Author |
Topic  |
Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts
Member since 21/03/2004 |
Posted - 28/10/2013 : 12:09:18
|
Se izvinjavam, nisam dovoljno pametan za raspravu sa tobom, jer ne razumijem, da prvo pišeš "svi znamo" a u sledečem javljanju pišeš "ne znam" i tražiš podatke po netu.
|
Striparnica BUCH |
 |
|
magnus
Junior Member

Slovenia
342 Posts
Member since 22/08/2004 |
Posted - 28/10/2013 : 12:36:06
|
quote: Originally posted by Striparnica BUCH
Se izvinjavam, nisam dovoljno pametan za raspravu sa tobom, jer ne razumijem, da prvo pišeš "svi znamo" a u sledečem javljanju pišeš "ne znam" i tražiš podatke po netu.
Se izvinjavam, nisi dovoljno pametan, da bi razumeo, da "svi znamo", da se to u prvom redu odnosi na tebe  |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19268 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 28/10/2013 : 13:05:03
|
Pustite Sandija,... on je pionir stripa i sigurno zna o izdavaštvu više nego svi vi na "striparna" zajedno... Čovjek ustraje u više nego idealnim vremenima, ponuda nikad veća-novca nikad manje....svi bi neke popuste i izdanja skoro badava....dok vi(mi) trla baba lan da joj prođe dan-on radi...jebeno nezahvalan posao... Sretno Sandi i ustraj...posijaće opet sunce i u Murgle. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 28/10/2013 13:06:52 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 28/10/2013 : 13:26:53
|
inače su vlasnici striparnica tako divni ljudi da mi prosto suza kane kad ih neko proziva  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9949 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 28/10/2013 : 13:42:25
|
quote: Originally posted by trolodtroje
prema procjeni vlasnika jedne striparnice, trebo bi oko 40.000 € da kupi od svega po 10 komada recimo....da ima totalnu ponudu svega, što je izašlo u recimo zadnjih 30 dana. izdavači sa sajamskim popustima od po 20 - 50% stvarno hebu striparnice. pre mjesec dana striparnici -30% a sada svakom posjetiocu sajma viši popust. za nas stripofile dobar potez al nikakav za striparnice. osim valjda za "one" striparnice, koje imajo "možda veči popust" i konsignaciju....
mislim da je 40 milja eura pretjerana cijena za deset komada od svakoga izdanja unazad mjesec dana. realnije je da je mislio na tu svotu u kunama. mislim da mjesecno izadje novih izdanja za negdje oko 500-1000 eura. naravno ovisi o mjesecima ali mislim da je tu negdje prosjek. |
Mrzim mrznju! |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 28/10/2013 : 14:57:08
|
quote: Originally posted by mamlaz
prema procjeni vlasnika jedne striparnice, trebo bi oko 40.000 € da kupi od svega po 10 komada recimo....da ima totalnu ponudu svega, što je izašlo u recimo zadnjih 30 dana. izdavači sa sajamskim popustima od po 20 - 50% stvarno hebu striparnice. pre mjesec dana striparnici -30% a sada svakom posjetiocu sajma viši popust. za nas stripofile dobar potez al nikakav za striparnice. osim valjda za "one" striparnice, koje imajo "možda veči popust" i konsignaciju....
mislim da je 40 milja eura pretjerana cijena za deset komada od svakoga izdanja unazad mjesec dana. realnije je da je mislio na tu svotu u kunama. mislim da mjesecno izadje novih izdanja za negdje oko 500-1000 eura. naravno ovisi o mjesecima ali mislim da je tu negdje prosjek.
