forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Antologijske stvari
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 54

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
11215 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 25/11/2020 :  19:10:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
CANGACEIRO je bio prijeporan već ovdje, kiky http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=177&TOPIC_ID=32187#2267332
Spock se pitao o MNoovom postupku pucanja u leđa i tu smo raspravljali

ja sam mu dao 8/10. još jedna dobra Nolittina priča, ali ne i najbolja, nije za top 10.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik6877 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 26/11/2020 :  20:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
danas sam napravio MALU digresiju i pročitao jednu priču dylana doga koju već jako, jako dugo nisam čitao. ni manje ni više nego USPOMENE NEVIDLJIVOG. i što sada, sa takvim vremenskim odmakom i afinitetima koji se (u mom slučaju) nekako mijenjaju s godinama, reći zapravo o ovoj POPULARNOJ priči? kakva je ovo nakaradna parada konfuznih muškaraca koji (svi redom) vuku te neke svoje nesređene odnose sa svojim majkama i koji se svi redom upuštaju u veze sa prostitutkama nadajući se da će u njima naći nešto majčinsko i da će im one dati ono što njihove majke nisu mogle? na kakv su pedestal postavljene prostitutke i kako pred njima olako padaju sve redom ti muškići, do naravno dylana, pa do samog inspektora blocha. i ta morbidna nostalgija što se cijelo vrijeme provlači a koju potencira ta konstantna kiša koja nikako ne prestaje padati kroz cijelu priču... do posljednje stranice kada se na obzoru pomalja sunce. koje donose promjenu? ili možda ne? ne znam...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
11215 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/11/2020 :  10:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
to je taj sudar svjetova, kiky, kada čitaš nešto, u osnovi dobro i vedro kao MNo, i nešto što jako naginje defetizmu i jadikovanju kao DD. i u jednom i u drugom serijalu ima raznih promišljanja o općem, da ne kažemo, kritike društva; ali su temelji različiti i to čini presudnu razliku. zanimljivo je, a to pokazujemo i nas dvojica ili naši putevi, da se prvo primijeti Sclavi kao kritičar. a Nolitta se na toj razini uzima kao nešto bezazleno. pa ipak se čovjek, ako se i kako se razvija, opredjeljuje za Nolittu, jer sada s jedne više razine može to sve pratiti. Nolittina promišljanja o općem, o svijetu, majstorski su režirana i spojena u nadahnute priče; nisu tako nametljiva i napadna moraliziranja kao kod Sclavija. to je smireniji i trezveniji pristup, koji je u jednom smislu toliko samozatajan, da mnogi čitatelj niti ne primijeti poruke i poante... i ništa mu ne smeta, jer su same priče zanimljive i uzbudljive.

slažem se za Sjećanja na nevidljivog, bio sam i ja to ponavljao prije nekog vremena i razmišljao slično kao ti: koliko je zapravo ostalo od čuvenosti? meni je to i generacijski strip, tu smo, takorekuć, prvi puta uronili u tu sjetu i beznađe, koja je atmosfera dobro podignuta. nismo ili nisam tada ni znao niti mogao razmišljati izvan onoga kako mi je odredio autor (odnosno Sclavi) i tu se onda niti ne pitaš - a ima li to sve skupa smisla? danas sasvim sigurno ne, i da, jako je klimav taj Nevidljivi, taj je svijet bolesne melankolije dobrano otpuhnuo i Nolitta. a jednom ćemo možda i detaljno o Nevidljivom.
Go to Top of Page

pcoro
Average Member

Croatia
898 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 27/11/2020 :  13:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Uspomene nevidljivog jesu previše patetične, ali to je takav strip, koji govori o užasu. U ovom slučaju je taj užas samoća. Kiša pada, krv teče, sve je nekako bijedno, pretjerano ali to i je cilj, osjetiti užas i beznađe. Fora je ponekad pročitati tako nešto, pogotovo kad se još radi o likovima s dna, pa se onda ipak lakše distancirati od njih. Tu je ta snaga Uspomena nevidljivih - čitaš o tom jadu i bijedi, znaš da je i to dio života, možda i tvog jer svatko se bar ponekad osjeti prezren i sam. Ali, ima i olakšica -sve se to događa njima, drugima, potonulima. Kao kad slušaš tužnu pjesmu - pjesma je tužna, ali onaj tko sluša nije.

