forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Antologijske stvari
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 144

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/02/2023 : 06:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by frano

Divna je Ukrajina.
I naravno, da ima svoj jezik.
A jezik titra. Od kvarta do kvarta.

Ja ne razumijem istarski jezik. Dalmatinci ne razumiju zagorski. Hrvatski, književni izričaj govore i razumiju svi spomenuti.
Tako je i u ukrajini. Ruski govore ko da su rusi.

Divna je Ukrajina.
Nažalost ujehala je u la la land.

U slobodni gulag :)

Što se tiče jezika na istoku i Ukrajinci govore nekakvim ruskim iliti suržik ( mješavina ukrajinskog i ruskog ). Na istoku je postojala zabrana ukrajinskog jezika, kulture i književnosti.
No na zapadu Ukrajine možeš doživjeti neku sitnu neugodnosti ako prozboriš ruski, jako su osjetljivi na ruski jezik, kao osice. Ako kažeš sok umjesto sik. Oni most zovu mist, dom dim itd. Totalni ikavci. Rusi kažu otprilike da oni baš ne razumiju ukrajinski ali da Ukrajinci razumiju ruski zbog življenja u zajedničkoj državi.

Kad su u moj grad došle prve izbjeglice i to iz Odese, gradska vlast se potrudila dovesti govornika ukrajinskog jezika kao prevoditelja. U susjednom gradiću mog grada postoji ukrajinska enklava ali oni su iz zapadne Ukrajine. Ovi iz Odese kažu kako skoro bolje razumiju hrvatski nego ukrajinski. Možda je to dojam a opet tko zna.

I zagorski je književni jezik :)

Ja sam se isto provozao ukrajinom.
Govore svi ruski ko vodu pit. Kiev pogotovo.

Do sad su živjeli od rusije.

I ok.
Hoće nove tapete.

Odlučili su se još prije 30 g. kojim će putem. I mirno se to obavilo.

No, u ovim novim sukobima postoji određeno licemjerje.

Kad se ukrajina odvajala od rusije to je bilo osamostaljenje. Kad se rusi odvajaju od ukrajine to su separatisti.

bang, bang, bum, bum ... za sve brojače tenkova, tko je puknul, tko je prdnul prvi?

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/02/2023 : 07:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ali, to su sve priče koje će oni morat dugo raspetljavat. Najbogatija zemlja je sad prosijana globalističkim olovom.

Bog s njima gloginje mlatio.

Napadački rat ili obrambeni.
Mrtvi su isti.
Oni sami znaju svoje motive.

Nažalost, ne i opravdanost istih.

Edited by - frano on 16/02/2023 09:22:48
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/02/2023 : 07:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ono što je meni jako dobro u ovom razgovoru je tema koju je Stinky podignuo.

Vjera u presudnim trenucima.

Oćemo dalje u tom smjeru?
Šta bi bila vjera?

"Vjerujem da je ono što radim dobro."
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/02/2023 : 09:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne govore svi ruski u Ukrajini, pogotovo što se tiče mlađe generacije, Tebi se čini da je to isti ili jako sličan jezik ali vjeruj mi nije. Imao sam prilike čuti od pripadnika ruskog i ukrajinskog naroda u čemu je razlika. To ti je kao da Slovencu kažeš da je makedonski gotovo isti jezik ili sličan njegovom. U Kijevu se govorio ruski, ali i suržik i ukrajinski. Zbog ove agresije pojedinci odbacuju ruski.
Zapadnim Ukrajincima su i etnički Rusi iz Ukrajine i Ukrajinci sa istoka isto, imama neke kontakte pa znam kako su ih zapadni Ukrajinci ukrotili natjerali su ih da nauče ukrajinski. Kako će taj proces teći ne znam.

Nije Kiev niti Kijev nego Kjiv.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/02/2023 : 10:16:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Do sad su živjeli od rusije.

I ok.
Hoće nove tapete.

Odlučili su se još prije 30 g. kojim će putem. I mirno se to obavilo.

No, u ovim novim sukobima postoji određeno licemjerje.

Kad se ukrajina odvajala od rusije to je bilo osamostaljenje. Kad se rusi odvajaju od ukrajine to su separatisti.

bang, bang, bum, bum ... za sve brojače tenkova, tko je puknul, tko je prdnul prvi?

