forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 BIT ĆE VESELO!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/08/2012 : 15:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

a ako ti dosade stripove, da ih prodaš za masne pare

Mora se misliti na buducnost!Nikad se ne zna kad se nesto mora prodati, a kako su ovi moji resili da studiraju na duge staze, morace da se prodaju kolekcije, zato je stanje najbitnije.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32415 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 12/08/2012 : 16:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Mozda se treba razmisliti o Kupindo forama... Jedna cena, kupis i kraj...

ja sam isto o tome razmisljao,kako bi dobor bilo da na st.com postoji neka vrsta "online-shop".ja sto skupljam,99% bi kupio u tom "shopu". a aukcije bi takodjer postojale i dalje,radi npr.zs i lms i jos tih ostalih stari izdanja.postoji snk,al tu mi sa placanjem preko k.kartice ne odgovara.da zivim u hrvatskoj,to nebi problemb bio. a isto sto se tice stripova na raspolaganju,malo su mi "tanki".

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40625 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/08/2012 : 16:24:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ma ukidanje aukcija i prodaj ti i ZS i LMS po ceni koju zelis.. Stavis 5000 kuna LMS 4 pa hoce nek ga kupi...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32415 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 12/08/2012 : 19:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
aukcije su bit svega. ne moze se sve sto srce pozeli kupiti u ducanu. zato imamo st.com kao platformu naseg trgovanja. st.com je i vise od same trgovine. upoznavanja,druzenja,tu ti tamo koja mala svadja,sve to treba,ljudi smo,ne vuci samotnjaci.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Edited by - Tutta on 12/08/2012 21:30:07
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7928 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/08/2012 : 20:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Argus

Ja nisam za zabrane a stripzonu ne posjecujem,skenirani stripovi me ne zanimaju.O skeniranju nisam ni govorio,jedini nacin za povecanje strip publike po meni je povecanje standarda gradana a to nije moguce bar jos 50 godina,narocito ne s ovakvom garniturom politicara i svjetskom politikom globalnog megapohlepnog kapitalizma.Znam da ako Markos proda vise stripova ,vise ce ih i objaviti novih izdanja jer mu novac od izdavastva nije prioritet.Da li skeniranje stripova utjece na prodaju albuma ne znam,lako moguce da utjece iako mislim da ljudi imaju vise novaca za svoje hobije vise bi kupovali stripove. Ako pogledas vecina kolekcionara su visoko obrazovani,s ipak vecim primanjima pa si ovaj skupi sport mogu priustiti.

tako je!
i nek ostanu aukcije,kakve su.
uzecu primer limunda koji mi je odvratan i providan jer se trazi uplata kredita"unapred"da bi mogo da prodajes ono sto te volja.
mislim da markos sasvim realno odrzava aukcije i da su pravila ok.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Kum Ruzvelt
Junior Member

357 Posts

Member since 03/09/2011

Posted - 14/08/2012 : 01:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Kum Ruzvelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tutta

aukcije su bit svega. ne moze se sve sto srce pozeli kupiti u ducanu. zato imamo st.com kao platformu naseg trgovanja. st.com je i vise od same trgovine. upoznavanja,druzenja,tu ti tamo koja mala svadja,sve to treba,ljudi smo,ne vuci samotnjaci.

Pa ne mora sve svesti isljucivo na aukcije... evo pogledaj na Pik.ba, kod nas u Bosni. Tu moze svakako, znaci po zelji prodavca... moze se odrediti fiksna cijena za artikl, moze "po dogovoru", moze aukcija od jedne marke, moze aukcija sa bilo kojom pocetnom cijenom... na aukcijama su, naravno, postoji i rezervna cijena. Meni je bilo malo neobicno kad sam vidio da se ovde, na s.com, sve svodi iskljucivo na aukcije...
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 14/08/2012 : 07:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kum Ruzvelt
Meni je bilo malo neobicno kad sam vidio da se ovde, na s.com, sve svodi iskljucivo na aukcije...

Zašto neobično? Pa prodavaču je u interesu da proda strip za više onih papirića koje zovu nofci

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/08/2012 : 12:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa ne mora sve svesti isljucivo na aukcije... evo pogledaj na Pik.ba, kod nas u Bosni. Tu moze svakako, znaci po zelji prodavca... moze se odrediti fiksna cijena za artikl, moze "po dogovoru", moze aukcija od jedne marke, moze aukcija sa bilo kojom pocetnom cijenom... na aukcijama su, naravno, postoji i rezervna cijena. Meni je bilo malo neobicno kad sam vidio da se ovde, na s.com, sve svodi iskljucivo na aukcije...

Koristiš li ti uopće stripovi.com aukcije? Apsolutno sve što si nabrojao se može i ovdje - osim "po dogovoru" - što je na štetu s.com, a ne kupaca, jer se to sada obavlja "ispod žita".

