Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
sretan
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/tumblr_m81q1skSI31r5ashuo1_400.jpg)
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 21/06/2013 : 11:14:30
|
quote: Originally posted by brni Nego zasto kazem da je to najveci promasaj filma..prvo izgubija se taj njihov odnos i nadigravanje te sama draz, mislim on nije ni dosa u Daily Planet a ona vec zna sve o njemu..totalno glupo..to je tribalo ostavit za drugi film i onda u drugom filmu u velikom finalu ona saznaje..i onda bi se u drugom filmu moglo vise bazirat na gradnju njihovog odnosa ali bojim se da ce i drugi biti sto je i ovaj - ubij, zakolji..
Istina, uopće ne govoriš kako ti to zamišljaš ![](icon_smile_tongue.gif) Osnovne postavke raznih mitologija filmaši odavno zapostavljaju i snimaju svoje verzije tako da smo na to več navikli.
Jel svima isti zaključak da je Snyderovu verziju i više nego dovoljno pogledati u 2D verziji? |
Edited by - sretan on 21/06/2013 11:16:09 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
brni
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/02(1).jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 21/06/2013 : 11:16:52
|
quote: Originally posted by sretan
quote: Originally posted by brni Nego zasto kazem da je to najveci promasaj filma..prvo izgubija se taj njihov odnos i nadigravanje te sama draz, mislim on nije ni dosa u Daily Planet a ona vec zna sve o njemu..totalno glupo..to je tribalo ostavit za drugi film i onda u drugom filmu u velikom finalu ona saznaje..i onda bi se u drugom filmu moglo vise bazirat na gradnju njihovog odnosa ali bojim se da ce i drugi biti sto je i ovaj - ubij, zakolji..
Istina, uopće ne govoriš kako ti to zamišljaš ![](icon_smile_tongue.gif)
Pa dobro u trecem ili desetom nastavku vec kad je on ustalia se kao novniar u Daily Planet i njihov odnos se vec razvia, nebitno..bas onako kako je to u strip uvik bilo i bice..tako da ja nista ne zamisljam vec samo spominjem ono kako je prikazano vec sto puta u stripu, filmu i tv serijama..![](icon_smile_approve.gif) |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 21/06/2013 11:48:33 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/king warrior.jpg)
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 21/06/2013 : 11:21:34
|
Nije Lois bilo koja treba iz stripa, Lois i Clark su najpoznatiji par poslije Romea i Julije. Logicno je da se ona ne moze zanemariti.
quote: Originally posted by brni
bojim se da ce i drugi biti sto je i ovaj - ubij, zakolji..
Znaci nesto kao ukrstanje Avengers i novih Batmanovih filmova?! |
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 21/06/2013 : 11:28:25
|
quote: Originally posted by King Warrior
Nije Lois bilo koja treba iz stripa, Lois i Clark su najpoznatiji par poslije Romea i Julije. Logicno je da se ona ne moze zanemariti.
Tako je..![](icon_smile_approve.gif) ..jbg neznalica na ovom forumu koliko hoces..![](icon_smile_tongue.gif) ![](icon_smile_tongue.gif)
Pa nije bas ko Batman ali osjeca se doza Nolana..![](icon_smile_big.gif) |
Edited by - brni on 21/06/2013 11:29:48 |
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
|
sretan
Average Member
593 Posts
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 21/06/2013 : 12:02:08
|
Hvala na komplimentu!
Bushido legendo stara..![](icon_smile_big.gif) |
|
sretan
Average Member
593 Posts
Posted - 21/06/2013 : 12:14:18
|
quote: Originally posted by brni
Hvala na komplimentu!
Bushido legendo stara..![](icon_smile_big.gif)
Mr. Bushido da ne misliš da imam ikakve veze s ovim bunilom brnija, ovo je kompletno njegova imaginacija i nemam pojma kako povezuje mene i tvoj nik.
Ah da, sparina vlada ovih dana ![](icon_smile.gif) |
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 21/06/2013 : 12:17:27
|
Mr. Bushido da ne misliš da imam ikakve veze s ovim bunilom brnija, ovo je kompletno njegova imaginacija i nemam pojma kako povezuje mene i tvoj nik.
Ah da, sparina vlada ovih dana ![](icon_smile.gif)
Ma zafrkajem se ja..ja i Bushido imamo nasu internu zafrkanciju i zna on na sta ja ciljam..isto ka sta on mene sprda sa onom shemom oko fanboya..ali dobro koliko god bezazleno bilo ipak te nisam triba uvuc u spiku..![](icon_smile_big.gif)
I sta si se odma sasra..ne grizem i ne ubijam..pa nisam Superman..![](lol.gif) |
Edited by - brni on 21/06/2013 12:18:22 |
|
sretan
Average Member
593 Posts
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 21/06/2013 : 13:05:49
|
Jos jedan "jebes logiku" trenutak je kad je odlucia postat novinar nicim izazvan..niti da je zavrsia faks nista..samo idem radit ka novinar nije to losa krinka..![](lol.gif) |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 21/06/2013 : 13:47:15
|
Pogledao sam sinoc film i moram da kazem da sam ocekivao malo vise ali nisam razocaran, film je veoma dobar.
