Author |
Topic  |
anto
Advanced Member

Serbia
21782 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 14/04/2021 : 18:56:19
|
Da se razumemo,Spajdija volim;ostalo pobrojano,Betmena,Konana i bonelijanu,manje-više;ali to nije razlog da se ne čitaju.
@jagodanbg nisam se posrao na tu famoznu grupu od 4000 članova,ali na osnovu liste želja,jasne su mi stvari o kakvoj se grupi radi;osim toga,borg je uradio isto što i ja,samo u uvijenoj formi;čudi me da to nisi primetio. |
Markose,do neba ti hvala!!! |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1928 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 14/04/2021 : 20:41:10
|
The Boys i Knightfall bi volio vidjeti ali ne od ČK nego nekog domaćeg izdavača a ovaj ostatak- pola već objavljenog u sasvim odgovarajućoj opremi a druga polovica wtf. |
Bok, kako si.
|
 |
|
Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts
Member since 27/10/2020 |
Posted - 14/04/2021 : 22:19:34
|
Radi se o grupi neznalica...to si rekao. Što je jedan veoma legitiman razlog da se neko oseti prozvanim. Ja prvi. Ti misliš da, na osnovu toga koji strip hoću da neko izda, možeš da oceniš moje "znanje", ili šta god podrazumevaš pod znanjem. Zapravo, ne misliš, već znaš da je tako. Skoro ceo život čitam stripove, na 3 različita jezika, i onda na osnovu toga što hoću da Čarobna knjiga izda Knightfall, ti samouvereno zaključuješ da sam "neznalica", ja i još 40 drugih ljudi koji to isto hoće. Sve ovo pišem, jer mi je vrlo žao što postoje osobe koje su vrlo ograničene kad je u pitanju nešto što izlazi iz njihovog okvira poimanja stvari. Ti ćeš verovatno zaključiti isto tako da sam seljak jer se radujem gostovanju Djanija u kafani, ako to negde javno kažem, iako volim u tišini da slušam Simfoniju broj 4 od Čajkovskog? Sve u svemu grupa stripofili se sastoji od različitih vrsta ljudi, kao i ovaj forum... Slobodno se sprdaj ako hoćeš, imao sam potrebu da ovo napišem.
quote: Originally posted by anto
Da se razumemo,Spajdija volim;ostalo pobrojano,Betmena,Konana i bonelijanu,manje-više;ali to nije razlog da se ne čitaju.
@jagodanbg nisam se posrao na tu famoznu grupu od 4000 članova,ali na osnovu liste želja,jasne su mi stvari o kakvoj se grupi radi;osim toga,borg je uradio isto što i ja,samo u uvijenoj formi;čudi me da to nisi primetio.
|
Neka neko izda American Vampire... |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3386 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 14/04/2021 : 22:47:59
|
quote: Originally posted by Cromwell
The Boys i Knightfall bi volio vidjeti ali ne od ČK nego nekog domaćeg izdavača a ovaj ostatak- pola već objavljenog u sasvim odgovarajućoj opremi a druga polovica wtf.
Pa eto ko i ti što priželjukuješ Boyse i Knightfall ali od domaćeg izdavača, tako i oni ... |
 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 14/04/2021 : 22:58:20
|
quote: Originally posted by anto
@jagodanbg nisam se posrao na tu famoznu grupu od 4000 članova,ali na osnovu liste želja,jasne su mi stvari o kakvoj se grupi radi;osim toga,borg je uradio isto što i ja,samo u uvijenoj formi;čudi me da to nisi primetio.
Pa da, samo nisi ni malo obratio paznju na bitnu stvar, ova lista predloga je mislim krenula tek juce. Da li stvarno misli da je svih 4000 clanova imalo vremena da je pogleda, a pitanje je koji procenat u ovome vidi neki smisao. Prikljuci se pa daj svoj predlog, mozda i utices nesto. Btw, ja sam podrzao Betsa, sto se mene tice neka ga stancaju kad se prodaje, Tornjeve bih voleo imati integral, a Dizni se mora podrzati, iako su male sanse da tako mesto izadje. Za ostale stvari potpuno razumem da ljudi hoce u CK izdanju da vide nesto sto je vec izdato, jer se nadaju jeftinijem izdanju ili izdanju na srpskom jeziku. |
 |
|
dicmanjac
Senior Member

Croatia
1051 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 14/04/2021 : 22:59:59
|
Uh, napad na antu...zasluženo, ruga se tuđim snovima. Popis je TOP...još samo Ralph Azam u integralima po 3 broja i to je to.
Hellblazer, Amrican Vampire, The Boys, integrali Tornjeva i Larga...New X-meni ...neznam anto o čemu pričaš. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9280 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 14/04/2021 : 23:49:26
|
quote: Originally posted by dicmanjac
Uh, napad na antu...zasluženo, ruga se tuđim snovima.
Anto je sebičan, on misli da izdavači postoje da bi udovoljavali svakom njegovom hiru, a ostale ko jebe - to ste valjda provalili.