Ovdje si upao u politički igrokaz i na žalost pričaš netočno. Nisu Ukrajinci nikad živjeli od Rusa, Rusi su ih oduvijek ugnjetavali.
Kad su se Ukrajinci odlučili osamostaliti i velik dio glasača u ove dvije odmetnute republike je glasao za osamostaljenje. Čak je i Krim, u kojem su Rusi većina, glasao nešto preko 50 % za osamostaljenje Ukrajine. Ukrajina je uz Moldaviju i Albaniju jedna od najsiromašnijih zemalja. Albanija ima more pa se mogu iskobeljati iz blata. Moldavija osim proizvodnja vina i konjaka valjda ništa ( Ukrajinci kažu koniak, opet ikavština ). Ukrajina je po prirodnim resursima jako bogata a narod strašno siromašan. Sve je to politička igra. Rusi nikad nisu dozvoljavali strana ulaganja u Ukrajinu ( mada vjerujem ni to baš nije rješenje ) licemjerno jer su u svoju dovlačili strane investicije. Dakle oni Ukrajinu doživljavaju kao prirodan bazen iz kojeg će uzimati što žele a narod nek krepava. 2014 se događa to što se događa i počinju ulaganja i nekakav pomak ali jako sitnim koracima. Loša stvar je što su umirovljenicima skresali primanja, drastično. E sad pitanje je koliko se te 2014 Ukrajina stvarno osamostalila i koliko je uspjela maknuti ruske šape od svoje zemlje. Godinama korumpiran zatrovan državni aparat, proces čišćenja se nije mogao dogoditi preko noći. Uz to imaju tu pobunu u dvije odmetnute republike. Nije se Ruski narod 2014 pokušao osamostaliti kad nisu većina u tim republikama a i da su nešto htjeli napravili bi to nakon 1991. Odvajanje su napravili političari potaknuti iz Rusije i to uz pomoć bejzbol palice. Sve što se tamo od 2014 događalo je nelegalno, već tad je veći broj naroda otišao iz te " vuko.ebine " a sad gledamo strašna razaranja na tom području, također progon naroda.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/02/2023 : 10:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ovaj opis neodoljivo podsjeća na odnos europe ka hrvatskoj :)

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/02/2023 : 10:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Glede odvajanja i pripajanja.
Ukrajinci su se odvojili od rusije. Osamostalili su se mirno.

I sad gledamo kako se "samostalno" pripajaju zapadu.

Rusi, iz ukrajine, 2014. su se pripojili rusiji.
Tad su počeli krvavi sukobi.

Takva im je povijest pripajanja i razdvajanja.

Edited by - frano on 16/02/2023 10:56:15
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/02/2023 : 10:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Baš su šašavi ti slaveni.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/02/2023 : 11:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

A moje pitanje i dalje stoji.
Zašto onda ukrajincima ne prenesemo naših 30 g. iskustva života u la la landu?

quote:
Ukrajinci djeluju kao mi, težnje su im kao naše ...
Kruger, pa kak je moguće da onda završe drugačije od nas?

Pa ovo ti je upravo pitanje vjere u presudnim trenucima, moj frano.
Ovo što ovdje pričaš... čovječe, ispadaš tonto.

Evo ti protupitanje: a što to točno nama fali?
La la land?

Frano, ti si moj prijatelj, i tulipan, i zato za tebe imam posebnog strpljenja. Treba ti razbiti ove zablude o bezvjerju.

Ukrajinci imaju istu situaciju kao i mi: prvo potući zatornike ukrajinskog duha. To je to, nema dalje, frano. To je prvi, i jedini zadatak. Cilj.

Mi smo uspjeli. To je dobro.
Što dolazi kasnije, o tome možemo pričati. To je već drugi red.

Recimo, zamisli da nismo uspjeli. Da su pobijedili zlotvori. Kakvo bi ti onda bilo iskustvo 30 godina, frano? Ne bi mogao uraditi Papka, ne bi mogao Skice iz Indije, a ne bi ni Tulipana. Jer bi sve oko tebe vrvjelo od tulipana i ubertulipana. Kužiš, ne bi ti onda imao la la land ili što god si umaštao, nego bi imao žbire na svakom koraku, a uz to i stotinu puta više tontoa - malih, pokornih primača vanjskih utjecaja.

