Author |
Topic |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 19/01/2013 : 16:10:08
|
uzmem spisak recenzija, prekopiram ga u tabelu
u tome bi samo trebalo prevesti imena i sifru epizoda iz domaceg u it izdanje, ostali podaci bi bili ocena recenzenta, ocena čitaoca/komentatora i broj komentara:) posao od par sati ali nije nemoguce, a ako bi recke bile poredane upravo po postotcima ocena onda bi mozda mogli time da Buretu i ostalim celnicima ubacimo bubu u uvo:)
moglo bi se isplatiti |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 19/01/2013 : 16:14:45
|
Mislim da bi trebalo izostaviti ocjene recenzenata i ostaviti samo prosječnu ocjenu komentara, jer je to ionako najbitnije (ukupno mišljenje čitaoca). Recenzenti nisu toliko važni, da se netko uhvati prevođenja recenzija to je već druga priča, ali budući da ih ima nekoliko stotina to je nemoguće. |
Edited by - solar on 19/01/2013 16:15:27 |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 20/01/2013 : 23:33:11
|
quote: Originally posted by solar
Mislim da bi trebalo izostaviti ocjene recenzenata i ostaviti samo prosječnu ocjenu komentara, jer je to ionako najbitnije (ukupno mišljenje čitaoca). Recenzenti nisu toliko važni, da se netko uhvati prevođenja recenzija to je već druga priča, ali budući da ih ima nekoliko stotina to je nemoguće.
Slazem se, ocjena recenzenata nema veze u odnosu na ukupnu ocjenu. |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 21/01/2013 : 00:23:19
|
Pa to misle svi normalni ljudi na forumu, već godinama, ovi sustav pretraživanja po subjektivnom dojmu recezenta je totalno glup. To triba odma ukinit i dat prosječnu ocjenu od ljudi, pa bilo njih 100 ili 1, nije bitno, a recenzent neka stane u red i sam komentira i ocjenuje doli s ostalim ljudima, to je tako. PA nemamo mi ode lokalnog kritičara (osim Curnira) da sve stripove (stručno naravno) ocjenuje, pa to bi nekako možda i prošlo.
Ukratko, stvar triba funkcionirat ko IMDB i onda bi sve skupa to bilo relevantno, ovako kad oću nać top 10 priča za pročitat od npr. Zagora dobijem sranje, jel pazi ovo, u top 10 Zagora po Stripovi.com ulazi - ČIKO VITEZ I ČIKO TRAPER? eeeJ? Da neki talijan slučajno svrati reka bi, stani, koji je ovo k*urac? |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 21/01/2013 : 03:14:02
|
Izgleda da nisi primjetio da se u rubrici "dodatne statistike" može pretraživati po prosječnim ocjenama komentara, tako da su svi zadovoljni, evo linka: http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-custom-stat&Hero=ZG&Sort=2&SortOrder=DESC&Num=0&submit=Tra%9Ei
Što se tiče recenzija one su idealno napravljene. Naravno da recenzentova ocjena mora biti dio recenzije, isto kao i prosječna ocjena čitatelja. Pa onda gledaš ono što ti misliš da ti je važnije.
Ja sam samo govorio u vezi slanja ocjena autorima Zagora da bi trebalo izostaviti ocjene rcenzenta jer je cilj dati ljudima uvid što misle fanovi čije ocjene predstavljaju reprezentativan uzorak. A to je za njih najvažnije. |
Edited by - solar on 21/01/2013 03:14:48 |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Posted - 21/01/2013 : 16:47:15
|
Bum! Prvi put vidim ove dodatne statistike. Svaka čast. Al opet, stojim da bi trebalo bit glavne ocjene čitatelja. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
mradje11
Junior Member
Canada
365 Posts
Member since 05/07/2004 |
Posted - 22/01/2013 : 16:33:33
|
Od ovih ovdje Vuk Kaplan, ali cudan izbor, meni je Hellngen je ziv bio bas super. |
Ehila', Corto come va? Stai prendendo il Sole? |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17012 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 22/01/2013 : 22:25:05
|
quote: Originally posted by mradje11
Od ovih ovdje Vuk Kaplan, ali cudan izbor, meni je Hellngen je ziv bio bas super.
Nisi usamljen u tom mišljenju. Ali eto, treba poštivati svačije mišljenje. Ja bi volio kada bi slijedeći Hellingen bio na tom nivou. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 23/01/2013 : 03:00:37
|
Evo gledam malo ovu statistiku na početku i ispada da je Vuk Kaplan (Lov na vuka) najlošiji Zagor svih vremena. Sljede Noćna mora na moru i Kukci ubojice. Čak i za šestog Hellingena mogu razumjet da se stavlja na the »najgore ikad« popise, ali Vuk Kaplan mi nije jasan. To je jedna kratka, simpatična epizodica sa lijepom porukom o važnosti zaštitte ugroženih životinjskih vrsta, koja zaslužuje posebno mjesto jer je označila novi početak Zagora na ovim prostorima. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 23/01/2013 : 05:40:40
|
quote: Originally posted by nagor
Evo gledam malo ovu statistiku na početku i ispada da je Vuk Kaplan (Lov na vuka) najlošiji Zagor svih vremena. Sljede Noćna mora na moru i Kukci ubojice. Čak i za šestog Hellingena mogu razumjet da se stavlja na the »najgore ikad« popise, ali Vuk Kaplan mi nije jasan. To je jedna kratka, simpatična epizodica sa lijepom porukom o važnosti zaštitte ugroženih životinjskih vrsta, koja zaslužuje posebno mjesto jer je označila novi početak Zagora na ovim prostorima.