Tu je Sclavi još pazio da ne potone - prije ove epizode bi bila neka šaljiva, poslije krvavi slasher. Vodilo se računa da svi apekti horrora budu namireni.

Al, jebiga, i ja radije pročitam Mr Noa. Osim tih priča o Cangaceirosima, one su isto depresivne.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik6877 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 27/11/2020 :  20:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

zanimljivo je, a to pokazujemo i nas dvojica ili naši putevi, da se prvo primijeti Sclavi kao kritičar. a Nolitta se na toj razini uzima kao nešto bezazleno. pa ipak se čovjek, ako se i kako se razvija, opredjeljuje za Nolittu, jer sada s jedne više razine može to sve pratiti. Nolittina promišljanja o općem, o svijetu, majstorski su režirana i spojena u nadahnute priče; nisu tako nametljiva i napadna moraliziranja kao kod Sclavija. to je smireniji i trezveniji pristup, koji je u jednom smislu toliko samozatajan, da mnogi čitatelj niti ne primijeti poruke i poante... i ništa mu ne smeta, jer su same priče zanimljive i uzbudljive.
ja bi rekao da su nolittini likovi, zagor i mister no, definirani i zaokruženi likovi. oni imaju definirani karakter. zagor, darkvud... to je sustav koji je (vrlo brzo) od jedne ideje napravio puni krug, koji je ideološki, socijalno i kulturološki izgrađen, definiran. poostvarena ideja. koja ima vjere. i volje. i snagu. i stav. i postojana je. samim time i vrijednosna. i kao takva će privlačiti ostvarene, definirane tipove kao što smo nas dvojica. :)

sklavi se koleba, vrluda, njemu upravo fali vjera, hrabrost i odlučnost da završi... dapače, da i započne taj krug. da nadvlada samog sebe. i da, pravo kažeš, sklavi je kritika. uvijek samo kritika. ali nolitta... nolitta je već odavno postao ideologija.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member8817 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/11/2020 :  02:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Interesantni i dubokoumni postovi.
Kao sto ste vec pisali,Nolitta je realist u Mnou,ali teski hard-core utopist sa vizijom te sumice gdje zive plemena irokeske konfederacije i vodi ih izaslanik Manitoua,ono,povuci si prstom podoocnjak prema dole.
Zagor mi je super avanturisticki strip koji prelazi granice maste,mijesa zanrove,na nacin da nitko na kraju nece traziti logicnosti i dodirne tocke sa nasim svijetom.Mister No je dio naseg svijeta,osim u onim epizodama koje slove kao "fantasticne".To su znali nagovijestiti odmah do naslova u pocetku citanja.
Cak i prije Dylana i Martyija Mnoa sam smatrao modernim strip-junakom,anti-junakom svakodnevnice,kad i izadje lose za njega on opet udara po pjesmi,fucka neku melodiju,optimizira svoj duh na bolje sutra i ne mozes a da se ne solidariziras,odnosno ja bar i poistovjetim. Danas na poslu si mislim kak bi bilo fobro sad u mrezu razvucenu izmedju dva drveta,neku cachaçu ili pinhu coladu,jedan Camel silver skuriti i pustiti si malo Ellu i "Summertime".
Dylan me malo i zivcirao sa tim stavovima,negativa,zacopan stalno u klijentice,kao da Sclavi stalni nesto iz podsvijesti hoce kazati publici potiho na mala vrata "hej,ja sam nekad tajno volio,gledao iz prikrajka,ali nikad me nije pogledala,nije uzvratila na osjecaje.." onda,fak,krk-mrk,sve postane PiK Vrbovec i Gavrilovic mesnica u tri smjene i onda kao sto veli kolega "svane sunce" i kisa prestane. Sclavi iznosi u scenarije svoje tajne,neispunjene zelje,neuzvracene ljubavi,dok Nolitta just simple pise o zivotu,o svim aspektima,covjek trpi,pati,pije,ljubi,pjeva,gleda zalazak sunca ili iz lezaljke ili sa palube brodice.
A opet zivi punim plucima i daje dasak nade pesimisticnima. Nolitta je iskusio zivot u neimastini i skromnosti,ali se obavezao da ce svoj zivot,svoja putovanja nama prenijeti u stripu kako bi nas bocnuo iz letargije i ucmalosti i usmjerio na put nade i bonvivanstva. U stilu "da ni za cim ne zalis kad se budes zadnjim pogledima rastajao od zvijezda".
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced MemberCroatia
3039 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 28/11/2020 :  08:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Nolitta je iskusio zivot u neimastini i skromnostiGdje se može pronaći nešto više o njegovom životu? Makar i na talijanskom.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
11215 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 28/11/2020 :  08:47:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem
Mnoa sam smatrao modernim strip-junakom,anti-junakom svakodnevnice,kad i izadje lose za njega on opet udara po pjesmi,fucka neku melodiju,optimizira svoj duh na bolje sutra i ne mozes a da se ne solidariziras,odnosno ja bar i poistovjetim. Danas na poslu si mislim kak bi bilo fobro sad u mrezu razvucenu izmedju dva drveta,neku cachaçu ili pinhu coladu,jedan Camel silver skuriti i pustiti si malo Ellu i "Summertime".
E ovo volim, kad te jedan strip junak tako uvuče da dišeš taj njegov svijet. Mister No je dosta pogodan za ovo "disanje", jer su u samom stripu reference koje su i naš svijet, odnosno baš ovo što kažeš: Summertime, pa Bogart, pa cachaca, Tom Jobim...

