Author |
Topic  |
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3386 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 23/03/2022 : 20:16:04
|
Meni ovde jedino bleda boja autora i edicije je kljakava. Kad nisu promenili dizajn Na krilima vetra, ne moraju nijednu dalje. Ako je to prošlo, sve ostale naslovnice će zauvek biti za koplje bolje. |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Betmen987
New Member

Serbia
187 Posts
Member since 27/10/2020 |
Posted - 23/03/2022 : 20:28:55
|
Ako stvarno postoji mogućnost da na osnovu komentara ovde promene naslovnicu, samo napred, držim palčeve i svaka čast na entuzijazmu!!!
quote: Originally posted by alaniusfordius
quote: Originally posted by Betmen987
Kako vas ne mrzi??
Za ovakav fantastican strip me (nas) ne mrzi. Nadam se da Cakejci imaju vremena (i zelje) da revidiraju dizajn naslovne, pa makar izdanje kasnilo u odnosu na plan
Ako su mogli da menjaju naslovnu treceg integrala Talicnog maltene u stampi, verujem da mogu i ovo
|
Neka neko izda American Vampire... |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2968 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 23/03/2022 : 20:34:03
|
Pa postoji mogucnost, svi smo ovde nahvalili naslovnu treceg integrala Talicnog i oni nakon toga promenise na gore..."samo na gore", to im je moto... |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21768 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 23/03/2022 : 20:54:30
|
quote: Originally posted by john connor
Pa postoji mogucnost, svi smo ovde nahvalili naslovnu treceg integrala Talicnog i oni nakon toga promenise na gore..."samo na gore", to im je moto...
   |
Markose,do neba ti hvala!!! |
 |
|
jagodanbg
Senior Member

2999 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 23/03/2022 : 21:13:51
|
quote: Originally posted by Betmen987
Kako vas ne mrzi??
Neverica, 5 jbnih strana o nekom krugu..i ja budala još čitam svaki post |
Pumpaj |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2388 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 23/03/2022 : 22:44:07
|
quote: Originally posted by verab
quote: Originally posted by axle munshine
quote: Originally posted by Lukeruk
Sto se dizajna tice, ovo im je bio zicer, samo da su iskopirali sjajno odradjenu originalnu naslovnicu. Ali neko je morao da doda ove sabljice i da uokviri krug, verovatno kako bi istakao sopstvenu nesposobnost. Izbor fonta za ime autora je tuzna prica sa jos tuznijim krajem.
Baš tako... i ovo je unazađeno kao i "Na krilima vetra"... očigledno je da dizajner nema osečaj za takve stvari... šteta...
minimum originalnog koncepta... i odmah je bolje. 

Eto...upravo tako, ništa teško a mnogo lepše...kažem, nema osečaj za te bitne detalje...
|
...BD, c'est la vie... |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 23/03/2022 : 22:54:03
|
I ja se iskreno nadam da će prevladati razum i da će ispraviti ovegafove oko naslovne...pa zar nije svima, i nama i njima, u interesu da izdanje bude maksimalno dobro!?! |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9280 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 23/03/2022 : 23:21:03
|
Kad su integrali Torgala imali lepe originalne naslovne, onda su DW&ČK promenili i uveli sopstven, lošiji dizajn.
Sad kad je originalni dizajn lošnjikav i kad je trebalo ga promeniti (onolike sjajne slikane ilustracije Riđobradog), onda se kao "moramo" da držimo originala (i još malo gore).
Pravilo - uvek lošije varijante? |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2432 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1680 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 24/03/2022 : 05:17:21
|
quote: Originally posted by Peyo
Kako je krenulo s naslovnicom i strip će dobiti vrlo slabe ocjene.
Tipa nerealan odnos Riđobradog i Erika. Nerealan prikaz života pirata, zašto pirati ne psuju, siluju i rade što normalni pirati rade?
Crtež drven i loš i tko zna kakve nas ocjenjivačke poslastice čekaju.
Crtež nije loš, ali da je drven - jeste.
Odnosno, meni najpre na pamet pada jedan drugi izraz, za koji sam video da ga je još neko upotrebio na topiku o Riđobradom - upeglan ili ispeglan. Ne deluju uopšte sirovo i surovo ti pirati ili gusari, kako su u Srbiji češće nazivani, ne obazirući se na one precizne podele i definicije. Nevezano za to što ne psuju, ne siluju i šta već, to se u jednom stripu iz sredine prošlog veka i ne očekuje, ali upravo crtežom su prikazani previše dobroćudno i "ispeglano". Nisu, recimo, onakvi kao što ih je Klarens Grej prikazao u Briku Bradfordu (takozvani "Kapetan Grin" u Zabavniku) ili Pol Žijon u Kapetanu Kormoranu. Dobro, jeste njihov crtež i inače realističniji od Ibinonovog, ali Žižeov nije, pa mi se i on više dopada na Riđobradom, iako ga ljubitelji stripa, navikli na Ibinona, mahom kritikuju zbog rada na ovom serijalu. Možda ne crta brodove bolje od Ibinona, ali su zato likovi "sirovije" prikazani u njegovom "prljavijem" stilu. 
|
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27654 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
stripadzija
Average Member