Ovako, mi smo pobijedili.
To nije istovjetno ovome = la la land. I dalje o tebi ovisi što ćeš, plus - slučaj. Nitko nama nije dužan ništa dati mukte, nikakvi ameri ili europa ili kamo god projiciraš svoje fantazije. Najbolje da nas oni izdržavaju i daju nam la la land mukte. Nemam pojma kako si ti to zamislio. Misliš da smo tako lijepi, dobri i pametni, da nas svi trebaju gladiti perom po guzici?

Malo morgen, prijatelju.
Pomozi si sam i Bog će ti pomoći = ovo je deviza vjere.
Imaš sad u Hrvatskoj mene, imaš tonta. Dva pola. Oćeš k stinkiju, oćeš k tontu, na tebi je izbor. Ne mogu ti ni ameri ni englezi ništa, što god ti izabereš. Možeš birati put ko markos, pa se slizati s "pravim" vrijednostima, jedno vrijeme živjeti la la land, a onda voditi stripovske ratove kada te tvoji prijatelji la la Srbi pričepe... ili možeš birati put ko stinki i jahati zvjezdanu jebovinu. Ni u jednom ni u drugom slučaju ništa neće biti mukte. Drhtat ćeš i znojit ćeš se, ma što odabrao. Ostaje samo vjera da radiš ono pravo... a ta je samo na jednom ovom putu (neću ti reći kojem).
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/02/2023 : 11:42:52  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne govore svi ruski u Ukrajini, pogotovo što se tiče mlađe generacije, Tebi se čini da je to isti ili jako sličan jezik ali vjeruj mi nije. Imao sam prilike čuti od pripadnika ruskog i ukrajinskog naroda u čemu je razlika. To ti je kao da Slovencu kažeš da je makedonski gotovo isti jezik ili sličan njegovom. U Kijevu se govorio ruski, ali i suržik i ukrajinski. Zbog ove agresije pojedinci odbacuju ruski.
Zapadnim Ukrajincima su i etnički Rusi iz Ukrajine i Ukrajinci sa istoka isto, imama neke kontakte pa znam kako su ih zapadni Ukrajinci ukrotili natjerali su ih da nauče ukrajinski. Kako će taj proces teći ne znam.

Nije Kiev niti Kijev nego Kjiv.

Točno.
Razlika između ukrajinskog i ruskog je slična razlici između slovenskog i hrvatskog.
Jezik je živa tvar. Bruji i vibrira od sela do sela.
No, svi oni govore ruski ko maternji :) To im je taj zajednički nazivnik :) Gledaju ga i slušaju ga. I pišu ga.

I kaj sad. Prodali su se u la la land. Engleski i latinicu će naučit brzo.

Kao i sve ostale blagodati.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/02/2023 : 12:07:11  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:

A moje pitanje i dalje stoji.
Zašto onda ukrajincima ne prenesemo naših 30 g. iskustva života u la la landu?

quote:
Ukrajinci djeluju kao mi, težnje su im kao naše ...
Kruger, pa kak je moguće da onda završe drugačije od nas?

Pa ovo ti je upravo pitanje vjere u presudnim trenucima, moj frano.
Ovo što ovdje pričaš... čovječe, ispadaš tonto.

Evo ti protupitanje: a što to točno nama fali?
La la land?

Frano, ti si moj prijatelj, i tulipan, i zato za tebe imam posebnog strpljenja. Treba ti razbiti ove zablude o bezvjerju.

Ukrajinci imaju istu situaciju kao i mi: prvo potući zatornike ukrajinskog duha. To je to, nema dalje, frano. To je prvi, i jedini zadatak. Cilj.

Mi smo uspjeli. To je dobro.
Što dolazi kasnije, o tome možemo pričati. To je već drugi red.

Recimo, zamisli da nismo uspjeli. Da su pobijedili zlotvori. Kakvo bi ti onda bilo iskustvo 30 godina, frano? Ne bi mogao uraditi Papka, ne bi mogao Skice iz Indije, a ne bi ni Tulipana. Jer bi sve oko tebe vrvjelo od tulipana i ubertulipana. Kužiš, ne bi ti onda imao la la land ili što god si umaštao, nego bi imao žbire na svakom koraku, a uz to i stotinu puta više tontoa - malih, pokornih primača vanjskih utjecaja.