Meni je kraj ljeta pravo vrijeme za mister-no-sanjarenje. Ono, kad polako odlaze praznici, vani je još toplo-ali-ne-više-pasja-vrućina, predvečerja dolaze prije i u zraku se već osjeća neka sjeta. A u sobi mi lagani mjuz i Garota de Ipanema...
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced MemberCroatia
3039 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 28/11/2020 :  08:52:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Koga zanima, tekst o Nolitti, napisao Mauro Boselli

https://en.sergiobonelli.it/section/3196/traveling-through-no-mans-land

(a u tekstu se spominju dva filma koji su mu bili omiljeni: Zulu sa Michael Caineom i Beau Geste sa Gary Cooperom)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
11215 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 28/11/2020 :  09:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ne znam, okej za pročitati, ali ipak mi to nije pravi tekst o Nolitti. to je više jedna strana, čak jedna strana Nolitte od koje se polazi da bi se nadovezalo na samoga sebe i pisanje ratne priče. ali opet, nije loše, i dobro je i to, kad već nema drugog;)

ono što je Boselli dobro vidio (a nije se dalje upuštao, što je, po meni, šteta da nije razradio) je to Nolittino shvaćanje rata i kako ga ne zanima navijanje za jednu stranu, već sagledava te "tišine" (i krikove do neba). pa i na samoj razini osnovne postavke Mister Noa su tu dvojica sa suprotne strane nišana, ali oba veliki junaci i požrtvovni i jednako željni slobode. Kruger i Mister No, dva ratnika, a Nolittu u prvom redu rat zanima kao univerzalni fenomen i gotovo granična situacija u Jaspersovom smislu, a nimalo kao ukopana frontovska pozicija iz koje se onda tupe iritantne gluposti i žigoše neprijatelj.

Edited by - stinky on 28/11/2020 09:56:23
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced MemberCroatia
3039 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 28/11/2020 :  10:15:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Koliko se sjećam, film Zulu je o tom očajničkom branjenju posljednjeg položaja, a prema Boselliju je to situacija koja je Nolittu zanimala, ta "granična" situacija.

