Author |
Topic |
Spectre
Junior Member
Croatia
361 Posts
Member since 10/11/2001 |
Posted - 08/10/2012 : 17:49:50
|
Znam da već postoji topic u kojem se povremeno raspravlja o novom DC univerzumu, ali odlučio sam otvoriti posebni o svim TPB kolekcijama novog DC-a. S obzirom da mi je ideja reboota zvučala super i pošto su mi financijske prilike odgovarale odlučio sam nabavljati sve TPB i HC kolekcije novog univerzuma (bar prve volumeove) i pratiti sve. Pojedinačne sveske mi se nije isplatilo nabavljati i pošto nemam tablet, a čitanje na ekranu mi nikad nije pasalo, iako redovito skidam i "prelistam" nove brojeve ne čitam ih, već sam odlučio pročitati kolekcije kako budu stizale.
Pošto nemam vremena ni volje pisati duge recenzije, a zbog gubitka jednog posla imam ipak malo više slobodnog vremena pa mogu ipak čitati polako, u ovom topicu ću napisati rečenicu-dvije dojmova o svakom serijalu kako ih budem čitao.
Ispod je popis svih prvih hardcovera/softcovera redom kojim izlaze uz brojeve serijala u zagradi koje kompiliraju. Ispod svakog ću postepeno pisati komentare i updateati ovaj post. Većinu sam već pročitao ranije kada su mi stigli pa ću ih postepeno malo ponovo prolistati i prisjetiti se dojmova. Počet ću s aktualnim TPB-ovima koje čitam, a onda ostale dopuniti kad ih se prisjetim.
Dojmovi o serijalima se temelje samo na ovim prvim kolekcijama. Ispod su popisani i regularni i mini serijali i označio sam ih otprilike bojom podskupine. Na kraju dojma ću staviti ako mi se sviđa ili ako mi se ne sviđa.
Vaši dojmovi, rasprave, komentari i sl. o serijalima dobro došli. Iako ne čitam dalje serijale nakon ovih trejdova, ne smetaju mi spoileri.
Za početak, općeniti dojam izgleda trejdova... Uobičajeni lijepljeni uvez, ali papir je nešto kvalitetniji i deblji nego u ostalim DC trejdovima i kod softcovera i hardcovera.
Ono što mi se posebno sviđa je označavanje pripadnosti podskupini po boji. DC je podijelio svoje naslove na 7 podskupina: Batman obitelj, Superman obitelj, Green Lantern naslovi, Justice League naslovi, Young Justice naslovi, The Edge naslovi i The Dark naslovi. Svaki TPB/HC ima vrh hrbata i naslov u odgovarajućoj boji:
Batman naslovi imaju tamno plavi vrh i sivi naslov Justice League naslovi imaju crveni vrh i naslov Green Lantern naslovi imaju zeleni vrh i naslov Superman naslovi imaju svijetlo plavi vrh i naslov Young Justice ima žutonarančasti vrh i naslov The Edge ima tamno crveni vrh i naslov The Dark ima sivi vrh i naslov
Do sada je uglavnom DC bio dosljedan u izgledu, imaju samo jednu grešku na Batwoman HC-u gdje je dno hrbata plave boje kao što to imaju softcoveri umjesto samog DC simbola.
I slijedi popis i dojmovi: (samo GLC za početak, pročitan sinoć)
Justice League (01-06) Origin Animal Man (01-06) The Hunt Justice League International (01-06) The Signal Masters Batman (01-07) The Court of Owls Green Lantern (01-06) Sinestro Catwoman (01-06) The Game Stormwatch (01-06) The Dark Side
Iako sam očekivao da mi se ovo uopće neće svidjeti, Stormwatch mi je odličan. Od ukupne priče i likova do poveznica sa ostatkom DC Univerzuma (Demon Knights, Superman, Daemoniti...). U početku mi se nije svidjela ideja da J'onn nije dio Justice Leaguea, ali nakon čitanja ovog trejda mislim da savršeno paše u Stormwatch. Jedva čekam dalje.
