Author |
Topic |
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 10/05/2021 : 15:20:29
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Komanču završavaju ove nedelje. Ajte sad lepo Čarobnjaci po Riđobradog. A ako pričamo o Pratu, zna se, hoćemo Ernie Pikea.
Ne bih se ljutio da uzmu i Dzeri Springa |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10449 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3323 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 10/05/2021 : 15:47:21
|
quote: Originally posted by Peyo
Rastu apetiti. Hoće li balon pući ili će nam se želje ispunjavati?
Rastu naši apetiti, njihovi su isti. Čarobna zasad radi kako treba, nisu se širili i vrteli 15 serijala istovremeno. Jedan BD se privodi kraju, pa sam ja dao predlog za potencijalni budući. Na kraju krajeva, bolje da krenu nešto što me ne interesuje, no brdo stvari gde me par pogađa, jer će to pre implodirati. |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5474 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 10/05/2021 : 15:56:43
|
Komanču završavaju ove nedelje. Ajte sad lepo Čarobnjaci po Riđobradog. A ako pričamo o Pratu, zna se, hoćemo Ernie Pikea.
Konacno da se negde slazemo. Hocemo Ridjobradog |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Posted - 10/05/2021 : 16:10:03
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
Konacno da se negde slazemo. Hocemo Ridjobradog
Da budemo precizni, hocemo Ridjobradog sa starim kolorom! |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3323 Posts
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10449 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 10/05/2021 : 17:02:56
|
quote: Originally posted by Peyo
Rastu apetiti. Hoće li balon pući ili će nam se želje ispunjavati?
Rastu naši apetiti, njihovi su isti. Čarobna zasad radi kako treba, nisu se širili i vrteli 15 serijala istovremeno. Jedan BD se privodi kraju, pa sam ja dao predlog za potencijalni budući. Na kraju krajeva, bolje da krenu nešto što me ne interesuje, no brdo stvari gde me par pogađa, jer će to pre implodirati.
Fascinira me ta njihova financijska moć.
Možda nema puno serijala, ali ima puno naslova.
A stripovi su im samo dio biznisa. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3323 Posts
Posted - 10/05/2021 : 17:21:28
|
Pa ima Fibra još i više naslova, a Marku su samo stripovi biznis pa uspeva. A imali su i logistiku, prodajna mesta već kad su kretali sa stripom... |
|
|
Unngenant
Junior Member
Serbia
399 Posts
Member since 28/02/2012 |
Posted - 10/05/2021 : 17:49:40
|
Pa ovo je već malo bezobrazluk sa kopiranjem...Toliko stripova ima i postoje a ovde se sada već % itekako dupliraju izdanja...
Znate ČK ima odličnih BD naslova koje Marko neće da izda, a siguran sam da će se prodavati kao recimo Jupiterovo nasleđe (ili ovaj kah, Ed).
Adresa:
https://www.bdgest.com/chroniques |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 10/05/2021 : 17:55:21
|
quote: Originally posted by Unngenant
Pa ovo je već malo bezobrazluk sa kopiranjem...Toliko stripova ima i postoje a ovde se sada već % itekako dupliraju izdanja...
Znate ČK ima odličnih BD naslova koje Marko neće da izda, a siguran sam da će se prodavati kao recimo Jupiterovo nasleđe (ili ovaj kah, Ed).
Adresa:
https://www.bdgest.com/chroniques
To što Fibra planira da objavi sada ili u budućnosti ne sme niko na ovim prostorima? |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
koze123
Average Member
943 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 10/05/2021 : 18:25:27
|
Pa da, ČK je videla Fibrinu najavu pa je za mesec dana kupila prava, prevela i poslala u štampu strip. Stvarno su bezobrazni. |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 10/05/2021 : 18:28:57
|
Da, 'oće to. |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3889 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 10/05/2021 : 18:46:36
|
A kaj tu ima čudno. Vidjeli su kako izgleda pravo izdavaštvo i sad se time vode. Pa neće valjda kopirati darkwood ili sl. propale izdavače
|
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2024 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 10/05/2021 : 19:31:45
|
quote: Originally posted by koze123
Pa da, ČK je videla Fibrinu najavu pa je za mesec dana kupila prava, prevela i poslala u štampu strip. Stvarno su bezobrazni.
