forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Gazda Zna
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 06/04/2013 : 21:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Ja vam samo kažem da nemate jasnu ideološku agendu, i da se devedeset odsto politickih komentara na svim mjestima svodi na zloguko gundanje, površna razmišljanja i istorijski idealizam ("ovaj loš", "ovaj dobar", "ovi su nam tradicionalni prijatelji", "ovi nas mrze")... Ne polazite od materijalisticke analize interesa i klasa, vec od niza stereotipa i polu-informacija, pokupljenih iz medija i lokalnih prica. U to se uklapa i ova buckalica od price, na ovoj temi.

Stav politicke pasivnosti koji provejava u tvojoj poruci je ono zbog cega trulimo i ostajemo na periferiji svega vec vijekovima. "Eto, necu ja..." Pritisak koji trpimo u svakodnevnom životu svakoga bi morao natjerati na djelanje, i imam pravo da kažem svim "neopredjeljenima", "samostalnim kriticarima", kafanskim filozofima i slicno - da su nule (mogu i oni meni, naravno, samo što ne marim). Balkan je vidio samo jednu Revoluciju - onu partizansku, koja ostaje najsvijetliji momenat naše istorije i temelj svega solidnog što još uvijek opstaje.

Ja u svom životu cinim onoliko koliko mogu, u granicama svojih po mnogo cemu skromnih mogucnosti, a ako te baš zanimaju detalji, pocecemo privatnu prepisku, nije problem, jer ne želim da polažem racune forumskoj rulji.

Stinkija spominjem u kontekstu niza naših dijaloga, koje smo vodili uglavnom po drugim forumima, vjerovatno nisi pratio, a iz kojih sam mnogo naucio (uprkos našim suprotnim ideološkim pozicijama).
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/04/2013 : 21:59:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Bojim se da ti je promaklo da sam u prvom dijelu onog posta koji završava sa "zapocnite revoluciju, ja cu vec stici!" ironican, i da zapravo itekako žalim što je sve tako kako je, i što je masa tupa. I ja sa svoje strane radim što i koliko mogu, kroz neke tekstove, predavanja i okrugle stolove, koliko vec i kad vec imam mogucnosti.

Ali se isto tako bojim da je još neko vrijeme, vidjet cemo da li duže ili krace, uzaludno ocekivati izraženija gibanja (tko zna, možda i revolucionarna) i izražavanje vece želje za promjenom. Kad glad i neimaština dovoljnom broju ljudi pokucaju na vrata, onda da, ali prije bojim se ne.

Takoder, recimo da sam skeptik i da više baš nešto i ne vjerujem u revolucije, odnosno u njihove pozitivne ishode. Hebi ga, sve su revolucije pojele previše svoje djece, i vecina njih se prije ili kasnije izrodila u vlastite suprotnosti pa cak i u ono protiv cega su se borile. Ni partizanska, za koju se slažem da je u idejnom pa možda i vecim dijelom i u izvedbenom smislu bila najpozitivnija u ovom dijelu Europe, nije izbjegla takvoj sudbini.

Nemoj me pogrešno skvatiti, nemam baš ništa protiv tebe i ništa ti ne prigovaram, štoviše smatram te jednim od zanimljivijih forumaša. Samo što ne volim prozivanja "en general", ništa drugo.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 06/04/2013 : 22:01:47  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
quote:
[
Ako jednog dana americke supertajne službe saznaju da recimo Iran posjeduje 2% djelova potrebnih za sastavljanje atomske bombe,Iran bi mogao biti napadnut od SAD-a vec drugi dan jer je najveca prijetnja americkim kapitalistima,a u slucaju da Sjeverna Koreja baci 10 atomskih bombi na Južnu Koreju,SAD ce stvari krenuti rješavati politikom i papirologijom...sigurno ne vojnom intervencijom!

mislim da 2 x nisi u pravu: USA ne bi napale iran, da saznaju da imaju postrojenja i 16 nuklearnih elektrana. Zašto? Jer nemaju muda ni podrške. I to zato jer Iran ima veoma jaku vojnicku strukturu, mada se svi kolko-tolko obrazovani iranci brane služenja vojnog roka. Zato jer Iran je vjerski veoma složen, mada jih ima barem 50% u sjevernom iranu, koji bi odmah raspustili 3/4 Qoma i razjebali mule. Zato jer je iran socialno&društveno veoma koherentan, mada je ogromna razlika izmedu jugo-istocnog, centralnog i severno-zapadnog Irana. Zato jer u Iranu dode do skoro miljonskih demonstracija protiv sistema, ali nikad nece doci do islamskog "proljeca" kao u Jordaniji, Egiptu... U slucaju napada na njihovu družbu, teritorij ili vjeru, svi iranci drže zajedno ko jedan.
I drugi promašaj - da S Koreja baci nešto (teško sumnjam da ce to biti nuklearno), Kinezi i Ameri to ne bi gledali tek tako. Ruse zaboli ljevo za sve.

