Author |
Topic |
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 02/03/2013 : 10:10:45
|
ja sam već rekao da ne glasam za najbolji strip u toj godini, to nebi bilo u redu jer ih nisam sve pročitao i ne mogu tvrditi da je taj kojeg jesam bolji od onog kojeg nisam pročitao, ali isto tako i ne glasam zbog toga jer ću možda dobiti nagradu (s obzirom da vjerojatno necu, glasam za najbitnije izdanje, odnosno glasam za izdavački poduhvat, poput prvog broja nekog serijala, ili zadnjeg broja (kao u Magičnom vjetru), ili nešto ovakvo poput Moebiusa. Osim toga, glupo mi je glasati za najbolji strip iz 2012. kada su ovdje samo oni izdani na domaćim prostorima |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 02/03/2013 : 10:48:11
|
quote: Originally posted by tinton
ja sam već rekao da ne glasam za najbolji strip u toj godini, to nebi bilo u redu jer ih nisam sve pročitao i ne mogu tvrditi da je taj kojeg jesam bolji od onog kojeg nisam pročitao, ali isto tako i ne glasam zbog toga jer ću možda dobiti nagradu (s obzirom da vjerojatno necu, glasam za najbitnije izdanje, odnosno glasam za izdavački poduhvat, poput prvog broja nekog serijala, ili zadnjeg broja (kao u Magičnom vjetru), ili nešto ovakvo poput Moebiusa. Osim toga, glupo mi je glasati za najbolji strip iz 2012. kada su ovdje samo oni izdani na domaćim prostorima
Dobar si
Može da se glasa i za samo jedan strip. Niko te ne bije po uši da glasaš za svih 10.
Po tebi može da glasa samo onaj koji je pročitao svaki strip izdat u 2012. Glasaš i klasificiraš po dojmu koji su na tebe ostavili pročitani stripovi u 2012.
Nasmeja me od sabajle dobro |
|
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 02/03/2013 : 11:16:56
|
quote: Originally posted by Ignus
Baš me zanima koliko je ljudi zapravo i pročitalo stripove za koje su glasali.
Ja sam pročitao sve. A od nepročitanih siguran sam, da ima nekih sa potencialom, da bi došli u top deset, ako bi ih pročitao na vrijeme. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21264 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/03/2013 : 11:53:10
|
quote: Originally posted by Vid
quote: Originally posted by Ignus
Baš me zanima koliko je ljudi zapravo i pročitalo stripove za koje su glasali.
Ja sam pročitao sve. A od nepročitanih siguran sam, da ima nekih sa potencialom, da bi došli u top deset, ako bi ih pročitao na vrijeme.
+1 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 02/03/2013 11:53:31 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 02/03/2013 : 14:39:17
|
+2 (potencijal: poput Moebiusa i Gospodara jecma recimo, koji me cekaju na polici ali nema vremena za sve, plus sto sam ih kupio prije sam kraj 2012 ili na pocetku 2013, i naravno da onda za njih nisam glasovao)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 02/03/2013 : 15:07:27
|
isti kurac ko prošle godine... pobedilo je izdanje a ne strip... štaviše, prva četiri mesta zauzimaju i najdeblja izdanja...
mislim... da je neki moebijusov strip osvojio presto ne bi imao ništa protiv, ali svih deset... ma nije nego...
|
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Posted - 02/03/2013 : 15:13:24
|
btw, nisam glasao ove godine, jako slab odziv... jbg...
ali recimo da sam glasa pre mesec dana, verovatno bih u vrh smestio pinokija i betmenov yo... da sam glasao danas lista bi ovako počinjala:
1* svet duhova - komiko (tragikomikčno 75. mesto) 2* moebius - arzak (sramotno 68. mesto) 3* betmen yo (podnošljivo 11.) 4* pinokio (zasluzeno 5.) 5* tiho tiše (komicno 59. mesto) 5* ipak i ovdje (smešno 55.) |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/03/2013 : 15:55:32
|
Ja sam pomaknuo izbor tako da traje cijelu veljaču, da bi ljudi imali prilike pročitati stripove koji izađu krajem godine. To što netko nije stigao pročitati neki strip unutar dva mjeseca opet je svojevrsni glas, zar ne? Znači da su mu neki drugi bili važniji... Korice vs obim vs sadržaj je staro pitanje, da li netko glasa za izdanje ili strip, tu teško da se može nešto pametno reći, osim da je ovaj izbor definitivno najrelevantniji, jer je najbrojniji i najdemokratičniji. Rezultati nam se mogu ili ne moraju sviđati, ali predstavljaju mišljenje većine. A oni koji nisu glasali, neka to iduće godine učine. |
Trouble will find me |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8567 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 02/03/2013 : 16:07:22
|
Jedino svrhe i ima da se glasa za izdanje.
To u sebi obuhvata i kvalitet stripova, ali i izbor (kolekcije kraćih priča sadrže više stripova i ne može se glasati za kvalitet samo jednog od njih; šta tek reći za stripove od jedne ili pola stranice kakav je Gaša), trenutak pojavljivanja stripa (premijera, repriza, otkriće, dugo iščekivan...?), opremu izdanja i dizajn, prevod, odnos cena - kvalitet itd. |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Posted - 02/03/2013 : 16:31:50
|
ti li si, pantognososu sa darkvudovog foruma...
ako ti tako kažeš onda je tako, nema sta da ti se prigovori... jer zna se, onda sledi pisanje velikim slovima i/ili crvenim fontom a protiv takvih argumenata ni sam bog nema šanse...
|
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1955 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 02/03/2013 : 16:44:15
|
King Warrior je dobro rekao, ovde se glasa kako je ko opremio strip a ne kakav je strip . Doduše kod strip-albuma je to ipak mnogo manje izraženo. Nisam čitao Mebijusa pa se o tome ne bih izjašanjavao. Očekivao sam bolje mesto za Čoveka bez straha i Daleko susedstvo. |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 02/03/2013 : 17:58:25
|
quote: Originally posted by alexts
Jedino svrhe i ima da se glasa za izdanje.
