Author |
Topic |
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 10/07/2020 : 14:00:58
|
quote: Originally posted by kasper
verujem da je mnogima bitna cena samog izdanja, pa u odnosu na nju ocenjuju kvalitet izdanja. ja upravo sto sam nekad voleo sta stari rim ne zelim da imam polovicno izdanje. a bookglobe mi ima losh prevod
Da, i cijena igra bitnu ulogu. Recimo, nedavno je bila akcija stripomanija i mogli su se kupiti Džeremaje za 10ak eura. Ne znam može li jeftinije od toga za tri albuma u boji sa tvrdim koricama u A4 formatu. Inkali i Tehnooci sa po 200+ strana u boji na A4 su bili po 15ak eura. Kad je tako, neminovno je da cijena ulazi u računicu.
|
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 10/07/2020 : 14:16:39
|
quote: Originally posted by Peyo
Akbarska ptica vremena u potrazi za ratnicima?
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21256 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 10/07/2020 : 16:37:54
|
quote: Originally posted by Beren
quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by anto
glede rasprave između Markiza i Aleksa:
ovo što pominje Markiz,to su stripovi koji nisu stari po 40 i više godina i koje smo videli u 25 strip revija;recimo kao Mateo ili Murena.A opet i ta dva su nedavno objavljena.
DW je jedini srpski izdavač koji se upustio sa izdavanjem noviteta,ali na žalost,pošto su posrnuli,od te priče nema ništa.Kenija,Isak pirat,Rabinov mačak,Skarbek,Povratak zemlji,LDŽS,Reduktor,Okko...su sve bile premijerne stvari;i ne verujem da će se skoro neko iz Srbije usuditi da radi tako nešto slično.
Meni je jako drago za Murenu jer em više volim integrale, em je više nego duplo jeftinije od BG izdanja, em mi je odlično ovo izdanje od ČK (margine me ne diraju ni najmanje.
Murena mi je u nekom širem planu, ali su me odbili negativni komentari na te margine jer nisam imao prilike da vidim izdanje uživo. Znači, nije toliko strašno?
nije,zaista. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17140 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
Posted - 15/07/2020 : 11:58:54
|
quote: Originally posted by axle munshine
zašto pobogu Na krilima vetra a ne Nošeni vetrom??
Iako smo navikli na taj naslov, meni se, iskreno, sviđa ovaj novi... lepo su ga preveli... A kako će Ratnike da prevedu, šta misliš? Hoće li zadržati poznati ili će ga prevesti, pitanje je sad... :) Ja mislim da će ga prevesti i biće blizak originalu... i to je jedino ispravno... :)
Ima dosta knjiga s tim naslovom, tako da bi bilo ipak bolje da ostane originalni YU naslov Nošeni vetrom.
|
http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2356 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 15/07/2020 : 22:26:19
|
quote: Originally posted by ninel
quote: Originally posted by axle munshine
zašto pobogu Na krilima vetra a ne Nošeni vetrom??
Iako smo navikli na taj naslov, meni se, iskreno, sviđa ovaj novi... lepo su ga preveli... A kako će Ratnike da prevedu, šta misliš? Hoće li zadržati poznati ili će ga prevesti, pitanje je sad... :) Ja mislim da će ga prevesti i biće blizak originalu... i to je jedino ispravno... :)
Ima dosta knjiga s tim naslovom, tako da bi bilo ipak bolje da ostane originalni YU naslov Nošeni vetrom.
Čisto sumnjam da tu ima više šanse za neku promenu...prema cobiss-u već je u štampi... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11582 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Posted - 16/07/2020 : 10:25:54
|
quote: Originally posted by wesskowaz
Super za Štrumpfove, obradovaće se sestrić.
Lepo je što su nastavili sa Štrumpfovima pa makar i kao slikovnicama a ko zna, možda opet krenu i stripovi... |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2862 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21256 Posts
Posted - 16/07/2020 : 14:06:13
|
i taman pomislim,ma neću više da pljujem ČK,kad ono opet pajserski potez - kapitalno delo devete umetnosti,Povratak mračnog viteza,štampaš u drugorazrednoj štampariji,a tamo neke ne_toliko_bitne naslove u Rotografici (na prvu mi pade na pamet ovaj novi Xmen). Sve da se Simbol i potrudio,neshvatljivo je da ovo nije rađeno u Subotici. (a bio sam ubeđen da je bilo u kobisu da je rotografika u pitanju). |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2862 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
zare80
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 16/07/2020 : 15:26:44
|
i taman pomislim,ma neću više da pljujem ČK,kad ono opet pajserski potez - kapitalno delo devete umetnosti,Povratak mračnog viteza,štampaš u drugorazrednoj štampariji,a tamo neke ne_toliko_bitne naslove u Rotografici (na prvu mi pade na pamet ovaj novi Xmen). Sve da se Simbol i potrudio,neshvatljivo je da ovo nije rađeno u Subotici. (a bio sam ubeđen da je bilo u kobisu da je rotografika u pitanju).
