nakon maxija od prošlog mjeseca,bilo je i za očekivati da ćemo dobiti i almanah... nakon godine/a(ne da mi se sad računati) kada smo imali samo jedan maxi i almanah godišnje,igleda da ćemo ove imati barem po 2. kažem barem jer mi ova dva termina izlaska dosta podsjećaju na period od prije 3-4 godine kada smo imali 4 čika i 4 specijala godišnje koji su izlazili sistemom januar i februar, pa mjesec pauze pa opet u naredna dva mjeseca po jedno izdanje. sad kad čiko ne izlazi,a specijal samo jednom u godini,možda i ovo krene na po 4 broja godišnje što bi možda i bilo nerealno za očekivati.. nešto nisam primjetio da oni reprinti specijala i čika više izlaze pa možda ipak i vidimo malo više novih i neobjavljenih izdanja kod nas.
edit: sad vidjeh da je tek od marta na kioscima,ali opet se nadam da bi u ovoj godini mogli vidjeti puno više novih brojeva almanaha i maxija...
Soggetto e Sceneggiatura: Luigi Mignacco Disegni: Alessandro Chiarolla Copertina: Gallieno Ferri
E ovo kupujem zbog Alesandra Karijole, baš sam ga se zaželio!
nije jedini, ja bih ga kupio i bez Chiarola ali kad je on unutra još sa većim zadovoljstvom... Zagor i Čiko su mu malo karikaturni ali su njegovi pejsaži maestralni...poseban stil crtanja,,kod njega nema trte-mrte ili cile-mile, il se ti njegov stil dopada ili ne....meni je ok ali nije da padam u trans..bolji mi je od Laurentija,Sediolija,Cassara,Darcagnella....negdje u zlatnoj sredini. a ne vidim po čemu je ta naslovnica nešto lošija od ostalih za almanahe...vidi se da je almanah Ferriju posao dosadan pa to nacrta onako na brzaka...još kad se slika proteže na zadnju koricu...muka živa i dosada...korektno nacrtano, i ni gram više. i kao za utjehu sljedeći almanah je Darcagnolijev grrrrrr...onda opet Chiarola,pa Gramacioni...one bolje štede za redovni serijal izgleda. a ono svjetlo sa lijeve strane šume,... tako je i u originalu..naslovnica se proteže(kad razširiš korice)i na zadnju stranicu pa to sad izgleda malo čudno ali ima smisla....
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
poseban stil crtanja,,kod njega nema trte-mrte ili cile-mile, il se ti njegov stil dopada ili ne....meni je ok ali nije da padam u trans..bolji mi je od Laurentija,Sediolija,Cassara,Darcagnella....negdje u zlatnoj sredini.
darcangelo i sedioli može, ali Laurenti, pa on je pet najboljih crtača zagora ikada a cassarovi su meni dosta dobri, nikad nisam shvaćao što vassmeta kod njih
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
poseban stil crtanja,,kod njega nema trte-mrte ili cile-mile, il se ti njegov stil dopada ili ne....meni je ok ali nije da padam u trans..bolji mi je od Laurentija,Sediolija,Cassara,Darcagnella....negdje u zlatnoj sredini.
darcangelo i sedioli može, ali Laurenti, pa on je pet najboljih crtača zagora ikada a cassarovi su meni dosta dobri, nikad nisam shvaćao što vassmeta kod njih
Mene kod Cassarovih smeta to što uopće crtaju, morali su se baviti nečim drugim, ovo je stvarno tlaka. Laurenti kad hoće-može i zna, sjajan u akcijskim scenama, ponekad se potrudi i u pejsažima, ali u zadnje vrijeme grabi krupnim koracima unatrag, sve je gori.
Mene kod Cassarovih smeta to što uopće crtaju, morali su se baviti nečim drugim, ovo je stvarno tlaka. Laurenti kad hoće-može i zna, sjajan u akcijskim scenama, ponekad se potrudi i u pejsažima, ali u zadnje vrijeme grabi krupnim koracima unatrag, sve je gori.
dobro, oko Cassarovih sam mislio na neki konkretniji odgovor, a Laurenti je ovaj zadnji naš Maxi savršeno nacrtao, a almanah Demonski otok također
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
dobro, oko Cassarovih sam mislio na neki konkretniji odgovor, a Laurenti je ovaj zadnji naš Maxi savršeno nacrtao, a almanah Demonski otok također
Slažem se da je maxi Laurenti dobro nacrtao. Cassarovi, što reći, meni kod njih ne valja ama baš ništa, svaki crtač ima bar nešto po čemu je ok, ali oni su živi očaj. Jedino gdje su bili donekle ok su oni MM iz 80-ih, tada su valjda bili u formi
Cassarovi, što reći, meni kod njih ne valja ama baš ništa, svaki crtač ima bar nešto po čemu je ok, ali oni su živi očaj. Jedino gdje su bili donekle ok su oni MM iz 80-ih, tada su valjda bili u formi
Potpisujem!
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...