Edited by - trolodtroje on 06/04/2013 22:05:38
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17810 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 06/04/2013 : 22:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
ništa od ovoga

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/04/2013 : 22:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

A jeste li sigurni da li su to dvije strane u sukobu?Ili netko vuce konce iza pozornice?

sumnjaš na Tkaca?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/04/2013 : 22:41:43  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

Ja vam samo kažem da nemate jasnu ideološku agendu, i da se devedeset odsto politickih komentara na svim mjestima svodi na zloguko gundanje, površna razmišljanja i istorijski idealizam ("ovaj loš", "ovaj dobar", "ovi su nam tradicionalni prijatelji", "ovi nas mrze")... Ne polazite od materijalisticke analize interesa i klasa, vec od niza stereotipa i polu-informacija, pokupljenih iz medija i lokalnih prica. U to se uklapa i ova buckalica od price, na ovoj temi.

Stav politicke pasivnosti koji provejava u tvojoj poruci je ono zbog cega trulimo i ostajemo na periferiji svega vec vijekovima. "Eto, necu ja..." Pritisak koji trpimo u svakodnevnom životu svakoga bi morao natjerati na djelanje, i imam pravo da kažem svim "neopredjeljenima", "samostalnim kriticarima", kafanskim filozofima i slicno - da su nule (mogu i oni meni, naravno, samo što ne marim). Balkan je vidio samo jednu Revoluciju - onu partizansku, koja ostaje najsvijetliji momenat naše istorije i temelj svega solidnog što još uvijek opstaje.

Ja u svom životu cinim onoliko koliko mogu, u granicama svojih po mnogo cemu skromnih mogucnosti, a ako te baš zanimaju detalji, pocecemo privatnu prepisku, nije problem, jer ne želim da polažem racune forumskoj rulji.

Stinkija spominjem u kontekstu niza naših dijaloga, koje smo vodili uglavnom po drugim forumima, vjerovatno nisi pratio, a iz kojih sam mnogo naucio (uprkos našim suprotnim ideološkim pozicijama).

ma daj ,mani se maye.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/04/2013 : 22:44:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by trolodtroje

quote:
[
Ako jednog dana americke supertajne službe saznaju da recimo Iran posjeduje 2% djelova potrebnih za sastavljanje atomske bombe,Iran bi mogao biti napadnut od SAD-a vec drugi dan jer je najveca prijetnja americkim kapitalistima,a u slucaju da Sjeverna Koreja baci 10 atomskih bombi na Južnu Koreju,SAD ce stvari krenuti rješavati politikom i papirologijom...sigurno ne vojnom intervencijom!

mislim da 2 x nisi u pravu: USA ne bi napale iran, da saznaju da imaju postrojenja i 16 nuklearnih elektrana. Zašto? Jer nemaju muda ni podrške. I to zato jer Iran ima veoma jaku vojnicku strukturu, mada se svi kolko-tolko obrazovani iranci brane služenja vojnog roka. Zato jer Iran je vjerski veoma složen, mada jih ima barem 50% u sjevernom iranu, koji bi odmah raspustili 3/4 Qoma i razjebali mule. Zato jer je iran socialno&društveno veoma koherentan, mada je ogromna razlika izmedu jugo-istocnog, centralnog i severno-zapadnog Irana. Zato jer u Iranu dode do skoro miljonskih demonstracija protiv sistema, ali nikad nece doci do islamskog "proljeca" kao u Jordaniji, Egiptu... U slucaju napada na njihovu družbu, teritorij ili vjeru, svi iranci drže zajedno ko jedan.
I drugi promašaj - da S Koreja baci nešto (teško sumnjam da ce to biti nuklearno), Kinezi i Ameri to ne bi gledali tek tako. Ruse zaboli ljevo za sve.

1.
2. u Jordanu nije ni došlo do neceg znacajnijeg,kralj je još uvik živ,ovo si vjerovatno pobrka s Jemenom
3. Rusi se u ovaj slucaj ne petljaju niti imaju zašto

Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 06/04/2013 : 22:50:00  Show Profile Show Extended Profile
Ma ništa od toga, samo ce prdnut u cabar. Nikome nije u interesu da se dvije Koreje ujedine. Bili bi veca privredno-tehnološka sila od Japana. Možda cak i od RH!

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38005 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/04/2013 : 22:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

RH+ ili RH-?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/04/2013 : 22:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

RH+ ili RH-?

odgovor je seropozitivan

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38005 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/04/2013 : 23:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Blood is the life!