cekaj malo, da sad ti ne brljas? 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 28/10/2013 : 15:11:22
|
u hrvatskoj mislim da mjesecno ne izadje vise od 1000 - 2000 kn izdanja
u prosjeku recimo fibrinih izdanja izlazi oko 300kn mjesecno |
There can be only one, me! |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 28/10/2013 : 17:38:30
|
jasno mi je da te nešto muči i da verovatno tražiš svađu. Nisam bio u svih deset striparnica bivše juge, pa sam ti napisao za koje nisam našao on-line shop. A gdje drugdje da potražim podatke za to nego na netu? Dalje kartice -- činilo mi se da u tvojoj striparnici nema mogučnosti plačanja njima (pošto sam i sam otišao po novac do bližnjeg bankomata da sam platio, a i drugi su mi pričali slično) ali pošto več dugo nisam bio malo sam se raspitao. Dobio sam info da se može plačati karticama pa je to samo za pohvalu.
|
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Posted - 28/10/2013 : 17:53:26
|
quote: Originally posted by teller
Pustite Sandija,... on je pionir stripa i sigurno zna o izdavaštvu više nego svi vi na "striparna" zajedno... Čovjek ustraje u više nego idealnim vremenima, ponuda nikad veća-novca nikad manje....svi bi neke popuste i izdanja skoro badava....dok vi(mi) trla baba lan da joj prođe dan-on radi...jebeno nezahvalan posao... Sretno Sandi i ustraj...posijaće opet sunce i u Murgle.
gle, a šta mu tko oče? zar se nije možda on sam najlepio na moj zapis šta mi smeta ako fali nekoj striparnici? bilokojoj. izdavaštvo niko nije pomenuo, isto tako nema veze ovde ekipa "striparne", iako ej, a možda i na "striparni" neko nešto zna o stripu ... barem šta mu se sviđa i kamo da uturi svoje pare koje zaradi radeči možda jebeno nezahvalan posao (samo za tvoj info---ja volim moj posao ) |
 |
|
Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts
Posted - 28/10/2013 : 18:57:40
|
"jasno mi je da te nešto muči i da verovatno tražiš svađu." ? Nisi bio u mojoj striparnici godinama ali svejedno sve znaš! Pa dobro, neka bude po tvome.
|
Striparnica BUCH |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Posted - 28/10/2013 : 19:13:37
|
"jasno mi je da te nešto muči i da verovatno tražiš svađu." ? Nisi bio u mojoj striparnici godinama ali svejedno sve znaš! Pa dobro, neka bude po tvome.
više puta godišnje dobivamo se stripovski pacijenti. na tim skupovima pričamo o stripovima pa i o striparnicama. Ne kažem da sve znam ali čujem svašta. A to što sam napisao provjerio sam na internetu ( na tvojoj stranici, dakle ne radi se o pričama). Ako grešim, onda mi pokaži gdje imaš on-line prodaju, cijene, info o karticama koje primaš, info o slanju po pošti ili kuririma i slično. Nešto u tom stilu: http://www.babilon-strip.com/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=53 http://www.babilon-strip.com/index.php?option=com_content&view=article&id=57&Itemid=59 ili na sajtu SNK
Nije svaka kritika odmah napad. Granice su pale, živimo u dobi računala i interneta, i onom tko ne koristi taj medij što više je moguče mislim da ne može računat na veliki uspjeh. |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3278 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 28/10/2013 : 19:22:42
|
quote: Originally posted by mamlaz mislim da je 40 milja eura pretjerana cijena za deset komada od svakoga izdanja unazad mjesec dana. realnije je da je mislio na tu svotu u kunama. mislim da mjesecno izadje novih izdanja za negdje oko 500-1000 eura. naravno ovisi o mjesecima ali mislim da je tu negdje prosjek.