![](http://t3.gstatic.com/images?q tbn:ANd9GcRRk7cvCEkg1sxQcuIPyQLRXkpiHFY5tojVcK3pC9d3EswBE3s0)
SPOILER ALERT
Pocetak je dobar kada nam pokazuju sta se desava na Kriptonu i kakvo je tamo stanje sa kontrolom radjanja i zagadjenjem i kada se ta scena zavrsi odmah prebacuju na Supermena koji je odrastao i onda mu detinjstvo pokazuju u vidu flashbackova. Taj pristup mi se svideo.
Najvise me je u ovom filmu odusevio Kevin Kostner, mnogo mi se dopala njegova uloga i njegov pristup u odgajanju Klarka. A i scena njegove smrti je odlicna, smatrao je da svet jos uvek nije spreman da se suoci sa istinom.
Scena tuce u Smallvilu je odlicna! I odmah posle nje ide ona scena u Indijskom okeanu, e ta scena je najgluplja u citavom filmu. Tu je bila potpuno nepotrebna ona tuca sa robotskim pipcima(?), bolje da je bila neka druga prepreka koja je sprecavala Supermena da zaustavi tu masinu, mozda da je vise kasljao i izgubio snagu od Kriptona i poceo da kaslje i da misli da ne moze da se izbori sa tim robtom, ali da onda krenu da mu odzvanjaju Kostnerove reci: ,,Ti si poslat na ovu planetu sa razlogom!" i onda on skupi snagu i pobedi tog robota.
Stizemo do scene konacnog obracna sa Zodom! Zod zeli da ubije nevinu porodicu, Supermen ga drzi i vice mu ,,Nemoj to da radis Zode!" , ali Zod mu ne ostavlja izbora, morao je da ga ubije, Supermen pada na kolena i pocne da urla. Ta scena je meni najbolja u citavom filmu!!!
Ocekivao sam vise ali ovo je sasvim dobra podloga za buduce nastavke i od mene film dobija 8/10
|
Edited by - going going on 21/06/2013 13:47:45 |
|
Smomo8
Average Member
![](AvatarUpload/thumb_rorschach-avatar-7.jpg)
Croatia
666 Posts
Member since 17/03/2012 |
Posted - 21/06/2013 : 13:54:58
|
quote: Originally posted by going going
Pogledao sam sinoc film i moram da kazem da sam ocekivao malo vise ali nisam razocaran, film je veoma dobar.
![](http://t3.gstatic.com/images?q tbn:ANd9GcRRk7cvCEkg1sxQcuIPyQLRXkpiHFY5tojVcK3pC9d3EswBE3s0)
SPOILER ALERT
Pocetak je dobar kada nam pokazuju sta se desava na Kriptonu i kakvo je tamo stanje sa kontrolom radjanja i zagadjenjem i kada se ta scena zavrsi odmah prebacuju na Supermena koji je odrastao i onda mu detinjstvo pokazuju u vidu flashbackova. Taj pristup mi se svideo.
Najvise me je u ovom filmu odusevio Kevin Kostner, mnogo mi se dopala njegova uloga i njegov pristup u odgajanju Klarka. A i scena njegove smrti je odlicna, smatrao je da svet jos uvek nije spreman da se suoci sa istinom.
Scena tuce u Smallvilu je odlicna! I odmah posle nje ide ona scena u Indijskom okeanu, e ta scena je najgluplja u citavom filmu. Tu je bila potpuno nepotrebna ona tuca sa robotskim pipcima(?), bolje da je bila neka druga prepreka koja je sprecavala Supermena da zaustavi tu masinu, mozda da je vise kasljao i izgubio snagu od Kriptona i poceo da kaslje i da misli da ne moze da se izbori sa tim robtom, ali da onda krenu da mu odzvanjaju Kostnerove reci: ,,Ti si poslat na ovu planetu sa razlogom!" i onda on skupi snagu i pobedi tog robota.
Stizemo do scene konacnog obracna sa Zodom! Zod zeli da ubije nevinu porodicu, Supermen ga drzi i vice mu ,,Nemoj to da radis Zode!" , ali Zod mu ne ostavlja izbora, morao je da ga ubije, Supermen pada na kolena i pocne da urla. Ta scena je meni najbolja u citavom filmu!!!
Ocekivao sam vise ali ovo je sasvim dobra podloga za buduce nastavke i od mene film dobija 8/10
Slažem se u dosta stvari s tobom,pogotovo s onim pipcima koji su blago rečeno jadni. |
"There are no men like me. Only me"
Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
|
|
dr strangelove
Advanced Member
![](AvatarUpload/donnie(1).jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 21/06/2013 : 14:01:29
|
Upravo si popljuvao pola japanske kinematografije. |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 21/06/2013 : 14:53:58
|
Meni su ti "pipci" i robot Kelex jedine dvi svijetle tocke u filmu..ostalo tesko sranje..