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/04/2013 : 23:51:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
quote:
odgovor je seropozitivan

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/04/2013 : 00:27:25  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

A jeste li sigurni da li su to dvije strane u sukobu?Ili netko vuce konce iza pozornice?

sumnjaš na Tkaca?

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 07/04/2013 : 00:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:

quote:

sumnjaš na Tkaca?

lol
Dobra!

Što se tice teme... ma nece biti nikakvog rata...

Veliki mladi voda napinje svoje tricepse jer je u raju na zemlji (država znana takoder pod imenom Demokratska Narodna Republika Koreja) došlo do nestašice vatrene vode, pokrivaca i hrane, pa sada ponosne elite realsocijasticke utopije to traže od pokvarenog bonelijevsko-superherojskog zapada na svoj nacin... zveckanjem oružja.
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 07/04/2013 : 00:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
quote:

1.
2. u Jordanu nije ni došlo do neceg znacajnijeg,kralj je još uvik živ,ovo si vjerovatno pobrka s Jemenom

1. Ne znam šta je tu smešno. Ameri nemaju muda da napadnu Irance. Zašto? zbog onog što sam napisao i zbog toga, jer nemaju podrške u znacajnim državama EU a kamoli u arapskom svetu. Možda jedino kod Izraela. Da to urade, najebali su kod svih islamskih država - worldwide. A to si ne mogu priuštiti.
2. ...islamsko ili arapsko proljece su demokratski ustanci koji su doveli do promjena u režimu (Libija, Tunis, Egipt.......). Ajd može i revolucija do neke mere. I u to "proljece" može da se ubrajaju i pokreti ili pobune gde do promjena još nije došlo (Jordanija, Sirija, Jemen i Bahrain). One tackice gore znace ove ostale države, koje prije nisam pomenuo. Za Iran ta pojam ili koncept ne važi. Kod njih je bilo demonstracija zbog sasvim drugih uzroka, samo je tajming bio skoro isti.
3. Baš tako, zato sam i napisao da Ruse zaboli....
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 07/04/2013 : 01:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

devedeset odsto politickih komentara na svim mjestima svodi na zloguko gundanje

Balkan je vidio samo jednu Revoluciju - onu partizansku, koja ostaje najsvijetliji momenat naše istorije i temelj svega solidnog što još uvijek opstaje.

pocecemo privatnu prepisku, nije problem, jer ne želim da polažem racune forumskoj rulji.

Prva recenica je istina...

Druga..hmm, samo zato sto je cijeli svijet bio u ratu pa smo se izborili za antifasizam-nacizam i bili na pravoj strani...da je opstalo kao partizanski duh borbe ocitalo se u obrani vise naroda pocetkom 90-tih od iste vojske koja je izjednacila partizane sa pripadnicima kvislinga, a pocelo je sa drugom proleterskom...
Ti su temelji davno naruseni,nisu solidni,nisu opstali, a opstaje samo duh naroda prema tiraniji...

Trece...mi smo samo rulja koja je bez racuna, ne polazem niti ja nikome racun, ali povijest pisu cinjenice, ne pobjednici...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 07/04/2013 01:43:36
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38005 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/04/2013 : 10:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

http://www.youtube.com/watch?v=ZjXHaRXuxdY&list=PLzDMOar-1Y_yPY5eMmeTRvVKAUZXMGqYY

Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3434 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 07/04/2013 : 11:35:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message
quote:

http://www.youtube.com/watch?v=ZjXHaRXuxdY&list=PLzDMOar-1Y_yPY5eMmeTRvVKAUZXMGqYY

Prvo si me dobro nasmejao, a sad i razbudio u ovo tmurno jutro...

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153

Edited by - ddeki on 07/04/2013 11:36:01
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 07/04/2013 : 11:55:50  Show Profile Show Extended Profile
Mnogi ne vole rat ali jedino je dobro što dobiju besplatno uniformu.
Prije su ljudi padali za slobodu. U atomskom dobu se raspadaju za slobodu. A poslije te ne mogu pokupiti ni da te stave na oltar domovine. Napredak. Progres. Veca kolicina patriotizma. Eksplozivnije oduševljenje. Uzmimo, na primjer, ljudoždere. Oni su manje štetocine od intelektualaca koji su izmislili i koji primjenjuju atomsku bombu. Ljudožder konzumira ljude iduci trbuhom za kruhom. Mora se od necega živjeti. Ispada da su ljudožderi prema ljubiteljima rata, doduše, humaniji, ali pravi amateri pocetnici i diletanti. Oni svoje bližnje trijebe iskljucivo iz gurmanskih razloga. Znaci vole ljude.
A bombaši sa atomskim bombama? Fini ljudi. Iz uzornih, društveno prihvatljivih obitelji. Ne jedu ljude. Možda su neki i vegetarijanci, vizavi ljudoždera. Al' eto, vole ljude jebeno dici u zrak. Konacno, svi mi uživamo u necemu. Nije to za zamjeriti. Intelektualci:))

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 07/04/2013 : 12:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
quote:

Gangnam Sung...op-op-op-op !