Trouble will find me
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40625 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/08/2012 : 13:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
A i ovde si dozvolio "ispod zita" maksimalno... Stvarno, sto se tice liberale, ovde je najveca... Mene na Limundu opomenuli jer sam coveku rekao da mi se javi na mail da zavrsimo aukciju, samo iz razloga jer mi je lakse da se sa maila dopisujem preko telefona nego da se logujem svaki put na Limundo i trazim poruke bla bla bla...

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/08/2012 : 14:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
A eto, kad sam od "zaljubljenika u stripove postao zaljubljenik u novac"

Trouble will find me
Go to Top of Page

Kum Ruzvelt
Junior Member

357 Posts

Member since 03/09/2011

Posted - 14/08/2012 : 18:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kum Ruzvelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

quote:

Koristiš li ti uopće stripovi.com aukcije? Apsolutno sve što si nabrojao se može i ovdje - osim "po dogovoru" - što je na štetu s.com, a ne kupaca, jer se to sada obavlja "ispod žita".

Iskreno, rijetko ... dosad sam imao samo 2 kupovine, ali dosta cesto gledam ponudu stripova i,koliko vidim, tu postoje samo aukcije kao nacin prodaje. Nisam primjetio fiksne cijene.. uostalom,nije ni bitno.
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4118 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 14/08/2012 : 22:10:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
Ima i fiksne,opcija:kupi odmah!

Edited by - Kojot on 14/08/2012 22:13:50
Go to Top of Page

marko72
Starting Member

6 Posts

Member since 13/08/2012

Posted - 15/08/2012 : 01:27:31  Show Profile Show Extended Profile  Send marko72 a Private Message  Reply with Quote
Prvo bi zeleo da pohvalim stranicu stripovi.com koja je definitivno najbolja biblioteka stripova na ex-yu prostorima.Znaci sve pohvale i samo da nastavite u istom stilu.

E sad bi rekao nesto na ovu temu.Clan sam stripzone od njenog osnivanja i pratim situaciju na forumu.Mislim da nije istina da stripzona radi na gasenju strip scene.Stripzona kao forum je sigurno uradila dosta na ozivljavanju stripova.

Razumem u potpunosti ljutnju izdavaca fibre medjutim situacija se mora gledati iz svih uglova.Za propast strip scene je pre svega kriva tehnologija koja je istisnula strip.Jednostavno jer vidite vi da nema vise mladje publike.Strip se sveo na jugo nostalgicare koji se secaju starih vremena.

Mislim da bi strip sajtovi trebali da rade na otklanjaju tog problema a ne da se bave svadjama.Tacno je da fibra ima preview stripove i da skeniranje stripa nije klasicna reklama.Ali isto je tacno to da skenirani strip ni u kom slucaju ne moze da se poredi sa papirnim izdanjem.

Evo ja licno skidam skoro sve PZ i MZ kao i ZS i LMS i nisam procitao ni 1%.Jednostavno nije to to.A u papiru sam procitao sve.Postavlja se pitanje zasto skidam skenirani strip.Pa razlog je prost - ja sam bolesni kolekcionar stripova.Kao sto moj komsija na moru pravi makete brodova a realno mogao je da napravi 1 i da zavrsi posao.

Jednostavno cinjenica je da su stripovi skupi.Evo ja licno sam ostao bez posla i nemam primanja.Sastavljam kraj sa krajem kako znam i umem.I moze da nestane i stripzona i comicnet i ostali ali ja i dalje necu imati novca da kupim strip od 40 evra.

I to je glavni problem vecine ljudi.Pre cu dati pare za npr hleb nego za strip.I to izdavac mora znati.On puca na bogate stripoljubce kojih je sve manje.I razlog propadanja stripa lezi u tome.Zapitajte se koliko ovde ima ljudi mladjih od 35 godina.

Koliko nas ima koji smo vec polu starci.A koliko ima dece.A deca su bila okosnica stripa.Takodje koliko sam boravio na stripzoni vidim da oni nikad ne postavljaju nove stripove javno na forum.Svojevremeno je jedan od moderatora odmah obrisao i banovao clana koji je postavljao nove stripove.

Znam da svakom izdavacu ne odgovara nikakav strip da se skenira ali morate priznati da ljudi imaju svest.Da nemaju trpali bi sva izdanja nova na forum.Sto se tice ovih piratskih izdanja i tu ne znate pravu istinu.Istina je ta da su moderatori banovali clana koji je samo pomenuo stampanje skeniranih stripova.I istina je ta da je taj sajt samo gomila stripoljubaca koji ne zaradjuju ni 1 dinar/kunu od stripova.