imaš pravo...brza kalkulacija / 10 kom svakog (i SC i HC) / i srpskih i hrvackih izdavača / minus 30% / promo cene / dođe cca 5.700 €, što je oko 42.000 kn. |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3278 Posts
Posted - 28/10/2013 : 19:41:52
|
buch je preskup. evo reko sam. i više nam se isplati nama - redovnim kupcima, da idemo (barem za dvojicu ili dvojica) kolima sami u ZG u striparnice i uz koji popust i kupone (na niže osnovne cene od buchovih) puno manje plačati. Sada i pre no što je HRV došla u EU. Nadam se samo, da sad buch ne izvadi keca o carini i ogromnim troškovima.... |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9949 Posts
Posted - 28/10/2013 : 20:31:33
|
quote: Originally posted by mamlaz mislim da je 40 milja eura pretjerana cijena za deset komada od svakoga izdanja unazad mjesec dana. realnije je da je mislio na tu svotu u kunama. mislim da mjesecno izadje novih izdanja za negdje oko 500-1000 eura. naravno ovisi o mjesecima ali mislim da je tu negdje prosjek.
imaš pravo...brza kalkulacija / 10 kom svakog (i SC i HC) / i srpskih i hrvackih izdavača / minus 30% / promo cene / dođe cca 5.700 €, što je oko 42.000 kn.
znam:) nazalost kupujem sve zivo sta izlazi pa mi se cinila prevelika cifra. |
Mrzim mrznju! |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9949 Posts
Posted - 28/10/2013 : 20:35:46
|
buch je preskup. evo reko sam. i više nam se isplati nama - redovnim kupcima, da idemo (barem za dvojicu ili dvojica) kolima sami u ZG u striparnice i uz koji popust i kupone (na niže osnovne cene od buchovih) puno manje plačati. Sada i pre no što je HRV došla u EU. Nadam se samo, da sad buch ne izvadi keca o carini i ogromnim troškovima....
preskupi su svi. sta nije isplativije kupovat dva-tri puta godisnje na sajmovima sa dobrim popustima nego odmah u striparnicama? ps. ne odnosi se na one koji kupuju par izdanja mjesecno. |
Mrzim mrznju! |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3278 Posts
Posted - 28/10/2013 : 21:33:30
|
ne bi reko da su svi preskupi. meni (ovaj nama) se isplati na svake 2 meseca po rundu. dobijemo 20% (kolki su bili popusti na cršu?). Možda smo slovenci zadovolnji time zbog toga što kod nas stripove prodaju po puno višim cenama.
Na bg sajmu rasturili su svi sa orto popustima. pa se nadamo da če nas razvaliti sa popustima i na interliberu. Mada prošle godine nije bilo baš orto. |
 |
|
TomDar
Junior Member

Slovenia
488 Posts
Member since 05/11/2003 |
Posted - 29/10/2013 : 13:32:53
|
Striparnice moraju biti profesionalne, radnici/vlasnici kulturni, na usluzi, pojavljivat se na svim mogućim medijima (imati web Shop, pratiti forume,imati FB page, twiter, posječivati sajmove....), imati mogučnost kupnje i uplate preko neta (paypal, moneybookers - skrill, mastercard itd) plačanje karticom u trgovini, objavljivanje cijena na netu (a ne da budu po 50% i čak 100% veče no što je prodajna cijena), mogučnost slanja poštom, tretirati kupca kao kupca a ne stokom i izderavati se!
I čak ni sve da to imaju i više, nije nužno da če preživeti! a neke se čudim, da su do sada preživjele...
PS: da govorim o striparnici iz Slovenije :) |
Edited by - TomDar on 29/10/2013 13:34:19 |
 |
|
Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts
Posted - 29/10/2013 : 14:24:43
|
Jao, jao, jao! Ko mi je kriv što sam postavio pitanja izdavačima. Evo gospodo sveznalci več bežim sa vašeg terena. |
Striparnica BUCH |
 |
|
magnus
Junior Member

Slovenia
342 Posts
Posted - 29/10/2013 : 14:25:13
|
quote: Originally posted by TomDar
Striparnice moraju biti profesionalne, radnici/vlasnici kulturni, na usluzi, pojavljivat se na svim mogućim medijima (imati web Shop, pratiti forume,imati FB page, twiter, posječivati sajmove....), imati mogučnost kupnje i uplate preko neta (paypal, moneybookers - skrill, mastercard itd) plačanje karticom u trgovini, objavljivanje cijena na netu (a ne da budu po 50% i čak 100% veče no što je prodajna cijena), mogučnost slanja poštom, tretirati kupca kao kupca a ne stokom i izderavati se!