To u sebi obuhvata i kvalitet stripova, ali i izbor (kolekcije kraćih priča sadrže više stripova i ne može se glasati za kvalitet samo jednog od njih; šta tek reći za stripove od jedne ili pola stranice kakav je Gaša), trenutak pojavljivanja stripa (premijera, repriza, otkriće, dugo iščekivan...?), opremu izdanja i dizajn, prevod, odnos cena - kvalitet itd.
a pobednik je Suma zamki |
moji crteži |
Edited by - Vlaadisha on 02/03/2013 17:59:52 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Member since 05/01/2004 |
Posted - 02/03/2013 : 19:47:58
|
Nažalost ove godine nisam glasovao i to zbog 2-3 razloga. Imam gomilu nepročitanih stvari uglavnon - to je prvi razlog. Drugi razlog je, da nisam na vreme uplatio racun za aukcije, pa nisam mogao glasati - mogao sam i prije 10-15 dana (kad sam jos mogao) ali prvi razlog je presudio.
Mislim, da je previše stripova izašlo, da bi se sve kupilo ili bar pročitalo. Nemam više vremena kao nekad, sad pročitam strip na tjedan a nekad sam sve čitao usput, skoro svaki dan jedan strip a mislim, da je tako i kod drugih, koji nisu glasali. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 03/03/2013 : 02:40:50
|
quote: Originally posted by Vlaadisha
a pobednik je Suma zamki [/quote]
Tako je, uopce nije bitno sto je taj strip toliko retardiran da sumnjam da ga je itko procitao. Zasto sam bio za gospodare jecma, ne zato sto mislim da je taj strip po necemu blji od Moebius biblioteke, nego zato sto sam siguran da svi koji su glasali za jecam su taj strip i procitali i uzivali u njemu. Sto kod Zagora, Conana itd. definitivno nije slucaj. |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 03/03/2013 : 10:17:28
|
Što volim mudrosere koji znaju da li je neko drugi uživao u nekom stripu ili ne. (ne odnosi se isključivo na prethodni post) |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
mister-no
Average Member
Slovenia
895 Posts
Member since 06/08/2004 |
Posted - 03/03/2013 : 10:22:36
|
quote: Originally posted by markolar
Nažalost ove godine nisam glasovao i to zbog 2-3 razloga. Imam gomilu nepročitanih stvari uglavnon - to je prvi razlog. Drugi razlog je, da nisam na vreme uplatio racun za aukcije, pa nisam mogao glasati - mogao sam i prije 10-15 dana (kad sam jos mogao) ali prvi razlog je presudio.
Mislim, da je previše stripova izašlo, da bi se sve kupilo ili bar pročitalo. Nemam više vremena kao nekad, sad pročitam strip na tjedan a nekad sam sve čitao usput, skoro svaki dan jedan strip a mislim, da je tako i kod drugih, koji nisu glasali.
da ne čitaš samo zagora svaki dan, mogao bi tu i tamo pročitati koji fibrin album |
Moje aukcije (kad su) My website - Joomla - Blog
|
|
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 03/03/2013 : 10:51:33
|
quote: Originally posted by karven
Što volim mudrosere koji znaju da li je neko drugi uživao u nekom stripu ili ne. (ne odnosi se isključivo na prethodni post)
Ya vala, ovo postaje zanimljivije od samoga glasanja. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 03/03/2013 : 11:12:26
|
quote: Originally posted by karven
Što volim mudrosere koji znaju da li je neko drugi uživao u nekom stripu ili ne. (ne odnosi se isključivo na prethodni post)
Iako se ne odnosi iskljucivo na mene.
Meni uopce nije zao sto je dobio Moebius, to su jako dobri stripovi. Za razliku od npr. Konan knjige br.1 prosle godine. Ali, daj reci iskreno, da su bili odvojeno pakirani da li bi neki od njih bio na prvom mjestu.
S druge strane gospodari jecma, su samo jedna u nizu kolorki po nicemu posebna. Siguran sam da je od svih koji su glasali za taj strip vise ljudi ga i procitalo i odusevilo se nego za Moebiusa.
Sad ti to zovi mudroserstvo ili kako hoces, ali mislim da je poprilicno jasno. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 03/03/2013 : 11:18:11
|
Druga stvar je hiljadu zamki, pa to je valjda najgluplji zagor ikad, zasto je prvi zato sto je netko uzivao citajuci to? Tisucu razloga mozes naci ali najmanje glasova je dobio zato sto je netko to citao. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21264 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 03/03/2013 : 11:45:00
|
pa već sam se javio
rekao sam kako i za šta glasam, ali nikad nebi glasao za izdavački poduhvat nekog stripa koji ne volim, Moebius bi dobio desetku i da glasam za najbolji strip |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Posted - 03/03/2013 : 12:32:24
|
quote: Originally posted by tinton
rekao sam kako i za šta glasam, ali nikad nebi glasao za izdavački poduhvat nekog stripa koji ne volim, Moebius bi dobio desetku i da glasam za najbolji strip
Dajte da besimo ovoga, glaso je iz ljubavi! Nama treba neko kome mozemo da sudimo ! |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4409 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Topic |
|