Slovenia
528 Posts
Member since 03/03/2009 |
Posted - 24/03/2022 : 09:47:45
|
quote: Originally posted by zokalav
Samo malo pojašnjenje jer vidim da se gubite malo, ja kao izdavač kada kupim prava na neko strip izdanje, ne mogu uticati na dizan konkretnog albuma, ja radim samo upis teksta to konkretno znači da Čarobna knjiga nije mogla neki krug povećati nešto samnjiti itd itd, nego kupio si konkretno izdanje, unesi tekst, pošalji njima na provjeru i štampaj, iskreno stvarno su kolekcionari počeli da pretjeruju, samo se traži greška, nastupilo je zlatno doba strip izdavaštva na prostoru ex yu, što zači da je sve objavljeno, naravno ne sve ali ogromna većina stripova za koje se nije moglo ni pretpostaviti da ćemo čitati pojavili su se na policama izdavaćkih kuća. Takođe Čarobna knjiga je takođe pristupačna što se tiče cijene. Iskreno želim da nastave sa svojim programom, ja kao strip kolekcionar nemam ni jednu zamjerku ni na jedno njihovo izdanje ali ni na izdanja ostalih izdavača iz regiona. Ljudi se trude, objavljuju i opet ne mogu da prodaju 300 ili 500 primjeraka konkretnog izdanja, i tako u krug. Strip scena sada i prije 10 ili 20 godina je neuporediva a ako je budemo posmatrali kako će izgledati za 5 ili 10 godina, iskreno mislim još bolje. Tako da pozdrav za sve strip izdavače ali i strip kolekcionare, jedno bez drugog ne može i ne smije. Živjeli
Živeli i svima vama svaka čast! |
 |
|
vladar
Average Member

Serbia
785 Posts
Member since 05/09/2002 |
Posted - 24/03/2022 : 13:18:29
|
Sta li ce pojedini pisati kada budu videli koliko su ruzne originalne naslovne strane narednih integrala? Ova prva naslovna je jos i dobra!! |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6451 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 24/03/2022 : 14:44:57
|
Ne sudite strip po koricama. :D :D A apropos kvalitete izdanaj iznutra, ja sam se riješio ČK Jerra i uzeo S-A izdanje. Razlika, barem meni, dan i noć. Sve je oštro, sve prošiveno kako treba, mat papir koji mi je draži, bolji prijevod. Minusi su manji format i cijena. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1719 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 24/03/2022 : 14:53:28
|
Ovde svi izgleda kad kupe strip, uzmu i gledaju koricu po ceo dan. Niko ne pročita sam strip i ne stavi ga na policu ili već negde. |
Dosta je bilo praštanja! |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 24/03/2022 : 16:23:39
|
Da baš bezobrazno, na sajtu koji se primarno bavi vizualnom umjetnošću ljudi kritiziraju jednu stavku te umjetnosti. Nevjerojatno. 
Cijela poanta je da su ČK fontom i besmislenim krugom poružnili već ionako ružnjikavu naslovnicu. Riđobradi je klasik isto kao i Talični i Asteriks pa ako su već ta dva naslova uspješno napravili zar je čudno da za ovakav fušeraj ima negativnih komentara? Neš ti posla stavit normalan font i obris sablji recimo baš u tom krugu kak sam stavio Zagorove "uši". Bilo bi sto puta efektnije i naslovnica ne bi bila toliko prazna. Nekako imam osjećaj da je taj koji je dodavao krug htio napraviti brodsko okno ili otvor od topovskog taneta ali je na trećini posla digao ruke od svega i otišo na burek.
Meni nije to toliki problem, veća mi je briga prijevod tehničkih stvari i vrsta papira ali ipak Riđobradi zaslužuje malo više poštovanja. Nije to neki novi naslov pa da se može odradit ovlaš, za one koje prate novotarije. Ovo bi trebao biti neluksuzno ali ipak kolekcionarsko izdanje isto kako su to Talični i Asteriks. |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 24/03/2022 16:26:02 |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 24/03/2022 : 17:34:50
|
quote: Originally posted by KuntaKinte
Ovde svi izgleda kad kupe strip, uzmu i gledaju koricu po ceo dan. Niko ne pročita sam strip i ne stavi ga na policu ili već negde.
U hladnoj sobi uz treptaje svece na mins 7 lakse je skiljiti u sarene korice i hrbate nego smrznutim rukama drzati ledeni strip.  |
sangue navajo |
 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1719 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 24/03/2022 : 18:14:54
|
Samo kažem da mlatite praznu slamu ovde. Naravno da je njihov dizajn grozan, ali očigledno je da ih zabole dupe šta ko ovde misli o tome. |
Dosta je bilo praštanja! |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27654 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2968 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 24/03/2022 : 19:11:07
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Ne sudite strip po koricama. :D :D A apropos kvalitete izdanaj iznutra, ja sam se riješio ČK Jerra i uzeo S-A izdanje. Razlika, barem meni, dan i noć. Sve je oštro, sve prošiveno kako treba, mat papir koji mi je draži, bolji prijevod. Minusi su manji format i cijena.
Na trenutak me trznilo ime i samo na trenutak odvuklo na Jerry Springa ali vidim da bi i jedno i drugo bilo krivo  |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19556 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 24/03/2022 : 19:14:28
|
Dizaj izdanja Čarobne je odlican.. Na svim izdanjima.. Amen |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Topic  |
|