Ima i knjiga o Sergiu Bonelliju koju je pisao Moreno Burattini :)

https://www.amazon.com/Guido-Nolitta-Sergio-Bonelli-sono/dp/8860633141

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik6877 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 28/11/2020 :  17:29:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote


na red je došao KAPETAN OSVETA. mister no piperom vozi mladu glumicu na odredište na kojemu se snimaju foto-romani. ali zrakoplov zbog kvara biva prinuđen sletjeti u nemilosrdno područje sertaa i našim junacima ne preostaje ništa drugo se negdje smjestiti i pokušati riješiti kvar. spas potraže u obližnjem mjestašcu jeromoabo, kojega uskoro opsijeda banda kangačeirosa, pokreta za kojega se smatralo je već odavno na izdahu a koji je pod vodstvom mladića (usijane i nestabilne glave) Manoele, zvanog Kapetan Vinganca (Osveta)...

ovu priču je napisao boselli. jedna jedina koju je ikad napisao za mister noa. i kojom je još dodatno problematizirao mit o kangančeirosa. ako je nolitta u svojim pričama kangačeirosima i prododavao određenu revolucionarnu crtu, u bosellijevoj izvedbi oni su ipak pretežito samo hrpa buntovnika, bandita i pljačkaša. doduše, ovdje se radi o hrpi potomaka jednom slavnih kangačeirosa koji pokušavaju oživjeti pokret ali, kao i staroj gardi, i njima fali neki jasniji ideološki temelj. jasno je samo da im je sredstvo čisto nasilje i sijanje straha. a pred sam kraj dolazimo i do samog cilja; koji u sebi nema ništa revolucionarno, nego ga pokreće samo osobna osveta.

ovakva hrpa mladih i usijanih kangačeirosa, bez jake figure vođe i bez glave i repa, uskoro ulazi u međusobne sukobe, na vidjelo izvire sitnodušje i oportunizam grupe, a vatru dodatno potpiruje i dolazak jednom slavnog kangačeirosa Labareda, koji se p(r)okazuje kao najobičnija laž. laž u obliku čovjeka koji se od revolucionara vrlo brzo prometnuo u praktičnog i proračunatog čovjeka. mnogi mitovi i idealisti (isprazni i bez pokrića) u ovoj priči doživljavaju težak udarac i ruše se kao kula od karata.

no, ako i to nije dovoljno, nakon priče slijedi i tekstualni dodatak u kojemu autor sergej karov i sam pripovjeda o kangačeirosima i njihovom slavnom vođi Virgulinu Ferreiru Da Silvi, poznatijem pod nadimkom Lampiao (svjetlost) u ne baš laskavom tonu.
Go to Top of Page

pcoro
Average Member

Croatia
898 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 28/11/2020 :  19:37:55  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ovako iznesena radnja djeluje dobro, ali meni je ovaj Kapetan Osveta bio jako štufan. Puno teksta, puno likova, relativno malo stranica, Mister No sveden na hrpu klišeja i ti dosadni Cangaceirosi po četvrti put Ovaj Bosellijev što mi je na umu, to je i na drumu stil ne odgovara Mister Nou, nema tu romantike, nema egzotike, nema ničega.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik6877 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 28/11/2020 :  21:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
da, vidiš... za bosellija revolucije kao da su stvar prošlosti i budalaštine u glavama, pretežno balavih, zanesenjaka.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced MemberCroatia
3039 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 28/11/2020 :  21:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

