Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
split85
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/durango.jpg)
Croatia
8289 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
djukak
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/kenny01.gif)
2947 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 18/08/2013 : 20:55:41
|
Gde je Patak. Šta bi sa recenzijom? |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
legaz
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/2006-01-22_185747_tn_zagorznak65x65(3).jpg)
Serbia
2420 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 18/08/2013 : 21:25:30
|
Kada već spominjete da su nešto zeznuli u obradi postavio sam pitanje i Tex topiku ali ovde ima više ljudi pa da pitam da li u najnovijem texu 118 imate nekoliko strana sa crnim flekama (negde od 10 do 23 ne sve već jedno 6-7)* |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
roby05
Advanced Member
![](AvatarUpload/Hajduk 100 Godina.jpg)
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 18/08/2013 : 21:32:50
|
quote: Originally posted by legaz
Kada već spominjete da su nešto zeznuli u obradi postavio sam pitanje i Tex topiku ali ovde ima više ljudi pa da pitam da li u najnovijem texu 118 imate nekoliko strana sa crnim flekama (negde od 10 do 23 ne sve već jedno 6-7)*
To je da se malo prisjetimo starih dobrih vremena. Prodaja dobro ide,a svi ti primjerci ce biti vrijedni jednog lijepog dana,samo ce trebati naci ciji je otisak originalniji.![](icon_smile_cool.gif) |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
roby05
Advanced Member
![](AvatarUpload/Hajduk 100 Godina.jpg)
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 18/08/2013 : 21:34:17
|
A i da nije toga,o cemu bi mi sad ovdi razglabali.Da je sve dobro ne bi bilo dobro. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 18/08/2013 : 22:50:28
|
quote: Originally posted by roby05
A i da nije toga,o cemu bi mi sad ovdi razglabali.Da je sve dobro ne bi bilo dobro.
I to što kažeš ![](icon_smile_big.gif) |
|
goksi
Senior Member
Serbia
1957 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 23/08/2013 : 00:19:02
|
Stigao Zagorone i u Srbiju, kupio sam ga danas. Zadovoljan sam skroz ovim izdanjem, jedino što bih menjao je da brže izlazi pa da sad čitamo trojku. |
|
goksi
Senior Member
Serbia
1957 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/08/2013 : 15:01:15
|
IMA SPOLIERA
Odlican gigant. Burattini ovde nije pravio uobicajeni, lagani uvod u epizodu nego nas je odmah bacio u akciju i zaplet i odmah na pocetku Zagorov kraj!
Svidja mi se kako je vodjena prica sa ove dve paralelne radnje od pre 2 meseca i sada. Najbolja scena je ona na 109. strani, odlicna atmosfera. Svojim sencenjem je Verni stvarno verno prikazao kisu i iznenadjenje Indijanca. {Verni-verno }
Nas forumas King je par puta spomenuo kako u Zagoru u poslednje vreme nedostaju emocije .Ova epizoda je bas pogodila u emocije sa smrcu Olafa. Iako je bio gad, nije bio zao i zrtvovao je svoj zivot radi Zagora i njegovog ugleda kod Indijanaca. On nikada nije bio zao nego je zbog porpdicne tragedije i politickih problema kasnije u zivotu upao u pogresno drustvo, ali u ovoj epizodu se iskupio za sve sto je ucinio.
Ne svidja mi se Tonka u ovoj epizodi, mnogo je mlak kao da mu Zagor nije najveci prijatelj i krvni brat. ZImska zmija skace na Red Warriora, a Tonka stoji sa strane i nista ne cini. Izgubio je onu odsecnost i ponos koji je imao kod Nolitte.
Mala zanimljivost: na stranici 76 se vidi citav Darkvud i ona litica iznad reke me je podsetila na onu liticu sa kraja epizode Lovci na ljude{ original 29,30} kada se Zagor na njoj pojavljuje i sprecava okrsaj Indijanaca i trapera.
Verni ovde rastura, tako dobro crta da sam neke kadrove pomislio de je nacrtao sam Ferri iz 70-tih ili 80-tih.
Sve u svemu odlican gigant koji odise duhom najboljih prica iz zlatnih 70tih !
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19799 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 25/08/2013 : 15:32:16
|
Šta svi pljuju po Tonki - čovjek je pokazao da ima nešto u glavi. Winter Snake je car, ali Tonka nije ništa slabiji.![](icon_smile_approve.gif) |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/08/2013 : 15:52:06
|
quote: Originally posted by tinton
Šta svi pljuju po Tonki - čovjek je pokazao da ima nešto u glavi. Winter Snake je car, ali Tonka nije ništa slabiji.![](icon_smile_approve.gif)
Meni je Tonka drazi od Zimske Zmije, ali ne znam nekako se cudno ponasa u ovj epizodi.
