Author |
Topic  |
jaki
Advanced Member

Croatia
27211 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 30/09/2012 : 09:43:59
|
@ jaki
Ima i Nausikaje! |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 30/09/2012 09:44:35 |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 30/09/2012 : 09:49:49
|
@ stinky
U ciklusu hrvatskog filma kroz listopad 09. na prvom ide Djevojka i hrast, 16. Ljubica, 23. Razmeđa i 30. Pucanj.
Ciklus ide i dalje, još se slaže pa zasad ne znam što će sve biti. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27211 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 30/09/2012 : 12:11:48
|
Zasad ga nema u rasporedu za listopad koji je gotovo sasvim definiran, pa pretpostavljam u studenom. |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 09/10/2012 : 20:38:17
|
cit
citam u novinama danas da je gledanost htv 3 jako mala - zar je moguće da jedino što vrijedi zapravo ne može proći kod nas NO PASSARAN ...
ci |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 09/10/2012 : 20:54:49
|
ne znam, sad je opet bio ciklus Kurosawinih filmova. jel oni to vrte možda iste filmove ili kaj? |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 09/10/2012 : 21:06:17
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
ne znam, sad je opet bio ciklus Kurosawinih filmova. jel oni to vrte možda iste filmove ili kaj?
kako glupo pitanje - naravno da ne vrte, ali ko je kurosawa... |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 09/10/2012 : 21:21:22
|
ne znam da li vrte, ali znam da su "Sedmorica samuraja" reprizirani.
što se gledanosti tiče, baš me zanima koliko iznosi u odnosu na HRT+. |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 09/10/2012 : 22:26:21
|
ali ono što je isto činjenica je da će se neki TV program ukinut ako je gledanost loša. a televiziji je ipak najvažniji faktor gledanost  |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8205 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 10/10/2012 : 10:37:11
|
pa naravno da je mala gledanost hrt 3 i nije zamišljen sa tom svrhom ja sam, recimo, oduševljen onim dokumentarcom o krađi knjiga iz nacionalne biblioteke |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 17/10/2012 : 22:36:51
|
danas bio sutra repriza - dokumentarac povratak winnetoua - pierre brice, lex barker i stewart "scaramouche" granger,grobnig fićo, plitvice i karl may |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 18/10/2012 : 21:15:03
|
Odličan mi je "The Curse of the Cat People", baš sam se ugodno iznenadio. Možda i najbolji od ovih do sad emitiranih. Iako se dijelom oslanja na "Cat People", ovo je više drama nego horror i nema veze s transformacijama ljudi u mačke. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 18/10/2012 : 21:25:20
|
kak misliš "nema veze s transformacijama ljudi u mačke"? o čemu se onda radi u filmu?
Evo ti detaljan sadržaj (inače, uopće se ne slažem s ocijenom 6,9 na imdb-u):
Nakon smrti supruge Irene markantni Oliver Reed (K. Smith) oženio je privlačnu Alice Moore (J. Randolph), s kojom ima kći Aimee (A. Carter). Aimee je senzibilna, plaha i povučena klinka koja teško pronalazi prijatelje, iako čezne za pravim i iskrenim prijateljstvom. Zbog učestalog sanjarenja Aimee ima i ozbiljnih problema u školi, pa ju roditelji ohrabruju u pokušajima pronalaženja prijatelja. Nakon što djevojčica pronađe fotografiju pokojne Irene, čije ime pred njom nikad nije spomenuto, uskoro će susresti blagog i druželjubivog duha pokojnice (S. Simon), s kojim će se povezati. A kad otkriju da im je kći "izmišljenu prijateljicu" pronašla upravo u Irene, Oliver i Alice zaključe da je Aimee možda u smrtnoj opasnosti... Psihološka drama s elementima horora "Prokletstvo ljudi-mačaka" nastavak je antologijskog psihološkog horora "Ljudi-mačke" koji je u produkciji legendarnog Vala Lewtona (Sedma žrtva) režirao