Jedino mu je trn u oku što mu zasad niko nije ispunio zahtev da objavi Ralfla Zlahamna.  |
Edited by - alexts on 14/04/2021 23:50:11 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 14/04/2021 : 23:55:48
|
Integrali tornjeva bi bili odlični, pa da kompletiram što valja od hermanna jednom za svagda. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19559 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 15/04/2021 : 06:43:35
|
Jedino Tornjeve bi uzeo, ostalo je smor veliki.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 15/04/2021 06:44:38 |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2970 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 15/04/2021 : 07:30:37
|
Najbolje bi bilo kada bi se okrenuli BD humoristickim stripovima, Spiru, Talicni, Plave Bluze... |
Edited by - john connor on 15/04/2021 07:30:57 |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2388 Posts
Member since 19/12/2007 |
Posted - 15/04/2021 : 08:22:28
|
Meni iskreno nije jasno (da se razumijemo jako volim Trondheima), što netko vidi u Ralph Azamu. Do 6. broja sam došao i bilo je jako zamorno, čak i ne toliko smiješno. Istina, očekivao sam novi Donjon, ali eto nije se dogodio.A sad, izdavač koji bi to izbacio (ako nisu integrali u pitanju), vjerojatno bi odustao nakon 3. ili 4. albuma. |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10657 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 15/04/2021 : 08:26:44
|
quote: Originally posted by john connor
Najbolje bi bilo kada bi se okrenuli BD humoristickim stripovima, Spiru, Talicni, Plave Bluze...
+1
|
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 15/04/2021 : 08:40:51
|
quote: Originally posted by Peyo
Najbolje bi bilo kada bi se okrenuli BD humoristickim stripovima, Spiru, Talicni, Plave Bluze...
+1
+ ko kuca |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7143 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 15/04/2021 : 08:51:34
|
Moram se složiti s dobrim dijelom borgovog komentara. Dakle, alexts, ne pravi se nevin, citirat ću te nakon mojih, po vas nekoliko, loših ocjena pričama iz 4. integrala Asterixa: Neko shvata zašto su neke epizode Asteriksa remek-dela, neko ne... To je baš s visine, morate razumjeti da se ništa ne može svima svidjeti (u mjeri u kojoj mislite da mora/treba). Meni je veći fenomen anto i njegove petarde, odnosno 4.5-olke, svaka čast ako ima toliko stripova da ne zna koji je bolji od kojeg. A opet, možda bi čovjek od 10 "petardi" koje bih mu izvukao bez puno razmišljanja odgovorio koja mu je najveća. Ja više nijansiram i ne pikam ocjene na koje naletim. Neće me ocjene koje zateknem na recenziji neke "Lovčeve Lily" primorati da mijenjam one koje sam si zacrtao. Pisali smo već negdje o tome... i, realno, dosadno je. |
loading...
|
 |
|
alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 15/04/2021 : 08:56:49
|
quote: Originally posted by kasper
+1
+ ko kuca
+50
iako sam kompletirao Libellusovog Spirua, voleo bih da ga i CK izda kao integral kako bi bio (i cenom i izdanjima posto je najveci broj albuma rasprodat) dostupniji publici |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9280 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 15/04/2021 : 09:27:32
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Moram se složiti s dobrim dijelom borgovog komentara. Dakle, alexts, ne pravi se nevin, citirat ću te nakon mojih, po vas nekoliko, loših ocjena pričama iz 4. integrala Asterixa: Neko shvata zašto su neke epizode Asteriksa remek-dela, neko ne... To je baš s visine, morate razumjeti da se ništa ne može svima svidjeti (u mjeri u kojoj mislite da mora/treba). Meni je veći fenomen anto i njegove petarde, odnosno 4.5-olke, svaka čast ako ima toliko stripova da ne zna koji je bolji od kojeg. A opet, možda bi čovjek od 10 "petardi" koje bih mu izvukao bez puno razmišljanja odgovorio koja mu je najveća. Ja više nijansiram i ne pikam ocjene na koje naletim. Neće me ocjene koje zateknem na recenziji neke "Lovčeve Lily" primorati da mijenjam one koje sam si zacrtao. Pisali smo već negdje o tome... i, realno, dosadno je.
Pa i ja se slažem sa dobrim delom njegovog komentara.
Ali, vi koji dosta recenzirate stripove (ti, Anto i dr.) treba da shvatite jednu stvar - kad ste napisali mišljenje o stripu - u formi recenzije/prikaza, nešto što je sveobuhvatno (iako može biti kratko), ima početak, sredinu i kraj - zaključak, pa i ocenu na kraju - i okačili to na forum, vaše mišljenje više nije privatno, postaje javno i još ima tu polu-zvaničnu formu. Kao javno iznesena recenzija, takoreći kritika, i ona je podložna kritici, komentarima, odobravanju ili odbacivanju. Ko ne želi da se njegova recenzija komentariše, pa samim tim i negativno, ne treba da je javno iznosi i nije "sazreo" da to radi.