Ovako, mi smo pobijedili.
To nije istovjetno ovome = la la land. I dalje o tebi ovisi što ćeš, plus - slučaj. Nitko nama nije dužan ništa dati mukte, nikakvi ameri ili europa ili kamo god projiciraš svoje fantazije. Najbolje da nas oni izdržavaju i daju nam la la land mukte. Nemam pojma kako si ti to zamislio. Misliš da smo tako lijepi, dobri i pametni, da nas svi trebaju gladiti perom po guzici?

Malo morgen, prijatelju.
Pomozi si sam i Bog će ti pomoći = ovo je deviza vjere.
Imaš sad u Hrvatskoj mene, imaš tonta. Dva pola. Oćeš k stinkiju, oćeš k tontu, na tebi je izbor. Ne mogu ti ni ameri ni englezi ništa, što god ti izabereš. Možeš birati put ko markos, pa se slizati s "pravim" vrijednostima, jedno vrijeme živjeti la la land, a onda voditi stripovske ratove kada te tvoji prijatelji la la Srbi pričepe... ili možeš birati put ko stinki i jahati zvjezdanu jebovinu. Ni u jednom ni u drugom slučaju ništa neće biti mukte. Drhtat ćeš i znojit ćeš se, ma što odabrao. Ostaje samo vjera da radiš ono pravo... a ta je samo na jednom ovom putu (neću ti reći kojem).

Ljudski čisti duh, čisti motivi, uvijek pobjeđuju.
Taj duh je u svim narodima, u svim ljudima isti.

Onaj tren kad se određena osoba ili narod prodaju na bilo koji način, izgube taj duh.

Meni u hrvatskoj niš ne fali.
Radim kako znam i umijem.

Vjerujem, isto kao Stinky i Tonto. Radite i djelujete kako znate i umijete.

Ali, primjećujem da u ovim krajevima fali zdravog duha.

No, i to je sve duboko ljudski.
Pičimo dalje.

I kroz kišu i kroz sunce.
Samostalni.
I svoji.

Kauboji moji :)

Edited by - frano on 16/02/2023 12:09:11
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/02/2023 : 12:11:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Točno.
Razlika između ukrajinskog i ruskog je slična razlici između slovenskog i hrvatskog.
Jezik je živa tvar. Bruji i vibrira od sela do sela.
No, svi oni govore ruski ko maternji :) To im je taj zajednički nazivnik :) Gledaju ga i slušaju ga. I pišu ga.

I kaj sad. Prodali su se u la la land. Engleski i latinicu će naučit brzo.

Kao i sve ostale blagodati.

Nije svima Ukrajincima materinji jezik ruski, nekima je nametnut tijekom stoljeća pa su ga prihvatili pa onda imamo nekakav otpor pa je nastao suržik te tvrdolinijaše na zapadu Ukrajine i kozačkom djelu koji nikad nisu prihvatili rusku okupaciju.

Ti ideš nekakvim zbrkanim putevima. Zanimljivo je kako su neka hrvatska narječja ikavština kao što je to i u Ukrajinaca. Dakle taj jezik postoji stoljećima. Tu dolazimo do priče o Bijelim Hrvatima i Karpatima koje zastupaju neki ukrajinski pa čak i ruski povjesničari. E sad, recimo u blizini Ivano - Frankivska se nalazi Galić, gradić od nekoliko tisuća stanovnika koje se smatra nekakvim lokalitetom Bijelih Hrvata, postoji još jedan kod Lavova i jedan kod Krakova u Poljskoj. U tom gradiću je nekakva prastara utvrda na brežuljku, pogled prema istoku pokazuje kako su Karpati u padu i počinje pomalo ravnica. Kad bi tim stanovnicima tog gradića rekao da su oni porijeklom Bijeli Hrvati sigurno bi te blijedo gledali i govorili o kakvim ti to glupostima pričaš. Previše je vremena prošlo, raznih vojski i ratova da bi narod pamtio ako je ičega bilo.

A što se tiče odvajanja Rusa do Ukrajine to ne postoji to je politička igra. Taj prostor će jako nastradati, čak su i etnički Rusi iz Ukrajine počeli mrziti svoje sunarodnjake iz Rusije.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/02/2023 : 12:16:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

A što se tiče odvajanja Rusa do Ukrajine to ne postoji to je politička igra. Taj prostor će jako nastradati, čak su i etnički Rusi iz Ukrajine počeli mrziti svoje sunarodnjake iz Rusije.