I čak ni sve da to imaju i više, nije nužno da če preživeti! a neke se čudim, da su do sada preživjele...
PS: da govorim o striparnici iz Slovenije :)
+1  |
 |
|
magnus
Junior Member

Slovenia
342 Posts
Posted - 29/10/2013 : 14:43:43
|
Pustite Sandija,... on je pionir stripa i sigurno zna o izdavaštvu više nego svi vi na "striparna" zajedno...
teller...z vsem spoštovanjem do tebe, ampak motiš se... Sam nimam nič s "striparno"...ne sodelujem na njihovih forumih, ali karkoli že. Sem samo čisto navadni kupec stripov, ki ima na žalost slabe izkušnje z domačo striparnico (kot še mnogi drugi). Pa nisem nek "pokavec"...počasi bom star 50 let, stripe pa berem (kupujem), od sredine 70.  |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12545 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 29/10/2013 : 16:22:47
|
Pustite Sandijevo striparnico pri miru. Tip je korekten in pošten, cene so takšne kot so, on pošteno pove (opozori) za določen strip, ki ga želite kupiti pri njemu, da ga boste drugje dobili ceneje. No ne vsak strip, pač npr jaz sem hotel pri njemu kupiti novo turo malega rendžerja in mi je povedal kakšno ima ceno in mi v istem stavku predlagal, da če ga imam možnost kupiti na Hrvaškem, da ga naj tam kupim,...nič me ni hotel "okrog prenesti". Verjetno bi si oba dva želela, da bi biča cena drugačna, zakaj je takšna kot je, je pa verjetno odvisno tudi od izdavačev itd,....skratka gre za poštenega in korektnega človeka. jaz osebno imam na splošno lepo mnenje in dobre izkušnje od prodajalcev stripov na splošno, nihče ni bil vsiljiv tako kot so marsikateri drugi trgovci....pač cene so pač takšne kot so in tukaj si verjetno vsi skupaj želimo da bi bile nižje.... Recimo jaz sem avtor dveh knjig in meni osebno se zdijo moje knjige full predrage, ampak ceno je postavila založba, njej pa trg, stroški,...in včasih se vprašam kam gre ta denar od prodanih izvodov, meni že ne,.....jaz dobim tu in tam kakšen evro po prodanem izvodu, knjiga stane pa 19.90 eura,...po mojem največ kasira država..... |
Edited by - 1Euro on 29/10/2013 16:24:51 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19268 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/10/2013 : 16:42:18
|
quote: Originally posted by magnus
Pustite Sandija,... on je pionir stripa i sigurno zna o izdavaštvu više nego svi vi na "striparna" zajedno...
teller...z vsem spoštovanjem do tebe, ampak motiš se... Sam nimam nič s "striparno"...ne sodelujem na njihovih forumih, ali karkoli že. Sem samo čisto navadni kupec stripov, ki ima na žalost slabe izkušnje z domačo striparnico (kot še mnogi drugi). Pa nisem nek "pokavec"...počasi bom star 50 let, stripe pa berem (kupujem), od sredine 70. 
a lej, možno da maš slabo izkušnjo kot jaz z teto Magdo z tržnice z kislim zeljem....moti me samo da ga posla učijo tisti ki z trgovino,strip industrijo ali založništvom nimajo blage zveze... Če je Sandi drag, on ve zakaj ima take cene...gotovo tudi z takimi cenami ni obogatel, saj bi drugaće trgovino preselil na elitno lokacijo v BTC-ju recimo...ali z zasluženim denarjem kupil jahto in se obkrožen z zagorelimi prsatimi domačinkami sončil na azurni obali...tako se pa po vseh teh letih obratovanja ukvarja z nami...in izdavaći.  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 29/10/2013 16:44:31 |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
1Euro
Advanced Member

12545 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 29/10/2013 : 18:34:04
|
quote: Originally posted by Poli
znaci zakljucak - zli izavaci?
