forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 380

Markos
Webmaster

Croatia
29520 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/03/2025 : 15:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Dosla voda do grla, a izbacili Marka iz Srbije...pa kako to jebemu sve?!?

Spavaš li mirno Markose?

Drago mi je da je osnivanje Srpskog udruženja izdavača stripova u svrhu zaštite od vanjskog neprijatelja urodilo plodom.

Mene ako se sete na Dan bezbednosti, sete se.

Trouble will find me
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2543 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 04/03/2025 : 15:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Dobices(?) ono sto je ostalo od superuvca i strumpfova..

Kao i sa zabranom i ovo prekasno stize da bilo imalo zeljenog efekta.

Bice zanimljivo pratiti kako ce se "koprcati" dalje da li ce nesto odraditi
dobro jos. Sta jos imaju zavrsiti sem Ridjobradog, Talicnog?

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21487 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/03/2025 : 17:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ma neka završe Taličnog i Riđobradog i daleko im lepa kuća.
Potraga za pticom vremena,Pet zemalja,Ši i Prokleta hulja se može kompletirati u Fibrinom izdanju.
Renesansu je pitanje da li će kompletirati.
Mange neka i dalje cepaju,taj aspekt lepo rade.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 04/03/2025 17:15:14
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2939 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 04/03/2025 : 17:49:57  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

A zašto to misliš?
Ne trolujem i ne provociram, baš me zanima kako iz posta o smanjenju tiraža dođe do zaključka da neće završiti neki serijal?
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2543 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 04/03/2025 : 18:06:55  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Ovaj sto se tice manga tesko ce imati sta cepati dalje zar niste culi pricu da je trziste zasiceno...
a veliki igraci sigurno nece izdavati samo zbog slave..

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40702 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 04/03/2025 : 18:32:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Nije ovo nelogična odluka. Jasno je da su krenuli u reorganizaciju i da im ovako nije išlo kako su zamislili. Smanjiće tiraže i broj izdanja, i terati dalje. Razmazili su kupce sa rasprodajama, brdo ih je čekalo samo tu akciju da tek tad nešto pazare.

Stigma nepotrebnog sukoba koji su zakuvali će im ostati i nadalje. E još kad bi se ovako pokušaji monopola trgovinskih lanaca obili istima u glavu gde bi nam bio kraj...

Izgleda da je posledica te stigme, odnosno bojkot ipak malo urodio plodom. Ne kazem da je kljucni razlog ali je ucestvovao. Megalomanija na silu se obila o glavu. Zao mi je jedino Karvena ali ovako ne mogu da kazem da sam tuzan.. Kako sejes, tako zanjes.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2939 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 04/03/2025 : 18:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
A što ti žao Karvena, on nije više u ČK 😄
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2545 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 04/03/2025 : 19:17:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Karven znao šta se sprema...

Carpe diem
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2543 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 04/03/2025 : 19:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Nisam do sada komentarisao u vezi Karvena (ni odgledao onaj video) covek koji je pisao a mozda i pise najbolje tekstove o stripovima
(barem meni se tako cinilo)

uzeo je priliku da se bavi sa onim sto najvise voli kada mu se ukazala prilika kod CK.. tamo je odradio ponesto njemu drago poput serijala Bone

Ne znam sta ce raditi kod VC ali da voli i boneli to znam ;)

Edited by - matori paraliticar on 04/03/2025 19:41:54
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3338 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 04/03/2025 : 20:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

quote:
Originally posted by Red Marquis

Nije ovo nelogična odluka. Jasno je da su krenuli u reorganizaciju i da im ovako nije išlo kako su zamislili. Smanjiće tiraže i broj izdanja, i terati dalje. Razmazili su kupce sa rasprodajama, brdo ih je čekalo samo tu akciju da tek tad nešto pazare.

Stigma nepotrebnog sukoba koji su zakuvali će im ostati i nadalje. E još kad bi se ovako pokušaji monopola trgovinskih lanaca obili istima u glavu gde bi nam bio kraj...

Izgleda da je posledica te stigme, odnosno bojkot ipak malo urodio plodom. Ne kazem da je kljucni razlog ali je ucestvovao. Megalomanija na silu se obila o glavu.

Ja bih pre rekao da je već štucalo pa da se zato htelo u bojkot Fibre. Mislim da su im upravo ove akcije s popustom i donosile problem i pre. Ljudi su kupovali samo one glavne naslove a sve ostalo bili u fazonu "To ću kad bude za 500/1000". I onda umesto da to prvo koriguju rešili su da probaju da eliminišu eksterni faktor umesto da pogledaju iznutra.

Edited by - Red Marquis on 04/03/2025 20:25:53
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21487 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/03/2025 : 20:21:22  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

quote:
Originally posted by anto

A zašto to misliš?
Ne trolujem i ne provociram, baš me zanima kako iz posta o smanjenju tiraža dođe do zaključka da neće završiti neki serijal?

ma malo se zezam,malo i ne,uglavnom lupetam.

što se mene tiče,ČK ima nekih dobrih stvari,ali toliko su mi se ogadili da čak ni to ne kupujem (kupih tih nekih par stripova po 500 kinti).

načuo sam pre par meseci da Bora pravi velike rezove i da će ubuduće da se više fokusira na knjige,stripovi prelaze u drugi plan;da se ne radi o ČK stvarno bi mi bilo žao zbog toga,ovako me zabole đon.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 04/03/2025 20:22:03
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5074 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 04/03/2025 : 20:54:55  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:

https://carobnaknjiga.rs/vazno-obavestenje

Poštovani ljubitelji stripa,

Čarobna knjiga odlučila je da od ove godine bolje prilagodi tiraže svojih stripskih izdanja potrebama tržišta, kao i da za sve naslove koji budu objavljivani od 2025. i nadalje ukine akcijske cene (500 dinara, 1.000 dinara, itd.).

Takođe, vremenski ćemo ograničiti prodaju starih naslova na akcijama. Naslovi koje smo objavili do kraja 2022. biće dostupni na akcijama do kraja 2025, naslovi objavljeni u toku 2023. biće dostupni do kraja 2026, a oni najnoviji, koji su objavljeni u 2024, do kraja 2027. Na svakoj narednoj Stripomaniji ili sličnoj manifestaciji jasno će biti obeleženi naslovi koji se nalaze u svojoj poslednjoj godini akcijske prodaje.

Sve ostale prilike da se dođe do naših stripskih izdanja po povoljnim cenama, poput Letećeg starta ili Kompletiraj kolekciju, i dalje ostaju dostupne našim čitaocima. Ove promene NE odnose se na knjige, kod kojih će i dalje postojati akcijska prodaja.

Karma je čudo.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40702 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 04/03/2025 : 23:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

A što ti žao Karvena, on nije više u ČK 😄

Nisam znao. Sta bi?

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page
Page: of 380  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page