forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 BIT ĆE VESELO!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/08/2012 : 12:02:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mars1
Sto je osnovni problem zasto nema publike ( zasto sam ja i jos neki kolekcionari odustali od cijele price)?
Odustali smo jer smo bili tretirani kao stoka sitnog zuba koje ce pljackati do vijeka, a pri tome se bahato i bezobrazno ponasati.
Onda su tu i sumanute cijene na aukcijama i razne manipulacije (zbog toga i je drastican pad prometa na aukcijama u odnosu na prije par godina).

Tko te tretira kao stoku sitnog zuba, pljačka i bahato se i bezobrazno ponaša?

Što se aukcija tiče, ja ih svakodnevno kontroliram, ugrađene su automatizirane kontrole i sigurno je razina sigurnosti puno veća nego na većini ostalih aukcijskih sajtova - to garantiram. A to se vidi i iz prometa, koji stalno raste, nema ni govora o drastičnom padu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/08/2012 : 12:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mamlaz

quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by mamlaz
pitanje je tko je stvarno bidao. pitanje je jesu li trgovci sami sebi nabijali cijene. ajd saznaj to, narocito sada kada se ne moze pristupiti osvojenim i prodanim aukcijama. mislim da je tu markos pogrijesio, zastitio je malverzacije.

Ma kako se ne može pristupiti osvojenim i prodanim aukcijama?

bez logiranja u aukcije. to sam mislio.

I kako sam time zaštitio malverzacije?

Trouble will find me
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9937 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 12/08/2012 : 12:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
krivo se izrazih, nisi zastitio ali si olaksao. ne mora svatko biti clan aukcija da bi imao malo volje istrazivati sta se desava. npr. ja sam znao dosta cesto pratiti neke sumljive aukcije, ali to vise ne mogu.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mars1
New Member

207 Posts

Member since 07/12/2007

Posted - 12/08/2012 : 12:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Send mars1 a Private Message  Reply with Quote
Mislim da jesi njegov fiskal, ima ih ovdje jako puno. Rijetko postam jer znam da na ovom forumu postoji hrpa likova kojima je jedini cilj da brane lik i djelo markosa. Stalno nesto moraliziraju, te krivi su ovi te krivi su oni.
Moj post je bio dobronamjeran. Htio sam skrenuti pozornost na prave razloge gubitka publike (kako na aukcijama tako i u prodanim primjercima).
Ako si ti to drugacije shvatio tvoj problem.
Naravno da me nitko nije tjerao da kupujem na aukcijama stripove po skupim cijenama (moja odluka - moja greska). Naravno da tu nije nitko kriv osim mene. Problem je u raznim makinacijama (nabidavanjima) koje je tesko sprijeciti. Ali zbog toga ljudi rijetko kupuju na aukcijama. Dovoljno je vidjeti koliko ima kupaca sada, a koliko je bilo prije.
Ocito je da se ljudi klone aukcija u prilicnom broju. Nisam ni rekao da su markos, dado ili bernard krivi za to.
Kolicinu sr...nja koju si izrekao u postu je nevjerojatna. Ocito imas puno kompleksa.
Lupetas gluposti o kojima pojma nemas.
Go to Top of Page

mars1
New Member

207 Posts

Member since 07/12/2007

Posted - 12/08/2012 : 12:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mars1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Sto je osnovni problem zasto nema publike ( zasto sam ja i jos neki kolekcionari odustali od cijele price)?
Odustali smo jer smo bili tretirani kao stoka sitnog zuba koje ce pljackati do vijeka, a pri tome se bahato i bezobrazno ponasati.
Onda su tu i sumanute cijene na aukcijama i razne manipulacije (zbog toga i je drastican pad prometa na aukcijama u odnosu na prije par godina).

Pisem preko mobitela pa mi je malo tesko qoutat.
Evo konkretan primjer. Prije jedno 2 godine u bivsoj striparnici libelus (sad je drugo ime - ne znam koje jer odonda nisam bio tamo niti necu) odnos prema kupcima je bio koma (konkretno prema meni i jos jednom sada isto bivsem kolekcionaru). To je bio jedan od glavnih okidaca prestanka s ovim hobijem.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9937 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 12/08/2012 : 12:58:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
pa sta ti nije malo bezveze razlog da prestanes sa stripovima. pa kakve veze ima los odnos u jednoj prodavaonici sa time sto si prestao sa stripovima? na tvom mjestu ja jednostavno ne bi tamo vise kupovao.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