Naravno kad ih ovi ubijaju isto kao Ukrajince. Zabelezeno vise puta. Svakoga ko im se ne prikloni i ne ponavlja kremeljske lazi za njima.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/02/2023 : 12:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Onaj tren kad se određena osoba ili narod prodaju na bilo koji način, izgube taj duh.

Ključna stvar je osoba, frano.
Narod je samo podloga za osobnost, uvjet iz kojega se stvara osoba.
Znači, to je dijalektički odnos, jer kako tone narod, tako manjka značajeva (= pravih osoba), a s druge strane, narod je ništa, apstrakcija i sve stoji ili pada s pojedincem, odnosno - osobom.

Hrvatska je, naoko, u klizanju, jer oko tebe sve sam peder i ostali la la land igrači. Ali, to je privid, odnosno, taj privid uvijek vlada, jer i prije su bili sve sami la la land igrači, drukeri, cinkeri, aparatčiki i partijci. Čak bih rekao da su ovi današnji bezazleniji, jer oni naši jučerašnji, ti su slali u Gradišku i Lepoglavu samo ako si čitao Budaka.

Dakle, naspram te prividne, spektakularne Hrvatske u kojoj plivaju prodavači magle i krotitelji kobri, postojano stoji unutarnja, duhovna Hrvatska. Jedan, dva, tri, četri, ima nas još!! Izgubljeni!!!
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/02/2023 : 12:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Istina.
Tu osobnost valja čuvati.

Bez toga ne postojimo.
To je čisti motiv.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/02/2023 : 12:32:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Istina.
Tu osobnost valja čuvati.

Tako je. Zato smo nas dvojica poete saceri. Ti čuvaš duhovno hrvatstvo, i time osobnost, kroz Tulipana i Skice iz Indije i Oca, a ja kroz mentalne zabilješke o Tulipanu itd. Tandem iz snova, jedemo žive žabe, a naši mrzitelji mogu svisnuti!!!
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/02/2023 : 12:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Zadnje dvije rupe na svirali!!!

Jihaaaa!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/02/2023 : 12:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Baš su šašavi ti slaveni.

Slaveni su uglavnom blesani izgubljeni u vremenu i prostoru.
Bas se to dobro vidi na Rusima danas.
Najveca drzava na svitu ,stvorena ka i svi drugi imperiji,experimentiranje sa svim i svacim ,odlicno oponasanje ali slaba idejnost.
Umisto da budu broj 1.u svitu.oni se kolju za 2.misto.
Da nismo u atomskom dobu zavrsili bi rastureni.
Ovako mozda prezive.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/02/2023 : 14:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ko da o amerima zboriš.
:)
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/02/2023 : 14:53:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:

Naravno kad ih ovi ubijaju isto kao Ukrajince. Zabelezeno vise puta. Svakoga ko im se ne prikloni i ne ponavlja kremeljske lazi za njima.

To je rat.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/02/2023 : 14:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ko da o amerima zboriš.

Rusićima je problem što imaju zgaženu sirotinju koja razmišlja o votki i nešto staviti pod zub ali se ne bori protiv imperatora. Imaš ove dobrostojeće u velikim gradovima koje imaju dobro plaću, dobar život ali im se više manje fićka za one siromašne niti se previše bore protiv imperija jer im je dobro.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/02/2023 : 15:01:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
frano, vidim ti svoja saznanja o Ukrajincima temeljiš kroz Taras Buljbu, a to ti je pogrešan iliti netočan prikaz ukrajinskog duha. Što se tiče radnje i sukoba sa Poljacima to sve stoji ali prikaz duha je netočan.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/02/2023 : 15:05:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ko da o amerima zboriš.

Ma kakvi,ameri usisaju priko milijun novih ljudi godisnje.
To je golemi potencijal taman da ih je pola glupo ko q.
Rusija jedva ikog moze privuc.
Jedva mogu svoje stanovnistvo zadrzat.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/02/2023 : 15:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Jap.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7298 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 16/02/2023 : 15:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Idu za lovom.
Prodaju se.

Go to Top of Page
Page: of 144 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000