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/04/2013 : 12:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38005 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/04/2013 : 14:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

SK propaganda

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/04/2013 : 17:18:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

1.

1. Ne znam šta je tu smešno. Ameri nemaju muda da napadnu Irance. Zašto? zbog onog što sam napisao i zbog toga, jer nemaju podrške u znacajnim državama EU a kamoli u arapskom svetu. Možda jedino kod Izraela. Da to urade, najebali su kod svih islamskih država - worldwide. A to si ne mogu priuštiti.
2. ...islamsko ili arapsko proljece su demokratski ustanci koji su doveli do promjena u režimu (Libija, Tunis, Egipt.......). Ajd može i revolucija do neke mere. I u to "proljece" može da se ubrajaju i pokreti ili pobune gde do promjena još nije došlo (Jordanija, Sirija, Jemen i Bahrain). One tackice gore znace ove ostale države, koje prije nisam pomenuo. Za Iran ta pojam ili koncept ne važi. Kod njih je bilo demonstracija zbog sasvim drugih uzroka, samo je tajming bio skoro isti.
3. Baš tako, zato sam i napisao da Ruse zaboli....

1. ako nisi zna Iranci nisu Arapi nego Arijci. samo ime Iran ti znaci zemlja Arijaca ili Arijevaca,kako više voliš.
i ako ih napadnu napašce ih raketama i zracnim snagama,jerbo je to prevelika zemlja da bi je zauzeli konvecionalnim kopnenim snagama.
nije to Irak ili Afganistan da se igraju rata.

2. o tim "demokratskim promjenama" je još prerano raspravljat. time will tell. sve se zasad svelo na zbacivanje režima koji su bili koruptivni . koliki je to korak naprid vidice se.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 07/04/2013 : 19:59:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Ameri nemaju muda da napadnu Irance. Zašto? zbog onog što sam napisao i zbog toga, jer nemaju podrške u znacajnim državama EU a kamoli u arapskom svetu. Možda jedino kod Izraela. Da to urade, najebali su kod svih islamskih država - worldwide. A to si ne mogu priuštiti.

Fucka se vecini arapskih i islamskih država za Iran, naprotiv mnogi od njih bi i pozdravili napad na Iran. Velika vecina država koje cine Arapsku ligu ili Organizaciju zemalja islamske konferencije su vecinski sunitske i tamošnji režimi ne mogu smisliti šijitski Iran.
Od svih tih zemalja Iran bi mogao imati podršku samo od Assadovog režima u Siriji (koji je sad zaokupljen drugim problemima, pa ne bi ni mogao ucinkovito pomoci Iranu), od Hezbollaha u Libanonu (takoder šijiti), dok je upitno kako bi se sada držao Irak, u kojem šijiti takoder cine vecinu stanovništva, pa dominiraju u vlasti i vojsci. Inace, malo je poznato da je nedavno iracka vojska u pogranicnom podrucju sa Sirijom uništila nekoliko baza sunitskih pobunjenika koji se bore protiv Assadovog režima. Iracka vlast tajno pomaže Assadov režim (ne smiju javno da ne naljute Amere).
Saudijska Arabija, Kuvajt, Katar, Bahrein (u kojem manjinski suniti kojih ima 20% vladaju nad vecinskim šijitima), Emirati, Jordan bi bez sumnje pozdravili napad na Iran. Egipat i ostali možda ne bi javno to poduprli ali bi se veselili u sebi.

Edited by - dsormaz1 on 07/04/2013 20:01:13
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 07/04/2013 : 20:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
1. ako nisi zna Iranci nisu Arapi nego Arijci. samo ime Iran ti znaci zemlja Arijaca ili Arijevaca,kako više voliš.

S obzirom da Iranci ne postoje kao narod misliš valjda na Perzijance kao vecinski narod u Iranu (oko 50 i nešto % stanovnika Irana)?
Azeri kojih u Iranu ima izmedu 15 i 20% i kojih po nekim procjenama u Iranu ima izmedu 12 i 18 milijuna (dakle više nego u maticnom Azerbejdžanu gdje ih ima oko 8 milijuna i nešto) teško mogu biti Arijci (mislim da se azerski jezik ubraja u turkijske jezike).
Što se tice ostalih naroda u Iranu, npr. Tadici i Kurdi koji pripadaju perzijskoj skupini naroda -ako su Perzijanci Arijci onda su valjda i oni, za Balude ne znam...
A tu su i Arapi, koji žive u obalnom dijelu Irana.

Edited by - dsormaz1 on 07/04/2013 20:27:24
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000