da, vidiš... za bosellija revolucije kao da su stvar prošlosti i budalaštine u glavama, pretežno balavih, zanesenjaka.Ne sasvim...pogledaj Škote u Zagoru, Otočka skupina, oni su prikazani romantično, u Braveheart stilu.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik6877 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 28/11/2020 :  21:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
boselli na zagoru je nešto što ja tek trebam otkriti! mislio sam da ću se tom zadatku posvetiti nakon čitanja i kompletiranja prvih 50 epizoda zagor klasika kada mi je porastao apetit za zagora! ali mi se u međuvremenu dogodio Mister No tako da je sve ostalo doslovce ostalo na čekanju.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced MemberCroatia
3039 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 28/11/2020 :  21:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Ima Boselli puno dobrih priča na Zagoru, cijela sjevernoamerička odiseja je na jako visokoj razini.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
11215 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/11/2020 :  08:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
da, Boselli je vrh na Zagoru i neosporni broj dva

kiky, ovo ti je dobar uvod u Zagora http://www.filmokaz.com/?p=1213
i ne samo tih 29 priča koje sam stavio kao najbolje, već imaš i popis odličnih i dobrih Zagora ispod:

2. Odlični Zagori:

Sam protiv svih, 1968.
Zarobljenik, 1968.
Seminole, 1969.
Jack Mohikanac, 1970.
Američka odiseja, 1972.
Sloboda ili smrt, 1973.
Tragedija na karnevalu, 1973.
Povratak u Darkwood, 1974.
Sjekira i sablja, 1975.
U službi cara, 1976.
Tiranin s jezera, 1979.
Chico Story (Chico), 1979.
Chico šerif (Chico), 1982.
Vuk Samotnjak, 1982.
Devil Mask, 1982.
Krvavi rudnik, 1983.
Supermike se vraća, 1984.
Stravično putovanje, 1984.
Močvara strave, 1985.
Neumoljivi Zagor, 1987.
Demon ludila, 1988.
U šakama robijaša, 1988.
Banda Staklenog Oka, 1990.
Graničari, 1990.
Kradljivac Sjena, 1993.
Čovjek s puškom, 1993.
Zmajevi gusari, 1994.
Okršaj u Los Angelesu, 1994.
Strah nad rijekom, 1996.
Indijanska zemlja, 1996.
Hellingen je živ, 1996.
Crna duša (specijal), 1996.
Anđeo smrti (specijal), 1997.
Tajna Jednoroga, 1998.
Sotonski Mortimer, 1998.
Tajna Fride Lang, 1998.
Princ vilenjaka (specijal), 1999.
Pustolovina u Kanadi (specijal), 2000.
Blago Jeana Lafittea, 2000.
Carstvo Songhaya, 2000.
Delaware, 2002.
Brodolomci, 2002.
Sveta puma (almanah), 2004.
Posljednja Thula, 2005.
Tajni agenti (maxi), 2005.
Kraljevstvo strave, 2007.
Orlovi sa sjevera (maxi), 2009.
Puni mjesec, 2010.
Crni osvetnik (maxi), 2010.
Povratak u pećinu, 2011.
Mumija s Anda, 2012.
Kaznionica na jezeru (maxi), 2012.
Čovjek koji je pobijedio smrt (gigant), 2012.
Dan invazije, 2015.