ne, zla i pohlepna država koja ima previsoki porez. Koji kurac uopšte treba plačati porez? Ionako nema ništa besplatno. Šta država uopšte radi sa tim novcem od poreza? Zdravstvo nij ebesplatno, jer trebamo plačati dodatno zdravstveno osiguranje, ceste koje se grade nisu besplatne jer plačamo kod registracije za upotrebu ceste,kupujemo vinjete itd,...znači koji kurac uopšte država napravi za nas, da bi joj mi plačali porez? Ja bi pobio sve političare, koji kurac nam trebaju? Neka se brine svatko za sebe, ionako treba sve plačati, bar ne bi bilo poreza, pa koliko napraviš, toliko zaradiš i platiš ono šta ti treba. Zašto mi trebamo plačati "cestni sklad", kupiti Vinjetu za autoput a u Njemačkoj ne trebaju, imaju besplatne autoputeve....i nisam vidio da su bankrotirali zbog toga! Trebamo izači na ulice i poklati sve političare, zašto bi nam netko naređivao uopšte. Kome treba Policija koja tuče vlastiti narod na prosvjedima i štiti političku vlast a plačena je porezom kojeg plačaju obični ljudi!
|
 |
|
magnus
Junior Member

Slovenia
342 Posts
Posted - 29/10/2013 : 19:03:29
|
quote: Originally posted by 1Euro
Pustite Sandijevo striparnico pri miru. Tip je korekten in pošten, cene so takšne kot so, on pošteno pove (opozori) za določen strip, ki ga želite kupiti pri njemu, da ga boste drugje dobili ceneje.
Mogoče cena v tem primeru niti ni najbolj pomembna. Meni se zdi on nesramen, aroganten itd. Ker sem iz Maribora in mi je njegova striparnica oddaljena 130 km, se odločim, da na njegovi spletni strani "POVPRAŠEVANJE" izpolnim rubriko z vsemi mojimi podatki in podrobnim opisom kaj bi imel, prosim ga za cene, možnosti plačila, možnosti dostave itd. Dolgo nobenega odgovora. Počakam še nekaj dni...nič. Pošljem mu drugi mail...nekaj dni nič, nato njegov odgovor preko maila:
Pokliči me! gsm: 041/681-XXX Sandi

Niti toliko mu ni bilo, da bi me on poklical, pa je imel mojo gsm številko, kaj šele da bi mi pisno odgovoril na moje povpraševanje. Kljub temu se odločim in ga pokličem. Ko ga vprašam, zakaj mi ni odpisal, se zgovarja da nima časa, da je polno zaseden itd. Nato mi začne bluzit o carinah, nelojalni konkurenci(???)in podobnih stvareh. Povem mu, da me te stvari (oziroma njegovi problemi) ne zanimajo, da me zanimajo cene, možnost plačila, možnosti dostave, če ima mogoče kakšen popust na večjo količino...tip postane nesramen, češ vsi bi radi samo poceni stripe...in tako sva končala najino sodelovanje. Njegovega stripovskega znanja mu nihče ne oporeka, kar pa se tiče marketinga, odziva na povpraševanje, odnosa do strank...tu pa še mu veliko manjka. Po mojih izkušnjah je velika večina striparnic bivše Yuge(če ne vse), daleč pred njim. Tudi s samimi izdajatelji (Libellus, Veseli Četvrtak - Grafart) imam zelo dobre izkušnje  |
Edited by - magnus on 29/10/2013 19:06:57 |
 |
|
Topic  |
|