I zbog toga cu kupiti fibrino izdanje! Dimenzije su vece, stampa ce biti bolja a cena ce verovatno biti slicna. Tako da... Fibra! |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2914 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
verab
Senior Member
Croatia
2860 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 10/05/2021 : 20:09:52
|
quote: Originally posted by jagodanbg
Bravo za ČK i ovu novu ediciju!
dvije nove edicije.
ne razumijem logiku stavljanja Brubakera u dvije edicije, svaka svoj format
Kill or be Killed u "novi svet" mali fornat Pulp u "veliki novi svet" veći format
očekujem Reckless u "veliki novi svet hot&hard" u srednjem formatu
kad je fešta nek' se ori |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
|
Unngenant
Junior Member
Serbia
399 Posts
Member since 28/02/2012 |
Posted - 10/05/2021 : 20:40:20
|
Pa da, ČK je videla Fibrinu najavu pa je za mesec dana kupila prava, prevela i poslala u štampu strip. Stvarno su bezobrazni.
Ne uopšte nisu i od toliko naslova (stripova) eto opet se tako zalomilo ..ponovo.
Da. Imam problem, ponavljamo priču, meni je jezik poznat...to što su neki možda nedovoljno, da budem blag upoznati za zajedničkim jezikom (da se ne ponavljamo kada su ovde neki tražili objašnjenje hrvatske reči a našli u srpskom leksikonu), ili što desničare...jbg ne znam možda su čitali neko čuveno magazinsko izdanje iz Zemuna...kako li čitaju onda dualizam kod Boneli junaka gde su ljudi podeljeni na samo dobre i loše...
Dupliraju se izdanja pored tušte i tma naslova koji na uštrb ovakih gluposti nikad neće biti objavljeni a zarad samo uskih malih naizgled dobitaka. Da. Imam problem jer je sve ovo gore zajedno paket aranžman, a na koncu zaista gube oni koji bi više izdanja na razumljivom jeziku.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8751 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 10/05/2021 : 21:58:41
|
Opet mala slova i čudni fontovi! A baš sam mislio da uzmem nešto od Brubejkera. Nisam siguran sad, zbog smanjenog formata.
U Mračnom ogledalu, razmišljanja policajca Buloka sam jedino mogao da pročitam uz pomoć lupe. Rekoh sebi da zaobilazim takve stripove/fontove/formate ubuduće, sem ako se uživo ne uverim da je čitljivo. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3323 Posts
Posted - 10/05/2021 : 22:16:22
|
quote: Originally posted by alexts
Opet mala slova i čudni fontovi! A baš sam mislio da uzmem nešto od Brubejkera. Nisam siguran sad, zbog smanjenog formata.
Pa ti uzmi Pulp on je na većem formatu. |
|
|
koze123
Average Member
943 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 10/05/2021 : 22:21:04
|
Ne uopšte nisu i od toliko naslova (stripova) eto opet se tako zalomilo ..ponovo.
Da. Imam problem, ponavljamo priču, meni je jezik poznat...to što su neki možda nedovoljno, da budem blag upoznati za zajedničkim jezikom (da se ne ponavljamo kada su ovde neki tražili objašnjenje hrvatske reči a našli u srpskom leksikonu), ili što desničare...jbg ne znam možda su čitali neko čuveno magazinsko izdanje iz Zemuna...kako li čitaju onda dualizam kod Boneli junaka gde su ljudi podeljeni na samo dobre i loše...
Dupliraju se izdanja pored tušte i tma naslova koji na uštrb ovakih gluposti nikad neće biti objavljeni a zarad samo uskih malih naizgled dobitaka. Da. Imam problem jer je sve ovo gore zajedno paket aranžman, a na koncu zaista gube oni koji bi više izdanja na razumljivom jeziku.
Opet se vrati na istu moju poruku - misliš li da je moguće da neko kupi prava, prevede i pošalje u štampu strip za svega mesec dana? Ili da preformulišem pitanje u izjavu: potrebno je mnogo više vremena tako da je ČK verovatno prava kupila kad i Fibra ili u sličnom vremenskom periodu. To nije kopiranje.
Ostatak poruke ne razumem u potpunosti. Jedino što mogu da kažem je da je dobro to što imamo više izdanja pa da biramo, kako zbog cene tako i zbog prevoda, tehnikalija, i čega već ne. Svakom svoje. Ja ću razmisliti koje ću izdanje Kill or be Killed, ali ču se verovatno odlučiti za Fibru, da mi se uklapa i sa Zatamnjenjem, u nadi da će i Fatale jednom tako izaći. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3323 Posts
Posted - 10/05/2021 : 22:25:01
|
Čekaj da razumemo, ove nedelje im izlaze 2 stripa, u najavi na sajtu je još 5, i na cobissu još stoji 7 izdanja koje tek treba da najave. Od tih 14, jedan jedini najavila Fibra. Il su mi promakle najave Markove za ostalih 13? |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2914 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11612 Posts
Member since 10/07/2007 |