Slažem se, "Lov na vuka" je sasvim ok. Najveći problem je loš crtež Polesea, ali svejedno može proći. |
Edited by - solar on 23/01/2013 05:41:02 |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 23/01/2013 : 07:22:38
|
Od ponudenih, tesko mi je izabrati izmedu ova dva: Smrtonosne mocvare i Nocne more na moru, a gradivo mi se bas ni ne obnavlja jer bi to bilo pravo mucenje. Najvjerovantnije cu glasati za Nocnu moru posto je duza pa je samim time i mucenje duze! |
www.epicentercomics.com |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 25/01/2013 : 16:19:44
|
Vuk kaplan izabran je za najgoru epizodu Zagora dosad! |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 25/01/2013 : 19:58:45
|
quote: Originally posted by tinton
Vuk kaplan izabran je za najgoru epizodu Zagora dosad!
Čovječe uvijek sam kontra,kako god okrenes. Meni je taj strip bio prvi strip i prvi zagor i u mome srcu ce uvijek imati posebno mjesto. Sto se tiče same radnje,definitivno nije najlosija epizoda. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17012 Posts
Posted - 25/01/2013 : 22:41:12
|
quote: Originally posted by Tonka24
quote: Originally posted by tinton
Vuk kaplan izabran je za najgoru epizodu Zagora dosad!
Čovječe uvijek sam kontra,kako god okrenes. Meni je taj strip bio prvi strip i prvi zagor i u mome srcu ce uvijek imati posebno mjesto. Sto se tiče same radnje,definitivno nije najlosija epizoda.
Kao što solar kaže, vjerojatno je problem u Poleseu, takav diletant nije nikada smio crtati Zagora |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 25/01/2013 : 22:51:23
|
Uostalom, slazem se da ovakve kratke price ne bi trebale da budu u konkurenciji, "Lov na Vuka" je kratke pricica, i zavrsi se prije nego sto ikad dosadi, sto se stvarno ne moze reci za druge kandidate na listi koji imaju najmanje dvije sveske. A pogotovo kad se uzme u obzir nostalgija "Lov na Vuka", prica koje reprezentira i kraj i pocetak: kraj Dnevnika u bivsoj Jugi, a istovremeno pocetak SD izdanja u Hrvatskoj. Za neke je ovo bio 'intro' za Zagora. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17012 Posts
Posted - 25/01/2013 : 22:58:39
|
quote: Originally posted by acestroke
Uostalom, slazem se da ovakve kratke price ne bi trebale da budu u konkurenciji, "Lov na Vuka" je kratke pricica, i zavrsi se prije nego sto ikad dosadi, sto se stvarno ne moze reci za druge kandidate na listi koji imaju najmanje dvije sveske. A pogotovo kad se uzme u obzir nostalgija "Lov na Vuka", prica koje reprezentira i kraj i pocetak: kraj Dnevnika u bivsoj Jugi, a istovremeno pocetak SD izdanja u Hrvatskoj. Za neke je ovo bio 'intro' za Zagora.
Kad se sjetim radosti kada sam te davne 1994 na kiosku ugledao Lov na Vuka, nakon 3 godine... A da nisam imao pojma da će Zagor ponovno izlaziti, nije bilo interneta, nikakvih vijesti. Naravno da taj strip ima posebno značenje i kod mene, ali ako isključim emocije, ostaje jedan od najlošije nacrtanih Zagora ikada... Iako to nije najgori Zagor ikada, ima bar 5 gorih. |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 04/02/2013 : 12:51:41
|
Uostalom, slazem se da ovakve kratke price ne bi trebale da budu u konkurenciji, "Lov na Vuka" je kratke pricica, i zavrsi se prije nego sto ikad dosadi, sto se stvarno ne moze reci za druge kandidate na listi koji imaju najmanje dvije sveske. A pogotovo kad se uzme u obzir nostalgija "Lov na Vuka", prica koje reprezentira i kraj i pocetak: kraj Dnevnika u bivsoj Jugi, a istovremeno pocetak SD izdanja u Hrvatskoj. Za neke je ovo bio 'intro' za Zagora.
Slažem se. Prekratka priča. Koliko se sječam, bila je i zamišljena da se izda dok je trajala neka kampanja za spas vukova u Italiji. Meni osobno ima tu nostalgičnu draž, no svakako mi nije najgora. Posebno mi je iritantna epizoda 'Nasljedstvo Fitzmayerovih', a od ovih s popisa -'Dolina vjetra'. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 04/02/2013 : 13:41:14
|
quote: Originally posted by velka031
Kad se sjetim radosti kada sam te davne 1994 na kiosku ugledao Lov na Vuka, nakon 3 godine... A da nisam imao pojma da će Zagor ponovno izlaziti, nije bilo interneta, nikakvih vijesti. Naravno da taj strip ima posebno značenje i kod mene, ali ako isključim emocije, ostaje jedan od najlošije nacrtanih Zagora ikada... Iako to nije najgori Zagor ikada, ima bar 5 gorih.
Ne znam, Poleseov crtež u toj epizodi uopšte mi na prvu (kad sam bio klinac) nije bio loš, a sada...a pogotovo ne sada kada se setim pojedinih crtača |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
raic1922
Senior Member
Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
raic1922
Senior Member
Croatia
1388 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 01/10/2014 : 21:08:06
|
A oba dva je otvorila ista osoba, u samo 5 dana razlike, i nijedan nije bio zakljucan? Ili je saljivac sada (ili prije vremena?) promenio naziv jednoga?
:D
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
raic1922
Senior Member
Croatia
1388 Posts
|