glasoviti Jacques Tourneur (Iz prošlosti). Tim su filmom Lewton i Tourneur psihološki horor utemeljili kao podžanr u kojem strava velikim dijelom proizlazi iz gledateljevih očekivanja temeljenih na nesigurnosti u pravu prirodu, realnu ili fantastičnu, onoga što vide, kao i na slutnji opasnosti umjesto na njenom konkretnijem prikazivanju. Tim su filmom Lewton i Tourneur u okrilju producentske tvrtke RKO Radio Pictures na film uveli motiv straha i seksualnosti, kao i tematiziranje ljudskih strahova. Premda u današnjem filmu isti glumci tumače iste likove, "Prokletstvo ljudi-mačaka" u režiji oskarovca Roberta Wisea (Priča sa zapadne strane, Moje pjesme, moji snovi), koji je nakon svega 18 dana u redateljskom stolcu zamijenio dokumentarista Gunthera V. Fritscha, ipak nema previše veze s izvornim filmom. Odlučivši se pozabaviti problemima u odrastanju i teškoćama roditeljstva, Lewton je u priču unio mnoge detalje iz vlastitog djetinjstva, kao i motive iz odnosa sa svojom problematičnom kćeri. Posrijedi je izvrsno režirano djelo izuzetno sugestivnog tjeskobnog ugođaja, u kojem nelagodu efektno povećava sjajna i na igri svjetla i sjene te na kontrastima planova temeljena fotografija Nicholasa Musurace (Zavojite stube). |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 18/10/2012 : 21:40:12
|
quote: Originally posted by dsormaz1
kak misliš "nema veze s transformacijama ljudi u mačke"? o čemu se onda radi u filmu?
Evo ti detaljan sadržaj Nakon smrti supruge Irene markantni Oliver Reed (K. Smith) oženio je privlačnu Alice Moore (J. Randolph), s kojom ima kći Aimee (A. Carter). Aimee je senzibilna, plaha i povučena klinka koja teško pronalazi prijatelje, iako čezne za pravim i iskrenim prijateljstvom. Zbog učestalog sanjarenja Aimee ima i ozbiljnih problema u školi, pa ju roditelji ohrabruju u pokušajima pronalaženja prijatelja. Nakon što djevojčica pronađe fotografiju pokojne Irene, čije ime pred njom nikad nije spomenuto, uskoro će susresti blagog i druželjubivog duha pokojnice (S. Simon), s kojim će se povezati. A kad otkriju da im je kći "izmišljenu prijateljicu" pronašla upravo u Irene, Oliver i Alice zaključe da je Aimee možda u smrtnoj opasnosti... Psihološka drama s elementima horora "Prokletstvo ljudi-mačaka" nastavak je antologijskog psihološkog horora "Ljudi-mačke" koji je u produkciji legendarnog Vala Lewtona (Sedma žrtva) režirao glasoviti Jacques Tourneur (Iz prošlosti). Tim su filmom Lewton i Tourneur psihološki horor utemeljili kao podžanr u kojem strava velikim dijelom proizlazi iz gledateljevih očekivanja temeljenih na nesigurnosti u pravu prirodu, realnu ili fantastičnu, onoga što vide, kao i na slutnji opasnosti umjesto na njenom konkretnijem prikazivanju. Tim su filmom Lewton i Tourneur u okrilju producentske tvrtke RKO Radio Pictures na film uveli motiv straha i seksualnosti, kao i tematiziranje ljudskih strahova. Premda u današnjem filmu isti glumci tumače iste likove, "Prokletstvo ljudi-mačaka" u režiji oskarovca Roberta Wisea (Priča sa zapadne strane, Moje pjesme, moji snovi), koji je nakon svega 18 dana u redateljskom stolcu zamijenio dokumentarista Gunthera V. Fritscha, ipak nema previše veze s izvornim filmom. Odlučivši se pozabaviti problemima u odrastanju i teškoćama roditeljstva, Lewton je u priču unio mnoge detalje iz vlastitog djetinjstva, kao i motive iz odnosa sa svojom problematičnom kćeri. Posrijedi je izvrsno režirano djelo izuzetno sugestivnog tjeskobnog ugođaja, u kojem nelagodu efektno povećava sjajna i na igri svjetla i sjene te na kontrastima planova temeljena fotografija Nicholasa Musurace (Zavojite stube).
onda ovaj film ima 0% povezanosti sa samim naslovom.
quote: (inače, uopće se ne slažem s ocijenom 6,9 na imdb-u):
bilo je i u mom slučaju filmova s čijom ocjenom se nisam slagao, naravno. |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
Topic  |