pot
Average Member

Croatia
818 Posts

Member since 27/10/2002

Posted - 12/08/2012 : 13:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Send pot a Private Message  Reply with Quote
JEBOTE KO BI OVO PRATI:)
1 - KOLEKCIONARSTVO TO JE KAD LJUDI OZBILJNO SHVAČAJU SVOJ HOBBY (KOJI JE PONEKAD VEČI OD SAME LJUBAVI PREMA TRAŽENIM PREDMETIMA I PRELAZI U OPSESIJU) ŽELA SAMO ORIGINALNE (OOO RRR III GGGIIINNNAAALLLEEEE) , PRAVE PREDMETE, O SVOJOJ "LJUBAVI" ZNAJU SVE NIKO IH NEMOŽE "ZAJEBATI"...MOŽETE ŠTAMPATI, IZRAĐIVATI RAZNE KOPIJE SVEGA I SVAČEGA ALI TO NEMA NIKAVU VRIJEDNOST (POGLEDAJTE ONU SERIJU "ZALAGAONICA" KAD TIP DONESE NEKI PREMDET KOJI JE SKUPO PLATIO I SAD GA ŽELI PRODATI ZA 500 DOLARA A NAKRAJU KAD MU TIP KAŽE DA JE KOPIJA I DA VRIJEDI 5 DOLARA HAHAHA
2 - ONI KOJI SAMO ČITAJU STRIPOVE A NE SAKUPLJAJU...U 2012 GODINI JAKO JE MALO TAKVIH LJUDI....UŽASNO MALO TAKO DA MISLIM DA DIGITALNE VERZIJE NE UTIČU PREVIŠE NA PRODAJU...

JA BI MOGAO DA MOGU JA BI ZNAO DA ZNAM
Go to Top of Page

mars1
New Member

207 Posts

Member since 07/12/2007

Posted - 12/08/2012 : 13:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send mars1 a Private Message  Reply with Quote
Bilo ih jos, to je bio samo jedan od njih.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/08/2012 : 13:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Evo konkretan primjer. Prije jedno 2 godine u bivsoj striparnici libelus (sad je drugo ime - ne znam koje jer odonda nisam bio tamo niti necu) odnos prema kupcima je bio koma (konkretno prema meni i jos jednom sada isto bivsem kolekcionaru). To je bio jedan od glavnih okidaca prestanka s ovim hobijem.

Kakve to veze ima sa stripovi.com, sa mnom osobno (ocito iz ovih par postova da mi zamjeras nesto) i sa temom izdavača, piratatstva i skenova?

Trouble will find me
Go to Top of Page

pot
Average Member

Croatia
818 Posts

Member since 27/10/2002

Posted - 12/08/2012 : 13:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send pot a Private Message  Reply with Quote
LJUDI NE SHVAČAJU DA NEKI ALBUMI KROZ 20- 30 GODINA ČE KOŠTATI KOLIKO SAD LMS I ZS I BIČE STRUĆNJACI KOJI ČE RAZLIKOVATI KOPIJE OD ORIGINALA...PA SAD TI KUPUJ PIRATSKE ALBUME PA KAD ZA 30 GODINA ILI 50 BUDEŠ ŽELIO DIGNUTI PARU A ONO KAŽU TO TI JE KOPIJA I NE VREDI NIŠTA (OKRENUČEŠ SE U GROBU DOK TE TVOJ POTOMAK BUDE PSOVAO) HAHHA

SAD NEKI KAŽU KAD ČE TO BITI...KAD JE IZAŠAO PRVI BROJ HR PLAYBOJA JA SAM GA KUPIO I OVU PRIČU O PROLAZNOSTI VREMENA PRIČAO KLINCIMA OD 18 GODINA ALI SU MI SE SMIJALI I EVO PROŠLO 15 GODINA A JA IMAM NEGDIJE PRVI PLAYBOY GLANCER:))))) KLINCI VRIJEME LETI VEČ SAM BLIZU 50J A JUČE SAM BIO KLINAC

JA BI MOGAO DA MOGU JA BI ZNAO DA ZNAM
Go to Top of Page

mars1
New Member

207 Posts

Member since 07/12/2007

Posted - 12/08/2012 : 13:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send mars1 a Private Message  Reply with Quote
Nikakve, ali si me pitao pa sam odgovorio.
Kad sam govorio o svemu tome trebao sam navesti izdavace, da ne mislis da se to odnosi na tebe osobno.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/08/2012 : 13:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nikakve, ali si me pitao pa sam odgovorio.
Kad sam govorio o svemu tome trebao sam navesti izdavace, da ne mislis da se to odnosi na tebe osobno.