|
|
nagor
Advanced Member
![](AvatarUpload/zag2.jpg)
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 25/08/2013 : 16:30:55
|
Tonka je skuliran i discipliniran. Zbog toga i jest najbolji Zagorov frend. Nije Tonka zaslužio da sumnjamo u njega samo zato što se nije bacio na Red Wariora kao ludi Winter Snake. : ) Čudi me što Winter Snake sa takvim karakterom još nije popio metak u nekom sukobu. Tonka je bolji i pametniji poglavica. On se bori kad treba a ne za show. : ) |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 25/08/2013 : 21:30:24
|
Meni je Winter Snake ipak draži, velik kao neprijatelj i još veći kao prijatelj... Nezaboravnom epizodom "Poruke smrti" ušao je u legendu za sva vremena :) |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19799 Posts
Posted - 25/08/2013 : 21:52:04
|
ma meni su podjednako dragi
dok su mi ipak kao poglavice najdraži Sivi Vuk i Crni Medvjed
šteta što se njihova pojava ukaljala ovim najnovijim brojem![](icon_smile_dead.gif) |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Patschak.jpg)
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 26/08/2013 : 00:22:48
|
Problem je uglavnom metodičke prirode...Burattini je hteo istaći različite karaktere poglavica koji u njegovim epizodama čine neki darkwoodski trio fantasticus (ako se setite prethodnih epizoda, pogotovo "Manituove škrinje"), a u svetu književnosti i psihologije grupa od troje ljudi je uvek interesantna pošto se tada najviše ističu razlike jedne individue u odnosu na ostalo dvoje. Tonka je trebao predstavljati razum nasuprot Winter Snakeovom naglošću i prgavošću. To je nameravao, ali je i loše izveo, pa Tonka par puta ispada kao kukavica ali isto tako imamo scene u kojima on vodi glavnu reč pred celom gomilom ratnika |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19799 Posts
Posted - 26/08/2013 : 09:39:04
|
pa onda svi oni ispadaju kukavice jer uopće slušaju Zagora (jednog čovjeka!!)
onda je Red Warrior u ovom stripu jedina faca![](icon_smile_clown.gif) |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/banana.jpg)
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 26/08/2013 : 12:33:07
|
Ma dobro mislim da je Bure samo pokazao karakterne osobnie koje je Nolitta ugradio u Snakea i Tonku. Tonka je oduvjek bio mirniji poglavica koji je znao prikazati svoju borbenu stranu u sukobu, ali bi prvo pokušao promisliti o svemu dok s druge strane Winter je oduvijek bio usijana glava koja ima lukavstvo i znanje, ali je nekako uvijek se bacao u sukob bez da bi o tome dva puta razmislio i ukalkulirao sve činbenike.![](icon_smile.gif) ![](icon_zagor.gif) |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
DzekDenijels
Senior Member
![](AvatarUpload/jack_daniels(2).jpg)
Serbia
2531 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 09/09/2013 : 22:09:03
|
quote: Originally posted by goksi
Imam samo jedan komentar - davno nisam pročitao boljeg Zagora! Sjajan strip!
Danas ponovo pročitao strip. Lagano, na miru, dok su klinac i žena spavali. I apsolutno se slažem sa Goksijem. Znači, ima onu atmosferu koja me je još kao klinca privukla Zagoru, i stripovima uopšte. Jednom rečju fenomenalno!!! ![](hail.gif) |
Carpe diem |
|
DOMI
Advanced Member
![](avatars/1081539187.jpg)
Croatia
5133 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 10/09/2013 : 00:05:20
|
moj sin lagano nervozan do izlaska šestice ,,
44 godine Alan Forda u HR ![](icon_smile_tongue.gif) |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 10/09/2013 : 15:36:42
|
quote: Originally posted by DzekDenijels
quote: Originally posted by goksi
Imam samo jedan komentar - davno nisam pročitao boljeg Zagora! Sjajan strip!
Danas ponovo pročitao strip. Lagano, na miru, dok su klinac i žena spavali. I apsolutno se slažem sa Goksijem. Znači, ima onu atmosferu koja me je još kao klinca privukla Zagoru, i stripovima uopšte. Jednom rečju fenomenalno!!! ![](hail.gif)
![](icon_smile_approve.gif) potpisujem, pecatiram i overavam u opstini |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/banana.jpg)
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 10/09/2013 : 15:45:20
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by djukak
Gde je Patak. Šta bi sa recenzijom?
Kod Deeja u ladici vec nekoliko dana...Samo ssto nije![](icon_zagor.gif) ![](icon_smile_wink.gif)
To Dee drži napetost da ljudi mogu jo jednom u miru pročitati gigant ili mora kupiti dodatni prostor na internetu jer dok se to uploada![](icon_smile_tongue.gif) Prošao sam ga još jednom i vidim neke stvari bolje nego prije![](icon_smile.gif) ![](icon_zagor.gif) |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
Edited by - bjelolasica on 10/09/2013 15:46:19 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|