Wonder Woman (01-06) Blood Green Arrow (01-06) The Midas Touch
Green Arrow mi je potpuno razočaranje. Sviđale su mi se sve zadnje inkarnacije i redovito sam pratio sve od Kevin Smithovog Quivera do kraja starog univerzuma, ali ovaj novi pomlađeni Green Arrow mi jednostavno nije sjeo. Iako u ovih prvih 6 brojeva ima više priče, nego u nekim drugim serijalima i trejd se čini kao nekakva zaokružena priča ukupan dojam nije dobar. Crtež je podnošljiv, ali stalno sam imao dojam da mi nešto fali. Nadam se da će idući trejd popraviti dojam, ali još se uvijek zapravo ne mogu odlučiti da li da ga naručim ili ne.
Red Lanterns (01-07) Blood And Rage Detective Comics (01-07) Faces of Death Mister Terrific (01-08) Mind Games Batwoman (00-05) Hydrology Static Shock (01-08) Supercharged Frankenstein, Agent of S.H.A.D.E. (01-07) War of The Monsters Legion of Super-Heroes (01-07) Hostile World Suicide Squad (01-07) Kicked in The Teeth Batman & Robin (01-08) Born To Kill Demon Knights (01-07) Seven Against the Dark Batgirl (01-06) The Darkest Reflection Men of War (01-08) Uneasy Company Batwing (01-06) The Lost Kingdom Grifter (01-08) Most Wanted
Griftera kao lika znam vrlo slabo, nešto malo s početka WildCatsa pa na ovo gledam zapravo kao svježe upoznavanje lika. Trejd sakuplja prvih 8 brojeva što je ugodno iznenađenje u odnosu na većinu drugih koji imaju samo prvih 6 brojeva. Ugodno sam iznenađen serijalom, likovima i pričom... bar ispočetka. Prema sredini je bio nešto malo teži za pratiti, ali i dalje prilično zabavan. Pošto obožavam crossovere bilo je lijepo vidjeti gostovanje Green Arrowa (iako mi se njegov serijal ne sviđa) i Midnightera. Drago mi je da sam prije ovoga pročitao Stormwatch trejd jer mi je poglavlje s Midnighterom imalo puno veći značaj nego što bi imalo inače. Grifter mi je cool lik i definitivno nabavljam i idući trejd.
Action Comics (01-08) Superman and the Men of Steel Superboy (01-07) Incubation O.M.A.C. (01-08) Omactivate Deathstroke (01-08) Legacy Hawk And Dove (01-08) First Strikes Swamp Thing (01-07) Raise Them Bones Resurrection Man (01-07) Dead Again Teen Titans (01-07) It's Our Right to Fight Aquaman (01-06) The Trench The Fury of Firestorm: The Nuclear Men (01-06) God Particle Birds of Prey (01-07) Trouble in Mind Penguin (01-06) Pain and Prejudice Legion Lost (01-07) Run From Tomorrow Green Lantern Corps (01-07) Fearsome
Odlična knjiga, zanimljiva priča i otkrivanje dodatnih tajni i grešaka Guardiana. Super karakterizacije glavnih likova, što zemaljskih, što vanzemaljskih. Nisam još pročitao sav GLC prije New 52 reboota, ali prema onome što sam pročitao, novi GLC je ostao na istoj razini ili čak postao i bolji po mom mišljenju. U ovih prvih sedam brojeva prva priča je lijepo zaokružena i ima lijep epilog. Crtež je odličan i detaljan. Jedva čekam volume 2.
Voodoo (01-06) What Lies Beneath
Kao i kod Griftera, o Voodoo vrlo malo znam pa u ovaj serijal ulazim bez ikakvih predrasuda. Iako ne postoji nikakva završena priča u ovih prvih 6 brojeva, u osnovi mi se trejd sviđa. Priča je zanimljiva, crtež oku ugodan i žao mi je što je serijal otkazan nakon 12. broja. Drago mi je što se Kyle pojavljuje jer ima smisla da svemirska policija prati bilo kakve neobične signale sa planete. Jedini problem kao i u svim serijalima u kojima se pojavljuju Deamoniti je to što mi se uopće ne čine kao nekakva ozbiljna prijetnja Zemlji. U svakom slučaju jedva čekam završni drugi trejd i nadam se da će bar nekakva cjelina biti završena.
I, Vampire (01-06) Tainted Love
O originalnom serijalu iz 80-ih nemam apsolutno nikakvog pojma. Vampirske priče mi općenito nisu baš nešto zanimljive tako da nisam pretjerano oduševljen s ovim serijalom. Svijetle točke su mi crtež i kratko gostovanje Constantinea. Volio bih da nisu ubacili Batmana tako rano s obzirom da izlazi hrpa Batman naslova. Niti jedan od stalnih likova mi nisu nešto pretjerano zanimljivi, ali ću nastaviti čitati dalje samo zato što slijedi crossover s Justice League Dark.