Kad sam cita po americkim stripovskim forumima sve je nekako islo ka Byrneovom originu..no na kraju kad sam pogleda film to je bija neki mix svega i nicega + reverse Byrne (umisto porodajne matrice sad je Kal jedini rođen Kriptonac prirodnim putem nakon ne znam koliko godina a svi ostali su u nekoj porođajnoj arhivi, datoteki sta li je vec) rekao bih..pa bolje da je kopira Byrneov Man of Steel..ovako kad pogledas film zakljucis samo jedno - svega a nicega.. |
Edited by - brni on 21/06/2013 15:01:12 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11913 Posts
Posted - 21/06/2013 : 15:33:36
|
Ali zar nije bolje da film ima svoju pricu, ako ce da ima identicu pricu kao i strip, ja cu da citam strip. Mora da se unese neka originalnost u film i nesto drugacije jer bi to onda bilo direktno plagiranje stripa. Brni, sta mislis o Kevinu Kostneru odnosno Johnatanu Kentu i o njegovoj smrti?
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 21/06/2013 : 17:15:18
|
quote: Originally posted by going going
Ali zar nije bolje da film ima svoju pricu, ako ce da ima identicu pricu kao i strip, ja cu da citam strip. Mora da se unese neka originalnost u film i nesto drugacije jer bi to onda bilo direktno plagiranje stripa. Brni, sta mislis o Kevinu Kostneru odnosno Johnatanu Kentu i o njegovoj smrti?
Problem je sta je ovaj film sve samo ne orginalan..
Kevin Kostner mi je nazalost u ovom filmu paria ka strano tkivo..njegov lik uspjeva motivirati Supermana da postane to sta bi triba u onoj dirljivoj sceni no jednostavno je totalno van lika i portretira Pa Kenta nekako nevoljko i bez energije dok se Diane Lane za razliku od njega ipak potrudila unjet u svoj lik nekakvu vedrinu no djeluje kao nekakv plitak lik onoga sto su majke na srednjem Zapadu..problem kod ovakve Johnatanove smrti je taj da nakon toga imas dojam da je Sups nekakav progonjen lik koji nakon toga ne zna sta bi sa sobom te sad ponovono mora naci sebe i svoje mjesto u svijetu, u nekim drugim verzijama smrt starog Kenta inspirira Supermana da preuzme svoju ulogu superheroja i radi ono sto mora..
Kako god oboje su van lika Pa i Ma Kent..takoder ono sta mi je jos zasmetalo kad smo vec kod likova je nedostatak kemije izmedu Cavilla i Amy, nekako mi je sve to izvjestaceno dijelovalo..
Definitivno najbolje odraden lik je onaj Ayelet Zurer koja glumi Laru, Supsovu biolosku majku..i stvarno je prvoklasan milf ako smijem pridodati..![](icon_smile_big.gif) |
Edited by - brni on 21/06/2013 17:16:31 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 21/06/2013 : 17:46:08
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by brni i stvarno je prvoklasan milf ako smijem pridodati..![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_shock.gif) ![](icon_smile_shock.gif) Nek te je stid i sram!
![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_wink.gif)
Vidim da se je i tebi svidila..![](icon_smile_shock.gif) ![](icon_smile_tongue.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_wink.gif) |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11913 Posts
Posted - 22/06/2013 : 14:19:56
|
Moram da kazem jednu stvar koja mi se nimalo nije svidela u marketingu ovog filma a i uopste u reklamiranju svih filmova.
Trejleri prvise otkrivaju, mnogi bitni dijalozi i monolozi iz filma su bili ubaceni u trejler i tacno sam znao sta ce ko da kaze i to mi je veoma glupo! U trejleru su rekli skoro sve Kostnerove i Raselove replike !!!
|
Edited by - going going on 22/06/2013 14:20:13 |
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 24/06/2013 : 19:40:01
|
Iako je ovo parodija dobro docarava svu nebuloznost ovog Snyderovog smeća..![](facepalm.gif) |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/king warrior.jpg)
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/06/2013 : 23:30:34
|
Pogledao sam veceras film, ne znam sta da kazem...Ovo je nesto sasvim drugacije od prijasnjih Supermanovih filmova, sasvim novi pristup filmu i samoj prici. Ima dosta akcije, zavrsetak podsjeca na Avengers, makljaza do bola. Smeta mi sto su slabo napravljene emotivne scene, sve te scene koje su trebale da dirnu osjecaje gledalaca su napravljene na pola puta, uopste nisu ubjedljive. Mislim da je steta sto Lois od samog pocetka zna Clarkov identiet, kao sto smo vidjeli u starim filmovima, koa i u Spider-Manu, to su ipak najudarnije scene u filmovima. Ne mogu reci da je film los, sigurno nije ni remek-djelo, jednostavno se radi o jednom novom i drugacijem pristupu Supermanu. Pretpostavljam da ce se mladima svidjeti, njih ionako ne interesuju emotivne scene, vec akcija i efekti. |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 24/06/2013 : 23:36:44
|
quote: Originally posted by King Warrior Ima dosta akcije, zavrsetak podsjeca na Avengers, makljaza do bola.
U traileru Steela nije izgledalo tako... Stekao sam dojam da je više dramski orijentiran, a ako bude isto šarenilo akcije, CGI i jeftine spike ko Avengersi, to mi onda i nije nešto. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|