E sad u svakom zitu ima kukolja.I ja jesam da se kukolj iskoreni.Ali ma koliko izdavac bio siguran da ce gasenjem stripzone dobiti mnogo ja sam ubedjen da nece dobiti nista.Dobice samo gomilu razocaranih ljudi i mozda cak i revolt i prekid kupovine izdanja fibre.

Misljenja sam da treba naci neko razumno resenje da svi budu zadovoljni.Svadja i objava rata nece doneti nista dobro.Umesto da 2 najbolja strip sajta saradjuju ovde vidim mrznju.Malo nas je narode za mrznju.A bice nas sve manje.Ako se ne desi dovlacenje mladih snaga kad nas vise ne bude nece biti strip scene.Mi smo brana koja kad pukne voda ce sve poplaviti.

Izdavacu predlazem da uvede vise akcija u skolama osnovnim i da proba da preko medija vise promovise strip.Na primer ja da nema stripovi.com i stripzone ne bi znao da vecina izdavaca i postoji.Gde da saznam?Kad na TV-u i novinama o tome nigde ne pise.

Treba da se strip izdavaci vise baziraju na mlade snage.Pustite vi matore kolekcionare.Nase vreme je proslo.Ako se budete oslanjali na nas sve ce nam biti teze.Ja imam 1000 obaveza i strip mi je realno zadnja rupa na svirali za kupovinu.A mladom coveku koji ima vremena bolje usaditi to da kupi neki fibrin strip nego da igra crysis 2.

Edited by - marko72 on 15/08/2012 01:31:38
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 15/08/2012 : 01:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by scanturion

Koja gomila boraca za pravdu i poštenje da je to nevjerovatno. Kladim se da računalo sa kojeg pišete imate sve legalne programe. Da je muzika koju slušate isključivo iz originalnih izvora. Da su filmovi koje ste gledali i koje imate želju gledati isključivo iz originalne produkcije. I naravno da za svaki izvanredni prihod, osim plaće, uredno prijavljujete poreznoj. Skenirati, isprintati i uvesti strip koji je izašao prije 40-tak godina za svoje potrebe je krađa, pronevjera, smrtna kazna. Koma
Da se odmah razumijemo, protiv sam toga da se takvi stripovi prodaju na aukcijama, pa i mimo njih. Ali sam isto tako protiv da se osuđuju ljudi od onih istih koji takođe krše pravila bez obzira da li se radi o stripu, programu, filmu ili muzici.
Ekipa, prvo pomesti pred svojim vratima i onda kritizirati.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/08/2012 : 01:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
U sustini, neko ko je dovoljno lud da plati par stotina eura za nekakvu zlatnu seriju/lms zasluzuje da mu se podvali falsifikat :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 15/08/2012 : 01:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

U sustini, neko ko je dovoljno lud da plati par stotina eura za nekakvu zlatnu seriju/lms zasluzuje da mu se podvali falsifikat :D

Ne mogu se baš složiti s ovim. Prijevara je prijevara, a to hoće li netko dati veliki iznos zato jer mu nije problem toliko izdvojiti (ili je spreman i gladovati radi kupnje) njegova je stvar, ali nije zato razlog likovati ako je bacio novac u krivotvorinu. Ali da je ludost davati pretjerane iznose tu se slažem, jer zbog toga je i došlo do nebulozno visokih cijena takvih stripova. Svaka čast, ali ne dam 5000 kn ni za ZS 13 + LMS 4 glancere, a kamo li za samo jedan toliko izvaliti. Zato se i moglo očekivati da će se prije ili kasnije pojaviti i likovi s piratima.
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32415 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 15/08/2012 : 10:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
quote:

nemas karaktera! nasao si bas pravu stranicu gdje takve gluposti pises. ohrabrujes lopove.bravo.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40625 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 15/08/2012 : 10:15:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 15/08/2012 : 13:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Netko pametan rece da je nedopustivo da se budali ne uzme novac!A mi koji smo 40 i kusur godina nismo stari,jos u svemu mozemo pokopati ove mlade generacije.
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 15/08/2012 : 15:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
quote:

+10
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/08/2012 : 16:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kosmajac

quote:

+10

Znao sam ja da cemo ti i ja najbolja ekipa da postanemo. Ja jos imam i krstaskog iskustva, jer sam puno vremena proveo na hospitalerskoj teritoriji...

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/08/2012 : 16:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marko72

Koji si ti demagog

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 15/08/2012 : 16:28:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

+10

Znao sam ja da cemo ti i ja najbolja ekipa da postanemo. Ja jos imam i krstaskog iskustva, jer sam puno vremena proveo na hospitalerskoj teritoriji...

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 15/08/2012 : 17:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mavra

klasičar, eh?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 15/08/2012 : 18:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

+10

Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000