Batman: The Dark Knight (01-09) Knight Terrors Nightwing (01-07) Traps And Trapezes Justice League Dark (01-06) In The Dark Supergirl (01-07) Last Daughter of Krypton Green Lantern: New Guardians (01-07) The Ring Bearer The Savage Hawkman (01-08) Darkness Rising Legion (01-06) Secret Origin Huntress (01-06) Crossbow at the Crossroads All Star Western (01-06) Guns And Gotham Red Hood and the Outlaws (01-07) REDemption The Flash (01-08) Move Forward Superman (01-06) What Price Tomorrow? Blue Beetle (01-06) Metamorphosis Blackhawks (01-08) The Great Leap Forward DC Universe Presents (01-08) Deadman & Challengers of the Unknown Captain Atom (01-07) Evolution
|
Edited by - Spectre on 23/10/2012 18:52:05
|
|
SonicHR
New Member
Croatia
110 Posts
Member since 19/09/2012 |
Posted - 08/10/2012 : 18:46:29
|
Odlična tema! Lijepo si to sve posložio, svaka čast!
I slažem se za GLC, super je knjiga, pročito prije al planiram uzet...
E da, mogao bi ako hoćeš i nabacit neki mali score na kraju npr 8/10 Ali kako god ti je lakše
|
Edited by - SonicHR on 08/10/2012 18:58:01 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 08/10/2012 : 19:08:42
|
Na pocetku sam pratia sve..sad pratim samo Gl, Action Comics i JL..nadam se dobrom startu Jurgensa na Firestormu jer ono sta su pisali prije njega je horor..swamp mi je isto ok..snyderu to puno bolje lezi nego batman..to je to.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
Spectre
Junior Member
Croatia
361 Posts
Member since 10/11/2001 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22330 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22330 Posts
Posted - 29/10/2012 : 14:35:59
|
Najprijatnije iznenadjenje je Wonder Woman. Citao sam i starije serijale, vecinom su bili teski smor. Ona mi je drag lik, ali solo stripovi su vecinom bili losnjikavi. Ovog puta je totalno druga stvar, cijeli pristup prici i razrada, te zaista odlican moderni crtez, sve to zajedno je i vise nego ispunilo moja ocekivanja. Nesto najbolje sto sam procitao od new 52, a koliko vidim i mnogi drugi su odusevljeni sa ovim serijalom.
Na drugom mjestu je JL, rekao bih cak najbolje regularna JLA serija ikad, a procitao sam sve JLA serije do sada. Akcija, dobar humor, sve to cini ovaj serijal i vise nego interesantnim. Kada spominjem vec JL, dodao bih samo da i Teen Titans za sada drze dobar nivo. The Dark Knight je poprilicno los, nije ni Supergirl mnogo bolja. |
|
|
Krscho
Junior Member
Croatia
380 Posts
Member since 19/06/2011 |
Posted - 06/11/2012 : 17:44:43
|
quote: Originally posted by King Warrior
Dajte i vi ostali svoje utiske, sta ste proitali, sta je dobro ili lose i sve ostalo sto se tice new 52.
Detective comcis, dark knight -> uopce mi se ne dopadaju niti jedan niti drugi, price su mi doll, artwork moze proc, nezanimljivost na n-tu
batman -> naspram dc-a, tdk-a ova verzija po meni odlican storyline s court of owlsima imala, odlican artwork makar nam omente mi previse cartoonish ala the animated series
Superman -> nit mi smrdi nit mi miriše, isto vrijedi mi za action comcis
Teen titans -> po meni najbolja inkarnacija tt-a do sad, odlican story, odlicni likovi i karakterizacija, artwork etc. , uz ovo preporucam Superboya koji mi s eisto svida mkr citam ga jer je po meni to ogroman crossover a mogli su sve u jedan comic staviti....