A pa ipak je to bitna razlika.

Trouble will find me
Go to Top of Page

mars1
New Member

207 Posts

Member since 07/12/2007

Posted - 12/08/2012 : 13:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mars1 a Private Message  Reply with Quote
Istina, ispricavam se. Krivo sam se izrazio.
Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5957 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 12/08/2012 : 13:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mozes li reci sto se tocno dogodilo?
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40634 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/08/2012 : 13:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ponasaj se malo uljudnije?!? Ti si baš pravi primjer uljudnosti kad te netko očepi.

Slazem se, niko nije uljudan kada ga nacepe.. Ja te nisam nacepio, cak i podrzavam tvoje reci o pirateriji..

quote:
I ta priča da ćeš kupiti SVE što si pročitao na skenu, a bilo ti je dobro, to pričaj nekom drugom. Nikad nećeš kupiti sve. I boli me briga što ti nećeš kupiti strip ako ga prije ne pročitaš na skenu - to nije opravdanje za krađu.

Naravno da necu kupiti sve sto sam procitao na skenu.. Gde sam ja to rekao? Od tog sto procitam na skenu cu PROBRATI sta valja i kupiti. Da ga nema ne bih ni dosao u poziciju da biram, vec bih jednostavno ignorisao postojanje tih skupih "stripova"...

Za kradju nije nista opravdanje, naravno.. Ali je poenta mog izlaganja bila da nije sve tako crno, imaju "skeneri" i dobrih stvari i naveo sam ti svoj primer.. Eto i Imrahil se slozio.. A gomila je takvih...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40634 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/08/2012 : 13:29:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pot

LJUDI NE SHVAČAJU DA NEKI ALBUMI KROZ 20- 30 GODINA ČE KOŠTATI KOLIKO SAD LMS I ZS I BIČE STRUĆNJACI KOJI ČE RAZLIKOVATI KOPIJE OD ORIGINALA...PA SAD TI KUPUJ PIRATSKE ALBUME PA KAD ZA 30 GODINA ILI 50 BUDEŠ ŽELIO DIGNUTI PARU A ONO KAŽU TO TI JE KOPIJA I NE VREDI NIŠTA (OKRENUČEŠ SE U GROBU DOK TE TVOJ POTOMAK BUDE PSOVAO) HAHHA

SAD NEKI KAŽU KAD ČE TO BITI...KAD JE IZAŠAO PRVI BROJ HR PLAYBOJA JA SAM GA KUPIO I OVU PRIČU O PROLAZNOSTI VREMENA PRIČAO KLINCIMA OD 18 GODINA ALI SU MI SE SMIJALI I EVO PROŠLO 15 GODINA A JA IMAM NEGDIJE PRVI PLAYBOY GLANCER:))))) KLINCI VRIJEME LETI VEČ SAM BLIZU 50J A JUČE SAM BIO KLINAC

Ako dodje do ovoga, pusti mi poruku i ja cu muda svoja o'seci... Sto sada Flas Gordoni, Fantomi, Mandraci i ostali ne vrede ni 10 eura???

Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 12/08/2012 : 13:35:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mislim da jesi njegov fiskal, ima ih ovdje jako puno. Rijetko postam jer znam da na ovom forumu postoji hrpa likova kojima je jedini cilj da brane lik i djelo markosa. Stalno nesto moraliziraju, te krivi su ovi te krivi su oni.
Moj post je bio dobronamjeran. Htio sam skrenuti pozornost na prave razloge gubitka publike (kako na aukcijama tako i u prodanim primjercima).
Ako si ti to drugacije shvatio tvoj problem.
Naravno da me nitko nije tjerao da kupujem na aukcijama stripove po skupim cijenama (moja odluka - moja greska). Naravno da tu nije nitko kriv osim mene. Problem je u raznim makinacijama (nabidavanjima) koje je tesko sprijeciti. Ali zbog toga ljudi rijetko kupuju na aukcijama. Dovoljno je vidjeti koliko ima kupaca sada, a koliko je bilo prije.
Ocito je da se ljudi klone aukcija u prilicnom broju. Nisam ni rekao da su markos, dado ili bernard krivi za to.
Kolicinu sr...nja koju si izrekao u postu je nevjerojatna. Ocito imas puno kompleksa.
Lupetas gluposti o kojima pojma nemas.