Ako nešto pišem, a nisam spreman na ne-prihvatanje i očekujem samo hvalu i slaganje ili ništa, bolje da se manem toga posla i prepustim onome ko je spreman da istrpi komentare za javnu "delatnost" koju obavlja. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 15/04/2021 : 09:43:37
|
+1
+ ko kuca
Pa ovaj novi izdavač u Srbiji otkupija je prava isključivo za humorističke stripove tako da humora neće faliti. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2388 Posts
Member since 19/12/2007 |
Posted - 15/04/2021 : 10:00:32
|
quote: Originally posted by Renky
+1
+ ko kuca
Pa ovaj novi izdavač u Srbiji otkupija je prava isključivo za humorističke stripove tako da humora neće faliti.
DEJAN SAVIĆ PREDUZETNIK IZDAVAŠTVO NAJKULA BEOGRAD to? |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7887 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 15/04/2021 : 10:12:54
|
quote: Originally posted by alaniusfordius
+1
+ ko kuca
+50
+1000000
skupa sa historijskim BD naslovima, koji na ovim prostorima nisu objavljivani. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7143 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 15/04/2021 : 10:13:58
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Moram se složiti s dobrim dijelom borgovog komentara. Dakle, alexts, ne pravi se nevin, citirat ću te nakon mojih, po vas nekoliko, loših ocjena pričama iz 4. integrala Asterixa: Neko shvata zašto su neke epizode Asteriksa remek-dela, neko ne... To je baš s visine, morate razumjeti da se ništa ne može svima svidjeti (u mjeri u kojoj mislite da mora/treba). Meni je veći fenomen anto i njegove petarde, odnosno 4.5-olke, svaka čast ako ima toliko stripova da ne zna koji je bolji od kojeg. A opet, možda bi čovjek od 10 "petardi" koje bih mu izvukao bez puno razmišljanja odgovorio koja mu je najveća. Ja više nijansiram i ne pikam ocjene na koje naletim. Neće me ocjene koje zateknem na recenziji neke "Lovčeve Lily" primorati da mijenjam one koje sam si zacrtao. Pisali smo već negdje o tome... i, realno, dosadno je.
Pa i ja se slažem sa dobrim delom njegovog komentara.
Ali, vi koji dosta recenzirate stripove (ti, Anto i dr.) treba da shvatite jednu stvar - kad ste napisali mišljenje o stripu - u formi recenzije/prikaza, nešto što je sveobuhvatno (iako može biti kratko), ima početak, sredinu i kraj - zaključak, pa i ocenu na kraju - i okačili to na forum, vaše mišljenje više nije privatno, postaje javno i još ima tu polu-zvaničnu formu. Kao javno iznesena recenzija, takoreći kritika, i ona je podložna kritici, komentarima, odobravanju ili odbacivanju. Ko ne želi da se njegova recenzija komentariše, pa samim tim i negativno, ne treba da je javno iznosi i nije "sazreo" da to radi.
Ako nešto pišem, a nisam spreman na ne-prihvatanje i očekujem samo hvalu i slaganje ili ništa, bolje da se manem toga posla i prepustim onome ko je spreman da istrpi komentare za javnu "delatnost" koju obavlja.
Ne,ne, iskrivljuješ smisao mog komentara. Komentar recenzije ili našeg mini-komentara je nešto poželjno za ovaj sajt, može nastati zdrava rasprava, ali gdje spada ovo tvoje što sam citirao? To je u stilu "Ja sam uzvišeni, relevantan za ovo, a ti, kralju, ne kužiš neke stvari i jbg, moraš još pure jesti". Nije tu bilo nikakvog pokušaja na ukazivanje što to ja nisam dobro "vidio"/"shvatio" (mada, o čemu pričamo, Asterix, šta se tu nema shvatiti...). Uglavnom, takvih komentara/kritika na nečiji komentar bi moglo biti koliko hoćeš, a ja sam navikao da mi ocjene izlaze iz tračnica, nisam "klimač glavom", a čuđenja na moje ocjene su ništa novo niti me mogu uvrijediti. Ali, ovo, takav neki pogled s visine smeta. Ne vrijeđa, ne plačem ali malo je iritantno bilo. Ovo sam danas spomenuo čisto radi toga jer ti je na ovih par stranica priča odlična ali sam doživio drukčiju praksu, samo sam još jednom na taj topic otišao provjeriti jesi to bio ti. |
loading...
|
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 15/04/2021 : 11:11:33
|
quote: Originally posted by Red Marquis Pa eto ko i ti što priželjukuješ Boyse i Knightfall ali od domaćeg izdavača, tako i oni ...
Hvala na isticanju očitog, taman sam im planirao zabraniti želje. 
|
Bok, kako si.
|
 |
|
jagodanbg
Senior Member

2999 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 15/04/2021 : 11:19:31
|
quote: Originally posted by ivan_micic
quote: Originally posted by Renky
+1
+ ko kuca
Pa ovaj novi izdavač u Srbiji otkupija je prava isključivo za humorističke stripove tako da humora neće faliti.
DEJAN SAVIĆ PREDUZETNIK IZDAVAŠTVO NAJKULA BEOGRAD to?
Evo na ovoj 'omrazenoj vam' FB grupi:
https://www.facebook.com/groups/154685201727119/permalink/1065188967343400/ |
Pumpaj |
 |
|
Topic  |
|
|
|