Para vrti gde burgija... Delim tvoje razocaranje i nisam optimista, ali moram i da pogledam kako je ispalo. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17140 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21256 Posts
Posted - 16/07/2020 : 19:02:02
|
quote: Originally posted by vronski 3
Odmah da mog drugara Antu utešim i smirim, Betmen je odlično urađen, nijednu zamerku mu nisam našao...
[quote author=Imrahil link=topic=23232.msg651489#msg651489 date=1594907203] Nije grdno ko Nadziraci (bar ono sto sam video od Nadziraca) ali vidi se da je odradjeno preko kurca. Ko hoce, mora da rovari za sto bolji primerak. [/quote] |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21256 Posts
Posted - 16/07/2020 : 19:04:56
|
quote: Originally posted by zare80
i taman pomislim,ma neću više da pljujem ČK,kad ono opet pajserski potez - kapitalno delo devete umetnosti,Povratak mračnog viteza,štampaš u drugorazrednoj štampariji,a tamo neke ne_toliko_bitne naslove u Rotografici (na prvu mi pade na pamet ovaj novi Xmen). Sve da se Simbol i potrudio,neshvatljivo je da ovo nije rađeno u Subotici. (a bio sam ubeđen da je bilo u kobisu da je rotografika u pitanju).
Para vrti gde burgija... Delim tvoje razocaranje i nisam optimista, ali moram i da pogledam kako je ispalo.
ma normalno - imam i BP i Fibrino izdanje;BP je manjeg formata i meki uvez,Fibrino sa hrvatskim prevodom koji je ipak ne tako dobar kao srpski (to što ima i Odmazdu u integralu mi nije problem) - planirao sam da uzmem ovo Čakejsko a oba bacim na doboš,ali sad ću dooobro proveriti da li zaista vredi;super ako mi zadovolji nešto strožije kriterijume.
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21256 Posts
Posted - 16/07/2020 : 19:09:28
|
quote: Originally posted by jagodanbg
A sta je tacno zamerka?
prijatelju,nisi od juče u svetu stripa - Simbol je drugorazredna štamparija,koja može da odradi i dobar posao,ako se izdavač potrudi da izvuče iz njih maksimum.Recimo,kao što je to Vuk uradio sa Mausom.
Ali realno,ČK nisu od tih koji će da upru sve svoje snage ne bi li dobili od Simbola odličan proizvod.Uglavnom ih zabole đon.Videćemo koliko su se potrudili sa ovim Betsom.Vidim da je Vronski zadovoljan,i verujem da se mogu naći primerci koji su bez zamerki.Ali čemu to - zar ovaj kultni Betiša nije mogao da se odradi u Rotografici,ili barem AMD-u koji su ipak pouzdaniji od Petrovaradinaca. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 16/07/2020 : 21:51:52
|
U Srbiji je sigurno najbolja stamparija Rotografika. I ja bih voleo da su sva izdanja radjena u Rotografici. Nabavicu ovog Betmena, zelim ga u velikom formatu, pored BP izdanja. Nabavio sam bio i Fibrino izdanje ali preglomazno mi je bilo za citanje (zato sto je unutra i Odmazda koju svi pljuju a ja gotivim) i prevod mi nije bio nesto pa sam ga preprodao. |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Posted - 16/07/2020 : 23:10:22
|
Ja jesam zadovoljan u smislu da je od Simbola izvučen maksimum ali i dalje je to daleko od onoga što bi bilo da je štampala Rotografika a što je Mračni vitez svakako zaslužio... |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4820 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 16/07/2020 : 23:21:14
|
Rotografika. Bašić je od slovoslagaca dogurao do direktora. Radin je samo ubacio kapital i opremu. Arambašin sjajan deka. Rodom iz Vodica. I dalje je sjajna ekipa na severu. Najbolja stamparija u Srbiji svakako. |
sangue navajo |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 17/07/2020 : 05:28:49
|
Ma Simbol je po meni ne drugorazredna, nego žnjrazredna tiskara, a Rotografika je vrh. Barem po ČK izdanjima koje imam. Užasno mi je žao što su Đeremaju tiskali u Simbolu, baš je muški zafušaren, ali svejedno ga imam cijelog jer je cijena OK i jer ga MORAM imati. :D |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2010 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 17/07/2020 : 12:09:04
|
Kapitalno sranje devete umetnosti stampano u sranje stampariji. Sve kako treba. Ja sam zadovoljan ishodom i time sto cu 2000 moci da potrosim na nesto drugo. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3304 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 17/07/2020 : 13:45:40
|
quote: Originally posted by AleksandarN Kapitalno sranje devete umetnosti
Kad me neko bude pitao zašto mislim da je internet sranje jer je doveo do toga da svako može da iskaže svoje mišljenje, mogu ovo da citiram. |
|
|
Topic |
|