S obzirom da imam dosta godina i dosta iskustva(od zivotnih,ratnih i svih mogucih)nemam potrebe za dokazivanjem ,nemam kompleksa -to ti mogu potvrditi svi koji me znaju a i na ovim stranicama stekao sam dosta prijatelja i ljudi koji me postuju jer svima kazem sto mislim bez ustrucavanja.Stripove citam nekih 35godina,mozda nemam pojma,istina a tko si ti da me ocjenjujes?Zamisli ,uvrijedio te prodavac pa vise ne kupujes stripove.Matija i Vedran su vise nego ljubazni,posteni i korektni ljudi.Da te bar Markos uvrijedi pa da vise ne posjecujes ovu stranicu.Nabidavanje je normalna pojava na aukcijama,zato oni koji imaju pojma znaju kako se ponasa na njima,pa me to cudi za tebe.Stripove cu prestati kupovati kad ne budem imao dovoljno novaca za osnovne potrebe a ne dok me Markos ,Matija ili netko drugi uvrijedi.A susta je istina da mlade generacije strip ne interesira,jedan dio ljudi je bez novaca ili bez slobodnog vremena.Zato se stripovi ne prodaju.
Drugi dio mojeg posta (onaj dio o kompleksima nije se odnosio na tebe ali ako si se pronasao u mojim rijecima mozda se mozes jos spasiti posjetom nekom dobrom lijecniku-i ja sam isao kod Mamlaza koji je vrhunski odradio pregled)
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40634 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/08/2012 : 13:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mozda se treba razmisliti o Kupindo forama... Jedna cena, kupis i kraj...

Go to Top of Page

mars1
New Member

207 Posts

Member since 07/12/2007

Posted - 12/08/2012 : 14:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mars1 a Private Message  Reply with Quote
Arguse, opet sve izvrces i krivo tumacis.
Dodje covjek reci nesto, odmah 5-6 Argusa pametuje.
Pisem na mobu pa mi je tesko pisati i citati na malom ekranu pa mi se neda nadmudrivati.
Poanta price je povecati broj publike. Kako, ne znam (ali ocito ni drugi).
Da je ima, skenovi ne bi bili toliki problem.
Ne branim skeniranje da ne bi bilo zabune, ali mislim da to nije glavni problem.
Neka se i zabrani stripzona, ali cisto sumnjam u povecanje prodaje.
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 12/08/2012 : 14:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam za zabrane a stripzonu ne posjecujem,skenirani stripovi me ne zanimaju.O skeniranju nisam ni govorio,jedini nacin za povecanje strip publike po meni je povecanje standarda gradana a to nije moguce bar jos 50 godina,narocito ne s ovakvom garniturom politicara i svjetskom politikom globalnog megapohlepnog kapitalizma.Znam da ako Markos proda vise stripova ,vise ce ih i objaviti novih izdanja jer mu novac od izdavastva nije prioritet.Da li skeniranje stripova utjece na prodaju albuma ne znam,lako moguce da utjece iako mislim da ljudi imaju vise novaca za svoje hobije vise bi kupovali stripove. Ako pogledas vecina kolekcionara su visoko obrazovani,s ipak vecim primanjima pa si ovaj skupi sport mogu priustiti.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 12/08/2012 : 14:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Mozda se treba razmisliti o Kupindo forama... Jedna cena, kupis i kraj...

Onda to više ne bi bile aukcije, nego klasična prodaja.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40634 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/08/2012 : 14:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Da

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13497 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 12/08/2012 : 14:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Meni sken dođe kao prilika da proverim jel valja kupiti strip ili ne, jer više ne kupujem na slepo, previše sam se puta opekao.
Opet, ako bi se skenovi ukinuli, stripove koje ne mogu da pročitam, ne bih ni kupio.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/08/2012 : 14:57:17  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Meni sken dođe kao prilika da proverim jel valja kupiti strip ili ne, jer više ne kupujem na slepo, previše sam se puta opekao.
Opet, ako bi se skenovi ukinuli, stripove koje ne mogu da pročitam, ne bih ni kupio.

Ja kupujem papirnate, ali mi zao da se ne ostete, zato citam skenirano.Kolekcija mora biti u glanc stanju-necitana!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13497 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 12/08/2012 : 15:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
a ako ti dosade stripove, da ih prodaš za masne pare
Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000