Justice leqoue Internaiconal -> ako dobro vidim ima samo 13 brojeva + annual jer brijem zadnja 2 mjeseca nema nove JLI-a, gledajuci da superman + wonderwoman kiss je izbriso boostera iz timestreama, ono sta procito signal masters storyline i onaj nako ntoga mi se uzasno dopali
Justice lqoue -> mozda najbolji JL run do sad, odlicne price, samo problem je cekat mjesec dana na novu :D
green Lantern -> sta rec, ovaj serijal mi iz godine u godinu postaje sve bolji, drago mi je da new 52 reboot nije ga unisito |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12935 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 06/11/2012 : 18:35:08
|
quote: Originally posted by Krscho
Teen titans -> po meni najbolja inkarnacija tt-a do sad, odlican story, odlicni likovi i karakterizacija, artwork etc. , uz ovo preporucam Superboya koji mi s eisto svida mkr citam ga jer je po meni to ogroman crossover a mogli su sve u jedan comic staviti....
Justice lqoue -> mozda najbolji JL run do sad, odlicne price, samo problem je cekat mjesec dana na novu :D
Zbilja?
Mislim, ok, poštujem tvoje mišljenje, ali ja još čekam nešto što će nadmašiti New Teen Titans Marva Wolfmana i Georgea Pereza. To nije samo sjajna superherojština, to su vrhunski stripovi. A da ne pričamo o psihodeličnim Titanima Boba Haneyja, ili Young Justice Petera Davida.
Isto vrijedi i za Ligu Pravde. JLA Granta Morrisona mi je jedan od najdražih stripova, nešto što mogu čitati stalno i nikad mi neće dosaditi. Morrisonu su za petama Keith Giffen i J. M. DeMatteis sa superzabavnim JL/JLI/JLE/Formerly Known as the Justice League/I Can't Believe It's Not the Justice League. Također, sjajni su Mark Waid i Len Wein.
Hoću reći, trenutne verzije stripova Teen Titans i Justice League mi se ni izbliza ne mogu mjeriti sa spomenutima. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
Edited by - Mr. Bushido on 06/11/2012 18:42:41 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 06/11/2012 : 18:45:19
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Krscho
ali ja još čekam nešto što će nadmašiti New Teen Titans Marva Wolfmana i Georgea Pereza. To nije samo sjajna superherojština, to su vrhunski stripovi.
Debeli potpis..nadam se nabavit to jednog dana..stvarno vrhunski run.. Nadam se paperbacku jer su mi oni HC omnibusi preskupi.. |
Edited by - brni on 06/11/2012 18:48:24 |
|
|
Krscho
Junior Member
Croatia
380 Posts
Posted - 06/11/2012 : 18:51:49
|
Za Pereza/Wolfman kombinaciju se moram složiti, no ako krenu ovim putem kojim idu meni imaju debele šanse ju premašiti, ono šta nevolim i zašto sam new 52 titane stavio ispred perez/wolfmana je zastarjelost, neznam zašto no gledajući da sam kansije čito perez/wolfman run sam već bio istrošen s titansima, a novi 52 mi je dao osvjezenje na cijelupni njihov mithos
Sta se tice morisona kako se kaze njega volis ili mrziš, ima dobrih stvari ali po meni njegov run mi nikako nije sjeo s jl-a |
|
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1518 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 06/11/2012 : 19:14:35
|
Ja planiram sve sa vremenom citati, za sad sam samo Batmana, Owls storyline mi je bio jako zanimljiv, Batman & Robin od Tomasija mi je odlican, ne svidja mi se to sto su svi dogadjaji sklopljeni u samo par godina jer Batmanu nije trebao Reboot, i lik Jason Todd-a je unisten sa jednim od najodvratnijih origin storyja ikada... jbem ti budalu i kretena koji napisa to |
Seeing things differently can open new paths. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 06/11/2012 : 19:23:35
|
Morrisonu su za petama Keith Giffen i J. M. DeMatteis sa superzabavnim JL/JLI/JLE/Formerly Known as the Justice League/I Can't Believe It's Not the Justice League. Također, sjajni su Mark Waid i Len Wein.
Ja ovo uopće ne mogu trpat u isti koš sa ostalim JL naslovima. Giffen/DeMatties/Maguire i njihov run na JLI je nešto toliko unikatno i genijalno da im triba dignit spomenik Meni daleko najbolja inkarnacija JL, ali kažem, ne može se to baš uspoređivat jer su skroz drugačiji likovi i sve. Obožavam, ali obožavam JLI i moran priznat da je to jedan od najzabavnijih stripova koje sam ikad ima prilike pročitat |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 06/11/2012 : 20:24:43
|
quote: Originally posted by Paka01
Morrisonu su za petama Keith Giffen i J. M. DeMatteis sa superzabavnim JL/JLI/JLE/Formerly Known as the Justice League/I Can't Believe It's Not the Justice League. Također, sjajni su Mark Waid i Len Wein.
