučio...ako netko ima prvo izdanje NG Darkwooda i spreman je prodati za neku normalnu cijenu neka se javi :)
Imam očuvan za 4+ za 60 kn |
|
mladjo
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(23).jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5345 Posts
Posted - 12/03/2012 : 20:11:15
|
...istina je da je postizao velike cifre(rezultat kada postoji više zainteresiranih kupaca),ali Nulta godina se sve češče pojavljuje na aukcijama i postignute cijene su mu bile sve prihvatljivije,pa se bojim da se ovaj reprint baš i neće dobro prodavati,već će ludensu prouzročiti gubitak,a posljedica toga će biti to da će patiti ostala izdanja.... |
|
srdjandj
Advanced Member
![](AvatarUpload/carli.jpg)
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 12/03/2012 : 20:18:11
|
Imam 2 komada prvog izdanja, plus 2 komada VČ, nisam lud da i ovaj kupim.![](icon_smile_clown.gif) ![](icon_smile_approve.gif) |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5345 Posts
Posted - 12/03/2012 : 20:20:14
|
quote: Originally posted by Barney
Specijal br. 1 ima problem sa ljepilom. Kod citanja se cuje pucketanje, pa je pozeljno da se strip jednom pazljivo procita i odlozi na policu. Vidio sam vec nekoliko primjeraka koji su se doslovce raspali list po list ili se odvojio onaj glavni dio koji se drzi za hrbat. Ako su vec izdali reprint nadam se da im ljepilo nije "reprint".
Onda sam ja imao sreće što se ljepila tiče...moj primjerak Nulte godine je idealan,ali to ne mogu reći za prvi Dylanov specijalac...imao sam tri primjerka i sva tri doslovno nemaju ljepila u svom sastavu,čak sam jednog prodao na aukcijama sa opisom: "idealan za čitanje na wc-u" |
|
split85
Advanced Member
![](AvatarUpload/durango.jpg)
Croatia
8288 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 12/03/2012 : 20:23:11
|
quote: Originally posted by Barney
Ne kuzim cemu ovaj reprint, ali OK, vec smo navikli na to.
Ni meni nije jasno, ali je svakako dobro došao. Meni se onaj prvi primjerak potpuno raspa nakon prvog čitanja i stajanja na polici.
Valjda će sad lipilo bit puno bolje u bili kojem smislu |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
|
Andrej
Senior Member
![](AvatarUpload/images(181).jpg)
Croatia
1562 Posts
Member since 15/03/2010 |
Posted - 12/03/2012 : 20:23:19
|
Još sam ja mislio da sam super prošao kad sam ga dao za 89 kuna,a sad kad vidim gore koje su cijene neki primjerci dosegli ne mogu vjerovat :) |
"War will cease when we refuse to fight" |
|
elfak nish
Advanced Member
![](AvatarUpload/534495.jpg)
Serbia
5706 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
Dermentor
Average Member
![](avatars/w401089928891.2365.jpg)
Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
|
dsormaz1
Advanced Member
![](AvatarUpload/gradjanski1(1).jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|