3. Dobri Zagori:

Rat, 1968.
Kuća strave, 1968.
Zagor priča, 1970.
Šestorica s «Plave Zvijezde», 1971.
Zagorova priča, 1972.
Zagor protiv vampira, 1972.
Dobar i loš, 1974.
Billy Boy iza rešetaka, 1975.
Kazneni odred, 1976.
Crveni Ratnik, 1977.
Tropical Corp, 1978.
Krilati osvetnik, 1979.
Čudnovati zločinac, 1982.
Velika prijevara, 1982.
Ubojica iz Darkwooda, 1983.
Velika pljačka, 1983.
Timber Bill, 1983.
Neranjivi, 1984.
Pet pera, 1984.
Zagor protiv Zagora, 1985.
Vatrena voda, 1986.
Noć potopa, 1987.
Grabežljivci iz Vražje doline, 1987.
Zmajeva usta, 1987.
Grad na krovu svijeta (specijal), 1990.
Crni plamen (specijal), 1991.
Tajanstveni samostan, 1992.
Svratište obješenih, 1995.
Stazama sjevera (almanah), 1997.
Vitezovi grala (specijal), 1998.
Mortimerova osveta, 1999.
Metak za Kelsa, 1999.
Utrka na rijeci (almanah), 1999.
Užasno prokletstvo (maxi), 2000.
Crni brod, 2001.
Povratak Kandraxa, 2001.
Nulta godina Darkwooda (specijal), 2001.
Demonski otok (almanah), 2001.
Strava u tami, 2002.
Traperska izvidnica, 2003.
Smrtonosna močvara (specijal), 2003.
Čovjek koji je došao s kišom (almanah), 2005.
Marinci (maxi), 2006.
Indijanska magija, 2007.
Anulkino prokletstvo (specijal), 2007.
Riječni vukovi, 2008.
Okrutni Hawak, 2008.
Zagor protiv Mortimera, 2009.
Vampirica Ylenia, 2009.
U potrazi za Zagorom, 2010.
Alligator Bayou, 2011.
Ples duhova (specijal), 2011.
U zemlji Dakota (maxi), 2011.
Ruta za Panamu, 2012.
Zeleni labirint, 2012.
Bahia u krvi, 2013.
Čovjek iz Mavericka (specijal), 2013.
Buđenja (specijal), 2014.
Prolaz između tisućljeća (maxi), 2014.
Ognjena zemlja, 2014.
Legija ubojica (maxi), 2015.
Nova Verybadova ludost (maxi), 2015.
Go to Top of Page

vukozec
Senior Member2656 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 02/12/2020 :  13:56:45  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Imaš sličan spisak za Mister No?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
11215 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/12/2020 :  14:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Ne, nisam MNoa tako obradio. Ali ako misliš pogledati MNo stripove, nije problem navesti 20-30 obaveznih priča.
Go to Top of Page

vukozec
Senior Member2656 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 02/12/2020 :  14:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Može i 10 za početak :)
Go to Top of Page

Peyo
Advanced MemberCroatia
5622 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 02/12/2020 :  14:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Bravo i hvala za popis stinky.

Postoji li takvo što na razini foruma/Bonelli fanova?

Što kaže vukozec i za druge junake?

Edited by - Peyo on 02/12/2020 14:50:35
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
11215 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/12/2020 :  16:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Može i 10 za početak :)RIJEČNI PIRATI 1976.
RIO NEGRO 1976.
ATLANTIK! 1976.
LOVCI NA GLAVE 1978.
DOBRODOŠLI U MEKSIKO! 1978.
KRV NA SNIJEGU 1981.
MAFIJA NE PRAŠTA 1981.
POŠTANSKA KOČIJA 1984.
TUĐINAC 1984.
MAU MAU 1990.
TUAREZI 1991.

Ovo su sve vrhovi, a ima ih još, ali smanjio sam na ovih 11 za početak.
Go to Top of Page

pcoro
Average Member

Croatia
898 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 02/12/2020 :  16:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Može i 10 za početak :)Ako zelis poceti, vec je Čovjek iz Gvajane pravi Mister No. Onda i Riječni pirati, oni su isto super. Rio Negro je esencija. Ako išta treba pročitati, onda je to Rio Negro. Poslije su cijenjeni Atlantik, Lovci na glave, Dobro došli u Meksiko (ali i vecina ostalih epizoda su dobre)

Nolittine epizode su najbolje, ali i ostali su pisali dobre epizode. Možda je najbolje krenuti ispočetka pa vidjeti. Ako je to previše, ako želiš samo najprobranije, onda definitivno Rio Negro i Atlantik za početak.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
11215 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/12/2020 :  16:52:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Postoji li takvo što na razini foruma/Bonelli fanova?

Što kaže vukozec i za druge junake?postoje razne liste i rasprave o naj pričama raznih junaka
nema nekih sustavnih obrada, jer ako tražiš presjek fanova, onda su to ujedno i fanovski (neobavezni) razgovori i svatko stavlja svoje favorite
Go to Top of Page
Page: of 54 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1 seconds. Snitz Forums 2000