Ja ovo uopće ne mogu trpat u isti koš sa ostalim JL naslovima. Giffen/DeMatties/Maguire i njihov run na JLI je nešto toliko unikatno i genijalno da im triba dignit spomenik Meni daleko najbolja inkarnacija JL, ali kažem, ne može se to baš uspoređivat jer su skroz drugačiji likovi i sve. Obožavam, ali obožavam JLI i moran priznat da je to jedan od najzabavnijih stripova koje sam ikad ima prilike pročitat
Meni je bia odlican JL Generation Lost koji je vodia ka novom JLI i onda se dogodia new 52 pa su iskemijali neki drugi JLI koji mi je katastrofa..steta moga je to biti dobar serijal..ja sam se nada da ce biti na razini Generation Lost ali eto dogodia se reboot u najgorem trenutku..i slazem se stari JLI je odlican..stari Booster naravno najaca njuska.. |
Edited by - brni on 06/11/2012 20:25:16 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 06/11/2012 : 20:31:30
|
Beetle i Booster, dva najjača lika Inače, meni se novi JLI, ovaj poslije reboota nije baš svidija... Nekako mi je mlako to sve skupa i stvarno ne mogu svatit šta se dogodilo Jurgensu, jer mi je njegov run u Boosterovoj solo seriji (drugi run, poslije serijala 52) bija skroz na skroz odličan, zanimljiv i strašno intrigantan. Međutim, šta se tiče starog JLI, Maguire tu dolazi do izražaja ko nigdi drugo, taj čovik ima tonu talenta za crtat razne izraze lica i to je jedan od glavnih razloga zašto mi se serijal sviđa (naravno, i scenarij je genijalan). Mislin, ej
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 06/11/2012 : 20:35:44
|
quote: Originally posted by Paka01
jer mi je njegov run u Boosterovoj solo seriji (drugi run, poslije serijala 52) bija skroz na skroz odličan, zanimljiv i strašno intrigantan.
Meni je prvi volumen sta je isa odma nakon Coie jos i bolji..ono sta je izaslo u Showcase samo..cekam to u nekom omnibusu ka ozebli sunce..opce me ne zanima cijena ono moran imati..nadam se da ce se DC smilovati i pokriti to u koloru.. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 06/11/2012 : 20:38:27
|
Eto ja bi poludija sada, zašto ste me morali podsjetit na ovo Stojin sam u stanu i cerekam se bezveze jer mi padaju napamet gluposti iz toga runa, ali i ove dvi mini serije šta su kasnije izašle od istih autora... Mislin, kad Batman podjebaje Martian Manhuntera u vezi njegovoga vrimena koje je provea u JLI, a ovoga je sram totalno. Ili kad Fire popizdi šta ih je Booster poslao u pakao i to se na kraju i dogodi Ali najjača scena mi je ono kad su u bolnici i Captain Atom umire i ne znaju šta će sa njime, pa je Blue Beetle na telefonu zove svakoga, al niko mu se ne javlja Majko Isusova... Nemoš to prepričat, ono se mora vidit i doživit.
Neću više |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
|
emirem
Advanced Member
10819 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 04/12/2012 : 19:58:36
|
Trazio sam ovaj topik... Neki dan sam saznao nakon Marvel now da je i DC prije resetirao serijal... Malo cu i ja potraziti da li vec ima koja kompilacija u prodaji... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
emirem
Advanced Member
10819 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22330 Posts
|
Krscho
Junior Member
Croatia
380 Posts
|
emirem
Advanced Member
10819 Posts
|
sloppy
Average Member
703 Posts
Member since 23/07/2002 |
|
emirem
Advanced Member
10819 Posts
Posted - 05/12/2012 : 00:37:49
|
quote: Originally posted by sloppy
superman-a možeš sve preskočit, barem do sad i to ti kažem ko morrisonov fan.
Justice league? Nesto najavljuju neki omnibus? |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22330 Posts
|
Krscho
Junior Member
Croatia
380 Posts
Posted - 05/12/2012 : 08:59:04
|
Probaj i demon knights, skini si s neta najbolje, tako ja radim, čitam skenove pa poslije najbolje runove koje objave u svesci a da financijski mi je ispaltivo/dopustivo nabavim i u papirnatom izdanju |
|
|
Topic |
|